EŞİM NEDEN YABANİ:(

Aman boşverin, şükür edin.. Ya tersi olsaydı, geveze, sosyal olacağım derken insanlar gözünde yavşak duruma düşseydi
Kendini evinde iyi hisseden adamdan zarar gelmiyor.. Belki komşularınızın eşlerine selam veriyordur.. Bayan komşuya selam verse yanlış anlaşılmaktan çekiniyordur. Toplumumuz bu konularda ne düşüneceği belli olmuyor, sosyal mizaçları ve dini mizaçları birbirine çelişkili.. Rahat olun, vardır bildiği..

Ya ben sizi cok iyi anliyorum basit gibi görünen ama insanin ömrünü çürütecek cinsten bi sorun bu.
Ama ne yalan söyleyim gözüm korktu 13 yildir evliyim deyince demek zamanla bile degisilmiyormus. Ben 4 yillik evliyim bi umut degisir diye bekliyordum.
Kizinizi hergün okula götüren komsunuza selam vermemesine sizin icin üzüldüm ne kadar utanmisinizdir o an.

Bana deseler ki esinde degismesini istedigin sadece 1 sey soyle kesinlikle bu yabaniligini soylerdim. Sizin de dediginiz gibi insanin ustunde bi yük. Gözümden düsüyor gün gectikce bu huyu yüzünden.
Biz fransada yasiyoruz burda sokakta bile insanlar merahba derler, benim esim kapi komsumuza bile surat asip gecer. Ben merhaba desem bana kiziyor ne gerek var diye.

Mesela turkiyede izindeyken bi ara disarda yuruyorduk (köydeydik) karsimizdan esimin yeğeni geliyordu cocuk o zamanlar 6-7 yaslarindaydi. Cocuk amcasinin gözlerinin icine bakiyor ilgi istiyor bisey diycek diye bekliyor normal olarak. ben de bekliyorum esim ne yapacak yegenini görünce diye. Cocugun yanindan oylece gecti hic bakmadi bile
sonra ben olayin sokunu atlatinca cocuga seslendim aa ablacim sen miydin gozlugumu takmayi unutmusum geriden secemedim nasilsin falan diye.
Esim olacak öküz de elinde sigara geriden izliyor. Ya bi gel cocugu bi öp bi nasilsin de öz yeğenin o senin ya ! koca bi sene görmüyorsun hic mi icinden gelmiyor ya.
Nasil gözümden düstü anlatamam.

Konu sahibi arakadqim sizi cook iyi anliyorum bu konuda ben de cok dertliyim, insanlara karsi mahcup olmaktan biktim artik ya

Son düzenleme:
adamın karakteri bu

alt komşuyu anlamadım erkek mi kadın mı

eşiniz vermedi ise de siz verin

size laf ederse de sen ver selamı o zaman deyin yani

benim eşim de yabani ve onun yabaniliğinin faturası bana da kesiliyor

bayramda bile ailesini aramaz, benimkini değil kendininkini

gelin aratmadı, gelin gelmedi vs vs

düğün var tanıdığının gidelim dedi gitmedi, herkes gelin getirmedi, götürmedi vs vs der

işi gereği yabancılar ile konuşur ama aynı işi yapıyoruz ben onun telefon konuşmasını dinlerken karnıma ağrı girer
şunu şöyle deyip kesip atmıyor diye

tarzı bu bu yaştan sonra değişmez

ben bazen ağzının içinden konuşma diye kızıyordum

şimdi oğlum öyle konuşmasın diye onu uyarıp kendi de daha dikkat ediyor

bir de evi ile çocuğu ile bari ilgili imiş

haaa bebeği olan komşuya da eşsiz git yani ne olacak ki

ben eşime gel desem asla gelmez , görümcemin eşi de her yere gider meselaa

okul etkinliğine falan geliyor eşim bu da yetiyor bana

Bu adamın tabiatı. Değiştirmeyi kendi istese bile değiştiremez. Sizin sosyalliginize karışmıyorsa sizde ona saygı duyun. Kabullenin.

kusura bakmayın basbaya görgüsüz biri eşiniz,nasıl bir çocukluk geçirmiş ki aceba.Yani insanlardan uzak hiç kimsenin olmadığı bir dağ köyünde filanmı büyümüş..

yapısı öyle demek ki, belki özgüvensizdir, belki fikrini söylediğinde eleştirilmekten çekiniyordur? kibirli olup, insanları beğenmeyip de selamlaşmasa, sohbet etmese kötü olurdu ama sanırım mazlum birisi? sizle-çocuğuyla ilgili alakalıysa, 3.şahıslar da onu öyle kabullensin,selamlaşmak-tebessüm etmek sadaka yerine geçer, keşke böyle olmasaydı ama pek çok kötü huyun yanında bu tahammül edilebilcek bişey :/

13 seneden sonra düzelmesi zor yani. Başından beri mi böyle?

13 yil olmus nato kafa mermere gecmistir ama hic konustunuz mu soylediniz mi yuzune acaba farkinda mi odunlugunun? Herseyi gectim bir selam ne kadar buyuk bir kulfetki adama vermiyor. Elinizden geldigince ayni ortamda bulunmayin rahatsi olmayin sorarsa soylersiniz sormassa memnun demekki.

şimdi odunu alıyorsun kafasına kafasına vuruyorsun vururken de nasıl bir odun oldugunu anlatıyorsun

Tamamen yaradılış diye düşünüyorum. İçe dönük adam niye birden bire sosyal ve konuşkan biri olsun? Siz kendinizi düşünün mesela. Asık suratlı, hep susan vs biri olabilir misiniz? insan neden değişsin??

Yorumlar için teşekkürler herkese..Eşimin slm esirgediği komşu erkekti...bayan olsa umursamam zaten ben konuşurum bayanla...dün gece ve sabah sinirliydim eşimi gözüm göresi yoktu..öğlen bağırdım sosyofobik sin dedim.sinirimi attım.benim çilemde bu demek ..evde bize iyi ya tesellisine sığındım artık...iyigeceler :)

Esin yuzunden kendini kısıtlama. Allahin selami bu kadin erkek cocuk farketmez ki. Eain bu saatten sonra degismez.niye elin adamina selam veriyosun dersede bende sosyal bi insanım napayim dersin

Eşiniz büyük ihtimalle asperger sendromu , benim eşimde aynen böyle , 8 yıllık evliyiz. Başta çekingen, kaba vs diye düşünüyordum ama bütün belirtileri toparlayınca asperger olduğunu anladım. Onu böyle kabul ettim, kimse dört dörtlükdeğil. Değiştiremeyeceğiniz birşey , bir hastalık bu böyle kabul edin sizde bence.

kocanızın burcu kova mı acaba aynı benle eşim gibisiniz fakat bizde durum tam tersi eşim selamlar konuşur ben kimsenin yüzüne bakmam (mecbur kalmadıkça) geçer giderim ^_^ neme lazım 'mesafe iyidir'

13 yil sonrami degistirmek akliniza geldi.bu huy onda coktan butunlesmistir.

Evliligin ilk aylarinda yada yillarinda esler birbirinin huyunu alir.ben ve esimde bu cok oldu mesela.

Hatta kisilikle ilgili degil ama bu yasindan sonra esime sonra acibiber tursusu yeme aliskanligi kazandirdim..hayatinda hic yememis:)
Fazla kaciriyor sabaha kadar su iciyor ama yemeklerde keyifle tuketiyoruz:)

Anlatmak istedigim bir kadin cidden isterse esini gayette degistirebilir..sizin tek sorununuz cok yillar gecmis..bu kadar yildan sonra cok cok zor ne diyeyim.
Boyle kabullenmekten baska care yok gibi

aman apartmandaki gelinden sanane be canım komsuluk iyi ama bu zamanda kimseyede güvenemiyosun ayrıca eger erkekse o anda yanından gectigin senin slm vermen tabiki abes olur yani bu kadar takılma

Bence ' niye konuşmuyorsun ' diye üzerinde baskı kurmak yerine konuşacağı ortamlar oluşturun. Arkadaşlarını eve çağırın yada dışardan bişeyler almasını isteyin. Erkekler bazen çocuk gibi olabiliyorlar, onları övmek te işe yarayabilir diye düşünüyorum. Bir de bazen bayanlar çok konuşkan olunca eşler geri planda kalıp konuşmamayı tercih ediyorlar. Onun konuşması gereken durumlarda onun sessizliğini siz kapatmaya çalışmayın. Alışveriş te filan mesela.

herkesin değişik huyu var işte ,benim ki de selam vermekle kalmaz yarım saat konuşur her selam verdiğiyle ,her girdiği mağazada dükkanda dakikalarca konuşur konuşur deli eder bizi sürekli muhabebtinin bitmesini bekleriz,bende bu geveze hallerinden şikayetçiyim,öte yandan evde ya konuşmaz yada konuştumu tuhaf boş espirileri olur,herşeyin ortası ideal olanı demek ki,sizin ki hiç konuşmuyo benimkide aşırı konuşuyor dışarıdakilerle,ama sizin komşuya gitmenize neden engel onu anlayamadım,eşlerlemi gidiş geliş yapılıyor binada ,gündüz gidin gideceğiniz yere eşim yorgun oluyor falan kusura bakmayın diyin,adama ızdırap gibi gelir gidip gelmek ,çünkü konuşmayı sevmiyo başka bir insana ihtiyaç duymuyor ,siz nasıl konuşup anlaşıp evlendiniz merak ettim şimdi

Turk erkeginin cogu ozguvensiz ve kaba, geri kalani da otistik.
Yalniz soyle bir sey var.
Erkeklerin de mekana ihtiyaci var. kadin, cocuk , aile o mekan firsati tanimiyor erkeklere.
Evin para getiricisi rolu zaten cok agir.
Lutfen erkeklerin derdini anlamaya calisalim, aslinda hepsi (erkege bu kadar oncelik, ayricalik taniyan topluma ragmen) cok mutsuzlar. Duygusal acidan asla ozgur degiller ve mekanlari daraliyor adamlarin.

Aklım 13 sene sonra tak etmedi canım☺senelerdir söylüyorum kabullenmeye çalışıyorum ama geçen akşam gibi olay yaşayın sinirimi tavan yapıyor. Her şey aileye komşuya arkadaşa anlatılmıyor buraya yazdım ki rahatlıyaýim diye.Belki içim rahatlar eşime pozitif bakarım dedim.Eşimde benden etkilendi 13 senedir bazı konularda.Ama iletişim yapamıyor ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…