• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailem arasında kaldım

  • Konu Sahibi Konu Sahibi R0S3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bilgisayar mühendisi kendisi de
Yani okumuş etmiş adam tr de sıralamaya girmiştir belki. Bizim hep hayalini kurduğumuz yerlere o gitmiş gezeriz esimle başka ülkelere de geçeriz demiştir oturtmussunuz ailenizin dibinde. Babanız yüzüne bakmıyor anneniz tersliyor erkek kardeş yumruk atıyor.esinizi çok da haksız bulmadım böyle evlilik olmaz. Kaynananizin dibinde otursaydiniz eşiniz yanınıza gelmeseydi siz de illa ki birileriyle kavga ederdiniz. Siz nasıl bu formdan cikamadiniz İngiltere de büyüyüp Yozgat in köyündeki hayat gibi onu anlamadim
 
Arkadaşım, gel şu ilk aldığınız ev olayını mesela biraz daha detaylı anlat. Annen baban bu ev çok güzel dedi, sadece boyle dediler ve esin de lanet olsun ben burada oturmam dedi. Sen şurayı biraz anlatsana bize.
 
Amaaan bu nasıl konu kafam karıştı bi eşine hak verdim bi ailenize :D

Birincisi aileniz de pek normal değil eşiniz de soru sahibi ikincisi eşiniz evlenmeden böyle olacağınızı bilmiyor muydu?
Son olarak bu kadar olaydan mutlu damat aile ilişkisi bekleme kavgalar edilmiş çok yüz göz olunmuş. Eşiniz biraz hayatını kurmak için gelmiş gibi de duruyor.
 
Evlenmemen gereken bir adamla evlenmişsin.
Adam baştan beri belli etmiş ne olduğunu… Siz daha neyi zorluyorsunuz.
 
Arkadaşım, gel şu ilk aldığınız ev olayını mesela biraz daha detaylı anlat. Annen baban bu ev çok güzel dedi, sadece boyle dediler ve esin de lanet olsun ben burada oturmam dedi. Sen şurayı biraz anlatsana bize.
ilk evi ben buldum. Bulduğum gün zaten direkt önce eşime sonra anneme babama haber verdim. Eşim de gidelim bakalım o zaman dedi ve babama kendisi haber verip beraber gidip bakalım dedi. Babam inşaat ustası olduğunu söylemiştim önceden. O anlar diye onu götürmek istedi annemde geldi yanımızda. Evi görür görmez eşim ben beğenmedim dedi ama annem ve babam çok güzel dediler çok beğendiler. Yani ev yeni değil aslında baya eski ama babam evin çok büyük potansiyeli olduğunu söyledi. Bende evi zaten beğendim.
Eşim beğenmediğini birkaç kez söyledi ama sonra bana sen beğendiysen al o zaman dedi ve sustu bir daha bir şey demedi. Evi aldıktan sonra da alır almaz kiraya verdi. Ben o evde oturmam o evi ben beğenmediğim halde sırf annen ve baban çok beğendi diye ben beğendim diyip aldın dedi bana.
 
Merhabalar,
Kendi içimde yaşadığım ve düşünmekten çok sıkıntılara girdiğim en büyük derdim ailem ve eşim arasında sıkışıp kalmam. Ben ailemle yurtdışında yaşıyordum, eşimle Türkiye’de evlendik ve yurtdışına yanıma taşındı. İkimiz de tanıştığımızda yeni üniversiteden mezun olmuştuk. Ailemin durumu iyi diyebilirim ve büyük bahçeli evimiz var. Babam bize yardımcı olabilmek için bahçeye 1+1 küçük bir ev yaptı ve bize para biriktirip ev alana kadar orada kalmamıza izin verdi, kira vermeden. Eşim en baştan beri aileme yaklaşımı hep soğuk oldu, bu yüzden ailemle eşim arasında her zaman bir soğukluk oldu. Benim ailemdeki herkes birbirine çok bağlıdır; yani herkes birbirine yardımcı olur, vakit geçirir, beraber sohbet eder, muhabbet eder, yemek yer. Bu tür şeyler çok sevilir, ama eşim hiç sevmez.

Biz eşimle 2021 yılında evlendik ve 2 tane düğünümüz oldu. Düğünün biri eşimin ailesi yaptı, diğeri de benim kendi ailem yaptı. Her iki düğünde de ben ağladım, eşimle kavga ettik, hatta balayında da sürekli kavga ettik. Eşimle sürekli onun aileme olan nefreti yüzünden kavga ettik. İkimiz de çalışıyoruz ve evlendikten 1 yıl sonra bir ev aldık beraber. Bu aldığımız evi ben ve ailem çok beğendik diye eşim orada kalmak istemedi, çok büyük sorunlar çıkardı ve bana hep "Senin ve ailenin istediği evde ben kalmam" dedi. O yüzden 3 yıl daha ailemin yanında kalmaya devam ettik.

Eşim bana sürekli ailem hakkında kötü şeyler der ama ben aldırmam, alıştım. Bazen kızar, sustururum, bazen o söyler söyler ben seslenmem, o da anlar kızdığımı ve susar. Geçen hafta, ben ve 2 erkek kardeşim işten eve geldiğimizde evde otururken eşim de işten geç geldi ve beni aradı, "Arabayı nereye park edeyim?" diye. Ben de bir şeyler söyledim, sonra bana "Kim dedi sana onu?" diyip güldü. Ben de "Babam söylemişti" dedim. O da, "Baban dediyse yalandır o" dedi. Eşim ve erkek kardeşim bunu duyunca çok sinirlendi ve eşime, "Hadi lan oradan" diyip durdu. Eşim de, "Benimle düzgün konuş" diyip eve girdi ve ortam çok gerildi. Eşim ve kardeşim kavga etti. Birbirlerinin boğazına yapışıp sonra yumruk attılar. Kardeşim daha güçlü olduğu için eşim çok zayıf, eşimin yüzüne yumruk vurunca dudağını yardı ve baya kötü oldu, hastaneye gittik, dikiş atıldı.

Eşim çok sinirliydi ve beni annem aramıştı hastanedeyken. Eşim telefonu alıp annemle konuşurken anneme, "Senin oğlun benim hayatımdan çıktı, ne ölüme ne ölüsüne" gibi şeyler dedi. Hatta "Tazminat davası açacağım" gibi şeyler diyip sonra şaka yaptı ve annemle babam çok sinirlendi. Babam da zaten çok kırılmış, "Ben ne zaman yalan söylemişim?" diye.

Bu arada babam bize çok yardım etti, biz babam sayesinde 2 ev aldık ve babam inşaat ustası olduğundan 2. evimizi de bizim istediğimiz şekilde yapıyor. Ev bitti sayılır ve planlanan gibi olmuş olsaydı Ekim veya Kasım gibi biz kendi evimize taşınmış olacaktık ama şimdi eşim bana baskı yapıyor, "2 hafta içinde hallolsun, ev taşınacağız" diye. Şu an benim annem ve babam Türkiye’de ve Eylül’e kadar gelmeyecekler. Sadece ben, eşim ve kardeşlerim kalıyoruz. Kardeşlerimden biri de zaten engelli. Eşim beni tehdit ediyor, "O eve girersen, kardeşlerinle muhatap olursan ben giderim, benim kanım senin de eline bulaşmış olur" diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimin baskısı, ailemden sürekli beni uzaklaştırmaya çalışması beni çok yıprattı.

Ailem de eşimi çok sevmez. Annem, sürekli eşimle sorun yaşasak hep, "Ondan sana eş olmaz, o seninle sırf buraya gelebilmek için evlendi, seven adam eşine ve eşinin ailesine böyle davranmaz" gibi şeyler diyip annem de beni çok üzüyor. Ben eşimi gerçekten çok seviyorum, onun da beni çok sevdiğini biliyorum ama çok yıprandım. 1 haftadır kardeşlerimle konuşmuyorum, hemen yan taraftalar, içim gidiyor...
Büyük konuşmak istemem, evladım var ama eşiniz tam bir hayırsız. Oğlum böyle birisi ile evlense mahvolurdum üzüntüden. Sizi seven insan böyle korkunç şeyler yapmaz ve söylemez. Kanım elinde olur ne demek? Kardeşle kavga etmek ne demek. Hem şükürsüz, hem arsız. Bi de evini erken bitireceklermiş paşamın da gelip oturacakmış. Utanmıyor mu sürekli hakaret ettiği insanlardan ev istemeye? Siz sevmeye devam edin böyle bir adamı…
 
biz nişanlandıktan sonra hemen nikahımız kıyılmıştı eşim yanıma yurtdışına gelebilmesi için. Eşim yurtdışına yanımıza geldikten sonra henüz düğün olmadığı için ailem çok kısıtlamalar koyuyordu. Mesela ilk geldiği gün eşim ben işten geldikten sonra kapıda karşıladığı için annem surat astı ve kızdı. Neden kızdığını sorduğumda da düğün olmadan evli sayılmazsınız yaptığınız çok ayıp gibi şeyler dedi. Bunun gibi bir sürü şey var. Dışarı çıkmamıza izin yoktu, birlikte kısıtlı zaman geçiriyorduk. Yan yana oturmamıza bile izin yoktu. Hatta eşim bayramda çalıştığı için ailem kızıp eşimi evden kovdu ve babamda düğün iptal diyip boşanacaksın gibi şeyler demişti bu yüzden eşim ailemi sevmiyor…
O zaman evlerinde oturmayacak, kendisi için para harcamalarına müsaade etmeyecek. Bu bahaneleri bulmuşsunuz kendinize saygısız davranışlarını aklamak için.
 
Ya bi doymadi millet Turkiyeden damat getirmeye. Yahu millet evlenip oturum almak icin ustune para veriyor, yasli kadinlarla evlenmek istiyor vs. Aliyorsunuz basiniza belayi sizi kullanmasi bitince atacak bi kenara ailenize cektiridiginizme kaliyorsunuz
 
Çok hatalı bir evlilik olmuş. Eş aşağılık kompleksi olan ezik biri ailede Türkiye'den geldiği için eşi hor görüyor. Bu evlilik devam ettiği sürece bu sorun kök salarak daha da büyüyecek ve hiç bir zaman düzelmeyecek.
 
Orasını garantiye almayı bekliyor.
Hersey daha kötü olacak.
Sene dolmadan bi resti cek bakalım. Asla dönmez TR ye
Senin için değil pasaport için orda haberin olsun.
 
ilk evi ben buldum. Bulduğum gün zaten direkt önce eşime sonra anneme babama haber verdim. Eşim de gidelim bakalım o zaman dedi ve babama kendisi haber verip beraber gidip bakalım dedi. Babam inşaat ustası olduğunu söylemiştim önceden. O anlar diye onu götürmek istedi annemde geldi yanımızda. Evi görür görmez eşim ben beğenmedim dedi ama annem ve babam çok güzel dediler çok beğendiler. Yani ev yeni değil aslında baya eski ama babam evin çok büyük potansiyeli olduğunu söyledi. Bende evi zaten beğendim.
Eşim beğenmediğini birkaç kez söyledi ama sonra bana sen beğendiysen al o zaman dedi ve sustu bir daha bir şey demedi. Evi aldıktan sonra da alır almaz kiraya verdi. Ben o evde oturmam o evi ben beğenmediğim halde sırf annen ve baban çok beğendi diye ben beğendim diyip aldın dedi bana.
Ya konu gerçekten cok ilginç. Yani trol değilim dediniz ben de doğru olarak kabul edip yorum yapacağım. Şu 3 soruya da cevap verebilir misin?
1- Eşin madem ailenin her şeye karışmasına sinir oldu, neden hemen kiraya çıkmadı da ortak bahçedeki evde oturmaya devam etti?
2- Araba park etme konusu tam olarak neydi? Malum erkekler arabayla ilgili konularda kadınlara arayıp danışmaz. Otoparkta tadilat vs mi vardi tam neydi konu?
3- Eşinizin ailesinin maddi durumu nasıl?
 
Son düzenleme:
Konu sahibinin eşi için çoğu kişi nankör demiş ama, eş kişisi ilk başta kirada oturmak istemiş. Evlenmeden önce bu konu hakkında nasıl bir planlama yapılmıştı?

Ayrıca, üniversiteden sonra evlendik denmiş. Farklı ülkelerde okuduğunuzu varsayarak, nasıl tanıştınız ve uzak mesafe ilişkisi miydi?

Bana bu hikayede nedense standart ithal damattan fazlası var gibi geliyor.

Bir de Amerika ve İngiltere'deki Türklerin daha açık görüşlü ve eğitimli olduğuna dair bir kanı var. Eşinizin de aile ilişkilerinden beklentisi daha da farklı olabilir.
 
Baştan esınız sızınle ilgilenmediği için mı anne evının yanında oturmak istediniz?
Çocuk varken aıleye yakın olmak süper birşey.
Ama çocuk yoksa evli karı koca para da var ne diye sureklı evdesınıZ ya da aıle bahçesinde?
Bana adam sizinle ilgilenmediği ıcın sız de kendinızı aileye vermiş gibi geldınız.
 
Evlendikten bir yıl sonra ev aldık demişsiniz , eşinizle beraber beğenip almadınız mı ki eşin sen ve ailen beğendi diye orada oturmak istemiyorum dedi?
Sonra da hiç anlaşamadığı ailenle aynı bahçe içindeki 1artı birde oturmaya devam etti hiç anlamadım.

Eşiniz de madem çok gururlu ( hele yumruklanma olayından sonra) iki evde oturmuyoruz başka bir çözüm bulacağım diyeceğine hala ailenize ve size talimat vermeye devam ediyor ev iki haftada bitsinmiş oldu.

Madem mesleği , işi geliri çok iyi 4 yıldır bu barınma sorununa bir çözüm bulurdu normal evli yetişkin bir insan.

Adam kiraya cikmak istemis, ama konu sahibi istememis zamaninda. Bastan kiraya cikip evliligine odaklansaydi olaylarin cogu yasanmazdi
 
Ya konu gerçekten cok ilginç. Yani trol değilim dediniz ben de doğru olarak kabul edip yorum yapacağım. Şu 3 soruya da cevap verebilir misin?
1- Eşin madem ailenin her şeye karışmasına sinir oldu, neden hemen kiraya çıkmadı da ortak bahçedeki evde oturmaya devam etti?
2- Araba park etme konusu tam olarak neydi? Malum erkekler arabayla ilgili konularda kadınlara arayıp danışmaz. Otoparkta tadilat vs mi vardi tam neydi konu?
3- Eşinizin ailesinin maddi durumu nasıl?
1 - eşim en baştan hemen kiraya çıkmak istedi zaten. Defalarca benimle bu konuda tartıştı ama ben her defasında kalalım para biriktirip ev alırız diye ikna ettim kaldı. Bu yüzden de ama her sorun yaşadığımızda senin yüzünden bu durumdayız ben sana buradan çıkalım dedim kaç kez dedi.
2 - ben İngiltere’de yaklaşık 6 yıldır araba kullanıyorum ama eşim ingiltere ehliyetini yeni aldığı için tüm yol kurallarını park kurallarını bilmiyor. Bana kaldırıma park edebilir miyim diye sormuştu bende hayır oraya bırakırsan ceza yeriz dedim o da herkes bırakıyor ama herkes mi ceza yer dedi bende sen bırakma niye risk alıyorsun dedim sen nereden biliyorsun diye sordu bende babam söyledi görmüş dedim o da o yüzden baban dediyse yalandır o dedi. O an onu aslında ciddi söylemedi çünkü gayet keyifliydi eşim ama işte olanlar oldu.
3 - yani benim ailem kadar iyi değil. Eşimin babası özellikle hiç ne maddi ne manevi olarak yardımı olmadı. Eşimin annesi çok iyi her zaman benim yanımda durur beni de çok sever.
 
1 - eşim en baştan hemen kiraya çıkmak istedi zaten. Defalarca benimle bu konuda tartıştı ama ben her defasında kalalım para biriktirip ev alırız diye ikna ettim kaldı. Bu yüzden de ama her sorun yaşadığımızda senin yüzünden bu durumdayız ben sana buradan çıkalım dedim kaç kez dedi.
2 - ben İngiltere’de yaklaşık 6 yıldır araba kullanıyorum ama eşim ingiltere ehliyetini yeni aldığı için tüm yol kurallarını park kurallarını bilmiyor. Bana kaldırıma park edebilir miyim diye sormuştu bende hayır oraya bırakırsan ceza yeriz dedim o da herkes bırakıyor ama herkes mi ceza yer dedi bende sen bırakma niye risk alıyorsun dedim sen nereden biliyorsun diye sordu bende babam söyledi görmüş dedim o da o yüzden baban dediyse yalandır o dedi. O an onu aslında ciddi söylemedi çünkü gayet keyifliydi eşim ama işte olanlar oldu.
3 - yani benim ailem kadar iyi değil. Eşimin babası özellikle hiç ne maddi ne manevi olarak yardımı olmadı. Eşimin annesi çok iyi her zaman benim yanımda durur beni de çok sever.
Evinizi önce eşinizle siz beğenseydiniz keşke. Sonra ortak olarak evi alma kararınız olursa anne babanızla bakmaya gitseydiniz. Ailenizi hayatınızdaki her şeye dahil etmemelisiniz. Çünkü artık aileniz eşiniz. Hep böyleyse tabi ki büyük bir problem.
Eşinizin de iletişim konusunda problemi var. Pasif kalıyor sanırım. İsteklerini, düşüncelerini olay olurken yani siz evi almadan söylemeliydi. Her şey olup bittikten sonra değil. Sonra evi kiraya verip hala sevmediği, kin dolduğu kayınpederinin bahçesinde yaşamayı tercih etmesi de tutarlı ve mantıklı bir davranış değil.
Adamı siz en başta hayatınıza dahil etmemişsiniz, aile gibi davranmamışsınız. Kök ailenizden ayrılamamışsınız. Belki kararlarını size söylememesindeki sebepte budur: "Söylesem neye yarar, zaten dinlenmeyeceğim." İlk kira konusunda eşi dinlememişsiniz mesela. Sizin isteğiniz olmuş.
Konudaki herkes hatalı ve tutarsız.
Siz, aileniz, eşiniz.
Kimse oturaklı ve mantıklı davranmamış.
En sonunda olay bahaneyle patlamış.
 
1 - eşim en baştan hemen kiraya çıkmak istedi zaten. Defalarca benimle bu konuda tartıştı ama ben her defasında kalalım para biriktirip ev alırız diye ikna ettim kaldı. Bu yüzden de ama her sorun yaşadığımızda senin yüzünden bu durumdayız ben sana buradan çıkalım dedim kaç kez dedi.
2 - ben İngiltere’de yaklaşık 6 yıldır araba kullanıyorum ama eşim ingiltere ehliyetini yeni aldığı için tüm yol kurallarını park kurallarını bilmiyor. Bana kaldırıma park edebilir miyim diye sormuştu bende hayır oraya bırakırsan ceza yeriz dedim o da herkes bırakıyor ama herkes mi ceza yer dedi bende sen bırakma niye risk alıyorsun dedim sen nereden biliyorsun diye sordu bende babam söyledi görmüş dedim o da o yüzden baban dediyse yalandır o dedi. O an onu aslında ciddi söylemedi çünkü gayet keyifliydi eşim ama işte olanlar oldu.
3 - yani benim ailem kadar iyi değil. Eşimin babası özellikle hiç ne maddi ne manevi olarak yardımı olmadı. Eşimin annesi çok iyi her zaman benim yanımda durur beni de çok sever.
Siz iyi eğitimli, mantıklı biri olarak eşinizin hemen her konuda hakli olduğunu ama aileniz ve sizin davranışlarınız yüzünden bu hale geldiğini göremiyor musunuz? Balayında ettiğiniz kavgaların sebebini de merak ettim ama tahmin de edebiliyorum.
 
Siz iyi eğitimli, mantıklı biri olarak eşinizin hemen her konuda hakli olduğunu ama aileniz ve sizin davranışlarınız yüzünden bu hale geldiğini göremiyor musunuz? Balayında ettiğiniz kavgaların sebebini de merak ettim ama tahmin de edebiliyorum.
Aslında balayında yaşadığımız sorun eşimin babası yüzünden de oldu biraz. Daha önce dediğim gibi 2 tane düğün oldu. 1.si Konya’da oldu benim ailemin memleketinde (kına yerine düğün yapmayı tercih ettiler sonunda kına yakıldı) 2.si de Kocaeli de oldu eşimin memleketinde. 1. Düğünden sonra eşimle Kocaeli’ye gittik gece onların evinde kaldık 2. Düğün için. 2 düğün arasında 3 gün vardı ve o 3 gün içinde dış çekim falan vardı o yüzden biz erken gittik annemler de sonradan düğün sabahı geldiler. 1. Düğünden sonra babam beni salmıyordu eşimle Kocaeli’ye annemler dayımlar falan zorla ikna etti ve gittim. Kocaeli’de hiç sorun yaşamadık tam tersi çok keyifli vakit geçirdik ama 2. Düğünden önceki gece eşimin babası annen neden sürekli surat asıyordu gibi bir soru sordu bana ve eşim buna çok sinirlendi benimle tartıştı ailen aileme olumsuzluğunı yansıtıyor diye. Ben üzüldüğüm için tabi ağlıyordum ve tam o sıra annem aramıştı. Annemle konuşurken annem anladı tabi üzgün olduğum, sabah geldiğinde direkt yanıma geldi eşime bağırdı çağırdı herkesin içinde, şerefsiz falan dedi ve eşim herkesin içinde annem böyle yaptığı için o andan sonra annemi hiç sevemedi. Balayında annem aramıştı 1-2 kez burada bile rahat yok diye kavga etmiştik.
 
Back
X