arkadaşım ne güzel yazmışsın. ama şunları eklemem lazım. bana şöyle denildi. kız kardeşi değil anne baba eşimin gitmesini söylemiş. bunu eşim sorumluluğu ve görevi olarak algılamış, ama tabiki komik yaş sonuçta 26. anne baba zaten her zaman benciller, varsa yoksa kızları neyse. tabi eşime biz karşılıcaz masrafları diyorlar. benimkinin arayıp ta bulamadığı fırsat zaten bu.
kız arkadaş olayına gelelim, kız arkadaş benim eşimin lise arkadaşı, kardeşinin değil. kardeşi zaten istekli olmamış, kızın gelmesine ama bi ara düşünüp aa iyi odayı 3 kişi paylaşırız, 3de 1 öder herkes demiş.
bu konuyu kayınvalide açar mı bilmiyorum, ama dediğiniz gibi birlikte karar alma olayı konusunda konuşsam da inanmazlar, zaten sana oğlumuz dedi sen de kabul ettin derler. ben kabul ettim çünkü yazın ya da bayramda ben ailemin yanında olacağım bir zamanda gitmeyi düşünüyorlardı. hem bana böyle bir iş var ne dersin olayına kararlar alındıktan sonra dendi.
ne olursa olsun ama bizim aramızı berbat bir şekilde açtı bu olay, benim eşim beni kötü biliyor, ben de onun ailesine gıcık oluyorum, eşime zaten çok sinirliyim, ya da onu anlayamıyorum, anlaşamıyor olduğumuzun bilincine vardım ve bu böyle devam etmez düşüncelerim çok fazlalaştı son zamanlarda. benim de eşimin de üzüldüğü bir laf var, kardeşinin söylediği ama sonradan eşim kız kardeşinin o lafı geri aldığını söyledi,yani yanlış,hatalı yaptığının farkına varmış, o laf şuydu, ne yani siz tatile gideceksiniz diye babam mı ödeyecek parasını falan.
eşim bana diyor ki merak etme sana karşı tavır almazlar, ben seni savundum.
demek ki suçlama olmuş ki savunmuş değil mi ama? şunu demeleri bile bana gıcık olduklarının göstergesi, biz zamanında dedik, sen götür dedik eşine ama o kabul etmedi(benim kabul etmediğini) tabi bu nasıl olur ya, ben hatırlamıyorum zaten. hatırlasamda yazın gidilecek diye bildiğimden, hayır demiş olabilirim. günahları boynuna. benim eşimle müthiş aram açık, çünkü yaptıklarını görmüyor , bizim maddi işlerimizi düşünüyorlarmış, ne kadar düşünceli davranıyormuşlar, ama ben düşüncesiz anlayışsız bir eş mişim. paranız gitcek boşver dedikleri için onları savunuyor bana yaaaa. beni suçluyor şimdi.
yarın bugün o kızın başına bir şey gelirse orda bana kimbilir ne diyecek, ne yaşatacak?
allah yardımcım olsun. ama bu şekilde gideceğini sanmıyorum. bir aklım şöyle dedi dün, istifa et, eşinde 1 ayda ofisinin işlerini bitirsin eşyaları topla1 ayda defolup git şu eşimin çok istediği diğer kıtaya. orda kur hayatını ama sonra vazgeçtim, bu adamın memleketine geldin bunları yaşıyorsun, bu adamlara başka yere gitmeye cesaretin var mı?kim bilir orda neler yaşatcak sana? diye düşündüm.
Canimm kiz arkadas olayini yanlis anlamisim,butun yorumlari okumadigim icin..Daha dogrusu kendi kiz arkadasi oldugunu mantigim kabul etmedi saniyorumm,ben kizkardesinin kiz arkadasi sandim ki o bile cok uygunsuz olurdu,kendi arkadasinin olmasina yorum yazamayacagim,olucak is diil cunku,gercekten iyi bir paylanmaya ihtiyaci var esinin..Aklini kaybetmis herhalde kendisi..Sana ne denilirse denilsin,esin ya da esinin ailesi sana ne derse desin eskiden ya da simdi yine de sen haklisin inan..Ben yurtdisinda yasiyorum Amerikda'dayim,madem egitim icin geliyor,havaalaninda dahi karsilaniyor okulun ogrenci isleri tarafindan,evine odasina yerlestiriliyor,26 yasindaki bir kizi birak ergenlik donemindeki gencler bu sekilde geliyorlar buraya,eger bir tanidiklari yoksa..Arastirma yapicak ama herhalde bir okula bagli olarak yapicak bu isi,bagimsiz sekilde bir arastirma yapamaz cunku..Ne vizesiyle geliyor buraya,turist vizesi mi yoksa ogrenci vizesi mi..Turist vizesiyle geliyorsa ve de hicbir okulla onceden baglanti kurmamissa hicbiryerde arastirma falan yapamaz,komik olmasin lutfen..Ama okul onceden ayarlanmissa ya da su aralar ayarlaniyorsa bilmem,ama dediklerine baklilirsa ayarlanan pek birsey yok bence..Ortada ciddi bir egitim konusu varsa boyle planlanmaz,hersey onceden ayarlanir,resmiyete dokulur,ama tatile gidiliyorsa o ayri..Egitim icin gidiyorsa dahi bundan size ne,diyorum ya annesi babasi da teklif etmis olsa ayni sey nasil teklif ederler boyle birseyi..Ayrica esinizin her soyledigine guvenmeyin,ailesi arasinda nasil bir diyalog gecti bilemezsiniz,kulaklarinizla duymadiginiz surece..Insallah fazla yara almadan uuzlmeden cozersiniz bu isi..a.s.a.s.