- Konu Sahibi Hayatin Asli
Eğer güçlü olabilmek güzel bir hayata sahip olabilmek istiyorsanız önce tam olarak bu algıyı yıkmanız lazım. Eşinize itaat etmek zorunda değilsiniz. Eşe itaat edilmez, kimseye itaat edilmez. Eş sevilir, sayılır, beraber anlaşılır.Ben olmasi gereken her şeye itaat ediyorum ama bazı şeyler de mecburi olmalı bu hayatta onları yaptığım için günaha girdiğimi veya itaatsiz olduğumu yani ona saygısız olduğumu düşünmüyorum o yzuden öyle dedim. Yapmak istediğim her şeyi yapamasam bile yapabildiklerimi yaptım demek istedim yoksa mümkün mü hayatı geçirmek elimden geldiğince Allahın izin verdiği her şeyi yaptım eşim izin vermese bile
Aynı şekilde eşiniz de size itaat etmemeli. Evlilik hayat denilen şey böyle bir şey değil. Önce kendi kabuklarınızı kırıp hayata bakış açınızı değiştirmeniz lazım. Siz ailenizden, eşinizden ve doğacak olabilecek çocuklarınızdan apayrı bir bireysiniz.Bu hayatta tek başınıza varlık gösterebilme fikrine alıştırın kendinizi. Tek bir defa yaşıyorsunuz. Gerçekten çok üzüldüm bu absürt evliliği kanıksamış gibi gözüküyorsunuz, belki de bitirmeye gücünüz olmadığı için kendinizi itaat etmenin normal olduğu fikrine alıştırmışsınız. Nolur yazık etmeyin kendinize.