• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailem arasında kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi R0S3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Senin ve ailenin istediği evde ben kalmam" dedi. O yüzden 3 yıl daha ailemin yanında kalmaya devam ettik.
Aileniz hadi neyse de sizin de beğendiğiniz evde kalmam demiş. Ne sevgisi ve saygısından bahsediyorsunuz?

Ayrıca evi beğenmeyip kalmıyor, ama ailenizin yaptığı evde yaşıyor(aynı bahçe içinde) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.

Keşke bi sözleşme falan yapsaydınız. Yazık olacak bu şekilde ailenizin ve sizin emeklerinize.

burada satın aldığınız iki evden bahseden sizdiniz. ve bunun 4 yıl içinde iki genç insanın çalışması ile mümkün olmadığını biliyorum.
Gayet mümkün. Ailemin çok yardımları olduğunu da belirttim. Tamamen tek başımıza aldık demedim zaten ailemin de maddi olarak çok yardımı oldu ve bu sayede alabildik.
Aldığımız 1. Ev kirada olduğundan dolayı 2. Evi almada hiçbir sıkıntı yaşamadık.
Ortak gelir belli bir seviye üzerinde ve yeteri kadar depozito olduğu sürece + vergi ücretleri ev alma konusunda hiçbir zorluk olmuyor..

Bu yorumdan sonra eşinize acıdım. Genelde Türkiye’den damat İHRAÇ eden insanlar, eve gelen adamı sanki ihya etmiş gibi sanki önceden kurbağaymış da onlar öpünce prens olmuş gibi eziyor. İşte aileniz tam böyle yapmış. Madem vaktinizin çoğunu ailenizle geçirecektiniz niye evlendiniz?
Bu yüzden kendimi de çok suçluyorum zaten. Ailemle bağımız çok güçlü olduğundan dolayı ailemin yanında vakit geçirdim hep. Zaten eşim de sürekli bilgisayarda oyun oynar.

Bugün eşimle konuştum. Beni ailemden uzaklaştırmaya çalışması bana çok büyük haksızlık olduğunu ve beni ne kadar üzdüğünü anlattım. Eşim de çözüm olarak ne istediğimi sordu ben de kendisi isterse ailemle görüşmesin ama bana da Engel olamayacağını bunu yapmaya hakkı olmadığını söyledim ve eşim tamam sen mutlu olacaksan sana karışmıyorum ne istersen yapabilirsin dedi..
bunu dedikten sonra gülümseyip kalktı. Bu yumuşadı anlamına mı geliyor?

Ben bu konunun gercek hayattaki versiyonunu onlarca kez gördüğüm için herkese sakin olmasını ve detayları beklemelerini tavsiye ediyorum. İddia ediyorum %99 eşi hakli çıkacak sonunda🫠 ithal damat getirip b.k parçası gibi davranıp karşılığında da minnet duymasını bekliyorlar. Damat da zaten çoğunlukla pasaport için bu yola çıkıyor, kız güzelse falan eh iste biraz seven de oluyordur ama genelde ne olacak yea diye evleniyorlar.

Bugün eşimle konuştum. Beni ailemden uzaklaştırmaya çalışması bana çok büyük haksızlık olduğunu ve beni ne kadar üzdüğünü anlattım. Eşim de çözüm olarak ne istediğimi sordu ben de kendisi isterse ailemle görüşmesin ama bana da Engel olamayacağını bunu yapmaya hakkı olmadığını söyledim ve eşim tamam sen mutlu olacaksan sana karışmıyorum ne istersen yapabilirsin dedi..
Umrunda değilsin ki 😑 yapan adam en başda yapardı böyle maceralar olmazdı

Bu yüzden kendimi de çok suçluyorum zaten. Ailemle bağımız çok güçlü olduğundan dolayı ailemin yanında vakit geçirdim hep. Zaten eşim de sürekli bilgisayarda oyun oynar.
baştan beri hatalı ilerlemiş

gelip aile bahçesine yerleşmek
ailenizle vakit geçirme alışkanlıklarınızdan vazgeçmemek

ailenizin size sunduğu imkanlarla hemen mal sahibi olmak

önce bi evlilik sahibi olsaydınız keşke?

madem işiniz gücünüz de yerinde kendinize göre küçük bir ev tutsaydınız, zaten çocuk da yok. evinizin işini yemeğini birlikte yapıp, birlikte bütç yapıp birlikte tatillere çıksaydınız. akşam birlikte şehri turlasaydınız.

o tr'de siz uk'de kaç sene flört ettiniz? senelerce flört etmiş bile olsanız (şüpheli) 3000 km'den birbirinizi ne kadar tanıdınız? Allah bilir evlenmeden başbaşa kalmışlığınız bile yoktur

e bi birlikte zaman geçirip birlikte gezip birlikte arkadaş çevresi edinseydiniz. seviyorum o beni eviyor dediğiniz şeyin neyi sevmek olduğunu bile anlamış değilim. siz sadece aynı çatı altında yaşıyorsunuz bir de ortak ev alıyorsunuz başka ortak hayatınız yok ki.

siz çalışmış gelmişsiniz
Allah bilir yemekleri de anneniz yapıyordu aile evinde yiyordunuz sonra siz aile evinde kardeşlerle muhabbet, o sizin tarafta bilgisayarda oyun. günde toplam kaç saat görüyorsunuz birbirinizi?

bu yaşadığınız şey evlilik mi sizce?

ay hemen çözüldü, hanımlar. sizler birer mucizesiniz! yıllardır çözülmeyen sorun bir anda çözüldü sayenizde.

Sizi bir kac seneye bosar büyük ihtimalle. Genelde böyle durumlarda sonuc o oluyor. Esiniz de haksiz degil ayrica. Aileniz yerini bilmedi. Maddi yardim yapmasalardi keske.

Ben bu konunun gercek hayattaki versiyonunu onlarca kez gördüğüm için herkese sakin olmasını ve detayları beklemelerini tavsiye ediyorum. İddia ediyorum %99 eşi hakli çıkacak sonunda🫠 ithal damat getirip b.k parçası gibi davranıp karşılığında da minnet duymasını bekliyorlar. Damat da zaten çoğunlukla pasaport için bu yola çıkıyor, kız güzelse falan eh iste biraz seven de oluyordur ama genelde ne olacak yea diye evleniyorlar.

Koca hakli. Haksiz tarafi onlardan maddi yardim kabul etmesi

baştan beri hatalı ilerlemiş

gelip aile bahçesine yerleşmek
ailenizle vakit geçirme alışkanlıklarınızdan vazgeçmemek

ailenizin size sunduğu imkanlarla hemen mal sahibi olmak

önce bi evlilik sahibi olsaydınız keşke?

madem işiniz gücünüz de yerinde kendinize göre küçük bir ev tutsaydınız, zaten çocuk da yok. evinizin işini yemeğini birlikte yapıp, birlikte bütç yapıp birlikte tatillere çıksaydınız. akşam birlikte şehri turlasaydınız.

o tr'de siz uk'de kaç sene flört ettiniz? senelerce flört etmiş bile olsanız (şüpheli) 3000 km'den birbirinizi ne kadar tanıdınız? Allah bilir evlenmeden başbaşa kalmışlığınız bile yoktur

e bi birlikte zaman geçirip birlikte gezip birlikte arkadaş çevresi edinseydiniz. seviyorum o beni eviyor dediğiniz şeyin neyi sevmek olduğunu bile anlamış değilim. siz sadece aynı çatı altında yaşıyorsunuz bir de ortak ev alıyorsunuz başka ortak hayatınız yok ki.

siz çalışmış gelmişsiniz
Allah bilir yemekleri de anneniz yapıyordu aile evinde yiyordunuz sonra siz aile evinde kardeşlerle muhabbet, o sizin tarafta bilgisayarda oyun. günde toplam kaç saat görüyorsunuz birbirinizi?

bu yaşadığınız şey evlilik mi sizce?
Tam olarak bu şekilde oluyor. İşten geç
Geliyorum hatta eşimden 1 saat sonra falan geliyorum o yüzden de yemekleri hep annem yapıyor. Eşim çok yemek yemez zaten 5 yıl önce tüp mide ameliyatı olmuştu o yüzden çok az yemek yer. Evde olduğum zamanlar yemek yapmamı ister yaparım ama evet doğru her zaman yapmam.
Bunlardan pişman mıyım? Evet hemde çok.
Keşke evlendikten hemen sonra kiraya falan çıksaydık.
Eşim aslında çok istemişti kiraya çıkmamızı ama hep ben karşı çıktım o da benim için kaldı. Kaldı ama her zaman da dedi ben çok fedakarlık yaptım ve hep yapıyorum senin için ama sen benim için bir şey yapmıyorsun dedi.
Çok haklı. Üzülüyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Bizim planımızda 3 ay sonra kendi evimize taşınmak vardı.
Ben kendi evimize taşınınca her şeyin çok daha iyi olacağını düşündüm hep..

Yalnız kala kala o gömüldüğü bilgisayar aracılığı ile sosyalleşeyim derken bir kadınla tanışır veeee hoooop yeni rota oluşturuluyor…. Siz o sırada annenizin yaptığı çorbayı içmenle meşgulken çıkan boynuzlarınızı fark etmezsiniz bile

İngiltere gibi bir ülkede okumuşsunuz, iyi bir işiniz var, maaşınız güzel ama vizyon sıfır. Ailenizin dizinin dibinden ayrılamayacaktınız madem niye evlendiniz?
Hadi evlendiniz eşiniz aileniz konusunda haklı olsa bile neden ailenize laf ettiriyorsunuz ki? Neden en başta sınırı net çizmediniz? Ayrıca eşiniz madem ailenizden bu kadar rahatsız onların imkanlarınıda kullanmasın. Kullandırtmayın.

Tam olarak bu şekilde oluyor. İşten geç
Geliyorum hatta eşimden 1 saat sonra falan geliyorum o yüzden de yemekleri hep annem yapıyor. Eşim çok yemek yemez zaten 5 yıl önce tüp mide ameliyatı olmuştu o yüzden çok az yemek yer. Evde olduğum zamanlar yemek yapmamı ister yaparım ama evet doğru her zaman yapmam.
Bunlardan pişman mıyım? Evet hemde çok.
Keşke evlendikten hemen sonra kiraya falan çıksaydık.
Eşim aslında çok istemişti kiraya çıkmamızı ama hep ben karşı çıktım o da benim için kaldı. Kaldı ama her zaman da dedi ben çok fedakarlık yaptım ve hep yapıyorum senin için ama sen benim için bir şey yapmıyorsun dedi.
Çok haklı. Üzülüyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Bizim planımızda 3 ay sonra kendi evimize taşınmak vardı.
Ben kendi evimize taşınınca her şeyin çok daha iyi olacağını düşündüm hep..
Şimdiye kadar bir düzen kuramamışsınız.
Eşiniz sizin gönlünüz olsun diye sığıntı gibi yaşamış. Bundan sonrası için ivedi bir şekilde evi aileden ayırıp artık ağırlıklı olarak kendi çekirdek ailenizle ilgilenmelisiniz.
Hem eşinize hem ailenize birbirlerine nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bir sınır çizmelisiniz.
Çizemezseniz yine yüz göz olurlar. Ve bu sizin bir noktada boşanmanızla sonuçlanır.

Evlendikten bir yıl sonra ev aldık demişsiniz , eşinizle beraber beğenip almadınız mı ki eşin sen ve ailen beğendi diye orada oturmak istemiyorum dedi?
Sonra da hiç anlaşamadığı ailenle aynı bahçe içindeki 1artı birde oturmaya devam etti hiç anlamadım.

Eşiniz de madem çok gururlu ( hele yumruklanma olayından sonra) iki evde oturmuyoruz başka bir çözüm bulacağım diyeceğine hala ailenize ve size talimat vermeye devam ediyor ev iki haftada bitsinmiş oldu.

Madem mesleği , işi geliri çok iyi 4 yıldır bu barınma sorununa bir çözüm bulurdu normal evli yetişkin bir insan.

Bu kadar kavgadan sonra hâlâ sizin ailenizin bahçesinde oturuyorsa bu gülümsemesi çok manidar...

Back
X