Esim ve ailesi

unique84

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
40
7
611
Merhaba hanımlar
En sonunda bir konu açıp yardım isteme günüm geldi çattı.
13 yıllık ilişkim var. Bunun 6 yılı evlilik.
Eşimin ailesi muhafazakar ve beni en başından beri istemediler. İkimiz de üniversite mezunu, kariyer sahibiyiz. Her bayram gittiniz geldiniz 3 gün kaldınız 5 gün kaldınız, çocuğunuz olunca benim ismimi koyacaksınız ve daha neler neler. Eşim şu an 35 yaşında ve maalesef bu durumu hiç iyi yönetemedi. Kendisinin benim profilimden bir şikayeti yok ancak iki taraf arasında çok fena kaldı ve en sonunda yildi. Evet yildi ve benden Uzaklasti, ilişkimiz çok fena zedelendi artık ve bunu düzeltmek için bir çaba göstermiyor. Söylediği şey yürütmenin ve kimseyle görüşmek istemiyorum. Yalniz kalmak istiyorum sadece. 11 gün önce bir kısım esyasini aldı ve şu anda ablasinda kalıyor. Bu sürede beni ne annesi ne ablası ne başka biri hiç aramadı. Eşim dava falan da açmadı henüz. Ne yapacağını kestiremiyorum. Gelse ne olur bilemiyorum. İstediğim benim yanımda olması, düzeltmek istemesi. Buna enerjisi de yok acikcasi. Beni tanıdığında 22 yaşındaydı, farklı ilişkileri olmadı. İstediği hayatı yaşayamadı. Ailesi baskıcı zaten, sigara içme oğlum içki içme oğlum, geç gelme oğlum. Sonra da evlilik. Kapana sıkışmış gibi hissediyor. Yaşayanlar yorum yaparsa çok sevinirim ne pahasına olursa olsun birlikte devam etmek istiyorum.

eşnizin ailesinin hatalarını eşinizin çok mu yüzüne vurdunuz?

Ne pahasına olursa olsun devam etmek istiyor olabilirsin, ama gidenin önünde dağ olsan duramazsın.
Bir süre ayrı kalıp sakinleşince sorunları çözmeye çalışın.Olmuyorsa da zorlamanın anlamı yok.

Ailesinden birisinin aramasını bekleme zaten sizi ayırmaya çalışıyorlardr emin ol. Ne üzerine evden ayrıldı? Son olayı anlatır mısınız?

Bu isi duzeltmek istiyorsaniz birlikte aile terapistine gidin.
Ugrasmaya gücünüz varsa...

Uzunca bir mesaj ya da mektup ya da okuyacağından emin olduğunuz bir yolla kendinizi anlatın. Ailenle arada kaldığının farkındayım ancak gidip ablanda kalarak taraf seçmiş gibi oldun. Ben ailenin beni istememesine rağmen, seni seviyorum. onlara da saygı duyuyorum. Bu durumu yönetememen senin seçimindi, yıprandın anlıyorum ama bunu gidip ablanda kalarak çözemezsin. Sorunların üstesinden gelebilmek için dışardan objektif ve uzman bir yardım alalım. Eğer bunları istemiyorsan da anlaşmalı ayrılalım. Başka bi yerde benden habersiz yaşıyorsun zaten evli gibi değiliz ve benim fikrimi bile sormadın deyin.

Sanirim ailesi hakkinda sizde baskici davrandiniz bana sunu dediler boyle davrandilar diye.Aile tarafindan baski gorsede siz destek olmaliydiniz sizden destek goremedigi icin aileden uzaklasmak yerine sizden uzaklasmis.

Ayrıldığının ertesi günü psikoloğa gittiğimi onunla da bir kez görüşmek istediğini ve iletişim bilgilerini verdim. İstemiyorum yazdi. Bu kadar
Bi şeyler olmuştu r araya birilerini sok son kez bi konuşsun bu ne ??? Annen baban kardeşin biliyor mu durumu ?

Gidin yanına bu akşam konuşalım diyin. Çıkarın o evden gidin biyerde birbirinizi suçlamadan onu anladığınızı belirterek konuşun. Konuşmadan susarak kaçarak mektupla olacK işler değil bunlar. Çocukta değilsiniz oturun konuşun.

Evet. Hatalarını göre göre beni bu muameleye maruz bıraktığı için.
işte bu durum erkekleri eşlerinden uzaklastırıyor malesef
evde sürekli dırdır eden bir kadın görüyorlar
haklı iken haksız duruma düşüyorsunuz
ben de aynı seylerı yasadım , 4 yıllık evliliğim bitti( iyi ki de b,tmiş)
beni de ailesi aramadı, neden arasınlar ki, onların dileği zaten buydu
eski eşim de onlara beni kötüledi ise aramazlar
arasalar ne diyecekler ki.arayacak yapıda ınsanlar olsalardı zaten bu duruma gelmezdiniz

Gidin yanına bu akşam konuşalım diyin. Çıkarın o evden gidin biyerde birbirinizi suçlamadan onu anladığınızı belirterek konuşun. Konuşmadan susarak kaçarak mektupla olacK işler değil bunlar. Çocukta değilsiniz oturun konuşun.
Aynen katılıyorum
Son kez konuşun ya düzeltelim diyin yada davayı açalım , bir karara var böyle arada kalmayalım diyin

Sanirim ailesi hakkinda sizde baskici davrandiniz bana sunu dediler boyle davrandilar diye.Aile tarafindan baski gorsede siz destek olmaliydiniz sizden destek goremedigi icin aileden uzaklasmak yerine sizden uzaklasmis.
Kendisinin de ailesine tahammülü yok, bana yaptıklarını söylememe de gerek yok. Herşey gözünün önünde. Daha nasıl destek olabilirdim bilmiyorum. Kendimden vazgeçip her seferinde karını getiremedin mi dememeleri için onunla birlikte gittim. Ve hep saçmalıklarla karsilastim
işte bu durum erkekleri eşlerinden uzaklastırıyor malesef
evde sürekli dırdır eden bir kadın görüyorlar
haklı iken haksız duruma düşüyorsunuz
ben de aynı seylerı yasadım , 4 yıllık evliliğim bitti( iyi ki de b,tmiş)
beni de ailesi aramadı, neden arasınlar ki, onların dileği zaten buydu
eski eşim de onlara beni kötüledi ise aramazlar
arasalar ne diyecekler ki.arayacak yapıda ınsanlar olsalardı zaten bu duruma gelmezdiniz
Haklısınız ama ben çok savasciyim. Bu şekilde bitemez bunlar evli iki yetişkinin çözemeyecegi seyler olmamalı. Desinki artık sevmiyorum vs. O zaman bakalım

Kendisinin de ailesine tahammülü yok, bana yaptıklarını söylememe de gerek yok. Herşey gözünün önünde. Daha nasıl destek olabilirdim bilmiyorum. Kendimden vazgeçip her seferinde karını getiremedin mi dememeleri için onunla birlikte gittim. Ve hep saçmalıklarla karsilastim

Haklısınız ama ben çok savasciyim. Bu şekilde bitemez bunlar evli iki yetişkinin çözemeyecegi seyler olmamalı. Desinki artık sevmiyorum vs. O zaman bakalım
biz çözememiştik
ben de eski eşime cok dil doktum
6 ay evden gttı ve ben 6 ay bekledım
snr konusmak ıstedım sürekli ama olmadı
allahıma sukurler olsun kı o tarzdakı bı ınsandan ayrılmısım

siz konusmayı teklıf edın
böyle sessiz sedasız bıtmemelı tabıkı
belkı duzeltebılırsınız herseyı ve yenıden baslarsınız
ama konusursanız ltf aılesı ıle ılgılı yorum yapmayın

Back
X