eşim ve ben

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
nerden başlayacağım bilmiyorum. karışıkta anlatabilirim bilmiyorum canım çok sıkkın çünkü...
bu hafta yada önümüzdeki hafta taşınacağız. hem çalıştığım için hemde iki çocukla yavaşca toplanıyorum o yüzden ev kalktı gidiyor. eşimde akşam gelirken söylemesi ayıp kaşar ve sucuk almış.. bana söyledi dolaba koy diye.. bende aldım masanın üstüne koydum küçük kızımla ilgilenirken unuttum dolaba koymayı.
kızı yatırıyorum odaya geldi oturdu hiç bişey demeden.. sonra başladı ;
getirdiklerimi neden dolaba koymadın.
neden benim dediğim hiç birşey olmuyor bu evde..
dediğim şeyleri neden yapmıyorsun falan filan.

bende dedimki tamam ben unutmuş olabilirim ama sen neden koymadın o zaman
onun görevimiymiş o be yapacakmışım.
dedimki herşeyi ben yapacaksam sen ne yapacaksın..
o çalışıp para kazanıyormuş...
lafa bakarmısınız bende çalışıyorum aynı saatlerde gidip geliyoruz.
eve geldiğimizde o mutfakta televizyon seyredip çay içer
ben ise;
çocukları ananeden al, eve gel, yemek hazırla, sofrayı kur kaldır, ortalığı topla,bulaşıkları yerleştir, çocukları uyut, sabah kalk çocukları giydir,ananeye bırak.. bu arada 1 aydır ev arıyoruz emlakçılarla görüş evlere git bak, adamlarla yüz göz ol ve daha birsürü şey..

şimdi ben ne yapayım dayanacak sabrımda gücümde kalmadı.....

bence bu yaptıklarınızı yavaş yavaş aksatın. bi gün çocuklarla annenizde yiyin gelin bi gün kıyafetleri yıkamayın bilmenne... iş hayatı gbi gereğinden fazla işi yüklenirseniz bi süre sonra onlar ve daha fazlası size yüklenir. yapmayın ya yapmayın. dilimizde tüy bitti. şu adamlara köle gibi hizmet etmeyin. anlamıyolar çünkü.

bence bu yaptıklarınızı yavaş yavaş aksatın. bi gün çocuklarla annenizde yiyin gelin bi gün kıyafetleri yıkamayın bilmenne... iş hayatı gbi gereğinden fazla işi yüklenirseniz bi süre sonra onlar ve daha fazlası size yüklenir. yapmayın ya yapmayın. dilimizde tüy bitti. şu adamlara köle gibi hizmet etmeyin. anlamıyolar çünkü.
2 hafta boyunca yaptım bunlarıda dağınıklık pislik adamı hiçbirşekilde rahatsız etmiyor

Eşiniz süs bebeği mi? Neden her işe siz koşturuyorsunuz? Ama onu böyle alıştıran da sizsiniz. Kendinizi çekin biraz, yardım isteyin, sorumluluk alsın. Bu ne çocuk gibi.
alıştırmadım aslında ama adam hiçbirşey yapmayonca mecburen yapmak zorunda kaldım

nerden başlayacağım bilmiyorum. karışıkta anlatabilirim bilmiyorum canım çok sıkkın çünkü...
bu hafta yada önümüzdeki hafta taşınacağız. hem çalıştığım için hemde iki çocukla yavaşca toplanıyorum o yüzden ev kalktı gidiyor. eşimde akşam gelirken söylemesi ayıp kaşar ve sucuk almış.. bana söyledi dolaba koy diye.. bende aldım masanın üstüne koydum küçük kızımla ilgilenirken unuttum dolaba koymayı.

ben ise;
çocukları ananeden al, eve gel, yemek hazırla, sofrayı kur kaldır, ortalığı topla,bulaşıkları yerleştir, çocukları uyut, sabah kalk çocukları giydir,ananeye bırak.. bu arada 1 aydır ev arıyoruz emlakçılarla görüş evlere git bak, adamlarla yüz göz ol ve daha birsürü şey..

Ben olsam o laf üzerine o adamı yalvartana kadar ne yemek yaparım, ne temizlik ne evi toplarım. Bakalım nasıl hallediyorsa halletsin. Çocuklara yetecek, doyuracak kadar bir şey yap. Onlara bak yeter. Geri kalan hiçbir işe dokunma. Sorarsa benim görevim mi, akşama kadar çalışıp eve para getiriyorum de. Bu ne böyle ya. İki parçayı dolaba koymaktan aciz mi bu adam. Sinir oluyorum evliliği kadına kölelik gibi gören insanlara.

Ben olsam o laf üzerine o adamı yalvartana kadar ne yemek yaparım, ne temizlik ne evi toplarım. Bakalım nasıl hallediyorsa halletsin. Çocuklara yetecek, doyuracak kadar bir şey yap. Onlara bak yeter. Geri kalan hiçbir işe dokunma. Sorarsa benim görevim mi, akşama kadar çalışıp eve para getiriyorum de. Bu ne böyle ya. İki parçayı dolaba koymaktan aciz mi bu adam. Sinir oluyorum evliliği kadına kölelik gibi gören insanlara.
defalarca boşanma aşamasına geldim

Kabulleneceksin.

Bu adamı yıllardır değiştiremedin. Adamda değişmeye dair en ufak bir umut da yok.

Değiştiremeyeceğim seyleri kabullenirim, dolayısıyla daha az üzülürüm.

Sürekli agrilarinizdan şikayet edip ufak tefek işlerde yardım isteyin. Bu ufak tefek işleri sürekli ona yaptırın. Bir taraftan alışsın

Sürekli agrilarinizdan şikayet edip ufak tefek işlerde yardım isteyin. Bu ufak tefek işleri sürekli ona yaptırın. Bir taraftan alışsın
iki hafta önce çarpıntıyla doktora gittim ritim bozukluğu çıktı ve ileri düzeyde emin olun umurunda olmadı..

iki hafta önce çarpıntıyla doktora gittim ritim bozukluğu çıktı ve ileri düzeyde emin olun umurunda olmadı..
Eşiniz değişmez o zaman işten çıkıyorum deseniz durumu ne olur.Kendi çalıyormuş ya öyle diyor.

Maddi durumunuz iyiyse çalışmayin. Kendinizi yormaniza değmez. Yada haftanın uç günü birini ayarlayınız.

alıştırmadım aslında ama adam hiçbirşey yapmayonca mecburen yapmak zorunda kaldım

Yaptıracaksınız. Bunları dolaba koy mu dedi, elin ayağın var sen koy diyeceksiniz. eline bi koli verip şunları içine yerlestir diyeceksiniz. Çamaşırlar yıkandı asıver hayatım diyeceksiniz. Çocukları bugün annemlerden sen al, ben yorgunum diyeceksiniz. Yemek yapmayacağım bugün sen yap ya da dışardan söyle diyeceksiniz.

Bunları söylemeden yapması çok daha iyi ama yapmıyorsa söyleyeceksiniz. Yapmazsa siz de yapmayacaksınız. Paşa torunu mu bu adam?

ben ise;

'görev' mi... ne kadar ayıp. tipik türk erkeği; kadının görevi tabi çocukları doğur, yedir içir yatır.
yetmezmiş gibi eşek kadar adamın karnını doyur, nazını çek.

ay valla ben daraldım.

Eşim dün akşam, yemek yiyip tabakları tezgaha koymuş bende eve geldiğimde;

- tabakları makineye neden koymadın? dedim
- Oda sen niye koymuyosun? dedi
- Peki ben makineye tabakları yerleştiririm sende, yıkanmış çamaşırları topla, katla yerleştir, makinaya çamaşır at sonra da serersin o zaman, dedim.
- Tamam mutfağı ben hallediyorum. dedi.

Demem o ki, hayatınızın merkezine koymayın kocalarınızı. Hayat müşterekse oda bir işin ucundan tutsun. Ayrıca neden sen emlakçılarla muhattap oluyosun? O da senin kabahatin herşeye koşturma. Bırak onun sorumluluğu, çocukları sen tek başına yapmadın ya.

Back
X