eşim sürakli borca giriyor:(

hepinize katılıyorum tavsiyeleriniz için teşekkür ler ama benim istediğim yazın bi hafta bi yerlere kaçalım kışın gidelim bi yerlere arada yemeğe gidelim hiç sosyal aktivitemiz yok borcumuz var sınırları zorlamayalım die 4 yıllık evliyiz daha hiç tatile falan gitmedik balayına bile

Aa o başka bak. Senin eşin o zaman mal mülk sevenlerden. Bunlar olmazsa evlilik monotonlaşır.
Sen söyle, sen zorla…kredi kartına bile 12 taksit yapıyor bütün turlar. Çok zorlamaz bütçenizi aslında birkaç günlük kaçamaklar.

keşke benim eşimin ve benim krediyle ev alacak araba alacak durumumuz olsa hiç düşünmeden aldırırdım:16:20li yaşlarda ev için adım atmak 30lu yaşlarda krediyi bitirip ev sahibi olmak tek hayalim sıkma canını ama yeni araba için çekeceğiniz kredi sizi zorlayacaksa bunu eşinize güzel bir dille anlatabilirsiniz:34:

hepinize katılıyorum tavsiyeleriniz için teşekkür ler ama benim istediğim yazın bi hafta bi yerlere kaçalım kışın gidelim bi yerlere arada yemeğe gidelim hiç sosyal aktivitemiz yok borcumuz var sınırları zorlamayalım die 4 yıllık evliyiz daha hiç tatile falan gitmedik balayına bile

uygun tatiller var ,tatil turlarından bakabilirsiniz. bence bir tatil sizin bütçenizi zorlamamalı.herkesin hakkı dinlenmek.
bazı şeyleri yaparken hayatında akıp gittini fark etmeliyiz.
dışarıda bir yemek yememek 4 yıl boyunca tutum için değil bana kalırsa.eşinizin bazı zincirlerini kırmalısınız.

uygun tatiller var ,tatil turlarından bakabilirsiniz. bence bir tatil sizin bütçenizi zorlamamalı.herkesin hakkı dinlenmek.
bazı şeyleri yaparken hayatında akıp gittini fark etmeliyiz.
dışarıda bir yemek yememek 4 yıl boyunca tutum için değil bana kalırsa.eşinizin bazı zincirlerini kırmalısınız.

yok hiç dışarda yemek yemedik değil ama sık değil belki 2 ayda bir ben haftada istiyorum zaten çalışmıyorum evdeyim sürekli o kadar sosyal aktivitem yok yaşadığımız yer küçük vakit geçi
rcek yer yok çocukla evde sürekli arada değişiklik gerekiyo bence

merak etmeyin eşiniz böyleyken yazlığınızda olur zenginde olursunuz.
Maşallah deyin bence :nazar:

merak etmeyin eşiniz böyleyken yazlığınızda olur zenginde olursunuz.
Maşallah deyin bence :nazar:

ben de bu mantaliteye karşıyım. yani yaşamadıktan sonra evin borcu bitmiş ben gelmişim 40 yaşına...
her yaşın bir güzelliği var ve yaşanacak çok şey var. tamam ev dam kavramı da önemli ama ben olsam hayatımdan daha az taviz verirdim 10 yılda ödeyeceğime 11 yılda öderdim ama hayatımdan çalmazdım.

Ne güzel işte ev almış almış araba almış,üstelik ödüyorda ya alıp birde ödemesede size ödettirse dimi birde bu yönünden bakmak lazım :nazar::1:
Ayrıca borçlar bitince diğer istediğiniz tüm şeylerin acısını çıkarırsınız fazlasıyla,yemekse yemek sinemaysa sinema herne istiyorsanız :31:

ben de bu mantaliteye karşıyım. yani yaşamadıktan sonra evin borcu bitmiş ben gelmişim 40 yaşına...
her yaşın bir güzelliği var ve yaşanacak çok şey var. tamam ev dam kavramı da önemli ama ben olsam hayatımdan daha az taviz verirdim 10 yılda ödeyeceğime 11 yılda öderdim ama hayatımdan çalmazdım.

siz sadece kendini düşünenlerdensiniz sanırım .
Kira ödeseler emin olun ellerinde hiç bir şey kalmaz.

Benden bahsedelim .
her ay düzenli kira ödüyoruz . Eşya aldık kredi ödüyoruz. Faturalar.
Gezmeyede gidiyoruz ama hasta olsak hastaneye gidecek ne arabamız ne paramız oluyor bazen .
eee kira ödüyoruz ama elimizede birşey geçmiyor.

bence hazır çalışılıyorken yapılmalı . 40 yaşında belki birşeyler yaşamamış olacaksınız ama şimdiki enerjinizlede çalışıp birşey sahibi olamıyacaksınız.
Bu hayattan çalmak değil hayata birşeyler katmak bence

bu kredimiz bitsin bizde araba alacağız hemen.

siz sadece kendini düşünenlerdensiniz sanırım .
Kira ödeseler emin olun ellerinde hiç bir şey kalmaz.

Benden bahsedelim .
her ay düzenli kira ödüyoruz . Eşya aldık kredi ödüyoruz. Faturalar.
Gezmeyede gidiyoruz ama hasta olsak hastaneye gidecek ne arabamız ne paramız oluyor bazen .
eee kira ödüyoruz ama elimizede birşey geçmiyor.

bence hazır çalışılıyorken yapılmalı . 40 yaşında belki birşeyler yaşamamış olacaksınız ama şimdiki enerjinizlede çalışıp birşey sahibi olamıyacaksınız.
Bu hayattan çalmak değil hayata birşeyler katmak bence

bu kredimiz bitsin bizde araba alacağız hemen.

bu tamamen bakış açısıyla ilgili zaten.. sonuç olarak herkesin çalışmak için nedenleri aynı. ev araba yaşlanınca rahat bir hayat...
önce zaten minimum ihtiyatçlar için para ayrılır geri kalana göre bütçe yapılır. mesela faturaları ödemek için zorlanırken dışarı çık eğlen demiyorum ama her ortamda ve her zaman elindeki malzemeyle yapacak bir şeyler vardır.

ah bu gençlerdeki gezme tozma derdi ,daha 22 yaşında bunlara sahip olmak ne kadar güzle biliyormusun ben 33 yaşındayım hala ev borcu ödüyoruz .gençken gezdim tozdum evet ama noldu ,bak çoluk cocuğum okula gidiyor ,biz hala bi ev borcunu bitiremedik ..bende isterdim bu yaşta artık sefamı süreyim..
kuzenim yeni evlendi ev aldı borca girdi ama tıkır tıkır ödüyordu çocuk ,gelin hanım tutturdu ben artık ordan burdan kısmak istemiyorum ,yeter ev borcu ödemekten sinemaya yemeğe eğlenmeye gidemiyoruz dedi dedi ,evi sattırdı çocuğa ,şimdi kiradalar ev kredisinden sadece 300 tl eksik ödüyorlar ama evleri gitti ,ee o 300 le zengin mi oldun ,bıraksaydın ödenseydi 5 yıl bitmiş olacaktı ,şimdi birde bebekleri oldu ,hepten kötü oldu ..

öp kocanı başına koy ...

arkadaşlar ben 4,5 yıllık evli bi bayanım 22 yaşındayım eşimle aramız da 6 yaş vat evlendiğimiz günden beri borç ödüyoruz önce ev aldık 6 ay öncede araba aldık onun borcu bitmeden şimide arabayı değiştirmek istiyor bii yere gidemiyoruz ben bişisöyleyincede alma deyince ben kendime mi alıyorum dio ne yapayım yardım edin lütfen tecrübebi o9lanlar fikirlerinize ihtiyacım var

bizde 5 senedir araba üstüne araba kredi vs o kadar zarar yetmiyormuş gibi üstüne ev aldık resmen yaşam standırdımızı kendimiz kısıtladık bence boşuna yaşamak lazım tadını çıkarmak gerek hayatın geçip gidiyor gençlik....

sende yapacak birşey yok atsan atılmaz satsan satılmaz.. ev alınca daha bi kötü oluyor hiçbir şeye yetmiyor yemiyon içmiyon ona yatırıyon ne diyeyim Allah sabır versin her gece yatarlen vakıa süresini oku faziletini araştırabilirsin bende yapacağım hatta bugün başlıyorum :9::9::9::9:

bizde 5 senedir araba üstüne araba kredi vs o kadar zarar yetmiyormuş gibi üstüne ev aldık resmen yaşam standırdımızı kendimiz kısıtladık bence boşuna yaşamak lazım tadını çıkarmak gerek hayatın geçip gidiyor gençlik....

sende yapacak birşey yok atsan atılmaz satsan satılmaz.. ev alınca daha bi kötü oluyor hiçbir şeye yetmiyor yemiyon içmiyon ona yatırıyon ne diyeyim Allah sabır versin her gece yatarlen vakıa süresini oku faziletini araştırabilirsin bende yapacağım hatta bugün başlıyorum :9::9::9::9:

aynen canım senin gibi düşünüyorum biz o kadar kötü durum da değiliz ama ii durumdada degiliz:14:

kocamı öpüp başıma koyuyorum zaten çok ii bi insan sigara dahi içmez hiç bi kötü alişkanligi falan yok boşa para harcamaz ama borca girer işte bizim için hayırlısı :34::34::34::34::34::34::34::34: zamanda geçio ama gençlik giiti mi geri gelmio

aynen canım senin gibi düşünüyorum biz o kadar kötü durum da değiliz ama ii durumdada degiliz:14:

kocamı öpüp başıma koyuyorum zaten çok ii bi insan sigara dahi içmez hiç bi kötü alişkanligi falan yok boşa para harcamaz ama borca girer işte bizim için hayırlısı :34::34::34::34::34::34::34::34: zamanda geçio ama gençlik giiti mi geri gelmio

ya lafın gelişi dedim yemiyon içmiyon ona yatırıyosun diye yoksa bizde çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz ama ekstradaan bazı şeyleri yapamıyor insan tatil gibi mesela

Bende boşu boşuna yapılan gereksiz borçlar sandım kumar , içki şans oyunları vs. gibi... Eşiniz ev araba alıyor bunda ne varki ?

Back
X