Eşim taharet almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar, ben 4 aylık yeni evli bir kadınım. Başlıkta da belirttiğim gibi kısa bir süre önce tesadüfen eşimin büyük abdestini yaptıktan sonra taharet almadığını farkettim. Çamaşırlarında çıkmayan lekeler oluyordu ama yeni evliyiz sormaya çekiniyordum utandırırım diye, belki bir rahatsızlığı vardır diye. Bir akşam tuvaletten ellerini yıkamadan çıktığını farkettim. Büyük abdestini yapıp nasıl ellerini yıkamadan çıkıyorsun diye sordum, dokunmuyorum ki dedi. Nasıl yani dedim, taharet musluğunu açıp su tutuyormuş sonra da tuvalet kağıdıyla siliyormuş. Çok afedersiniz çöpte de peçetelerini görüyorum yani temizlenmiyor yeterince, benim bayağı bir içim kalktı bu durumdan. Yapım gereği de böyle konularda çok titizimdir kişisel hijyenime de elimden geldiğince önem veririm, haliyle soğudum bu durum yaşanınca. Bir haftayı geçti birlikte olmuyoruz olmak istemiyorum, bu durumu düzeltmesi gerektiğini böyle birşeyin doğru olmadığını düzgün bir dille anlattım ama yine aynı şeyi yapmaya devam ediyor. Zaten evlenmeden önce her gün duş almazsa asla rahat edemediğini söyleyen adam evlendikten sonra iki üç günde bir o da benim söylememle duş almaya başladı, yine benim zorumla akşamları yatmadan dişlerini fırçalamaya başladı. Bilemiyorum belki ben bu kişisel temizlik konusunda bir tık fazla titizim diye bunlar gözüme batıyor, ama şu son taharet olayı tölere edebileceğim birşey değil. Sizler ne düşünüyorsunuz, bu yaştan sonra bu alışkanlığı kazandırmamın bir yolu var mı ? Ben mi büyütüyorum veya siz böyle bir durumla karşılaştınız mı ?
Valla sana net yaziyim tuvalet kağıdının anlami ne açık yazcam bokun elden hemen ciktiginami inaniyosun sen yikasanda tahret muslugunu acip peceteyle silmiş herkes böyle yapiyo asil seninki bana igrenc geliyo bide yemek yapiyosun bana görede o eli parmaklari camasir suyuna yatirsanda çıkmaz azz ığrenç
 
Ayyy sol el kendini dezenfekte eder diyen var. Hiç güleceğim yoktu.

Bu arada ben de asla elimi sürmem. Islak mendille ve peçeteyle temizlerim. Sonra da ellerimi iyice yıkarım.
 
Neden elleri yıkamak yeterli gelmesin yahu iyice sabunla yıka tamam... ayrıca benim için popo temizliği el temizliğide bir... güzel yıkanmayan popodan çamaşıra bulaşan şey hastalık yapar ... her taharet musluğu tazikli olmuyor sonuçta illaki elle müdahale gerekiyor yahu
Kimse popo temizlenmeden cikilsin demiyor. Kâğıtla diskiyi silip, musluk ile yikayip, tekrar kagit ile kurulamak yeterli. Illa ellerimiz temas ettirmek gerekmiyor.

Bakin bu bir alinti.

Bir gram dışkıda bir trilyondan fazla mikrop olduğu düşünülecek olursa işin ciddiyeti anlaşılır. Tifo, dizanteri, kolera, bulaşıcı sarılık gibi tehlikeli hastalıkların yanı sıra besin zehirlenmelerinin nedeni de çoğu zaman dışkı kaynaklı mikroplardır.

Öyle eli 30 sn sabunla yika gecle temizlebmiyor o el.

Size bir oneri. Elinizle diskinizi yikayin, sonraelinizi sabunla yikayin ve bir esyaya temas edin. Sonra o eşyayı bir kilitli torbaya koyup, bir lab a analize gonderin. Bskalim temizlik yeterli mi değilmi gorun
 
Eyyy ekşi sözlük düş yakamızdan😂
 

Eklentiler

  • Screenshot_20200115_205302.webp
    Screenshot_20200115_205302.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 176
Eşiyle birliktelikten sonra mikrop kapıyor kadın. Ne kullanırsa kullansın adam tam temizlenmedikçe geçmiyor mikrop. Evliyse dikkat etmek zorunda.
Ya ben temizlemesin demiyorum ki, kilodunda leke yoksa zaten temizlenmiştir. Ama ıslak mendille mi temizlenir, önce yıkar sonra kurular mi onun bileceği is, temiz olduktan sonra adamların orasına burasina kadar karismak bana saçma geldi yani.
 
Eyyy ekşi sözlük düş yakamızdan😂

Yalnız genelleyip genelleyip gömmüşler kime denk gelirse.
C captain price nickinden ötürü bir ekşicinin de ayrıca hüznü olmuşsun.

Hayır "Bk mu var?" diye sitem etsek gerisin geri edemeyiz de, zira bk var evet.
 
Ya ben temizlemesin demiyorum ki, kilodunda leke yoksa zaten temizlenmiştir. Ama ıslak mendille mi temizlenir, önce yıkar sonra kurular mi onun bileceği is, temiz olduktan sonra adamların orasına burasina kadar karismak bana saçma geldi yani.
Sol el sağ eli niye karıştırıyorsunuz abi vallahi sol elimle yemek yediğim için 30 senedir bitmeyen anneannem nasihatine maruz kalmışım gibi yine tadım kaçtı ya, totomu hangi elimlen şey ettiğim kadının bitmeyen derdi.
Tövbest bi de sol el kendini temizler mi yazılmış? Solaklar noluyormuş, bizde sağ elde mi var yoksa totomuz kendinden dezenfektanlı herhalde?
Yanlış mı okudum diye 3 kere okudum ya.
İslamiyette böyledir. Sağ eli güzel şeyler için sol eli pis şeyler için kullanın der. Bir de sol elle yenildiğinde vücutta
 
Aslında öyle değil. Sol el ile alınmalı cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. Ama bende yapamıyorum su tutuyorum islak mendil ardından peçete kullanıyorum. Yinede ellerimi baya baya yıkıyorum
Ne alakası var, nereden çıkarıyorsunuz böyle saçma şeyleri
 
İslamiyette böyledir. Sağ eli güzel şeyler için sol eli pis şeyler için kullanın der. Bir de sol elle yenildiğinde vücutta
Bu inanç meselesi ama sol elin kendi kendini dezenfekte ettiği uydurma yani. Bilimsel bir açıklaması yok.
 
O degil de adam boyleyse anasi babasi nasildir? kaynana elinden yemek yemek:kusmuk::kusmuk::kusmuk:
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X