eşim neden bu kadar paracı :((( sayfa 9e gelin son gelişmeler için..

hande_71

nefret et, ama acıma...
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
874
247
133
selam.
baştan anlatsam çok uzun olacak. kısadan anlatmak dertleşmek sizlerden yorum almak istiyorum. çok cimri para düşkünü bi eşim var. 6 yıllık evliyiz. 3 sene önce ev aldık krediyle. 10 senelik çektik hala ödüyoruz. 4 senedir çalıştığım işimden bebeğim olunca tazminatımı isteyerek ayrıldım. 7000 tl tazminat aldım işsizlik maaşıda alıyorum.
aldığım gibi eşime verdim. doğum iznimde işyeri maaşımı vermediği için toplu halde sgkdan izin paramı aldım. 3000 tl. ben hep bu paraya kendime bilezik almak istedim eşimede duyurdum. o sıcakta karnım burnumda çalışmıştım bi bileziğim olsun istedim. buarada eşim çokta dengesiz biri daha düne kadar bana seni boşayacağım felan gibi kırıcı laflar etti. bende bana ait elimde işey olsun istiyorum dünya hali. ama eşim hergün bu paranın lafını yapıyor. vermezsem oda eve para vermiyeceğini bebeğin ihtiyaçı olan mama bez felan almıyacağını söyleyip beni sinir ediyor.
parayı benden alıp kendi üzerine bankadaki faizli hesabına yatırmayı daha sonra faizler düşünce krediye toplu yatırmayı düşünüyormuş.
bende diyorumki krediyi kapatacağın gün bileziğimi bozdururum şimdi hevesimi alayım. ama yok daha sabah dırdır etti işe gitti bugün bankanın günü faizli olduğu için istiyor.
sizler ne düşünürsünüz yerimde olsanız verirmiydiniz.
inşallah anlatabilmişimdir teşekkürler herkese.

Ben şahsen kocama verirdim, ama kocam sizin ki gibi olsaydı asla vermezdim.
Her şeyin bir yolu yordamı var.
Sen karnın burnunda çalış her şeyi bebeğine göre ayarla ama o kalksın senin ve bebeğinin hakkı olan parayı vermediğin için tehdit etsin hemde kendi öz çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamamakla.
Kaldı ki bir süre sonra bozduracağını söylediğin halde.
Adam olan adam karısının kolunda ki bileziğe göz dikmez, kadın kendi isteğiyle vermek isterse verir.

Zaten istemez gerçi de...
Sizin eşiniz benim eşim olsa idi ASLA! Vermem.....:34:
O bebeğin bezini mamasını da afedersiniz EŞŞEK! gibi alacak,babanızın evinden getirmediniz o bebeği!
Bu ne saçma bi tehdit ya,ne kadar alçakça,ne kadar ucuz...

Bende olsam vermezdim, faiz hem etik değil dini açıdan hemde haram parayı evime sokmamak adına kesinlikle vermezdim.

bende yukardaki arkadşlara katılıorum cnm. zaten sen tazminatını falan vermişsin elinden gelenin fazlasını yapmışsın bana göre daha neyin peşindeki bu adam
söylediği seyler ayıptır ya insan kendi çocuğundan bezi mamayı esirger mi aklım almadı :(
burdaki sorunları okudukça şükrediyorum halime.. Allah sabır versin sana üzme canını bilezik olsada olur olmasada amann sıkıntıdan sütün filan kesilmesinde

öyle bulantıyorki beni bir erkeğe yakışmıyacak şeyler söylüyor. diyorum ona erkek dediğin kadının parasına göz dikmez hem 3000
tl bizim borcumuzu ödemeye yetmezki. ama öyle paracı öyle cimri bir insanki her şeyi iğneden ipliğe hesaplar. birgün tımarhanelik olacaksın diyorum. çokta geçimsizdir. afedersiniz para allahı olmuş derler ya o tiplerden. bugünüde atlatırsam bileziği alırım diyorum ama sonra bileziği ver diye başlıcak ufff kafam çok karışık. inatlada vermek istemiyorum :((((((((

Son düzenleme:
öyle bulantıyorki beni bir erkeğe yakışmıyacak şeyler söylüyor. diyorum ona erkek dediğin kadının parasına göz dikmez hem 3000
tl bizim borcumuzu ödemeye yetmezki. ama öyle paracı öyle cimri bir insanki her şeyi iğneden ipliğe hesaplar. birgün tımarhanelik olacaksın diyorum. çokta geçimsizdir. afedersiniz para allahı olmuş derler ya o tiplerden. bugünüde atlatırsam bileziği alırım diyorum ama sonra bileziği ver diye başlıcak ufff kafam çok karışık. inatlada vermek istemiyorum :((((((((

Bnm babamda aynı öyleymş anneme pazar parası verirmiş akşam dolabı açıp neyi ne kaç kilo aldın kaç para verdin diye tek tek hesap yaparmış ! Annemde fiyatları fazla fazla söyleyip para artırırmış bana dondurma falan alırmış. Böyle adama 3 milyar değil 3 kuruş vermem !

evet çocukluğu köyde geçmiş parasızlık çekmiş ama herkes onun kadar çekiyor. bende çok yokluk gördüm ama bu kadarda olmazki hep bana hep bana diyor. sonrada herşey ailemiz için diyor ama bir tartışmada hemen beni boşayabiliyorda yani hi. güvenimde oyk ona. yarın ne olur.

Eşim bana bu şekilde davransa asla vermem.
Parayı vermezsen ,minik bebeğinin ihtiyaçlarını karşılamamakla tehdit eden eşinizin yarın ne yapacağı belli olmaz , para zor zamanlar için teminatınız olsun bence.

Sağlıklı doğumlar , eşinizde bir an evvel normale döner umarım.

İlave
Keşke 7000 tl yi de vermeseymişsin.

Son düzenleme:
deperesif aynı senin baban gibi valla. ama ınanır mısınız pazara bile kendi gidiyor bu. kaynana bulgur veriyo köyden ona bile bakıyo azalmış mı ben ablama yada anama salıyom mu diye :26:

daha ondan gizli bir para koymamıştım bu 6 senelik evliliğimde bu 3000 tlyi o biliyo. ondan hariç sadece 100 tl m var. ama hakediyor herşeyi depresif annen çok iyi düşünmüş iyide yapmış ama bu adam bana para vermiyorki 100tlyide arada gümpürtüye ngetirmiştim öyle kaldı :1:

Bende parayı vericek olsam da bu lafın üzerine vermezdim diyenlerdim. Para mevzuları haricinde eşinizi seviyor musunuz?

selam.
baştan anlatsam çok uzun olacak. kısadan anlatmak dertleşmek sizlerden yorum almak istiyorum. çok cimri para düşkünü bi eşim var. 6 yıllık evliyiz. 3 sene önce ev aldık krediyle. 10 senelik çektik hala ödüyoruz. 4 senedir çalıştığım işimden bebeğim olunca tazminatımı isteyerek ayrıldım. 7000 tl tazminat aldım işsizlik maaşıda alıyorum.
aldığım gibi eşime verdim. doğum iznimde işyeri maaşımı vermediği için toplu halde sgkdan izin paramı aldım. 3000 tl. ben hep bu paraya kendime bilezik almak istedim eşimede duyurdum. o sıcakta karnım burnumda çalışmıştım bi bileziğim olsun istedim. buarada eşim çokta dengesiz biri daha düne kadar bana seni boşayacağım felan gibi kırıcı laflar etti. bende bana ait elimde işey olsun istiyorum dünya hali. ama eşim hergün bu paranın lafını yapıyor. vermezsem oda eve para vermiyeceğini bebeğin ihtiyaçı olan mama bez felan almıyacağını söyleyip beni sinir ediyor.
parayı benden alıp kendi üzerine bankadaki faizli hesabına yatırmayı daha sonra faizler düşünce krediye toplu yatırmayı düşünüyormuş.
bende diyorumki krediyi kapatacağın gün bileziğimi bozdururum şimdi hevesimi alayım. ama yok daha sabah dırdır etti işe gitti bugün bankanın günü faizli olduğu için istiyor.
sizler ne düşünürsünüz yerimde olsanız verirmiydiniz.
inşallah anlatabilmişimdir teşekkürler herkese.

elimde bana ait bişey olsun diyosunda güvendiğin hepi topu bir bilezik mi yani, evde ikinizin değilmi neticede sana ait bişey işte bu iş için kredi çekmişsiniz ben olsam verirdim ama şu da var eşinin bez almam mama almam tarzı lafları çok dangalakça çocuk aynı zamanda onun çocuğu farkında değil heralde, bence eşin senin çalışmanı istiyo açıkça söyleyemiyo sıkıntısı bu

ahhh nurlumm ahh vermeseydim cinayete kurban giderdim herhalde yaşayan bilir. bu arada bebeğim 4 aylık oldu teşekkürler.

sizin evde senin paran benim param mı var yoksa onun kazandığı ikinizin senin kazandığında senin mi? öyle evlilikler var çiftler öyle mutlu ise amenna ama sizin bu borç bitmez bu gidişle keşke 10 yıllık bi para hesabına girmeseydiniz

Tabiki esime verirdim .. Amaa sozin gibi bir Esim olsa
Asla VERMEZDIM ..
Sen zaten sana gelen 7 bin tlyi vermissin ..
bu paraylada al bilezigini tak koluna..

o cocugunun ihtiyaclarinida karsilayacak , o cocuk tombaladan cikmadi...

Bende parayı vericek olsam da bu lafın üzerine vermezdim diyenlerdim. Para mevzuları haricinde eşinizi seviyor musunuz?
seviyordum ama soğuttu kendini
elimde bana ait bişey olsun diyosunda güvendiğin hepi topu bir bilezik mi yani, evde ikinizin değilmi neticede sana ait bişey işte bu iş için kredi çekmişsiniz ben olsam verirdim ama şu da var eşinin bez almam mama almam tarzı lafları çok dangalakça çocuk aynı zamanda onun çocuğu farkında değil heralde, bence eşin senin çalışmanı istiyo açıkça söyleyemiyo sıkıntısı bu

çalışmamı istiyor dedide ama çocuk küçük bakacak kimsede yok. vermeye veririm ama bana hiç değer vermiyo tamam demiyo ben çok şey istemiyorumki. hiç çalışmadığı yumurta kırmayı bilmediği halde bileziği şunu bunu olanları görünce bende istiyorum işte.ayrıca doğum hediyeside almadı :5:

hayır ayrı para tuıtmuyoruz. herşey onun elinde bana verdiği 10-20 tl onun bile hesabını sorar.

Back
X