Eşim ve borçları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Arkadaşlar merhaba
Esimle 15 yıldır evliyiz. Çok seviyorum çok düzgün bir karakter. Gel gelelim yıllardır borçtan kurtulamadı. Ticaret hayatı onu yordu bitirdi. Bize yansıtmıyor şükür. Ben de çok dert etmedim o sebeple bunca zaman. Ta ki geçen aya kadar. Babamın evini sattık 3 kardeş bölüştük. Abilerim de borçlarını ödedi böylece. Ben de şehir dışında 1+1 ev alırım dedim. sadece ona yetiyordu param. Ama eşim yine kötü durumdaydı. Kendisi isteyemiyordu fakat ben anladım durumunu. Dayanamadım verdim parayı. Geri almak şartı ile. Çok rahatladi. Bana bu hafta icin bir kısmını gelecek aylarda diğer kısımlarını vermek üzere bir çizelge yaptı. Bu hafta vereceğini vermedi bende kızdım aradım. Müşterisi ertelemiş verecekmiş. Ama pişman olmakla olmamak arasindayim şimdi . Hata mı yaptım acaba kızlar. Siz olsanız verirmiydiniz kocaniza. Ben mi çok iyiyim yoksa olması gereken mi bu.
Biliyorum verecem dediyse verir de zamanla beklerken sinir harbi yaşayacağım sanki. puff :(
Dertleşmek istedim sizle.

Benim eşimde esnaf sürekli biriken paralarımı veriyorum.

Peyder pey veriyor vermemezlik gibi bi durum olmadı .

Lafını yapmam ama o vereceği zamanı bilir .
Ödeme aldıkça verir bana saolsun.

Arkadaşlar merhaba
Esimle 15 yıldır evliyiz. Çok seviyorum çok düzgün bir karakter. Gel gelelim yıllardır borçtan kurtulamadı. Ticaret hayatı onu yordu bitirdi. Bize yansıtmıyor şükür. Ben de çok dert etmedim o sebeple bunca zaman. Ta ki geçen aya kadar. Babamın evini sattık 3 kardeş bölüştük. Abilerim de borçlarını ödedi böylece. Ben de şehir dışında 1+1 ev alırım dedim. sadece ona yetiyordu param. Ama eşim yine kötü durumdaydı. Kendisi isteyemiyordu fakat ben anladım durumunu. Dayanamadım verdim parayı. Geri almak şartı ile. Çok rahatladi. Bana bu hafta icin bir kısmını gelecek aylarda diğer kısımlarını vermek üzere bir çizelge yaptı. Bu hafta vereceğini vermedi bende kızdım aradım. Müşterisi ertelemiş verecekmiş. Ama pişman olmakla olmamak arasindayim şimdi . Hata mı yaptım acaba kızlar. Siz olsanız verirmiydiniz kocaniza. Ben mi çok iyiyim yoksa olması gereken mi bu.
Biliyorum verecem dediyse verir de zamanla beklerken sinir harbi yaşayacağım sanki. puff :KK43:
Dertleşmek istedim sizle.
Canım aile demek zor durumlarda birbirine destek olmak demektir bu ay vermedi siğer ay vermicek diye birşey yok versebile yine o ikinizin ev alsanda ikinizin olacak böyle düşünme

Benim eşimde esnaf sürekli biriken paralarımı veriyorum.

Peyder pey veriyor vermemezlik gibi bi durum olmadı .

Lafını yapmam ama o vereceği zamanı bilir .
Ödeme aldıkça verir bana saolsun.
Ben ödeme alacağı zamanlari sordum oda bana çizelge yaptı işte bende bekler oldum sık sık bakıyorum çizelgeye gün sayıyorum

Eşinizin zor aninda yanında olmuşsunuz en kötü alacaklı gibi saatinde kapıya dadanmışsınız yabancıya borç vermiş gibi geleceği saati kolluyorsunuz pes..paranin lafı olmamalı gerçek evlilikte..ha verin yesin içsin demiyorum öder diyorsunuz neden bu kadar sikinti yapip çizelgeleri.yo yokluyorsunuz..

Ben ödeme alacağı zamanlari sordum oda bana çizelge yaptı işte bende bekler oldum sık sık bakıyorum çizelgeye gün sayıyorum
Hayır benim eşim öyle bişi yapmadı.

İstememde zaten , ha sizden borç almış ha yedi kat yabancıdan ?

Sonuç olarak eşim güvenmiceksem üçün beşin lafı edilecekse neden evliyim ?

Diye sorarım kendime :)

Sakin olun yahu, bu ne alacaklıdan betersiniz valla :) Adam kendi bile istememiş parayı, siz vermişsiniz. Şimdi de zorla istemiş gibi "Vereceksinnn" falan yapmak nedir, adam sizinle evli zaten kaçacak hali yok. Destek olmuşsunuz şimdi de köstek olmayın.

Şaka bir yana size borçlu olacak adama üzüldüm ahaha, eşine böyle olan dışarıya nasıl olur kimbilir aman yarabbim :)

biliyorum ki aynı durumda ben olsam o da bana verirdi evet
Seni beni yok ki canım siz ikiniz aynı evde yaşamıyomusunuz ! Nasıl nikahda evet derken hastalıkda sağlıkda iyide kötüde diyorsan kötü gününde yanında olunur hiç aklını bulandırma o senin eşin ailen yuvan devamlı adam kendini yiyip bitireceğine rahat olsun ne güzel eli düzelmiş senden aldığının üzerine ekler daha iyi bi ev alırsınız

oo valla keske senınkı gıbı olsaydım benım esımde bırlıkte olmaya basladıgımızdan berı yanı evelenmeden once bıle bana maas vermeyı kestı onun ustune kredı cektırdı odeyemedı ayrıca dugunumuzde takılan takılar ve paranın hepsını aldı ve hala 3 kurus harcayacak olsam para olmaz allahı var esırgemez hıc vermek ıster ne kadar ıhtıyacım varfsa ama bazen hıc bulunmuyor sımdıye kadar ona verddıgım paralarla 2 ev alırdım amadaha bızım evımız yok kırada esyamız bıle yok guya alacaguz.. Bende olmayınca bısey dıyemıyorum

ayrıca baska yerde calısmama ızın bıle vermıyor en azında dogacak bebegımızın masraflarını karsılardım yada evın esyalarını

Bende esime verdim...odeyecekti ama araba arizalandi onu odedi kendisi geldi soyledi mahcup oldu verecegim ama 1 yil surer istersen kredi cekerim dedi bende sacmalama canin sagolsun dedim...biliyorum ustune yatmaz oder.sizde esinizi taniyorsunuz ama surekli bogmayin adami hatirlatip

15 yıllık evlilikte hala senin paran benim param muhabbeti mi oluyor?
Ne olacak parayi alsaniz mesela pasta alip kocanizin yemesine mi engel olacaksiniz? Veya normalde kocaniz para kazaninca siz ac da olsaniz tek basina mi harciyor? Et ve fistik aldim ama sen yeme mi diyor? Tek kisilik tatil rezervasyonu mu yapiyor? Arabam var ama sen kullanma yuruyerek git mi diyor?
Bana komik geliyor. Bizde borc da varlik da ortaktir.
Durumdan rahatsizsaniz baska yol cizin. Ticaret yapmasin. Ama adam borc icinde yuzerken sizde para varsa ve vermiyorsaniz siz bir aile degilsiniz kusura bakmayin.

Bence insan bilmediği işi yapmamalı. 15 yıldır yapıyor diye bildiği anlamına gelmez. Sürekli borç varsa bilmiyor demekki.
Tabii bir de bu var.
Nedense bazı erkekler inatla bir yere girip çalışmıyor, o işyeri borç içinde de olsa sürdürüyor.
Çok anlamsız.

Valla 9 yillik evliyim... canim feda olsun esime.. gun geliyor bana verdigi harcligi parasi kalmayinca ona geri veriyorum... çünkü biliyorumki oda aynisini yapar bizi düşünür bizim icin çalışır... allah aileme can sağlığı versin.. ama oyle bi para bana gelecek olsa son kurusuna kadar verir borclarimizin hepsini ode rahatlayalim derim.. tabi her es bunu hakedermi bilemem...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X