eşim ve ailesi bendemi sorun var ???

herseyimmmm

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
30
0
16
İstanbul
merhaba bayanlar,

uzun zamandır yazmayı düşünüyodum.ben sizle yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.eşimle ailesi yüzünden sık sık tartışıyoruz ve artık huzurumuz kalmadı.ya bu erkekler neden gerçekleri görmez neden anlamam biz eşleri aileleri kadar değerli değilmiyiz.benim ailesiyle yaşadığım bazı şeylerden dolayı ailesiyle soğuk duruyoruz.eşimde rahatsız tabi bu konuda ben ailesinden bi sıcaklık göremiyorum ve oraya gidince ister istemez buzdolabı gibi oluyorum ama eşim toz kondurmuyo yaşanan şeyler var benim kırgınlıklarım ama neden bu erkekler görmüyo ailelerin yaptığınıda eşler suçlanıyo bana yardım edin ne yapamam gerekiyo banada hak veriyo ama bende sürekli aynı konuları konuşuoyorum biliyorum hata yapıyorum ama yediremiyorum bu yaşananları

evliliğin ilk dönemlerinde bu tip sorunlar olabiliyor.Ne tür sorunlar yaşadınız bilemiyorum ama bence evliliğin ilk dönemlerinde fazla cazgırlık yapmayıp biraz anlayış gösterdiğimizde bir süre sonra zaten herşey kendiliğinden yoluna giriyor. Ailesi senn nasıl bir insan olduğunu anlayınca sennle uğraşmayı bırakacaktır zaten..

Erkekler sadece görmek istediklerini görüyor maalesef. Bence biraz ılımlı yaklaş ve onun gözlerini aç.

Sen ailesinden soğudun diye ondanda aynısını bekleyemeZsin,o senin tavrını soğuk davranmanı kabulleniyo ses çıkarmıyosa daha ne.

sanırım evlilik döneminde yaşanan bazı şeyleri unutamıyorsun.aslında çok haklısın ama uzatmak hiç bir işe yaramıyor.sadece eşinle aranızı soğutuyor.eşin eminim senin haklı olduğunu biliyordur.ama sürekli bundan bahsetmene ve ailesine sürekli soğuk davranmana dayanamıyor belliki.emin ol senin de ailenin hataları olsa eşinin haklılığını bilirsin ama yine de sürekli ailene soğuk davranmasını istemezsin.sürekli sana bunun lafını etmesine bir süre sonra dayanamaz olursun.eğer ailesinin yaptıklarında eşinin suçu yoksa bence artık onu üzme derim.emin ol o farkında ailesinin hatalarının.
onunla bence şu şekilde konuş:ailenin hatasını senin de bildiğini biliyorum ama artık evliliğimizin zarar görmesini istemiyorum.sadece senin hatrına ailene iyi davranıcam.bundan sonra da bunları dile getirmiycem.yeterki senin de bana verdiğin değeri hissedeyim de. ve bir daha da artık bu konulardan bahsetme.gör bak eşinin de davranışları nasıl değişecek.senin haklılığını daha da çok görmeye başlayacak.ailesi konusunda da eminim daha anlayışlı olur sana karşı.

canım kardeşim en zoru evliliğin ilk yıllarıdır

bir kere eşinin ailesi ile geçmişte ne yaşandıysa bitti

ısıtı ısıtıp getirmenin hiç gereği yok

bu seni çok itici dırdırcı yapmaktan başka işe yaramaz
bir sünger çek olaylara...ama şunu yaptılar bunu yaptılar deme.olayları tekrar takrar düşünüp öfkelenme
artık o ailenin içine girdin.beğen yada beğenme sen seçtin o aileyi.

kendini zorla.. eşinin ailesine gittiğinizde güler yùz ve saygıyı eksik etme
insanlık sende kalsın
bir insan ile evlenince ailesi ile de evlenirsin
kimse ailesini atamaz
mutlaka senin de hataların vardır
kimse senin ailen gibi davranmak zorunda değil
hangi görgüyle büyüdüyse öyle davranır

eşinin ailesi ile iyi geçindiğinde eşin sana karşı nasıl mucizevi şekilde değişiyor dene ve gör
ben doğruyum onlar yanlış ukalalığını bırak huzurun için mantıklı davran biraz

benimde en büyük hatam sürekli aynı şeyleri konuşmak aslında eşim bana hak verdi sen tepkini koymakla iyi yaptın dedi ama gelgörki ben biraz fazla konuştum ama bu erkekler neden belirli bisüre sonra hiçbişey olmamış gibi davranmamızı bekliyolar anlamıyorum.bizim ailelerimiz aynı şekilde onlara davransa ne olur bilmiyorum ben zaten kendi ailemin davrandığı gibi davranmalarını beklemiyorum.ben doğruyum ukalalığıda yapmıyorum farkındaysanız kendimide eleştiriyorum.düşündüğümdede hem eşime hak veriyorum hemde kızıyorum erkekler dengeyi kuramıyo hep böylemi olur evliliğin ilk zamanlarında nasıl gözünü açıcam eşimin politik davranmayı beceremiyorum orda kaybediyorum neyse o

Evliligin ilk yillarinda sanirim en büyük konulardan bir tanesi eslerin aileleri oluyor. Esler, eger gercekten esin ailesinde sorun varsa, durumu ilk zamanlar göremiyorlar. Zaman gectikce ya görüyorlar ve eslerine destek oluyorlar, ya da kavgalar iyice artiyor.
Fakat esin son mesajinda dedigin gibi "haklisin" demis sana bence bu büyük bir gelisme. Cok konusmak ve eski konulari pisirip pisirip öne sürmek karsi taraf acisindan cok sinir bozucu oluyor. Evet icinizdekiler sogumuyor olabilir ama esiniz sizi hakli buluyor ve sabret diyorsa, siz de biraz alttan alabilirsiniz. Arada unutmus gibi yapmak ve devam etmek önemli cünkü nihayetinde bir aile bu. Atsan atilmaz, satsan satilmaz.

Siz sükunetinizi korur, alttan alirsaniz ve esinizin ailesi büyük potlar kirarken siz bir konunsup, bin susarsaniz ve konusmak yerine esinize kirgin yanlarinizi üzüntünüzle gösterirseniz, eminim esiniz daha iyi görecektir.

bu yöntemi cidden deneyin, bence egitimli ve anlayisli bir erkek üzerinde dogru sonuclar verecektir. sizin sakinliginiz sizi yüceltecek ve esiniz ailesinin yanlislarini daha iyi görecektir.

eger baktiniz hersey daha cok tepenize cikiyor böyle, esinizi karsiniza alir konusursunuz.

susuncada tepene çıkıyolar canımm insan napıcağını şaşırıyo sıcak oluyosun akılllarına ne geliyosa söylüyolar soğuk oluyosun oğullarına gelin soğuk duruyo diyolar kendi kızlarının huzuru bozulmasın diye ses çıkarmıyolar damatlarına

nişanlıyken onlara karşı o kadar iyi şeyler düşünüyodum ki kendileri yetmezmiş gibi kızkardeşide herşeye atlıyodu .beni görünce suratı asılıyodu ben yine saf gibi hiçbişeyi anlamadan gidip geliyodum.evlendikten sonra eşimle bi konuda konuşurken kaynanam döktü içindekileri ben böyleymişim söyleymişim onun büyüklük yapıp o ortamda bizi yatıştırması gerekmiyomuydu ?annemleri eşim biyere götürürdü surat beşkarış oluyodu .ya gerçekten şimdi kendi kızıda evlendi arabada baş köşeye oturuyo hanfendi asıl onlar bizim ailelerimizi atmamızı istiyolar

erkeklerin aileleri de bunu bildikleri için yani oğullarının her halükarda kendilerinden taraf olacaklarını bildikleri için işlerine geldiği gibi eziyorlar gelinleri...

Sen hakli olabilirsin , ama surekli ayni konulari
konusmakla , Haksiz olursunuz ...

bosverin takmayin , esinizle mutluysaniz kapatin konularinu
Ve birdaha acmayin . Gorusmeyinde !

Esinizde size hak veriyomus zaten ... Agzinin tadini bozma

görüşşmeden oluyomu ?? olmuyo aileleri bunu bildikleri içinde gelinlere rahat davranıyolar erkekler eşleri için fedakarlık yapmıyolar ailemde ailem ailen hatalı ailesine karısının onun için değerli olduğunu bişey olduğu zaman büyük tepki vericeklerini söyleseler bunların hiçbiri olmaz ailelerin rahatlığıı bu aman sanki bizim annemiz yok ya bende kendimi ezdirmedim ezdirmiycem bunu biliyorum kimse ezemez

eşiniz bu konuda size destek olmuş ne güzel ama sizde keşke her seferinde aynı şeyleri ona söylemeseniz.böyle yaparak onu kendinizden uzaklaştıra bilirsiniz.sonuçta sizin sürekli konuştuğunuz kişiler eşinizin ailesi.siz yine konuştuğunuz zaman heran ters tepki verecektir size.kimse ailesi hakkında kötü laf duymak istemez.en iyisi onun ailesi hakkında konuşmayın.

Sorun su ki.. Senin kirginliklarin yüzünden esininde ailesine soğuk davranmasini bekliyor olman..

İnsan ailesini kizdim istre diye Donup gidemez... Evet hatali olabilirler ama esin napsin ki kaç yasinsaki insanlara ders mi versin otursun..

Sana haklisin denmemesinin sebebi daha da konuyu büyütüp birde sizin sende dedin hakliyim iste diyerek daha da zor durumda kalmamak. için... İçinden cikilmaz hale getirmek için.

Bence geçmişi kenara koyup yepyeni birbsayfa açmakta fayda var... Çünkü üzülen sadece siz ve yipranan sadece iliskiniz olur..

galiba haklıyken haksız duruma düşmeme sebep oldu benim haklı olduğumu biliyo ve çoğu kez sessiz kalarak keza dile getirerek bunu belirtti.olan bizim aramızda uzaklaşmaya sebep oldu size tavsiyem benim gibi yapmayın.ama eşlerde ailelerini çok alttan alıyolar olan üzülen eşler oluyo veya biz yokkende onlarlamı konuşuyolar bazende öyle düşünüyorum.

Bunu yasamayan varsa beri gelsin, konusmam gerekenler var...
Illa ki ilk zamanlar yasaniyor, erkek, esi surekli ailesini yeriyormus gibi savunmaya geciyor...
Zamanla kendi canini da sikan konular olunca anca empati yapmayi akil ediyor...
Bu da biraz zaman aliyor...
Endiselenme gececek, biraz daha tatli dille anlatmaya calis...
Yeri gelince esini ezdirmeyen erkekte bir numaradir, soyle ona...

bu konuyu ben acsam bu kadar olur. senın yasadıklarının aynılarını yaşadım, senın kafanı kurcalayan tum sorulara bende cok cvp aradım, senın gıbı bende hep dırdır yaptım amaaaaaaaa inanki sadece dırdır yaptıgımla kaldım eşim haklısın dedı yada sessız kaldı ama hıcbı zaman aılesıne tavır almadı..ben istyodumki kv benı sınır edıyo, görumce saten yuz yuze gelmem yetıyodu uzulmem veya sınırlenmem ıcın, ama hıc saygımı edebimi bozmadım eşimde benım ıcın aılesıne tavır almasada bu saygımın karsılıgını gormeye basladım.gercı bana laf soyleyen olursa esım agızlarının payını verır o ayrı ama ben senı anlıyorum, sen kırılıyosun uzuluyosun sınırlenıosun bu yuzden tavır alıyosun, ama sadece senın tavır alman senı tatmın etmıyo, kvnın anlaması ıcın eşininde tavır almasını, onlara karsı eşimi uzersenız karşınzda benı bulursunuz havası yaratmasını ıstıyorsun.cunku bende bunun ıcın cok ugrastım amaaa hıc bosuna ugrasmaaaaa esın asla aılesıne tavır almazzzzz.sen kendını ezdırme kımseye , esınede bosuna dırdır yapma, ama yasadıgın haksızlıkları soyle bılsın, yarın bigun lazım oluyo cunku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…