Kız yezidi, kapalı topluluk; dışarıdan/yabancı biriyle evlenmemesi için daha sıkı kurallar var, bir de üstüne yurtdışında oldukları için birbirlerine ve kendi içlerindeki adetlere daha bağlılar vs. olay çıkabilecek olmasını anlayabiliyorum desem bile ben de genel olarak işin içinde aldatma ihtimalini hala konumlandıramadım, eşin ben bu bebeği istemiyorum deyip kendinden soğutma çabası var o kesin ama bunu da zaten hali hazırda görünür daha da bebeğe yüklenmektense eski kızı ortaya atıp yapıyor bence, bebeği geri gönderebilecek değilsiniz sonuçta. Ortada bebek varken de kıza sarmak ikinize de kolay geldi anlaşılan, yani gidip işi bahane etseydi atıyorum geçtiğimiz aylardaki eve geç gelmesi aklınıza gelecekti ama eski sevgili vs. lafı geçtiğinden bu sefer markete damlaması aklınıza geliyor.
Mobilya konusunda da öyle düşünmüştüm, kendiniz belki farketmiyorsunuz ama orada başka insanlarla olan dertleşme eksiğiniz yüzünden eşinize daha fazla öfke ve sinirinizi yöneltiyorsunuz gibi geliyor bana, gereksiz alınganlık falan demiyorum ama kendimde bir hata arıyorum bulamıyorum demişsiniz, böyle durumlarda illa hormonlara falan bağlamak istemem ve kendi hayatımdan gördüklerimle de çok genelleme yapmak istemiyorum ama fazla korumacı ve sinirli olabiliyor kadınlar ve söylediklerinin etkisini o kadar da düşünmüyorlar. Ani karar vermeden önce sakin ve uzun uzun konuşmanızı öneririm "ben" dememeye çalışarak, sonrasında zaten zorlukların altından kalkabilecek güçlü ve kararlı bir yapınız var tek başınıza zaten halledebilirsiniz bundan sonraki olumsuzlukları.