• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM VE CİMRİLİĞİ BIKTIM

Ben de uzun zamandır böyle düşünüyorum
Cimrilik denilebilir ama gerçekten her şey aşırı kalitesiz geliyor üstelik dünya para
Eşimin ısrarı ile kebapçıya gittim geçen hafta 3 kişi için 3 bin para ödedik
Ne içki var içinde ne de doya doya yediğimiz yemekler
Kuş kadar koymuşlar
Hepsinde de aynı yağ ve baharat tadı

Konu sahibinin eşine gelince aslında adam hep niyetini belli etmiş
Görmezden gelmiş evlenmiş çocuk yapmış
Çıkarken bile demiş yemek yemeyelim dışarda diye
Netmiş yani aslında
kendisi yemek yemeyebilir dışarda ama bizim fikrimize saygı duyması gerekirdi özellikede benim sürekli çıkan insanlar değiliz eşine bir jest yapmak zor olmamalı bence:)

Ben bu konularda önceden böyle yapmazdı v.b kelimelere pek inansm gelmiyor. Kendi maasinzla aldgmz alisverse karisamiyordur belki de ama yemek cebinden çıkacak diyedir. Ama siz görmemiş olablrz yüzünü önceden belki yada görmek istememssnzde olablr geçmiş olsun.
Siz öyle yapınca oturup yiyin en pahalsni sonra kendi ister yer ister yemez açsam ne beklyrcm ki sormasını
Zaten asla bir yere gidip bir plan yapacağımı sanmıyorum bütün hevesimi kaçırdı

Bence konu dışarda yemek değil. Gittiğiniz insanlar az şey söylediği için hesabı siz ödüyormuşsunuz. Bu düzenli olsa bende gitmezdim. Enayi yerine konmak istememek bence.
Bizim arada dışarı çıktığımız bir arkadaşımız vardı. Onlar da öyle fazla yediklerini ödemez hesabı ikiye bölerlerdi. Ben onların çocuklarının yediği fazla köfteyi neden ödeyeyim mesela? Artık onlarla çıkmıyorum.
Başka bir arkadaşımız var. Genelde paralel şeyler söyler hesabı da ortak öderiz. Burad aiyi niyet var onlarla çıkarım.
Ama eşinizin durumunda olsak ve hep eşim ödese ben de evde yeriz derim gider çekirdek ailemle yerim sonra. Şu zamanda kimseye sürekli kahve çay ısmarlamam.

Çoook üzülerek söylüyorum bacım asla değişmez... benim kocada aynısı eksiği yok fazlası var. Biz genelde avm ye iş çıkışı gideriz izin günlerinde dinlenelim diye. İşten çıkmış aç olduğumuz halde ben demeyince asla düşünmez. Evde yiyelim dışarda yemeyi sevmiyorum der geçer. Bende derim sen yeme o zaman ben gider kendim bebeğimle yerim kafana göre takıl. O zaman takılır peşimize. Bizde 28-30 yaşlarındayız evlendiğimizden bu yana 5 sene geçti değişen bir şey olmadı. Her defasında da yüzüne vururum senin kadar cimri bi adamla nerden evlendim diye.
çok zor böyle bi adamla yaşamak ya insanın bari eşine karşı gönlü bol olmalı.. sonuçta bi anneyiz bu hareketleri hak etmiyoruz

O zaman insanlarla neden yemeğe gidelim diye program yapıyor? Siz bütçeniz sıkışıksa organizasyon yapar mısınız?
Bizim mevzuda daha önceden gün ayarlanmıştı. Maaşı alacağına da güvenmiş garibim. Gün gelince maaş yok, sinema da sonradan çıkınca adam cozuttu tabi.

Konu sahibi bir yorumda önceden böyle değildi yazdığı için bir açıklaması olabilir diye yazdım.

Bizim mevzuda daha önceden gün ayarlanmıştı. Maaşı alacağına da güvenmiş garibim. Gün gelince maaş yok, sinema da sonradan çıkınca adam cozuttu tabi.

Konu sahibi bir yorumda önceden böyle değildi yazdığı için bir açıklaması olabilir diye yazdım.
Ben sizin için demedim, konu sahibi için demiştim de. Konu sahibi zaten kocası için harcamasa daha mutlu olacak diyor. Sizin eşiniz anlattığınız kadarıyla öyle biri değil zaten.

Ben eşinize hak verdim, kaç kişi yemeğe gideceksiniz eşiniz ödeyecektir muhtemelen. Parası olsa da yüklü bir miktar hesap ödemek istememiştir ki haklı. Biz iki çocuk eşimle dışarı çıkarken dışarıda yemeyelim diyoruz. Gerçekten fiyatlar çok yüksek, bir de evde daha temiz güvenli. Dışarıda da yediğimiz oluyor ama o kadar kişiyle ben asla demezdim eşime yemek yiyelim diye. Çünkü biliyorum bize kalacak hesap. İki yıl önce eşimin kuzeni eşi ve iki çocuğu ile birlikte geziyoruz bize gelmişlerdi, bir yerde oturduk çay, maden suyu, çocuklar limonata içtik hesap 750 civarı geldi eşim ödedi, çocuklar dondurma istedi 4 çocuk bir de kuzenin eşi yedi biz yemedik ben ödedim. Sonra onların çocukları acıktık yemek yiyelim diye başladılar, ki onların çocukları büyük lise çağında. Ben de eşime dedim ne yapalım evde de yemek vardı önceki gün onlar için yapmıştım akşam da olmuştu eve geçelim yemek yeriz dedi eşim, onlar da döneceklerdi yolda kendileri yediler biz de kendi evimizde.

Kızlar selam biz dün eşim le avm ye gittik onun ailesinden bi kaç kişi daha vardı ablası arkadası falan öğlen çıkmıştık neyse akşam oldu konu açıldı ne yemek yiyelim falan öyle konuştuk bi mekan tamam dedik gidelimm ama eşim sürekli para muhabbeti yaptı Benim canımı asıl acıtan şey şu: bana “acıktın mı, ne istersin?” diye sormaması. Hep kendi fikirlerini dayatıyor evde yeriz vss.. zaten evden çıkmadan da dedi erken döneriz dışarda para vermeyiz yemeğe birde maç var falan dedi alaycı bi bakış attım heralde dedim dışarda da demez artık bunu… herkesin içinde bize diyorki kişi başı ne vericez o kadar para bilmem ne afedersiinizz beynimizii yedii.. neyse eve geldik gitmedik bi yere, evde tartıştım dedim sen çok mu görüyorsun karına dışarda birşey ısmarlamayı ne var bunda dedim sormadın bile aç mısın ne istersin diye dedim anca kendi fikirlerini dayatıyorsun dedim diyor ben size ayak uydurmak zorunda değilim bilmem nee falan ay kızlar bazen ses etmez karışmaz alışverişime ama genel olarak bu adam böyle… daha 25 26 yaşlarındayız bi çocuğumuz var bu adam şimdi böyleyse ilerde nolur bilmem umarım düzelir yoksa çok zor…
erkekler bazen nerde ne konuscagini bilmiyor cok afedersiniz ama bunlarin cogu sigir

parası olmasa bilmezmiyim ne zamandır evliyiz hesabını parasını tabikide biliyorum vardı parası ama bana yoktu.. sizin anlattıgınız gibi bi durum değil bizimkisi öyle olsa böyle konusmam burda içimi dökmem .. hemde lohusa değilim çocugum 1 buçuk yaşında.
Şu yorumunuza istinaden yazdım.
Önceden böyle yapmıyordu son zamanlarda yapmaya başladı en sevmediğim de insan tipi
Bir insan sonradan cimri olmaz. Adam başından beri cimriymiş sizin gözünüze batmamış o zaman.

bunu normal bi şekilde de dile getirebilir bi insan diye düşünüyorum .. ayrıca bu onun fikri ortak karar olarak dışarda yiyecektik kendi fikrini bize dayatmaya çalıştı hemde o saatten sonra zaten evde çocugun uykusu vs yemek yapmaya zaman kalmayacak bunuda bildiği halde para muhabbeti yapıp benimde fikrimi almaması acıktın mı sen ne yapmak istersin diye sormaması hoş hareketler değil. ben onun çocugunun annesiyim herşeyden önce beni düşünmesi gerekiyordu
Dışarı çıkarken dışarda yemeyelim demiş. Ortak karara pek adamı dahil etmemişsiniz sanki. Çıkalım da ben bi şekilde dışarda yediririm demişsiniz de planınız tutmamış gibi.

Bu adam önceden fikrinizi soruyor, el üstünde tutuyordu da şimdi mi yapmıyor? Hiç sanmıyorum.

Ben de uzun zamandır böyle düşünüyorum
Cimrilik denilebilir ama gerçekten her şey aşırı kalitesiz geliyor üstelik dünya para
Eşimin ısrarı ile kebapçıya gittim geçen hafta 3 kişi için 3 bin para ödedik
Ne içki var içinde ne de doya doya yediğimiz yemekler
Kuş kadar koymuşlar
Hepsinde de aynı yağ ve baharat tadı

Konu sahibinin eşine gelince aslında adam hep niyetini belli etmiş
Görmezden gelmiş evlenmiş çocuk yapmış
Çıkarken bile demiş yemek yemeyelim dışarda diye
Netmiş yani aslında
Geçen şehir dışından misafirimiz vardı. Mecburen dışarda atıştırdık ki yemek bile denmez tamamen atıştırma. 2 porsiyon kalamar, 1 porsiyon karides ve 4 biraya 4500 lira ödedik. Üstelik ben evde daha lezzetli yapıyorum. Cidden değmiyor dışarıda yenilen bir şeye biçilen ücret. Çok manasız. Cimrilikse adı cimri olayım sorun değil.

çok zor böyle bi adamla yaşamak ya insanın bari eşine karşı gönlü bol olmalı.. sonuçta bi anneyiz bu hareketleri hak etmiyoruz
Yani annelikle eşlikle alakası yok. Aile bütçesine etkisi olacaksa sizin de dikkat etmeniz gerekir bence. Adam size gitmeden dışarda yemeyelim demiş. Demek ki sıkıştıracak sizi dışarda yemek. Ona göre hareket etmek rezil olmak değil.
Geçenlerde mesela oğlum illa hamburgerciye gidelim dedi. Dediği hamburgercide bir menü 500 tl. 1500 tl versek belki çok sıkışmayız ama yine de etkisi olur. Boşver daha sağlıklısını evde yaparız dedik. Beraber evde yaptık. Oğlum da dedi daha güzel olmuş diye. Hele İskender işine girseniz en az 2000 tl gider üç kişiye. Biz eskiden her haftasonu dışarda yerdik inanın ayda bire düşürmeye çalışıyoruz. Her hafta 2000 versek cidden aile bütçesine de yansır yani.
Bana sanki bütçeye etkisi olacağı için söyledi gibi geldi açıkçası. Şu zamanda cidden dışarda yemek çok akıllı işi değil

Benim esim de bi yemege cikalim cemi cumlenin karnini doyurur. Kimsenin elini cebine attirmaz. Ben de bundan yildim. Cok sukur son bikac yildir daha mantikli davraniyor. Herseyin fazlasi zarar gercekten. Esinize donersek, yemek konusunda heleki es soz konusuysa paranin lafi bile yapilmamali. Benim esim de yaptigim.bazi harcamalari gereksiz bulur ama yeme icme konusunda giki cikmaz. Olmasi gereken bu.
sizinkide çok açık, buda fazla bence, eşiniz düzelmiş sevindim. benimkide bazen aşırı üstleniyor kalabalıkta bende sitem edebiliyorum.

Kızlar selam biz dün eşim le avm ye gittik onun ailesinden bi kaç kişi daha vardı ablası arkadası falan öğlen çıkmıştık neyse akşam oldu konu açıldı ne yemek yiyelim falan öyle konuştuk bi mekan tamam dedik gidelimm ama eşim sürekli para muhabbeti yaptı Benim canımı asıl acıtan şey şu: bana “acıktın mı, ne istersin?” diye sormaması. Hep kendi fikirlerini dayatıyor evde yeriz vss.. zaten evden çıkmadan da dedi erken döneriz dışarda para vermeyiz yemeğe birde maç var falan dedi alaycı bi bakış attım heralde dedim dışarda da demez artık bunu… herkesin içinde bize diyorki kişi başı ne vericez o kadar para bilmem ne afedersiinizz beynimizii yedii.. neyse eve geldik gitmedik bi yere, evde tartıştım dedim sen çok mu görüyorsun karına dışarda birşey ısmarlamayı ne var bunda dedim sormadın bile aç mısın ne istersin diye dedim anca kendi fikirlerini dayatıyorsun dedim diyor ben size ayak uydurmak zorunda değilim bilmem nee falan ay kızlar bazen ses etmez karışmaz alışverişime ama genel olarak bu adam böyle… daha 25 26 yaşlarındayız bi çocuğumuz var bu adam şimdi böyleyse ilerde nolur bilmem umarım düzelir yoksa çok zor…
Böyle bi akrabamız vardı, her dışarı çıktığımızda yemek konusu geçmese bile bizde evde çok yedik hiç acıkmayız gibi laflar ederdi, dışarda yemek ısmarladıysa da hepimizin tabağında ne kaldıysa paketletir eve götürürdü. Eşi için de benim karım yemez benim eşim acıkamaz az yer gibi söylemleri vardı. Çocukları oldu adam daha da pintileşti. İşin kötü tarafı maddi durumları gayet iyi, olmayanı anlarım da varken insanı bu hale sokanlara aklım ermiyor. Maalesef değişmez belki de hep böyleydi size yeni yansıtmaya başladı.

Geçen şehir dışından misafirimiz vardı. Mecburen dışarda atıştırdık ki yemek bile denmez tamamen atıştırma. 2 porsiyon kalamar, 1 porsiyon karides ve 4 biraya 4500 lira ödedik. Üstelik ben evde daha lezzetli yapıyorum. Cidden değmiyor dışarıda yenilen bir şeye biçilen ücret. Çok manasız. Cimrilikse adı cimri olayım sorun değil.
Sizin orası da cidden pahalı ya. Yine yaşadığım şehire şükür ettim. Biz geçen aylarda bir yere gittik. Bir yetmişlik rakı, dörder tane ciğer ve et, yanına da 7-8 soğuk mezeye 4.500 ödedik. İki aile olunca 2.250 olarak ödedik.

Geçen şehir dışından misafirimiz vardı. Mecburen dışarda atıştırdık ki yemek bile denmez tamamen atıştırma. 2 porsiyon kalamar, 1 porsiyon karides ve 4 biraya 4500 lira ödedik. Üstelik ben evde daha lezzetli yapıyorum. Cidden değmiyor dışarıda yenilen bir şeye biçilen ücret. Çok manasız. Cimrilikse adı cimri olayım sorun değil. arada hava değişimi gibi geliyor bize, dışarda yemek.

Yani annelikle eşlikle alakası yok. Aile bütçesine etkisi olacaksa sizin de dikkat etmeniz gerekir bence. Adam size gitmeden dışarda yemeyelim demiş. Demek ki sıkıştıracak sizi dışarda yemek. Ona göre hareket etmek rezil olmak değil.
Geçenlerde mesela oğlum illa hamburgerciye gidelim dedi. Dediği hamburgercide bir menü 500 tl. 1500 tl versek belki çok sıkışmayız ama yine de etkisi olur. Boşver daha sağlıklısını evde yaparız dedik. Beraber evde yaptık. Oğlum da dedi daha güzel olmuş diye. Hele İskender işine girseniz en az 2000 tl gider üç kişiye. Biz eskiden her haftasonu dışarda yerdik inanın ayda bire düşürmeye çalışıyoruz. Her hafta 2000 versek cidden aile bütçesine de yansır yani.
Bana sanki bütçeye etkisi olacağı için söyledi gibi geldi açıkçası. Şu zamanda cidden dışarda yemek çok akıllı işi değil
öylede olsa gelip eşine başbaşayken mokurdaması gerekirdi, alem içinde ne o öle mızmız bence tabi.

Aralarda konu başka bir şey dönmüş yanınızdaki insanlar hesabini ödemeyen insanlar mi hepsi sizin eşinize mi kalacakti eğer böyleyse hak verebilirim
Ama bakın şu da var bu adam evden çıkmadan bunu size söylemiş
Misal bana dese eşim ben derim ki yo disarda yiycez benim canım şunu istiyor derim yani kabul etmeyecekse de evde kabul etmesin bende cikmayim
Cikarim çıkınca bir şekilde onu ikna ederim topuna hiç girmem gerçekten çıkmam otururum evimde çok ciddiyim
Biz ailecek çocukların alışverişi vs için misal gidecek miyiz daha evde söylerim şuraya gideceğiz suralara bakar alışveriş yapar yemek yer döneriz diye en doğrusu şeffaf olmak değil mi

Sizin orası da cidden pahalı ya. Yine yaşadığım şehire şükür ettim. Biz geçen aylarda bir yere gittik. Bir yetmişlik rakı, dörder tane ciğer ve et, yanına da 7-8 soğuk mezeye 4.500 ödedik. İki aile olunca 2.250 olarak ödedik.
bizde masayı bölüyoruz, samimi arkadaşlarımızla tabi. alman usulü yediğimizde oluyor çok samimi değilsek. sevdiğimiz ortamda, samimi arkadaşlıkta sen fazla yedin ben yedim olmıyor arada uçurumlar olmamak şartıyla tabi

Back
X