- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.887
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kusura bakmayın ama sigaraya para bulan insana dolabınızdan sucuk vermek de tuhaf ötesi.Gerçek ihtiyaç sahibi ya da dolandırıcı böyle bilemeyiz ama siz iyi niyetle bir şey yapmışsınız, Allah kabul etsin. Malesef kötü niyetli insanlar yüzünden kim gerçek ihtiyaç sahibi ayıramaz olduk. Ben kime iyi niyetle yaklaşıp elimi uzatsam dur kolunu da bir kapalım moduna girdiler hep. En son sürekli alışveriş yaptığım bakkal bir kadını söyledi süt bile alamıyor bazen diye. Artık kendisini nasıl acındırdıysa. O ara bana hayıra vermem için 200 dolar para gelmişti ben de o kadına verdim ve o ara numaramı almış bulundu falan. Sonra çocuğum hasta, sütü yok, hamileyim şuna para buna para demeye başladı. Ben ufak ufak desteğe devam ediyodum. Bana sık sık çat kapı gelmeye başlamasından rahatsız olsamda bebek doğmaya yakın yüklü mutfak alışverişini yaptım. Bebek doğdu daha haftasında kucakladı bebeği habersiz yine çıktı geldi. Dayanamadım yine para verdim. Bu arada bu bana bi geldiğinde çantamdan para azaldı ama hafızam zayıf olduğu için bir yere harcamış olabilirim günahını almayım dedim konuyu kafamda kapattım. Neyse efendim olay günü bu kadın yine yola çıkmış bana geliyor benim haberim yok tabi. O günde bi 100 tl param vardı dolabın üzerinde, aldım çantama koydum ekmek almaya çıkıcam. Tam o ara kapı çaldı öflesem de kıyamadım yine buyur ettim. Neyse başladı şuyum yok buyum yok. Ben dururmuyum buzluktan et sucuk falan poşet yaptım. Bu arada kadın yanımdan ayrılıp sigara içmeye gitti ki çantasını çantamın yanına koymuştu orada baya oyalandı. İşkillendim ama birşey demedim. O erzağını alıp kapıdan çıkar çıkmaz hemen çantama baktım. Ahanda ne göremeyeyim para yok, Çantanın içinde 10 tur attım vıccığını çıkardım ama yok yok yok.. Kadını aradım ne yaptığını bildiğimi ve bir daha kapıma gelmemesini söyledim. Çocuklarının boğazından da geçti diye haram da etmedim ama çok üzüldüm çok kızdım. Şimdi kim ihtiyacım var dese 100 düşünüyor 1 veriyorum.
Aslında ben ilk defa o gün sigara içtiğini gördüm ve öğrendim daha önce yanımda hiç içmemişti. Ben ihtiyacım var diyenin ya da şu kişinin ihtiyacı var diyenin aksi bir durumunu görmedikçe destek olmaya çalışırım. Benim de kafa böyle yapacak bişey yok.Kusura bakmayın ama sigaraya para bulan insana dolabınızdan sucuk vermek de tuhaf ötesi.
Siz bu kafayla giderseniz sizi çok dolandırırlar. Resmen haraca bağlamış kadın sizi.
Bana sosyal medya üzerinden bu tarz yardım isteyenler samimi gelmiyorArkadaşlar merhaba,
Ben bir ara instagramda bir gönderinin Altına yorum yapmış bir kadına denk gelmiştim .
Yeni doğum yapmış mama alamamış bebeğine bende içim cız etti benimde oğlum var kadına yardımcı olmak amacı ile mama göndermek istedim oda çok teşekkür edip kabul edemeyeceğini ellerinde olan varsa diye yazdığını söyledi saygıyla karşıladım kapattım konuyu aradan 9 ay sonra tekrar mesaj attı aşşağıda konuşmalar mevcut bende dedim ki o zaman kabul etmemişti şuan zor durumda demekki deyip yolladım mama buraya kadar hiç problem yok ama dün eşimle instagramdan reels videoları izlerken aşşağıda bir resim daha var onu gördük bende anlattım herşeyi oda diyor ki dolandırılmışsın
Dedim Ramazan paketi alıp yollayalım tutturdu dolandırılıyorsun çok safsın filan kalbim kırıldı size danışmak istedim sizce ? Konuşmalar burda ekte para yardımı yapmadım direk mama olarak yaptım para versem tamam da siz ne düşünüyorsunuz
Dolandırıcı olsaydı bence mama değil para isterdi bebeğime mama bez elbise vs. alıcam derdi. Siz yardım etmişsiniz Allah hayrınızı kabul etsin, dolandırıcıysada günahı onun boynunaArkadaşlar merhaba,
Ben bir ara instagramda bir gönderinin Altına yorum yapmış bir kadına denk gelmiştim .
Yeni doğum yapmış mama alamamış bebeğine bende içim cız etti benimde oğlum var kadına yardımcı olmak amacı ile mama göndermek istedim oda çok teşekkür edip kabul edemeyeceğini ellerinde olan varsa diye yazdığını söyledi saygıyla karşıladım kapattım konuyu aradan 9 ay sonra tekrar mesaj attı aşşağıda konuşmalar mevcut bende dedim ki o zaman kabul etmemişti şuan zor durumda demekki deyip yolladım mama buraya kadar hiç problem yok ama dün eşimle instagramdan reels videoları izlerken aşşağıda bir resim daha var onu gördük bende anlattım herşeyi oda diyor ki dolandırılmışsın
Dedim Ramazan paketi alıp yollayalım tutturdu dolandırılıyorsun çok safsın filan kalbim kırıldı size danışmak istedim sizce ? Konuşmalar burda ekte para yardımı yapmadım direk mama olarak yaptım para versem tamam da siz ne düşünüyorsunuz
Aslında bu bir taktik. Markette mama dilenen gördüm ben. Sonra ufak marketlere satıyorlar.Dolandırıcı olsaydı bence mama değil para isterdi bebeğime mama bez elbise vs. alıcam derdi. Siz yardım etmişsiniz Allah hayrınızı kabul etsin, dolandırıcıysada günahı onun boynuna
ya onu geçtim sosyal medya hadi yalanYazışmaları yeni okudum bence gerçek değil. Bu da bir taktik. Bu tarz paylaşımlar Facebook gruplarında çok oluyordu. Gidip evlerine bakanlar yazıyordu ihtiyaç sahibi değil diye. Yine böyle evi çok kötü birini görmüştüm. İlk kez sosyal medyadan yardım etme ihtiyacı hissettim. Araba da yok. Arabası olan arkadaşa dedim gidip yardım götürelim diye. O da sosyal medyadakiler genelde yalan çıkıyor dedi. Zaten paylaşım yapan güya komsusuydu. Sürekli aradi durdu ne zaman geleceksiniz vs. Konuşma tarzından bana güven vermeye çalışmasından falan sonradan anladım sahtelik olduğunu engellemistim. Küçük tüp ve eski tencere o kadina aitse bence dolandırıcı. Bu tarz taktikler yapıyorlar maalesef
Aslında bu bir taktik. Markette mama dilenen gördüm ben. Sonra ufak marketlere satıyorlar.
Direkt para istese vermeyecek böyle vicdana oynuyorlar.
Bizim burda bir adam var her gün gelir döküntü bebek arabasında çıplak ayak oğlu otururdu. Bir gün ben parktayken geldi dilendi yine oğlum aç ayağına çorap bile alamıyoruz diye. Kadın da bekle dedi evinden bot indirdi. Dualar eşliğinde giydirdi ayakkabıları. Bilin bakalım ne oldu? Ertesi gün çocuk yine yalın ayaktı. Şimdi ikinci bebeği yaptı ilki büyüdüğü için hatta görüyorum. Oğlu kimbilir nerede. Büyüyünce yardım azaldı tabii
Siz böyle çocuklara acıyıp yardım ettikçe para akışı oldukça bu işe devam ettirilecekler aslında. Yani dilenen çocuklara yaptığınız her yardım onları sokakta çalışmaya zorluyor.