• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM VE CİMRİLİĞİ BIKTIM

Kızlar selam biz dün eşim le avm ye gittik onun ailesinden bi kaç kişi daha vardı ablası arkadası falan öğlen çıkmıştık neyse akşam oldu konu açıldı ne yemek yiyelim falan öyle konuştuk bi mekan tamam dedik gidelimm ama eşim sürekli para muhabbeti yaptı Benim canımı asıl acıtan şey şu: bana “acıktın mı, ne istersin?” diye sormaması. Hep kendi fikirlerini dayatıyor evde yeriz vss.. zaten evden çıkmadan da dedi erken döneriz dışarda para vermeyiz yemeğe birde maç var falan dedi alaycı bi bakış attım heralde dedim dışarda da demez artık bunu… herkesin içinde bize diyorki kişi başı ne vericez o kadar para bilmem ne afedersiinizz beynimizii yedii.. neyse eve geldik gitmedik bi yere, evde tartıştım dedim sen çok mu görüyorsun karına dışarda birşey ısmarlamayı ne var bunda dedim sormadın bile aç mısın ne istersin diye dedim anca kendi fikirlerini dayatıyorsun dedim diyor ben size ayak uydurmak zorunda değilim bilmem nee falan ay kızlar bazen ses etmez karışmaz alışverişime ama genel olarak bu adam böyle… daha 25 26 yaşlarındayız bi çocuğumuz var bu adam şimdi böyleyse ilerde nolur bilmem umarım düzelir yoksa çok zor…
İyilikle bu durumu ona söyle..sana hak verecektir sıkma canını... Hayat insanları ne hale getirdi... Üzülme hepsi yoluna girer🌸

Kızlar selam biz dün eşim le avm ye gittik onun ailesinden bi kaç kişi daha vardı ablası arkadası falan öğlen çıkmıştık neyse akşam oldu konu açıldı ne yemek yiyelim falan öyle konuştuk bi mekan tamam dedik gidelimm ama eşim sürekli para muhabbeti yaptı Benim canımı asıl acıtan şey şu: bana “acıktın mı, ne istersin?” diye sormaması. Hep kendi fikirlerini dayatıyor evde yeriz vss.. zaten evden çıkmadan da dedi erken döneriz dışarda para vermeyiz yemeğe birde maç var falan dedi alaycı bi bakış attım heralde dedim dışarda da demez artık bunu… herkesin içinde bize diyorki kişi başı ne vericez o kadar para bilmem ne afedersiinizz beynimizii yedii.. neyse eve geldik gitmedik bi yere, evde tartıştım dedim sen çok mu görüyorsun karına dışarda birşey ısmarlamayı ne var bunda dedim sormadın bile aç mısın ne istersin diye dedim anca kendi fikirlerini dayatıyorsun dedim diyor ben size ayak uydurmak zorunda değilim bilmem nee falan ay kızlar bazen ses etmez karışmaz alışverişime ama genel olarak bu adam böyle… daha 25 26 yaşlarındayız bi çocuğumuz var bu adam şimdi böyleyse ilerde nolur bilmem umarım düzelir yoksa çok zor…
Yemekten koşan alışverişten nasıl kismiyor anlamadım. İşe girin, adam resmen size yemek dilendirmis. Yanınızda hiç mi paranız olmuyor ben bugün dışarda yiyeceğim sen istersen git eve diyecek kadar

Eşinizin mesleği nedir bilmiyorum, kolay kazanmıyor diye yorumladım. Şahsen benim de ara ara bu tarz cimriliklerim tutuyor. Özellikle yatırım yaptığım ya da yapacağım aylarda cimrilikte demeyelimde ekonimi yapıyorum diyelim.Biz eşimle sizin kadar mesafeli değiliz bu tür konularda. Evden çıkmadan eşim dışarıda yemeyelim demişse ki bunun için bir mantık ararım neden mesala diye bana makul cevap vermişse tamamdır. Ama herkesin mantık anlayışı farklı olduğundan siz alınganlık göstermişsiniz. Ekonomi denilen bir şey vardır belki eşiniz ekonomi yapmaya çalışıyor destek olmak yerine adama cimri damgasını yapıştırmışsınız.

Yemekten koşan alışverişten nasıl kismiyor anlamadım. İşe girin, adam resmen size yemek dilendirmis. Yanınızda hiç mi paranız olmuyor ben bugün dışarda yiyeceğim sen istersen git eve diyecek kadar
Biraz dengesizliği var çünkü .. o an şaşkınlıktan ne yapacağımı bilemedim arabadaydık sinir oldum iştahım kaçtı zaten bi an önce eve gidip patlamak istedim

Kendini rezil etmiş boşver.
Önünde 3 seçenek var, ya gereksiz gurur yapacak bu adamla dışarı falan çıkmayacaksın, ondan bi şey istemeyeceksin, ya cazgır olacaksın emrivakiyle kavga edip çatır çatır isteklerini yaptıracaksın ya da bi işe girip kuruşuna tenezzül etmeyeceksin, çocuğunu da alıp haftada bi gün gidip kendine ziyafet çekeceksin.
Asla içimden gelmez artık onunla bir plan yapmak bu hareketinden sonra çocuğum biraz daha büyüsün işe girmeyi kesin düşünüyorum

Sorun para değil ki tek başına karar verip beni yok sayması ve insanlar içinde yapıyor bunu. ve ben eş olarak ortak karar verilmesini beklerim..
Siz ortak karara yanaşmamışsınız ki, benim istediğim olmalıydı diyorsunuz. İkiniz de diretmişsiniz parayı veren düdüğü çalmış.

Herkes kendi hesabını ödeyecekse, gönlünü yapıp 2 kişilik yemek parası ödeyemiyorsa hiç evlenmeseymiş. Yani ben yiyorum dışarda hiç öyle abartıldığı gibi değil. Rakı balık, meyhane vs olunca çoğalıyor fiyat ama normal yemekte ne kadar olabilir. Ortaya kuzu çevirme almayacaksınızdır. Ayda yılda bir dışarı çıkıp yemek yenir eşin istiyorken, aksi cimrilik ya da fakirlik.

Herkes kendi hesabını ödeyecekse, gönlünü yapıp 2 kişilik yemek parası ödeyemiyorsa hiç evlenmeseymiş. Yani ben yiyorum dışarda hiç öyle abartıldığı gibi değil. Rakı balık, meyhane vs olunca çoğalıyor fiyat ama normal yemekte ne kadar olabilir. Ortaya kuzu çevirme almayacaksınızdır. Ayda yılda bir dışarı çıkıp yemek yenir eşin istiyorken, aksi cimrilik ya da fakirlik.
Fakirliği de hakaret gibi söylemişsin cimrilikle beraber 😅

Düzelmez gittikçe daha çok artar benim kb böyle kv de çok sinirim bozuluyor onlarla yan yana gelince resmen boğazdan geçen yemeği sayıyorlar evde bile salata yapamıyorum salata ya yemeğin yanına yapayım diyorum ne gerek var ordan kısın burdan kısın bebeğim çilek istedi pazarda bebek daha bir buçuk yaşında yürü ya alma diyor kv ne diyorsun sen ya dedim aç kalırım o çocuğa o çileği alırım huy bu malesef asla degismiyor cimrilik

Bence mac için eve gelmistir diye düşünüyorum yada maddiyat olarak sıkışıktir karti doludur soyleyemedi size

Kalabalık gitmişsiniz ya ortamdaki tek erkek eşiniz miydi? Öyleyse tüm hesabı ödemek istememiş olabilir biri karısı biri ablası, diğer bir kişi için de hesap ayırmak tuhaf olur genelde erkeğin ödemesi beklenir o topa girmek istememiştir. Eğer öyleyse kişi başı şu kadar para şimdi ne gerek var diye önden yolunu yapmış olabilir (herkes kendi yediğini ödeyecekse ok mesajı) Ama bir tane olaydan adama cimri diyemeyiz, belki bu aralar sıkışıktır. Ayrıca Kudralobar'a katılıyorum siz de kendi dediğinizi yapmak istemişsiniz ortak bir karar alma durumu sizde de yok. Bu arada bunların hepsi eve erkek gidip maçı izlemek için de olabilir

Back
X