- 28 Ocak 2013
- 255
- 4
- 26
- Konu Sahibi GozyasiPerisi
-
eve yakin olan kurslarin arasindan iyi egitim verene bakacakmis canim.arkadaslarindan bikac tane varmis esini gonderen kursa daha onceden de iyi ogrenememisler.o yuzden.bir de benim NLdigim once ailesine alismami bekliyor.annesi herseye karistigi surece bu da zor...Madem öyle, alış canım ve yinede tatlı dille kendini ezdirmemeye ikna et. Bir şeye takıldım, bu adam niye sana dil okulu için şimdide binamı takıldın diyor?
Kulagima hiç hoş gelmedi tatlım.
eyer bir adam bunu diyorsa, seni okula yollamayayi düşünüyor demektir. Bende yabancı yerdeyim, ve Türkiye'den damat adayida olsa, dili öğrenmelerinden yanayım. En azsın ufak tefek işlerini haketsinler diye. Bazıları Mahsuz yolamiyorki, herzaman muhtaç kal diye.. Bu yüzden bu konuda enazsindan ısrarlı dafranmalisin. Evde Almanca kanalı varsa, muhakak izle, Internetdende küçük programlar olmalı fallan..
eşin araştırdığını söylemiş, araşdiracak neyi çarkı? Almanya'nın her yerinde dil öğreten okul, dernek vs. Var, belki seni oyalıyordur.
Eyer sen 3'cu eşiysende canım, dikat et sanada acımaya bilirler...
sonucda kendi secimin olmuş, ne kadar iyi tarafdan bakarsan okadar çabuk gelir geçer o 5 ay.
Ben onu bunu anlamam kardesim evleniyosan ayri eve cikacaksin ki kocana karsi söz soyleme hakkin olsun ah bu kaynanalar yokmu bitanede bende var bende iki yildir almanyadayim ilk bir ay beraberdik allahim nefes bile alamiyordum okadar boguluyodum herseye karisiyordu kocamla biseyin tartismasini yapamiyodum hemen araya girip oglunu savunuyodu kacamda onu destek bilip beni konusturmuyodu bile evimi ayirdim ipleri elime almaya başladım inanirmisiniz kocam bile ben anneme 25 yil nasıl dayandim diyor okadar cok konusur ve herseye karisirki allahim kabus gibi hala evime gelir esyarin yerine karisir yatak odamin dolaplarini karistirir bu buraya olmamis bunu buraya niye koydun offf ömür lazım bunlara tek bildigim sey ayni evde yasamicaksiniz erkek ailesine sirtini dayiyor ve karisini yok sayiyor ben suan hamileyim hamileligimin ilk ayi cok kotu gecti bulanti ve kusmadan dolayi 3 hafta orda kaldim allahim bitmedi o üç hafta artik her aksam agliyodum biktim diye esimde farketti annesinin yaptiklarini artik annesine tepki veriyor
Tamam işte tatlım, o seni bir guzel oyalıyor!
Cok vişdansizlar bunlar ya, hangi çağda yaşıyoruzda, sana önce onlara alışmanı söylüyor, ne alakalı? Görende butun gün, 5 gün boyunca gideceksin. Cat patlasa sabahdan 12'ye kadar sürer, haftada ise bir kac gün...
Neyse, özel bir soru olacak ama, umarım iyi korunuyorsunuz, çünkü emin ol, hamile kalırsan, bu severde bunu bahane edecekler,
hata , sen internetden yavaş, yavaş öğrenmeye çalış ve cok umutlanma, sonra cok üzülürsün..
şimdi sana iyi davraniyorlarmi? Değişen bir durum varmi?
Onlarla oldugun sürece, o evde nedense evin değilde misafir gibiymişsin gibi hissediyorum, bir cok gelin tanıdım. Bu yüzden durumunu gözümde canlandıra bilirim, hata eşinin ailesinide. İyi bari, bir an önce gitselerde bir süre kafanı dinlendir! Tatil yapıyormuş gibi. Bu süre evlerinde eşine harika bir donem geçirki, aradaki farkı görsün, oda desinki, yav, aile icinde pek rahat olamiyormuşuZ, böyle ne kadar huzurlu ve farkliyiz diye bir ışık ac o kafasında. Gerçi düşündüğüm tiplerden ise, yine umutlanma, ama en azsindan şansını denersin.oyaladigini ben de dusunuyorum...1 ay sonra gidecekler,bakalim ondan sonra nasil olacak...korunuyoruz canim.ne kadar dusuncelisin cok tesekkur ederim...Allah razi olsun...annesi babasi gitsin ondan sonra nasil olacak diye biraz daha bekliyorum.telefonum bile yok biliyor musun?annem hangi cagdayiz diye kiziyor ben de gecistiriyorum,lazim degil su an,soyle boyle diye...ablalari falan iyiler.iyi davraniyor annesi babasi;ama iste annesi her seye karisir.ablalari idare et diyor.sabrediyorum ben.Rabbim hayirllisini nasip etsin insallah...
ablalari cok israr ediyor kalin diye;ama onlar kalmiyorlar.simartma konusunda dedigini yapacagim canim,sagol.esya yeri falan degistiremem benNiye evlendim ki filan diye hiç düşünme. kısıtlı da olsa özel hayatından asla taviz verme. kocanla aranı iyi tut. o annesiyse sende karısısın. bunun bi farkına varsın. bide ablaları filan da sizinle aynı yerde yaşıyorlarsa onlardan bir iki günlüğüne annesigili misaifr etmesini rica et. kocama sürpriz yapacağım ama ayıp olur diye yapamıyorum de. kocan gönülsüz gittiklerini düşünmesin ama. aynı yerde akraba yoksa onlar Türkiyeye geldiği zaman sen kocanın etrafında pervane ol, ilgilen, şımart. rahata alıştır ve evi kendi kafana göre değiştir. telefon aldır mutlaka. gün içinde seni aramam gerekebilir de. nabza göre şerbet ver, başkaları varken kaynanaı da yere göre sığdırma ama kimse yokken sana nasıl davranıyorsa öyle davran. en azından kaynanan başkalarının yanında seni atarsa millet gözüne inanır.
Aminn canim cok sagol...ozellikle bu cicek muhabbetinden sonra misafir gibi hissetmem kacinilmaz...Onlarla oldugun sürece, o evde nedense evin değilde misafir gibiymişsin gibi hissediyorum, bir cok gelin tanıdım. Bu yüzden durumunu gözümde canlandıra bilirim, hata eşinin ailesinide. İyi bari, bir an önce gitselerde bir süre kafanı dinlendir! Tatil yapıyormuş gibi. Bu süre evlerinde eşine harika bir donem geçirki, aradaki farkı görsün, oda desinki, yav, aile icinde pek rahat olamiyormuşuZ, böyle ne kadar huzurlu ve farkliyiz diye bir ışık ac o kafasında. Gerçi düşündüğüm tiplerden ise, yine umutlanma, ama en azsindan şansını denersin.
allah inşallah saba bol sabır verir! Onlarada vişdan:)
bunlardan oturu biz heptartistik canim.ben icimde hangi duyguyu hissediyorsam yuzumden belli olur.aslinda bu iyi bjisey degil mi?icim disim bir iste.ama yook,bunlar iki yuzlu olmami istiyorlar heralde dedim.2-3 gundur falan oyle yapiyorum esimi gormelisiniz mutlullugu geri geldi.icimdekkileri su an Allah biliyor.onlardan sakliyorum,asil samimiyetsizlik bu degil mi?
ah bu kv lerr...bukadar müdahaleye ne gerek var.....resmen oğulları tatlı tatlı kıskanıolar...benim eşimde aynı,hiçbişe yapmayım ama akşama kadar anasının egolarını tatminleyim,konuşayım...başka bişe istemio...1.5 yıllık evliyim ama neler çektim ben bilirim halada 1 gün mutluysam 10 gün mutsuz..anam anam...kendi başına bişe yapamıo..güvensiz...saysam bitmez çok bunaldım..
Benim Kuzende ayni hatayi yapti, yakinda almanya'yya ve kv evine gelin geliyor.
Gerci bir süre sonra ayri ev sözü vermişler.
Söyledikleri ne göre, Almanya hükümeti cok sert davraniyormus,
Çocuk dogdukdan sonra, eyer ev uygun degilse, yani küçük se, mecburen hükümet daha geniş eve oturmayi şartliyor, yada ayrilmalarini.
Bu dogrumu kizlar?
Benim Kuzende ayni hatayi yapti, yakinda almanya'yya ve kv evine gelin geliyor.
Gerci bir süre sonra ayri ev sözü vermişler.
Söyledikleri ne göre, Almanya hükümeti cok sert davraniyormus,
Çocuk dogdukdan sonra, eyer ev uygun degilse, yani küçük se, mecburen hükümet daha geniş eve oturmayi şartliyor, yada ayrilmalarini.
Bu dogrumu kizlar?
ah bu kv lerr...bukadar müdahaleye ne gerek var.....resmen oğulları tatlı tatlı kıskanıolar...benim eşimde aynı,hiçbişe yapmayım ama akşama kadar anasının egolarını tatminleyim,konuşayım...başka bişe istemio...1.5 yıllık evliyim ama neler çektim ben bilirim halada 1 gün mutluysam 10 gün mutsuz..anam anam...kendi başına bişe yapamıo..güvensiz...saysam bitmez çok bunaldım..
tatli tatlimi kiskaniyorlar? Zehir zikim gibi kiskaniyorkar yahuah bu kv lerr...bukadar müdahaleye ne gerek var.....resmen oğulları tatlı tatlı kıskanıolar...benim eşimde aynı,hiçbişe yapmayım ama akşama kadar anasının egolarını tatminleyim,konuşayım...başka bişe istemio...1.5 yıllık evliyim ama neler çektim ben bilirim halada 1 gün mutluysam 10 gün mutsuz..anam anam...kendi başına bişe yapamıo..güvensiz...saysam bitmez çok bunaldım..
En az bir sene oturacak.Canim evleri genişse sorun yok devlet bisey
Demez
Ama küçükse karışsirlar evet
Bizim Türklerde nedense 1 ay bile olsun
Gelin kaynana aynı evde oturacak kaynananalar bunu
Cok istiyo sonuda hep hüsran oluyo anlamıyorlar
Heleki yurtdışına gelin gelmek cesaret istiyo
Allah senin de yardimcin olsun canim.Rabbim sabir ve huzur versin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?