• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yalnizbasina

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2022
76
98
3
Merhabalar, foruma biraz dertleşmek ve akıl almak amaçlı üye oldum...
Artık bu sorunla, kendim baş edemiyorum..
Fazla uzatmadan konuma girecek olur isek, eşimle uzun ve mesekatli bir yoldan geçerek evlendik.Aile birliğimizi kurmak eşimin yalnız ve hasta annesi olduğu için bizim için ekstra zordu..
Eşim, 11 kardesli evin en küçük oğlu ve en küçük çocuğu. Herkes evli olduğu için, eşimin çalışıp anne ve babasına maddi manevi bakma yükümlülüğü sırtına yuklenmisti.. Elimden geldiğince her anlamda destek oldum. Planlı programlı bir şekilde esyalarimizi aldık. Ödedik. Borcsuz evlenmeliydik çünkü sorumluluğumuz çoktu. Bu sebepten 4 yıl nişanlı kaldık.
Eşimden taki ve düğün, istemedim...
Eşimin kardeşleri beni istemediler.. Anne ve babası onlara kalacağı için.. Bir sürü sorun, tartışma, kavga,gurultu oldu ve ben eşime eve yardımcı tutulması için tavsiyede bulundum.. Bir şekilde herkes bunu kabul etti. Neyse konuyu çok dağıtmayım. Eşimin yakın çevresindeki kardeşleri ile 4 yıl boyunca kesinlikle görüşmedik. Aileler normal bir nişanlılik evresi gibi gidip gelmedi... Herseyimizle tek başımıza mücadele ettik.
Sade bir nikah töreni ile evliligimiz gerçekleşti...
Babam, bize ev hediye etti. Evimizi yeniledik... Eşimin ailesinden bir toka dahi gormedim.. Nişanimizda, evlilik sürecimiz de, doğumumda hiç bir zaman kimse olmadi.. Hatta kayinvalidemin hastalığı döneminde de.. Yalnızca anne ve babam vardı. Çıkan dedikodular, laflar bunlardan bahsetmiyorum bile.. Ve çokta uzatıp kimseyi sıkmak istemiyorum.. Eşim şimdi yumuşadı ve görüşmek istediği üzerine sinyaller veriyor... Hatta direkt söylüyor... Ama ben en çok insana ihtiyacımız olduğu dönemlerde kimse olmadığı için bu fikre sıcak bakmıyorum...
Tartışıyoruz...
Olmuyor...

Benim de icime sinmezdi,ama kan bagi denen bir gercek de var...
Bir sure sonra kan cekiyor demek ki.
Sonuna kadar haklisiniz nitekim bazi seyler unutulmasa dahi esneklik gosterilebilir.
Gorusmek isteyen gorussun,sizin duzeninizi bozmaya yeltenmiyorlarsa.

Merhabalar, foruma biraz dertleşmek ve akıl almak amaçlı üye oldum...
Artık bu sorunla, kendim baş edemiyorum..
Fazla uzatmadan konuma girecek olur isek, eşimle uzun ve mesekatli bir yoldan geçerek evlendik.Aile birliğimizi kurmak eşimin yalnız ve hasta annesi olduğu için bizim için ekstra zordu..
Eşim, 11 kardesli evin en küçük oğlu ve en küçük çocuğu. Herkes evli olduğu için, eşimin çalışıp anne ve babasına maddi manevi bakma yükümlülüğü sırtına yuklenmisti.. Elimden geldiğince her anlamda destek oldum. Planlı programlı bir şekilde esyalarimizi aldık. Ödedik. Borcsuz evlenmeliydik çünkü sorumluluğumuz çoktu. Bu sebepten 4 yıl nişanlı kaldık.
Eşimden taki ve düğün, istemedim...
Eşimin kardeşleri beni istemediler.. Anne ve babası onlara kalacağı için.. Bir sürü sorun, tartışma, kavga,gurultu oldu ve ben eşime eve yardımcı tutulması için tavsiyede bulundum.. Bir şekilde herkes bunu kabul etti. Neyse konuyu çok dağıtmayım. Eşimin yakın çevresindeki kardeşleri ile 4 yıl boyunca kesinlikle görüşmedik. Aileler normal bir nişanlılik evresi gibi gidip gelmedi... Herseyimizle tek başımıza mücadele ettik.
Sade bir nikah töreni ile evliligimiz gerçekleşti...
Babam, bize ev hediye etti. Evimizi yeniledik... Eşimin ailesinden bir toka dahi gormedim.. Nişanimizda, evlilik sürecimiz de, doğumumda hiç bir zaman kimse olmadi.. Hatta kayinvalidemin hastalığı döneminde de.. Yalnızca anne ve babam vardı. Çıkan dedikodular, laflar bunlardan bahsetmiyorum bile.. Ve çokta uzatıp kimseyi sıkmak istemiyorum.. Eşim şimdi yumuşadı ve görüşmek istediği üzerine sinyaller veriyor... Hatta direkt söylüyor... Ama ben en çok insana ihtiyacımız olduğu dönemlerde kimse olmadığı için bu fikre sıcak bakmıyorum...
Tartışıyoruz...
Olmuyor...
Yani baba yeni olduysa etkiside vardır. Sonuçta oda çöpsüz üzüm değil. Paylaşmak istiyordur. Yaş ilerledikçe insanlarda düşünceler değişiyor. Kindar düşünce azalıyor. Bir gün kaybedeceği düşüncesi devreye giriyor. Ebeveyn olunca daha çok empatik olunuyor. Yeni ne yaptılarsa yaptılar. Geçmişte bırakıp biraz daha açık fikirli olmakta yarar var. Tabi tamamen sıkıntılar silinmez ama mesafe ona göre ayarlanır. Benim kızkardeşimde bazı sıkıntılar yaşadı. Hala şunu şunu yaptılar diyor. Damat tek başına gidiyor ailesine çoğu zaman. Ve bence çok yanlış. Çünkü o da insan erkek olması onunda birşeyler paylaşmak isteğini değiştirmiyor. Yani mesafenizi ayarlayın. Ama yanında olmakta fayda var. Sonuçta tek kişilik değil evlilik . Onunda ihtiyaçları var hisleri var .

Sizi zorlamiyorsa bırakın eşiniz görüşsün, siz el kızısınız onlarin yaptıklarını hiçbir zaman unutmazsınız ama ne kadar kötü de olsalar eşinizin öz annesi babası ve kardeşleri onlar, illa ki özler ya da aklina gelir gorusmek ister, siz hiç karışmayın yorumsuz kalın hatta eşinize istersen sen görüş sen bilirsin deyin, aksi yorum yaparsaniz sonra siz kötü olursunuz

Kendisi gorussun ama size baskı yapmadığı müddetçe bence karışmayın.Aile ile tüm bağların koparılmasına ben karsiyim

Gorusmeyecek bir şey yok ve zaten bunun kararini siz veremezsiniz. Kimseye aileni sil denmez kotu de olsalar bu kişinin kararidir. Siz gorusmeyebilirsiniz o ayri ama ailesiyle gorusmeyi yasaklamak şartiyla evlilik yurumez.

Biz evlenirken de eşimin ailesinden en ufak destek gormedik. (eşim bekarken aile evine hep destek olmuş) Buna ragmen beni ilgilendirmezdi. Ailesinden bir beklentiyle girerek kalkişmadim ben hiç bir seye insanlarin kendi evliliğini karsilamasi gayet normal bir şey.
Bana şunu bunu almadilar diye adam niye ailesiyle gorusmuyor? Boyle dusuncelere girecek olanlar hiç evlenmesin. Kotu de olsa aile işte at denmez atacaksa da kendi karari olmali.

Eşinizin ailesiyle görüşmesini engellememelisiniz. Kardeş onlar, et tırnaktan ayrılmaz. Maddi olarak yardım etmek istese karşı çıkın haklısınız derdim ama görüşmemesini istemek çok fazla. Siz

Gorusmeyecek bir şey yok ve zaten bunun kararini siz veremezsiniz. Kimseye aileni sil denmez kotu de olsalar bu kişinin kararidir. Siz gorusmeyebilirsiniz o ayri ama ailesiyle gorusmeyi yasaklamak şartiyla evlilik yurumez.

Biz evlenirken de eşimin ailesinden en ufak destek gormedik. (eşim bekarken aile evine hep destek olmuş) Buna ragmen beni ilgilendirmezdi. Ailesinden bir beklentiyle girerek kalkişmadim ben hiç bir seye insanlarin kendi evliliğini karsilamasi gayet normal bir şey.
Bana şunu bunu almadilar diye adam niye ailesiyle gorusmuyor? Boyle dusuncelere girecek olanlar hiç evlenmesin. Kotu de olsa aile işte at denmez atacaksa da kendi karari olmali.
Siz konuyu yanlış anlamışsınız.
Eşimin annesi hastaydı.
Herkes, annesine baksın neden evlenmek istiyor şeklinde konuşmaya başladı..
Daha sonrasında sizin adetlerinizi, bilemiyorum ama benim ailemde ailemize yeni bir gelin ve damat geliyor ise küçükte olsa hediyeler alınır, kahveye çaya davet edilir ki, herkes birbirini tanısın. Yatak odası takımı alsın demedim ki ben bence bunlar çok makul ve olması gereken şeyler.. Ama birsey yapmıyor iseniz bile manevi olarak zaten anne ve baba yok bir sorabilir. Hani kardeş ya...

ailesini istemediğin adamla evlenmeyecektin o zaman, ailesi ne kadar kötü davransa bile insan bir gün yine ailesine dönmek ister sen karışma kötü sen olursun boşanmaya gider

Sevmiyorsan, evlenmeyecektin. İş işten geçti

Eşinizin ailesiyle görüşmesini engellememelisiniz. Kardeş onlar, et tırnaktan ayrılmaz. Maddi olarak yardım etmek istese karşı çıkın haklısınız derdim ama görüşmemesini istemek çok fazla. Siz istemiyorsanız görüşmeyin.
Sizi yanlışlıkla alintilamisim. Yeni üye olduğum için ☺️ kusura bakmayın

Bilinçaltında yer ettiği için, tüm her şeyin sebebi bu aslında! Aşmalısın, aşamazsan kendin de mutsuz olursun, eşini de mutsuz edersin.
Bilinç altı ile hiç bir ilgisi yok... Biraz önce de bahsettim başka bir hanıma.
İnsanlar bir aileye gelin veya damat olarak gideceği zaman tanıma amaçlı görüşülur. Ve herkes bütçesi el verdiğince bir şeyler alır gider gibi. Bunu herkes bilir. Ben burda kimseyi kötüleme amaçlı yazmadım. Zaten daha esnek olarak yazmış olsaydım yanıtlar çok farklı olurdu. Herkes şu anda yalnızca gelip gitmedikleri icin görüşmek istemiyorum sanıyor ama herkes kendisi biliyor maalesef yaşanılanlari.

Siz konuyu yanlış anlamışsınız.
Eşimin annesi hastaydı.
Herkes, annesine baksın neden evlenmek istiyor şeklinde konuşmaya başladı..
Daha sonrasında sizin adetlerinizi, bilemiyorum ama benim ailemde ailemize yeni bir gelin ve damat geliyor ise küçükte olsa hediyeler alınır, kahveye çaya davet edilir ki, herkes birbirini tanısın. Yatak odası takımı alsın demedim ki ben bence bunlar çok makul ve olması gereken şeyler.. Ama birsey yapmıyor iseniz bile manevi olarak zaten anne ve baba yok bir sorabilir. Hani kardeş ya...

Sonuç olarak tum bunlari nişanlilikta gordunuz evlendiniz. Adetlerinize uymuyorsa nişan atabilirdiniz. Adamla evlenip sonra da ailenle asla görüşme diyemezsiniz istediginiz kadar neden siralayin onlar onun ailesi karar sizin olamaz.

lakin benim hayata görüşüm, anne ve babamız dahi olsa bize zarar veriyorsa, en olması gereken dönemlerde olmadı ise hayatımıza birden bire giremez girmemeli...
Mesela ben 3 yıllık evliyim ve eşimin ailesinden birinin henüz evine dahi gitmedim.. Ama yeğenleri evlendiginde, herkes yemeklere çağırdı gibi...
Erkeklerden öyle muhakeme , terazi bekleme derim. Benim evimdeki de dahil hiçbirinden olaylara objektif bakabilme kapasitesi görmedim. Anca kendilerine yontar bunlar…

Sonuç olarak tum bunlari nişanlilikta gordunuz evlendiniz. Adetlerinize uymuyorsa nişan atabilirdiniz. Adamla evlenip sonra da ailenle asla görüşme diyemezsiniz istediginiz kadar neden siralayin onlar onun ailesi karar sizin olamaz.
Bence aile kan bağı ile olmuyor zaten burada anlaşamıyoruz.. Şu anda onun ailesi ben ve kızım.. Çünkü hasta olduğunda, isi bozulduğunda, hiç parası olmadığında yanında ben vardım.. Ve su an hiç bir şey olmamış gibi davranamıyorum.

İnsanlar bir aileye gelin veya damat olarak gideceği zaman tanıma amaçlı görüşülur. Ve herkes bütçesi el verdiğince bir şeyler alır gider gibi. Bunu herkes bilir. Ben burda kimseyi kötüleme amaçlı yazmadım. Zaten daha esnek olarak yazmış olsaydım yanıtlar çok farklı olurdu. Herkes şu anda yalnızca gelip gitmedikleri icin görüşmek istemiyorum sanıyor ama herkes kendisi biliyor maalesef yaşanılanlari.

Olayı tersinden düşünelim aynı şeyleri sizin aileniz yapmış olsaydı ve esiniz ailenle asla gorusmeni istemiyorum deseydi sizin tepkiniz ne olurdu?

Ben de gidip gelmedikleri için görüşmüyorsun demedim ki, bütçe olayından bahsettim. Bilinç altında olan şey, babanın size ev alması, onların ise bir şey yapmaması dedim. Bilinç altı ile ilgisi yok derken bile, "Ve herkes bütçesi el verdiğince bir şeyler alır." örneğinden söz ediyorsun.

Bir gün engellersiniz iki gün engellersiniz ama eşiniz görüşmek istiyormuş en sonunda görüşür kardesleriyle. nişanlık dönemin de belli etmisler üzgünüm ama nişanlılıkdaki meşakkatli yolun evlenince çiçekli bir bahçeye donusmeyecegini hesaplamalıydınız. Siz mesafenizi koruyun gerisi eşinizin bileceği is

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X