esim ve annesi

GozyasiPerisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
716
0
26
39
Zonguldak
yardima ihtiyacim var.5 aylik evliyim ama henuz 2 aydir birlikteyiz.almanyaya geldim.esimin anne ve babasiyla dubleks evde yasiyorum.su an hic mutlu degilim.esimin annesi hep bir sorun cikarir durur ben pek konusmuyorum diye.onceleir anne baba demiyorum diye cok takiliyordu,bu aralar azaldi.canim biseye skilsa sen niye gulmjuyorsun der.esim de tatli dilli olmadgimi soyluyor 2 gundur.yani annecim demiyormusum mesela.ben ikide bbir annesini simartliyim ona gore.surekli guler yuzlu olmaliyim.hic sorun cikarmamaliyim.annesi nasil isterse oyle davranmaliyim acik konusmak gerekirse.birakip gidecektim nerdeyse;ama esim birakmadi.ustune beni suclu cikardi ve benim kendim gibi davranmadigimi soyledi.esime gore ben sabahlari herkesten once erkenden kalkip kahvaltiyi hazirlayip,annecim babacim askim hadi kahvalti hazir demeliyim.kahvaltiyi hazirlamiyor degilim;ama erken kalkamiyorum.gece uyuyamiyorum.evdeki herseyi ben yapiyorum zaten.gerci ben evlenip buraya gelince benim icin eve yeni bir igne bile alinmadi.kurulu bir duzenin ortasina dusuverdim.bu yuzden kendimi misafir gibi hissediyorum.neyse benim yardima ihtiyac duydugum konu esimin annesinden dolayi bu sekilde yaklasiyor olmasi.bana soyle geliyor ben burda hizmetci gibi olmaliyim;ama kesinlikle sikayetci olmamaliyim.kendim gibi davranmami soyluyor;ama bu bence su anlama geliyor onlar nasil istiyorsa oyle davranmaliyim.esimden bile oyle sogudum ki ben de evlilik bana gore degilmis diyorum.kimseye saygida kusur etmiyorum.yapmam gerekenleri yapiyorum;sessiz pek konusmayan bir insanim diye neden boyle oluyor ki?ben nerde yanlis yapiyorum?nasil davranmaliiymm?ya da ben bazi seyleri buyutuyor muyum?

ben nerde yanlış yapıyorum kışmı apaçık ortada değil mi canm?
ev üstüne ev olmuyor diye boşa denmiyor
keşke aynı evde yaşamay kabul etmeseydin, ve beraber yaşadığınız sürece sorunlar bitmicek büyüyerek yenileri doğucak
çözüm kısmıda kesinlikle ayrı bir eve çıkmak
yaşadıkların gerçekten zor evliliğinden soğucak duruma gelmişsin, ama başka bir açıklaması yok bence bu durumun

yilda bikac ay kalip turkiyeye gideceklermis,mecburum yani bu durumda yasamaya.ayrica bir tartisma olsun annesi hemen biz bu eve yok su kadar para verdik,ev bizim diyor.benim gozumde zaten ev yok ki.annesi oyle kurnazki;oglunun yaninda gulcini gezdir,sunu al falan diyormus yani beni dusunuyor gorunuyor.beni seviyormus güya.bu yuzden de esim benim mesafeli olmama takiyor.

canım yani beraber kalmanız geçici bir durummu
ama siz onların evinde kalıcaksınız
maddiyat yüzünden mi bu durum böyle?

canım yani beraber kalmanız geçici bir durummu
ama siz onların evinde kalıcaksınız
maddiyat yüzünden mi bu durum böyle?

onlar bir miktar para vermisler burayi alirken,esim geri kalanini oduyor.sorun ev degil canim.ben bu evlilige nasil alisacagim.bu durumlari ben mi gozumde buyutuyorum.ne yapabilirim bunun icin yardim istiyorum ben sizlerden.burda henuz hic arkadasim yok.anlatabildigim kimse yok. ne yapacagiimi da bilmiyorum.,esimden uzaklasiyorum giderek

esini karsina al konus ama tartisma çikmayacak sekilde sakince, "ben neden annene soguk davranayim, sen uzulme diye bisey demedim ama annen yoklugunda bana boyle davraniyo falan ve ben yapmacik davranamiyorum" de...
eger esin sana hak verirse ve arkanda olursa (en azindan annesinin yaninda seni savunursa) daha iyi ve daha guçlu hissedersin kendini kvnin karsisinda...
eger orda yasamaya devam ederseniz (ya da etmek zorundaysaniz) kv Trye gidince iyice sahiplen evi bir kaç esya degistir, dekoru degistir ve kv geldiginde ona misafir gibi davran, "evin hanimi benim" der gibi.. "odanizi hazirladim" "temiz havlu koydum banyoya", Kv mutfaga girerse mesela herseyin yerini sana sormak zorunda kalsin...
Birde eger o oglunun yaninda sana iyi davraniyorsa sen de esinin yaninda ona iyi arkasinda her zamanki gibi davran, nasil oluyomus gorsun...
onun avantaji esinin annesi olmak senin avantajin ise bu konularda esinle daha fazla ve daha açik bir sekilde konusabilmek..

Yılda 1-2 ay ise biraz sabret ama sürekli beraber kalırsanız işin çok zor. Ayrıca ne kadar düşüncesizler madem burada da yani türkiyede de evleri varsa siz yeni evlisiniz neyi bekliyorlar orada? Kv nin ne kadar anlayışsız olduğu buradan bile belli.
Neyse arkadaşın dediği gibi sende eşinin yanında can ciğer kuzu sarması ol eşin olmayıncada bildiğini oku. Kv den aklınca seni baştan kendine göre yoğurmaya çalışıyor sende onun gibi davran. Susarsan daha çok üzerine gelir, deli deliyi görünce çomağını saklarmış:)
Onlar buraya gelince de eşinle ve evinle çok ilgili ol, evin her köşesi aşk yuvası gibi olsun eşin bu duruma alışınca zaten onlar gelince kendisi bile sıkılır. Artık sen bir yılı 12 değilde 10 ay gibi düşüneceksin o iki ayı yok say ve kesinlikle eşyaların yerlerini değiştir hatta evde bildiğin tadilat falan yap. Allah kolaylık versin

tavsiyenize bayıldım daha iyisi olamaz

cok tesekkur ederim.gercekten bu konuda o kadar cok yardima ihtiyacim vardi ki,bu tavsiyelerim cok iyi geldi.Allah razi olsun.artik gercekten kendimde hata aramaya baslamistim.demekki ben de bir problem var ondan boyle oluyor diyordum.bu soylediklerin kulagimda küpe olacak.tekrar cok tesekkurler...
haklisin deli olmak lazim ona karsi...evlenmden once biz fazla kalmayiz,yalniz birakiriz diyorlardi bir de.ne yalniz birakmasi evi misafirsiz birakmiyor.geldigimden beri misafirlere hizmet ediyorum.nerdeyse bos gunum yok burda. cok yoruldum...cok tesekkur ederim tavsiyelerin icin...

eşinle konuşmayı denedinmi ? Eşin Aile Desteği ile mi evliliğini sürdürüyor ailesine muhtaçmı onu anlaya bilmiş değilim mesleği varsa para kazanıyorsa aile yanında yaşamaya ne gerek var ? Yeni evlisin öpüp koklaşmak istersin Oynaşmak istersin ayaklarının uzatıp keyiflenmek istersin hiç bi bunları düşünmüyorlar. Konuş kocanlaa benceee​

Evlilik Saygı Olunca Güzel

evin kredisini odemeye devam ediyor esim.ailesi de yilda 4 ay falan kalacaklar diye gerek duymuyor.esim calisiyor cok sukur.buraya alismak gercekten cok zor.

bıraz sabret canım bencede Allahtan hep senle kalmıcaklar duymamazlıktan gel bosver kaynanalar hızmet edılmesını severler mas:))esınede sakın güzel bı dılle neler hıssettıgını sole oda senı sevıosa anlar zaten ama zıttına gıdersen de olmaz bu sefer annesıde ustune cok gelır

bunlardan oturu biz heptartistik canim.ben icimde hangi duyguyu hissediyorsam yuzumden belli olur.aslinda bu iyi bjisey degil mi?icim disim bir iste.ama yook,bunlar iki yuzlu olmami istiyorlar heralde dedim.2-3 gundur falan oyle yapiyorum esimi gormelisiniz mutlullugu geri geldi.icimdekkileri su an Allah biliyor.onlardan sakliyorum,asil samimiyetsizlik bu degil mi?

evet canımm demekkı ole olmak gerekıomuss bosver ole ol bakalım nasıl olcak

gercekten cok zor allah yardım etsın..yasadıgın eve kendını aıt hıssetmen lazım sen o eve aıt olmadıgını hıssedıyorsun ve bu da son derece normal...hızmet edersın ayrı ama kımsenın egosunu da tatmın etmek zorunda degılsın canım..
ıste ne kadar seversen sev evlılıkte bazı seyler cok onemlı..sevgı oldugu gıbı kalmıyor ya artıyorr ya azalıyor...sevgi sevgide kalsa zemheri ayında gül açardı derler bızım nıneler...

2-3 gundur resmen oynuyorum;ama oyle mutlular.bunun adi samimiyetsizlik degil mi?cok sagol canim.Allah razi olsun.ne guzel demis nineleriniz...

Şimdi konunu olunca seni cok iyi anladım canım, evliliğinde tek yanlış şey, kv ile birlikde aynı evde olman,
kv gil bir kac ay galip turkiyeye gidiyorlarmış ya, o 3 ayda olan bir gidiş, gelişimi? Yoksa 6 ayda gidip geleceklermi?
senin o cici kv'den iyi ayak yapıyor olmalı, yapacağın pek bir şey yok canım, ya onun gibi politik olacaksın, yada ezileceksin!

madem onların evi, siz başka eve çıkın! Diyeceğim, ama onlar ne kurnazdir:) sırf iki kira boşuna ödememek için, ev üstüne ev kurmuşlardir değilmi:). Sanırım herzaman gölgen olacaklardır. Eşine daha yakın davranıp, şu ayrı ev konusundaki fikrini sora bilirsin. Eyer hic bir zaman ikna edemezsen, bu durumu kabulenmeye çalış. Bu arada hemen dili öğren, ve bir meseleye yazıl! Böyle evin icinde sürekli olmazsın birde orası artık Zadece onların evi değil! Seninde evin ve artık bu ailenin bir üyesi olarak, onlarda bir zahmet sana bazı şeylerde ayak uydursun.

Bu Avrupa'daki bazı kadınlar cidden kafaları yerinde değil, bende ilk sıralar anne diyemiyordum, utandığım için oda, resmen kıyamet koparıyordu:) sanki yağ fiçisi üretiyoruzda sürekli yağ atmamız gerekiyor, neyse sen anne de gitsin, ağzında alişir
Zamanla ruhunda:) zaten dogru ise, ilk bahar, yaz dönemlerini orda geçirmez, giderler.

birde yerinde olsaydım canım, resim kulanmazdim:)

ayri ev mumkun degil canim,o kadar cok sorun yasadim su kadarcik zamanda,cicim ayi diye bisey yasamayi birak neden evlendim bile dedim.anne diyorum artik.her seye olmasa da cevabimi da veriyorum.banane ne dusunurlerse dusunler durumuna geldim yani.alisamadim evlilige;ama ne yapayim?evlilik dedigin omurluk olmali.hem bana evliligi gercek anlamda dusunduren adamla evlendim ben.hayatta evlenmem diyordum ki evlendim ve buralara kadar geldim.ev bizim diyorlar zaten.esimin benimle 3.evliligi bu arada.ilk evliligi 3 ay surmus ve ilk esi ayni evde kalmak istemedi diye ayrilmislar,esimin dedigine gore de asik falan degilmis,gorucu usülü evlilik olmus.2.evliligi de sadece nikahlari olmus hastaliigini sakladi diye hemen bosanmis.(ayrica ben 2.evliligini evlendikten sonra ogrendim.)neyse ben severek evlendim yani.ondan bir daha kimseye guvenip evlilik yapamam ayrilirsam diye bir de bosanmis sifatinin altina girmek istemedigimden ayrilmayi dusunmuyorum.en onemlisi de dedigim gibi zaten evlenmem dedigim halde esim bu dusunceye sokabilen tek insandi.neyse uzun lafin kisasi alismak zorundayim.burda dil kursuna yazilmam gerekiyor;ama esime sordugumda simdi da aklina bunu mu taktin diyor.arastiriyormus.ne yapmaya calisiyr anlamis degilim.sogudum 2 gundur acayip bir sekilde.ne yapacagimi bilmuiyorum.kimseye anlatamiyorum bir de.

Madem öyle, alış canım ve yinede tatlı dille kendini ezdirmemeye ikna et. Bir şeye takıldım, bu adam niye sana dil okulu için şimdide binamı takıldın diyor?
Kulagima hiç hoş gelmedi tatlım.

eyer bir adam bunu diyorsa, seni okula yollamayayi düşünüyor demektir. Bende yabancı yerdeyim, ve Türkiye'den damat adayida olsa, dili öğrenmelerinden yanayım. En azsın ufak tefek işlerini haketsinler diye. Bazıları Mahsuz yolamiyorki, herzaman muhtaç kal diye.. Bu yüzden bu konuda enazsindan ısrarlı dafranmalisin. Evde Almanca kanalı varsa, muhakak izle, Internetdende küçük programlar olmalı fallan..

eşin araştırdığını söylemiş, araşdiracak neyi çarkı? Almanya'nın her yerinde dil öğreten okul, dernek vs. Var, belki seni oyalıyordur.
Eyer sen 3'cu eşiysende canım, dikat et sanada acımaya bilirler...
sonucda kendi secimin olmuş, ne kadar iyi tarafdan bakarsan okadar çabuk gelir geçer o 5 ay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…