eşim sonunda anlattı derdini...

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Günaydın kızlar eşimle evliliğimde sorunlar vardı bana karşı soğuk davranması, ailesi ile sorunlarımız vs derken iyice kopmuştuk. Ben artık dayanamayarak eşime ya bitirelim ya da herkes bir adım atsın baştan başlayalım dedim. Eşim düşünmek için zaten istedi. Bir kaç gün sonra döküldü. Kv ben artık geçmişi unuttum korkuyorum konuşmalarınızdan (boşanma olur onun yüzünden diye korktu) tamam gelin konuşalım falan diye haber göndermiş, eşim şu an kendi sorunlarımız var demiş...

Eşimin bana söyledikleri; ben sen üzülme diye gözünün içine bakıyordum, sen beni kullandın (köpek gibi gel git yaptın bana diyor), sana karşı yumuşak oldum diye bağımsız yaşadın, inat yaptın, dediklerimi yapmadın, herşeyini benle paylaşmıyorsun (illa her şeyi bilecekmiş), atıyorum bir aile meselesi olsa eşinizin bilmesini istemediğiniz niye efendim söylemiyormuşum....Bundan sonra herşeyimi o kontrol edecekmiş her istediğini yapacakmışım kaçmak yokmuş tehdit yokmuş... (boşanalım dedim diye tehdit ediyor oluyorum...)insanlardan kaçıyormuşum ailesinden,akrabalardan vs.

Şimdi ben evlendikten bir zaman sonra depresyona girdim çok sıkı fıkı görüşmedim ailemle ama eşimin ailesini ihmal etmemeye çalıştım, onlar istiyor ki kendi kızı damadı gibi habire her gün birlikte olalım yanyana oturuyoruz maalesef:( Ayrıca bir çok sorun yaşadım, işle alakalı, sağlıkla alakalı, aile vs. Hayatımın en kötü haberleri üst üste geldi. Ve maalesef bu dönem sonrasında eşime inandıramıyorum çünkü asla ve asla açık açık anlatamayacağım aile sırrı denilen şeyler var. Ona baksan dışardan hiç bir sorunum yok o benim gözüme bakıyor...

Bana olan güvenini kaybetmiş böyle her şeyi anlatmadığım için...Eşim biriktirip biriktirip patlayan bir insan ve patlayınca da çok uzun sürüyor. Keşke olanları baştan söylesen de ben de bilsem böyle biriktirince kötü oluyor diyorum ama huy işte.

Eşim aslan burcu yönetmeyi çok seven bir insan. Ayrıca çok sahiplenici adama boşanalım diyorum umru değil yarabbim...İlla beni düzeltecek aklınca. Şimdi de tutturmuş tayin isteyecez....

Bir akıl fikir verin bana nolur...

Ben de kova burcuyum ne tezatız dimi:)

Kişi kişiyi yönetir ise o evlilikten hayır gelmez.
Sağlıklı bir birliktelik için gerekli konularda birbirinizden akıl almalı ancak birbirinizin fikirlerine ve davranışlarına mudahale etmemelisiniz. Bir evlilik terapisti bile bunları söyleyecektir size.

Kişi kişiyi yönetir ise o evlilikten hayır gelmez.
Sağlıklı bir birliktelik için gerekli konularda birbirinizden akıl almalı ancak birbirinizin fikirlerine ve davranışlarına mudahale etmemelisiniz. Bir evlilik terapisti bile bunları söyleyecektir size.

aynen öyle ama eşimde sanki bu zamana kadar sen beni yönettin artık ben seni yönetecem tarzı bir hırs var. bir zaman sonra hırsı geçecektir sanıyorum şimdi biraz yaralı beni sevdiğini ama benim onu sevmediğimi sanıyor.

statüm için yanımda kalıyormuşum düşüncelere bak :(

Tam olarak konuyu anlamadım ama gerçekten anlaşamıyor olabilirsiniz.
Boşanma teklifinizi reddettiyse,eğer siz de onunla mutlu değilseniz,neden kendi davanızı kendiniz açmıyorsunuz?
Çünkü bu söylemleriniz gerçekten tehdit gibi oluyor buradan bakınca.

aynen öyle ama eşimde sanki bu zamana kadar sen beni yönettin artık ben seni yönetecem tarzı bir hırs var. bir zaman sonra hırsı geçecektir sanıyorum şimdi biraz yaralı beni sevdiğini ama benim onu sevmediğimi sanıyor.

statüm için yanımda kalıyormuşum düşüncelere bak :KK43:
Sevginizi daha çok belli edin o halde.
Belli ki sevildiğini hissetmiyor.

Eşinle aranda ciddi yaş farkı vardı sanırım dimi, eski konunda konuşmuştuk senle diye hatırlıyorum. Sanırım eşin seni küçük olduğun için aklı sıra hizaya getirmeye çalışıyor, sorunlar da burdan çıkıyor. İyi bir aile terapistine gidip karşılıklı bu sorunları konuşup orta yolu bulmanız lazım, bir hakim gibi Aranızı bulmalı terapist . yada sen biraz daha yaşlanınca bu sorunlar daha az gözünüze batar hale gelecek

burçlara takılmayın öncelikle.
aile sırrı varsa, aile sırrı olduğunu belli etmeyeceksiniz.
yarım yarım anlatıp merak uyandırmayacaksınız.
ya da gizli-gizemli davranışlarda bulunmayacaksınız.

ailesiyle niye soğuksunuz?
kayınvalideniz boşanmanızı istemiyormuş.
hatalı olduğunu düşünüyor musunuz kayınvalidenizin?
beklentiniz ne?
özür mü? mesafe mi? bunları konuşabildiniz mi eşinizle?

Tam olarak konuyu anlamadım ama gerçekten anlaşamıyor olabilirsiniz.
Boşanma teklifinizi reddettiyse,eğer siz de onunla mutlu değilseniz,neden kendi davanızı kendiniz açmıyorsunuz?
Çünkü bu söylemleriniz gerçekten tehdit gibi oluyor buradan bakınca.

eşimle mutluyum ama sorunlarımız vardı uzun zamandır kendini anlatmaya çalışmış ben anlamamışım, kullanıldığını bana verdiği değeri benim ona vermediğimi hissettiğini söylüyor. dışardan gözle bakınca çok da haksız değil çünkü benim de hatalarım oldu eşim çok kibar bir insandı, gözümün içine bakan...

Günaydın kızlar eşimle evliliğimde sorunlar vardı bana karşı soğuk davranması, ailesi ile sorunlarımız vs derken iyice kopmuştuk. Ben artık dayanamayarak eşime ya bitirel7im ya da herkes bir adım atsın baştan başlayalım dedim. Eşim düşünmek için zaten istedi. Bir kaç gün sonra döküldü. Kv ben artık geçmişi unuttum korkuyorum konuşmalarınızdan (boşanma olur onun yüzünden diye korktu) tamam gelin konuşalım falan diye haber göndermiş, eşim şu an kendi sorunlarımız var demiş...

Eşimin bana söyledikleri; ben sen üzülme diye gözünün içine bakıyordum, sen beni kullandın (köpek gibi gel git yaptın bana diyor), sana karşı yumuşak oldum diye bağımsız yaşadın, inat yaptın, dediklerimi yapmadın, herşeyini benle paylaşmıyorsun (illa her şeyi bilecekmiş), atıyorum bir aile meselesi olsa eşinizin bilmesini istemediğiniz niye efendim söylemiyormuşum....Bundan sonra herşeyimi o kontrol edecekmiş her istediğini yapacakmışım kaçmak yokmuş tehdit yokmuş... (boşanalım dedim diye tehdit ediyor oluyorum...)insanlardan kaçıyormuşum ailesinden,akrabalardan vs.

Şimdi ben evlendikten bir zaman sonra depresyona girdim çok sıkı fıkı görüşmedim ailemle ama eşimin ailesini ihmal etmemeye çalıştım, onlar istiyor ki kendi kızı damadı gibi habire her gün birlikte olalım yanyana oturuyoruz maalesef:KK43: Ayrıca bir çok sorun yaşadım, işle alakalı, sağlıkla alakalı, aile vs. Hayatımın en kötü haberleri üst üste geldi. Ve maalesef bu dönem sonrasında eşime inandıramıyorum çünkü asla ve asla açık açık anlatamayacağım aile sırrı denilen şeyler var. Ona baksan dışardan hiç bir sorunum yok o benim gözüme bakıyor...

Bana olan güvenini kaybetmiş böyle her şeyi anlatmadığım için...Eşim biriktirip biriktirip patlayan bir insan ve patlayınca da çok uzun sürüyor. Keşke olanları baştan söylesen de ben de bilsem böyle biriktirince kötü oluyor diyorum ama huy işte.

Eşim aslan burcu yönetmeyi çok seven bir insan. Ayrıca çok sahiplenici adama boşanalım diyorum umru değil yarabbim...İlla beni düzeltecek aklınca. Şimdi de tutturmuş tayin isteyecez....

Bir akıl fikir verin bana nolur...

Ben de kova burcuyum ne tezatız dimi:)
Esiniz bir konuda hakli. Eger bir sikintinizi sirrinizi esinizle paylasamazsaniz kimle paylaşabilirsiniz ki. Es adi uzerinde hayat ortagi. Dert ortagi. Benim esim ailevi sorunlarini benden saklasa kabul edemezdim.

Eşinle aranda ciddi yaş farkı vardı sanırım dimi, eski konunda konuşmuştuk senle diye hatırlıyorum. Sanırım eşin seni küçük olduğun için aklı sıra hizaya getirmeye çalışıyor, sorunlar da burdan çıkıyor. İyi bir aile terapistine gidip karşılıklı bu sorunları konuşup orta yolu bulmanız lazım, bir hakim gibi Aranızı bulmalı terapist . yada sen biraz daha yaşlanınca bu sorunlar daha az gözünüze batar hale gelecek
evet doğru hatırlıyorsunuz 13 yaş fark var, eşim aslan burcu yönetici zaten yönetmeyi seven bir insan ama başta böyle değildik ben de öyle biraz aksiyimdir atıyorum bir yere gidilecek canım istemezse gitmezdim. eşim benim hatrıma gelirdi gibi.

burçlara takılmayın öncelikle.
aile sırrı varsa, aile sırrı olduğunu belli etmeyeceksiniz.
yarım yarım anlatıp merak uyandırmayacaksınız.
ya da gizli-gizemli davranışlarda bulunmayacaksınız.

ailesiyle niye soğuksunuz?
kayınvalideniz boşanmanızı istemiyormuş.
hatalı olduğunu düşünüyor musunuz kayınvalidenizin?
beklentiniz ne?
özür mü? mesafe mi? bunları konuşabildiniz mi eşinizle?

evet ben ağzımdan kaçırıyorum sonra da daha beter oluyor:( hata yaptım dediğim gibi rol yapabilen biri değilim:(

kv nin beklentisi aşırı olması dolayısı ile habire benimle küsmesi vs. eşim daha önce nişanlısından ayrılmış ve herkes kv yi suçlamış beni de sevdiğini bildiği için ayrılmamazı eşimin üzülmesini istemiyormuş. kv her şeyi unutmaya hazırmış...

beni biraz mesafe biraz samimiyet yani denge istiyorum. kv de ortası yoktu...umarım bundan sonra başarırız.tabi önce eşimle başarmamız lazım bir şeyleri...

eşim önce kendi sorunumuzu halledelim sonra aileme geçelim diyor.

bu arada terapiste gittik bize söyledikleri; ikiniz de baskın karaktersiniz. birbirinizi kabul edip herkesten uzaklaşıp(mesela tayin) birbirinize bakın bakalım mutlu olabiliyorsanız devam yoksa bitirin dediği bu kısaca...

eşimle mutluyum ama sorunlarımız vardı uzun zamandır kendini anlatmaya çalışmış ben anlamamışım, kullanıldığını bana verdiği değeri benim ona vermediğimi hissettiğini söylüyor. dışardan gözle bakınca çok da haksız değil çünkü benim de hatalarım oldu eşim çok kibar bir insandı, gözümün içine bakan...
Tamam işte ben de onu diyorum.
Birbirinizden genel anlamda memnunsanız,sorunlarınızı çözmek için yol aramalısınız.
Boşanalım teklifi çok yersiz olmuş işte.
İnsan sevdiğine aklından bile geçiremez öyle fikirleri.

Esiniz bir konuda hakli. Eger bir sikintinizi sirrinizi esinizle paylasamazsaniz kimle paylaşabilirsiniz ki. Es adi uzerinde hayat ortagi. Dert ortagi. Benim esim ailevi sorunlarini benden saklasa kabul edemezdim.

annem hep bana kızım özelini kocana anlatma sonra en ufak kavgada başına kakar derdi çünkü babam böyle yapardı. aileni eşine karşı hep yücelt derdi. bu yüzden çok özel sırları eşimle paylaşmadım paylaşmak da istemiyorum açıkçası.

Tamam işte ben de onu diyorum.
Birbirinizden genel anlamda memnunsanız,sorunlarınızı çözmek için yol aramalısınız.
Boşanalım teklifi çok yersiz olmuş işte.
İnsan sevdiğine aklından bile geçiremez öyle fikirleri.

benimki biraz yem atmaydı aslında:) çünkü beni sevmediğini düşünüyordum artık istemediğini....bundan emin olmak istedim. baktım ki boşanmak falan istemiyor ben de daha istekli oldum.

sevilmediğim evlilikte durmak istemem önümde hep annem babam örnek var çünkü. annem sevilmeyen bir kadındı.

Back
X