Eşim resmen hastayken bile çalışmaya zorluyor

atessizprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
3.718
15
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar.daha önceki konumdan hatırlarsınız beni.hayatın müşterek olamadığından bahsetmiştim.ve sonunda olan oldu.1 haftadır hastayım,yatağa düştüm.doktor zatürree başlangıcı teşhisini koydu.bundan 3 sene önce geçirmiştim bu hastalığı ve iyileşmiştim.doktor çok dikkat etmemi,tekrarlamasının çok tehlikeli olduğunu söyledi.ama işte kahretsin ki tekrarladı.bu hastalık tedavinin yanında dinlenmeyi içeriyor ki iyileşebileyim.ama olmuyor.1 hafta önce bu teşhis kondu ama ben bu süre zarfında çalıştım.artık bugün gücüm olmadığı için işe gidemedim.dün sabah eşim beni işe bıraktı,dükkana girdim nerdeyse bayılmak üzereydim.hemen telefona sarılıp eşimi aradım,dinlen demez mi*o kadar kötü oldum ki anlatamam...adam eve götüreyim seni,iyileşmeden çalışma demedi yaa..

şöyle özetleyeyim.kazancım eşimden çok çok iyi.hatta öyle ki eşim son zamanlarda işi boşvermeye bile başladı.nasılsa benim kazancım yetiyor.dün dedim ki ona,ben bu eve ne kadar para sokarsam sokayım,sen 100lirada olsa getireceksin.herkes üzerine düşeni yapacak..ve gururlu numaralarından bıktım artık..

resmen bittim arkadaşlar.ve ben çalışmazsam bütün borç üzerimde,mahvolacağım.ve eşimin gerçek yüzünü yeni gördüm.bu sabah ciğerlerim ağzımdan çıkarcasına öksürürken eşim işe geç kalacaksın dedi bana.inanamıyorum.bir de ağlama krizine girdim,tansiyonum düştü.bu nasıl bir vicdan.uzun oldu ama anlatmak,paylaşmak istedim.daha anlatsam neler var bilemezsiniz.....

Eşinin davranışı gurur meselesini aşmış vicdansızlık boyutuna ulaşmış ilgisiz eş,duyarsız eş,romantik olmayan eş,savurgan eş bunlarla bir şekilde ömür geçer bir şekilde orta yol bulunur ama vicdansız bir insanla nasıl yaşanır nasıl düzeltilir? Eğer imkanınız varsa bir müddet ayrı yaşayın para kazanbiliyorsunuz anladığım kadarıyla kendi kendiniz geçindirebilirsiniz.Eşiniz belki bu süreçte hatasını anlayabilir.Konuşun bu problemi demekte isterdim ama eminim defalarca konuşmuşunuzdur.Böyle insanada insaflı ol demekle ne kadar vicdanlı olabilirki orasıda tartışılır.

cnm rapor alsan daha iyi olmazmı..
şöyle 10 gün dinlensen kendini baya toplarsın.
ha baktınki iyleşecek gibi değilsin ve çalıştığı sürece iyice ilerliyor hastalığın,
bas istifayı otur evinde..eşinde kim oluyormuşta sen hastaken seni çalışmaya zorluyormuş.
lütfen kendini ezdirme.
o sana tıpış tıpış bakmak zorunda,ne yani paran içinmi evlendi.

canım haklısın ama işyeri benim.yani kapatmam sözkonusu bile olamaz tabi ki.ama çalışanlarım var ve arada bir uğrarsam gün içinde yeterli olacak.fakat eşim sabah git akşam gel derdinde ki,ben yokken işler tıkır tıkır işlemiyor,bunu da çok iyi biliyor...biraz yatsam aslında iyileşip kalkınca ben herşeyi toparlarım.ama sürekli iyi misin,işe gidebilecek misin demesi çok sinirimi bozuyor...ben kalkmaya zorlasam da kendimi onun bana, gitme,biraz dinlen demesi gerekmez miydi?

yani tabiki öyle demek zorunda.
ama sizin eşiniz artık vicdansızlık boyutuna taşımış olayı.
sizde böyle kendi kendinizi üzeceğenize,
onun size vermediği değeri siz kendinize verin,
işe gelmiyorum iyleşene kadarda gelmeyeceğim diyin olsun bitsin.
varsın zararınız olsun,işler kötü gitsin..hangisi sağlığınızdan daha önemli.
kendinizi toplayınca işleride toparlarsınız.

Öncelikle çok geçmiş olsun, inşallah bu zorlu sürece rağmen her şey yolunda gider de hiçbir sorun olmadan şifaya kavuşursun.

Çok çok çok özür dileyerek eşin hakkında şunu söylemek istiyorum. Bence eşin vicdansız, merhametsiz, seni sadece o eve ev işlerini halletmen için getirmiş, seni para makinesi olarak gören bir insan müsvettesi.

Önceki konunu da biliyorum. Tamam bir insan maço olabilir, ne bileyim biri ev işlerinde 3 şeye yardım ederken öbürü 1 şeye yardım eder ama senin eşinin hiçbir işin ucundan tutmadığını biliyorum ki şimdi de sen böyle hastayken adamın derdi işe gitmen, eve para getirmen. Öyle ki kendi işini de salmış çayıra durumunda.

Bence o evden uzak kal bir süre madem gelirin iyi. Kendi kendine kal, hem eşin de anlar bir ev işlerinin kendi kendine yapılmadığını, paranın tıpış tıpış eve yürümediğini. Bırak da bir anlasın anyayı konyayı...

Tekrar özür dilerim yorumum ağır olduysa...

Son düzenleme:
İnsanlar ikiye ayrılır: paraya tapanlar ve paraya tapmayanlar. Ben paraya tapanlarla yaşayamazdım herhalde.

Umarım bir an önce toparlanırsınız. Geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun ama bence eşinize rağmen dinlenmelisiniz sonra daha kötü olursa ne yapıcaksınız
eşinize aldırmayın sonuçta iş yeri sahibisiniz yanınızda çaslışanda varsa mutlaka ama mutlaka dinlenmelisiniz...

valla canın her seyden onemlı olması lazım senın hastalıgın basıt bı hastalık degıl canım esınde rahatlıgının derdıne duşmuş sonra daha kötü olursan nolcak Allah korusun yanı sen ıyıce dınlenmeye bak,boyle bı esım olsa soğurdum ondan bu nasıl iş

Geçmiş olsun,inşallah hafif atlatırsın.Evet senin şimdi dinlenmen ve çok iyi bakılman gerekiyor.
Erkeklerin kendi canı çok kıymetli oluyor.Azıcık üşütseler can çekişir gibi ahlaya inleye yatarlar.Biz kadınlar ayakta geçiriyoruz o yüzden halden anlamıyorlar.
Bence herşeyi bırak,çok kötüyüm deyip yat.Evişlerini,bulaşığı,yemek yapmayı filan bırak bakalım eşin ne yapacak.Azıcık baktır kendine,iyi olsan bile naz yap,çok fenayım de.Biraz kıymet bilsin beyefendi.
Hastasın,keyifsizsin diye ilgi bekliyorsun,haklısın ama eşine de çok yüklenme.Şimdi çok alınmışsın,herşeyi gözüne batıyordur.Biraz iyi hissedince farklı düşünürsün.Sakın sonradan pişman olacağın şeyler söyleme.
Bu arada kendine bakmayı unutma doktor vitamin vermiştir herhalde.Bundan başka mutlaka kaşıkla bal yemeni tavsiye ederim.Ayrıca aklında olsun ciğeri en çok besleyen gıda nohutmuş.

Bana kalırsa, şu aşamada önceliğiniz hastalığınız olmalı. Eşinizin ne dediğine falan bakmayıp evde dinlenin, sizi saçlarınızdan sürükleyip işe yollayacak hali yok herhalde. Hastalığınızın daha ilerleyip zatürrenin tekrarlamasına engel olun, lütfen. İş yerinizdekileri de mümkün olduğu oranda telefon ile falan yönetmeye çalışın. Haliniz olursa, belki gün içinde kısa, süpriz ziyaretler yaparsınız ve de tamamen düzeldiğinizde nasıl olsa toparlarsınız işleri.

Eşiniz ile ilgili konularda ne yapacağınızı düşünmeyi de sağlığınıza kavuştuktan sonra değerlendirmenizde yarar olabilir. Şu anda, hem iyleşmeye çalışıp, hem de bunları düşünmek sizi daha da fazla yoracak, iyleşme sürecinizi olumsuz etkileyecektir. Olayları, hastalığın verdiği ruh haliyle çözümlemeye uğraşmak, belki, öngörmediğiniz, tatsız noktalara gelmeniz sonucunu doğurabilecektir.

Ve son bir şey, genel olarak, erkeklerin karılarının hasta olmasına pek tahammülleri yok. Belki, eşinizin tutumu bir ölçüye kadar bu klasik erkek özelliğinden kaynaklanıyordur. En azından, tamamen iyileşene kadar bu şekilde düşünmeye çalışmanızda yarar olabilir.

Sağlıklı günler.

Son düzenleme:
Guzelim evladin da varmis.Esin cevresinde annesi ve babasi tarafindan sorumluluk almadan buyutulmus anlasilan.Daima istedigi durumlara hic emek vermeden sahippp olmus.Evliliklerde bir taraf daima verirse karsi taraf buna alisir.Daima veren taraf kullanildigini fark ettiginde ise karsi taraf bu durumun onun gorevi oldugu zannina kapilir.Fedakarliklar bir bakmissin senin mecburiyetlerin gibi sana yuklenmis.Cabalarsin, direnirsin ama nafile karsi bunu anlamaz senin incinebilecegini,bir insan oldugunu unutur programlanmis bir robot olmadigini anlamak istemez.Aslinda isine gelir evde ve disarda herseyi yapan super sonic bir karisi vardir.Neden cabalasin ki???Elinde kahvesi, iliklerine kadar islemis miskinligi dururken...Nasilsa sevgili esi Acile Ambulansla kaldirilirken bile adam seslenir : ambulansa binmeden Hayatim azcik su bir kac ütümü yapta öyle bin !!!!!uuffff Kadinlar iki kisimdir 1.erkekleri iyi cikanlar 2.Erkekleri iyi cikmayanlar.Ha yaslandiklarinda hormonlari azalinca ellerindeki hatunu kacirmamak icin fedakarliga baslayanlarda var tabi.[/B]

Son düzenleme:
ya evliliğin anlamı sevdiğin insanla hayatı paylaşmak, yanyana cancana bi ömür geçirmek değil mi? peki bu evliliğin anlamı ne?

benim anlamadığım iş yeri senin, çalışanlarında var, eeee
nolurdu ki geleyim alayım seni canım, bi hafta ben arada gider kolaçan ederim işçileri dese...
eve gelmeni özlelikle mi istemiyo ne

Son düzenleme:
Canım yaa, çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun.. Bir yanda ciddi bir hastalık, bi yanda da duygusal boşluk.. ikisine birden katlanmak çok zor olsa gerek.. Allah yardımcın olsun ama bu adama bi çare bulman lazım evlendikten sonra.. İnsan seviyosa, sevdiğini gözünden sakınır, ona bişey olacak diye korkar, özen ve özveri gösterir.. Sen böyle bi adamla beraber olacak kadar değersiz değilsin.. Umarım bir an önce iyileşir ve sorunlarını halledebilirsin.. Hakkında hayırlısı olsun canım..

canım çok teşekkür ederim.evet bir yandan hastalığım ve bir yandan da resmen suçluluk duyuyorum evde yatarken.Allahım bir an önce şifa ver de ayağa kalkayım diye dualar ediyorum....bu hastalık öyle birşey ki,ayağa kalkamıyorum,çok halsizim.tabi allah yine de beterinden saklasın.buna da şükür demekten başka elden ne gelir???

ben de sizi baskasina ait bir yerde calisiyorsunuz sandim.
benim anlayamadigim is yeri kendinize ait,
isi idare ettirecek calisanlariniz da var siz niye kocanizin "evde dinlen,gitme"demesini bekliyosunuz ki?
o kadar agir hastalikta kim takar kocayi isi?
isterse omur boyu ise git desin
is yeri benim degil mi?
gitmem gitmem yahu!

geçmiş olsun, kalkamıyorum diyorsunuz kalkmayın da zaten.
iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta diye söz vermediniz mi?
hastalık sadece onun başına gelecek değil ya..
ki o zatürre olsaydı siz ona nasıl iyi bakardınız.
önce kendinizi düşünün çünkü sağlık her şeyden önce gelir..

ah canım bir bilsen... ayy dükkanın kirası gelecek,ayy ilgilenmezler senin gibi,işi bilemezler...yani sıkışırım da eve az para girer.bu anlamda beni yiyip bitiriyor kısaca...

Geçmiş olsun eşlerin hastalanmasını hiç bir erkek sevmez bende (kum döküyorum)5 gündür yastık döşek yatıyordum,eşine söyle sende hasta olabilirsin içinde ne varsa söyle,bilsin onun hakkında ne düşündüğünü içine atma zaten bu hastalıklar içine atmadan oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…