Eşim ve ailesi

maddı acıdan sorununuz yoksa haftada bır kadın tutup evınızı temızletebılırsınız aslında eger kayınvalıdenızde yemek yemeye devam edeceksenız.ınanın buyuk rahatlık olur ve haftasonunuz sıze kalır.

Benim çocuğumada annem baktı, halada okuldan çıktıktan sonra servisle anneme gidiyor.

Ama ben hiç bir gün eşim buradayken annemde yemek yemedim, 2 haftada bir misafir gibi annem davet ettikçe yedim sadece.

Biz bir aileyiz ve ailece evimde yemek yemeyi daha uygun buldum her zaman.

Artı kızım ta 4 aylıkken dokturumuz akşam yemeklerinizi mutlaka evinizde birlikte yiyin, akşama kadar zaten iştesiniz, annanne bakıyor, çocuğunuza üçünüzün bir aile olduğunuzu aşılayın demişti hiç unutmam.

Bence sende eşinle konuş güzelce ikna et, belki biraz yorulursun ama zamanla alışırsın, ben zeytin yağlı yemeklerimi hafta sonları en az 2 çeşit yapardım, et yemeklerini genelde hafta sonu yada pazartesi yapardım, işten eve gidince genelde pilav, makarna, salata gibi yemekleri yapmam kalırdı.

Son düzenleme:
Aynı benim yaşantım :)Benim de 5 aylık kızım var,kayınvalidem bakıyo kızımıza.evim-kayınvalidemin evi ve işim çok yakın birbirine.öğlen yemeğe çıkıyorum
kv de yiyorum hem de kızımı emziriyorum.akşamları da orda yiyorduk yemeği ama ben artık çekinmeye başladım zaten öğlen de orda yiyorum diye.
Gerçi Allah razı olsun bi günden bi güne ne surat asmıştır ne de bi laf etmiştir bana ama çekiniyorum ben de.Çünkü çocuk bakmak gerçekten insanın bütün
enerjisini alıyo.mesela dün akşam evimizde yedik,yaptığı yemekten bi kap koydu annem,ben de salata yaptım evde oturduk yedik eşimle,
kızım biraz kucak delisi olduğu için onu bırakıp yemek yapamıyorum evde,eşimde her akşam evde olmuyo haftada 2-3 gün akşamları da çalışıyo.
eşim evde olduğu akşamlar evdeyiz oan veriyorum bebişi onlar oynarken ben hellediyorum işlerimi
senin bebeğin büyükmüş,sen yemek yaparken ya da işlenirken
o başka şeylerle oyalanabilir.bizimki az daha büyüsün eşim evde olsa da olmasa da öyle yapmayı düşünüyorum.
seni anlıyorum gerçekten,insan aile olduğunu hissetmek istiyo,ama bebeğinin emin ellerde olduğunu bilmek herşeye bedel bence
tek derdin bu olsun....

Eğer bir düzeniniz olsun istiyorsanız, çocuğunuzu bir yuvaya verin, akşamları iş çıkışı alıp evinize geçin ve istediklerinizi gerçekleştirin. Çözüm oldukça basit.

Herkes konusahibine yüklenmiş kaynanan çocuğa bakıyor karnını doyuruyor daha ne istiyorsun diye ama insan kendi düzeni olsun ister. akşam eşiyle konusup şakalaşıp cocugunu sevmek ilgilenmek ister.. kayınvalide evinde ne kadarr rahat olabilir rahat davranabilir ki..

Ben evli değilim nişanlıyım ama bende istemezdimm.. Herkes kendi evinde rahat ve huzurlu..

benim 2 sene önceki hayatım ama ben çook memnundum.benim kızım 3buçuk yaşında 3 yıl kayınvaldem baktı.ilk iki yıl böyle yaptık.ben öğlenciydim.eşim beni alırdı okuldan kayınvaldeme giderdik sofra hazır olurdu yer,kızı alır gelirdik eve.tabi geç olmazdı 6 da falan evde olurdum.sonra geçen sene utandım,yemiyelim artık dedim hem çocuğa bak hem yemek yap 2 senedir yoruldun dedim,ben eve geçince eşim çocuğu alıp eve getiriyordu.gerçi yine de rahattık çoğu zaman evimizde yemeğimizi yiyorduk sonra gidip eşim kızımı alıyordu.çok rahat ettim 3 sene valla.şimdi aynı şehirde değiliz kızım okullarda rezil oluyor.gerçi zorlandık mı annemi ya da kayınvaldemi çağırıyoruz gelip birkaç gün kalıp gidiyorlar.bence böyle şeyler rahatlık ben büyükler olmasa beceremem valla.kızım bebekken herşeyle başedemezdim,hep onlardan yardım istedim.
tabi bu sizin için zorlama oluyorsa yani eşiniz annesinde yemek yemeği dayatıyorsa hergün oraya gitmeyi zorunluluk gördüğünüz için gidiyorsanız o zaman huzursuz olursunuz.istemiyorsanız yemeyin kabul etmezler mi

[bu durumu yaşamadığınız için gerçekten anlamanızçok zor bende aynı dertten muzadribim tama haftada 1 olur 2 olur 3 olur ama hergün hergün olmuyo tamam bize yaptığı jest gerçekten çok hoş kolay kolay kimse yapmaz ama insan kendi düzenide olsun istiyo evinde uzanıp tv izlemek çocuğuyla beraber rahat rahat oyun oynamak istiyor ama olmuyo işte akşam 7 de işten geliyoruz yemek ye mutfağı topla çay yap kaldır iki muhabbet et saat 10u buluyor o saatten sonrada çocuğu uyut yatağını yap uykuya hazırla derken saat 11e geliyo eşinle oturup 2 muhabbet etmeye fırsatımız kalmıyo ama tabiki eşler bu durumu anlamazlar kendi annelerinde olduğumuz için ([/QUOTE]

evde islerim var vs derseniz bence kv anlayis gösterir bazan orda yersininiz bazan kendi evinizde
kv gönlü hos olur sizde islerinizi yaparsiniz
valla kendi adima konusayim
kizima kendim bakiyorum ev hanimiyim zaten ama
birisi bir yarim saat baksa tutsa elini ayagini öperim o derece
yada birisi bugun sen yoruldun gel bizde ye dese nerdeeee
benim annemde torun bakti hala bakiyor
gelinimizi memnun etmek nerdeee
annemin daha ilk baktigi zamanlar bende evde oluyordum cogu zamanlar
annem yazik kizim yemek yaptim gel yede öyle git
gelinnin ne dedigi anlasilmaz sekilde yok diyor
al eve götür onada birgun evet bir gün hayir
cogu zamanda bende baktim
ne bir tesekkür ne bir sey
ya kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil
o zamanlar anlamadim ama simdi cok iyi anliyorum
ablamin abimin hepsinin cocuklarini düzensiz olarakta olsa baktim
en büyük ablaminkinede baktim hatta maddi olarakte bir sürü sey yapmisimdir
ama benim kizim oldu
Tr ye gittim bu yaz
annem artik yasli ok ama iste ben bir carsiya gideyim kizinida götür seninki cok küück artik bakamiyorum ben
ok hakli yasli artik hali yok ama buda benim sansim mi
digerleride öyle herkes kendi cocuguyla tabi
ben en kücügüm buda benim sansim iste

sükür elim ayagim saglam kizima pasalar gibi bakiyorum
Allah kimseye muhtac etmesin valla
ama olaki kv dengesiz ruh hastasi bencilin teki olmasaydi ailecek diger normal insanlar gibi görüsseydik
ve benim kizima bir iki saatte olsa baksa ilgilense yedirse yada herhangi birsey yapsa
ayaklarina kapanirdim
bir baskasinin cocuguna bakmak torun yegen vs ne olursa olsun bence bunu yapan CENNETLIK !

bu konuyu kayınvalidenle açık konuş, belki o da biran önce evlerine gitselerde dinlensem diye düşünüyordur.. çocuk bakmak inan işe gitmekten daha yorucu. bence kayınvaliden sen çalıştığın için kıyamadığı için yemek yemenizi istiyordur, çünkü o da kolay ve kendilerine göre yemek yapmak istiyordur eminim.. bu arada evde yemek yapmadan işin bitmiyorsa inan yemek yapınca mutfağın kirlenince hiç işin bitmez..

bu kayınvalideden bende istiyorum:) sizde 9dan 10dan sonra tertemiz mutfağınız olan evinize gelip bi gün ayaklarınızı uzatıp dinlenin bi günde temizlik yapın:)

alışveriş derdi yok,işten gelip hızlı hızlı yemek yapma,bulaşık derdi yok, çocuk emin elllerde...çok kıskandım galiba:)

Kayınvalideni bana verseneee Şaka bir yana benim çocuğum yok ve çalışıyorum. Benimki kendi bulaşığını bile yıkamazdı akşama kadar. Çocuk gibi dağıtırdı evi. Akşama bir sıcak çorbam hazır olsa daha ne isterdim ki.

Ben seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.
Benimde kızıma Allah razı olsun ablam bakıyor. Bizi düşündükleri için sağolsunlar yemek yiyin öyle gidin diye ısrar ediyorlar, onlarda yediğim yemekten hiç bir şey anlamıyorum çünkü sürekli kızım ağlıyor huysuzluk ediyor, sofra kurarken, ve toplarken sürekli bacaklarımda, çünkü çocuk haklı ilgi istiyor, Ablam yapma diyor Allah razı olsun ama ben rahatsızlık duyuyorum, abla diyorum hem çocuğuma bak, hem yemek yap yedir rahatsız oluyorum ısrar etme, hem Evimde yemek var bozulmasın diyorum, alıyorum kızımı çıkıyorum.

Kendi evimde, ailemle olmanın tadı bambaşka. Ben yemek hazırlarken kızım mutfak tezgahında oturur beni izler bende yemeğimi ısıtır salatamı yaparım, o beni öper, tokatlar, :))))
Bazı akşamlar yemek bile yemem çünkü önce kızıma yediriyorum, sonra o doyunca hooop oyuna geçiyoruz. Babasıyla benim elimi tutuyor zıplıcam hoplucam hep böyle :) Masayı bile o uyuyunca topluyorum, böyle çok çok mutluyum, çünkü kızım mutlu, kendi evimde işleri istersem yapıyorum, istersem yatıp yuvarlanıyorum çocuğumla,
İnsanın annesinin evi bile olsa yine de kendi evindeki rahatlığı gibi olmuyor.

Son düzenleme:

Ben kayınvaldemden memnun değilim demedim allah razı olsun yapıyor. Ben sadce kendi evimde biraz daha vakit geçirmekten bahsediyorum

Keşke kayınvalidem genç olsa çocuguma baksa karnımızı doyursa ve ben akşam işten geldiğimde yemek yapmasam,tonla kreş parası ödemesem

Bence kişisel problemleriniz yoksa böylesi daha iyi gibi

O yorgunlukla hem gidip çocuğunuzu kayınvalidenizden alacaksınız hem de eve gelince yemek hazırlamakla uğraşacaksınız

Çıkış saatiniz 5 filan değilse bu çok zor olur bence

Ama tabi yine de sıkıldım derseniz eşinizle de konuşup, haftasonu birkaç çeşit yemek dolaba atarak en azından hafta içi 2-3 gün evinizde yemek yiyebileceğinizi söylebilirsiniz.. Daha rahatsa eşinizinde hoşuna gider ve belki de bu gün sayısı artırılabilir..

bendede aynı sorun var arkadaşlar.ama ben 45 günlük evliyim . balayı dönüşünden beri hergün kayınvalideyiz.şu an 1 ay hamileyim . sanki yazılı kural gibi. bir gün yemek yiyemedik evimizde. yemek yapsamda bekleyip döküyoruz malesef.her akşam eve dönmemiz saat 12. çalışıp o saate kadar durmak çok zor oluyor. sosyal hayat kalmadı.bi dizi flim program izleyemiyorum. evime alışmama fırsat verilmiyor. ütü - ev işleri hep aksıyor. bebek doğunca ben bakacam diyor. ooff of işimiz zor .eşimi çok seviyorum ve mutluyum. ama oda tek evlat. annesine bugün gelmeyelim diyemiyor .

Ben kayınvaldemden memnun değilim demedim allah razı olsun yapıyor. Ben sadce kendi evimde biraz daha vakit geçirmekten bahsediyorum

Pazr gününden 3 çeşit yemeğinizi yapın,çocuğunuzu almaya gittiğinizde hazır yemeğimiz var bozulmasın evde yeriz dersiniz,hem kayınvalidenize de yük olmazsınız.Dert edecek bişey söyledikleriniz.Şanslı olduğunuzu unutmayın.

Valla bence akşamları bari orada yemek yemeyin kv için çok iyi olur. Sevinir kadıncağız. Bütün gün küçücük çocukla uğraş 50-60 yaşından sonra, bir de akşama yemek hazırlığı, yine de geline yaranama, senle yemek istemesin. Ben bir gün kv olursam gelinden uzak oturucam valla. Bir oğlan evlendirdim derken 2-3-4 kişi olup geri geliyorlar. Olan yaşlı insanlara oluyor. Kv nin çocuğa baktığına şükredin, akşam alın evinize gidip yemek yiyin, hatta bence arada haftasonu filan o kadıncağıza da bir faydanız dokunsun alın gezdirin bir iki yardım edin filan.

Çalışıyorum haftasonumu ona ayıramam demeyin sakın. O bütün haftaiçini çocuğunuza ayırıyor. Onun canı sosyal hayatı işi gücü yok mu??

Kadin hem cocuk bakmis hem yemek yapmis bencede sikayet etme istersen.
Bizimki 4 aylik cocuga bakti bun turlu hastaligi cikti ustune bide ben yorgun argin okuldan geliyorum aksama ne yiycez aciktik diyodu. Ustune bide oglunun cok yoruldugunu ve ayaklarini falan yikamam gerektigini dusunuyordu :)
Cok sikayetciyseniz artik bakmasin yada bende yemek var hadi bize gidel7m diyin arada sizde takilin. Yada cocugu alin krese verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…