eşim ve bitmeyen küsmeleri

konuyu açalı bayağı olmuş B Brighter var mı bir gelişme?

boleyn kızının taktiklerini hızla uygulayın :)
konuyu açalı bayağı olmuş B Brighter var mı bir gelişme?

boleyn kızının taktiklerini hızla uygulayın :)
Konuyu açtıktan 10 gün sonra konuştuk, ben adım atmadım ama artık küslük aynı evin içinde çok zor gelmeye başlamıştı. Çok net bi şekilde bu şekilde küslük konuşmama istemediğimi ve uzaklaştırdığını söyledim. O da tabii hak verdi, herkese yapıyo zaten artık bana da yapmaya başladı. Sebep olarak da benim her şeye alınıp trip yapmamdan bıkmış öyle söyledi. Bu arada bu konunun üstüne yine tartışır gibi olduk, ben tekrar bu küslüğü çekemeyeceğim için hemen ardından hoşuna gidiyo ne zamandır küsmedin yine kaç gün küs kalıcaksın dedim, yani ben çok zorlandığım için küsmenin önünü almaya çalıştım. Boleyn Kizi Boleyn Kizi taktikleri ne kadar şapka çıkarsam da taşıma suyla değirmen dönmüyor 🤷‍♀️ ama haklı mı çok haklı.

İkinizde evlilik yürütecek insan değilsiniz.
Ne sizin ne de eşinizi davranışları normal…

"Küsmek" psikolojide pasif-agresif bir manipülasyon biçimi olarak geçiyor.
İletişimi kesmek, sizi sessizlikle cezalandırmak, bu ceza sonrası sizden "özür bekleme" şeklinde sıralanıyor davranış biçimleri. Duygusal olarak gelişmedikleri, yetişkin olarak duygularını yönetme becerisini kazanmamış oldukları anlatılıyor.
"Sessiz ve yıkıcı silah" diye adlandırılmış hatta.

Karşılıklı aktif iletişimde ısrarcı olun. Sakin bir tavırla, ben diliyle konuşmaya çalışın. (küstüğünde ben şöyle hissediyorum, küsmen bana şöyle düşündürüyor).. Mümkünse siz de küsmek, trip atmak gibi yolları kullanmamaya çalışın. Birlikte çift terapisi almanızın çok faydalı olabileceğini düşündüm, birbirinizin lisanınızı öğrenmenizi sağlayabilir..
Teşekkürler ben de bu konuda çok sayıda video izledim, podcast dinledim. Dediğiniz gibi konuşarak çözme becerisi çocuk olarak kaldığı için bunu ona benim öğretmem gerekiyor sanırım. Bu da bi çeşit manipülasyon çünkü hoşuna gitmeyen bir şey olunca bu şekilde ceza veriyor resmen. Barışırken bu şekilde konuştum, ve okeyleştik karşılıklı ama biz çok sık tartışıyoruz, 2 haftada bir mutlaka sekmez. İlk yıl diye mi, güç savaşı mı, gerçekten ben mi çok tripliym, uyumlu mu değiliz yoksa çok mu kafaya takıyorum inanın bilmiyorum.

Kusura bakmayın da bir konuda bunları okuyup buna nasıl karar verebiliyorsunuz, üstüne de kba mı değil mi hiç düşünmeden nasıl böyle bir yorum yapabiliyorsunuz
Yazdıklarınızı okuduğumda, karar verip yazdım.
Bi daha ki sefere konuları biriktirirsiniz. Topluca düşüncemi yazarım.

Hala aynı fikirdeyim.

Back
X