Eşim ve cocuklarım yardım ıstıyorum

nazfat

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
67
0
16
İstanbul
8 ve 3 yasında 2 olum var ama babalarını bır turlusevmıyorlar ne yapmam lazım aralarında hıc bır bag yok sankı uvey baba mısalı cok yoruldum

bence konunun açıklaması çok yetersiz
8 ve 3 yaşında iki çocuk ikiside babalarını sevmiyorlarsa öncelikle sorun babadadır, baba ilgisiz demekki

bence biraz daha bişiler yazmalısın yorum yapılabilmesi için

babalarıyla daha fazla vakit geçirmelerini sağlayın yani baba ilgilenmiyormu çocuklarla ya da öz babaları değilmi yoksa neden sevmesinler herkesin çocuğu babasını severken?

Ogullarınızın babalarını sevmeme nedenleri nelerdir durduk yere çocuklar babalarından sogumaz muhakkak bir nedeni vardır ve buda çocukların bilinç altına yerleşir.Babalarının çocuklara karşı tutumu nasıl.

babaları yeterı kadar ılgısız sevıyor ama ılgılenmıyor cunku oda gormemıs oncesı yanı baba ılıskısı kursunlar dıye her gayretı gosterıyorum ama nafıle olmuyor aksam sabahh ıste gelıncede onlar uyumus oluyor oda uzuluyor boyle olmasını hıc ıstemıyor ama bunu cocuklar buyudukce farkettık ona karsı tutumları yanı nasıl anlatayım acaba uzmandan yardım alsammı

babaları yeterı kadar ılgısız sevıyor ama ılgılenmıyor cunku oda gormemıs oncesı yanı baba ılıskısı kursunlar dıye her gayretı gosterıyorum ama nafıle olmuyor aksam sabahh ıste gelıncede onlar uyumus oluyor oda uzuluyor boyle olmasını hıc ıstemıyor ama bunu cocuklar buyudukce farkettık ona karsı tutumları yanı nasıl anlatayım acaba uzmandan yardım alsammı

canım en azından hafta sonu için bir plan yapın eşinizin çocuklarınızla ilgilenebileceği, ikiside erkekmiş birlikte evin içinde top bile oynayabilirler
bir haftada 1 saat bilemi bir arada değiller yoksa
hem önemli olan çocuklarla yeteri kadar zaman geçirebilmek değil nitelikli zaman geçirebilmek, geçirdiğin zamanda ne yaptığın yada eşinin ne yaptığı

Önce babayla konuşun.Madem üzülüyor,nasıl davranması gerektiğini anlatın.
Çocuklara zaman ayırsın,onlarla oynasın,birşeyler paylaşsın,yardım istemek anlamında sorumluluk versin.
Çocukların yaptıklarını takdir etsin.Mesela resim çizmek,oyun kurmak gibi konularda,ne güzel yapmışsın akıllı oğlum,benim oğlum marifetlidir gibi...

Erkek çocuklar için en güzeli araba veya top oynamak.İkisine araba alabilir,hadi birlikte oynayalım diyebilir.
Top oynayabilirler.Mesela bir pazar günü top oynamaya götürebilir.Hatta siz gitmeyebilirsiniz.
Arada bir dışarıda babayla top oynama günü olabilir.Veya uçurtma günü veya başka birşey ama "sadece" babayla yapılan bir aktivite olsun.
Maddi durumunuzu bilemiyorum,elbet her zaman oyuncak alınmaz.Ama mesela kağıttan uçak yapıp yarıştırabilirler en azından.

Babalarını sevmiyor görünseler bile,erkek çocuk için baba modeldir.Babaları kendilerinden yardım ister,bir işi birlikte yaparsa mutlu olurlar.
Gerçek bir yardım olması gerekmez.Mesela sandalye taşırken,sen de şurasından tut diyebilir:) Tamir yaparken çekici tut birazdan isteyeceğim diyebilir.
Yemek saatleriniz uymuyorsa bile,en azından meyve veya çay-kahve zamanını birlikte ayarlayın.O sürelerde sohbet etsinler.
Çocukların izlediği çizgi filmleri bir süre izlesin.Onlarla birlikte gülsün,en azından karakterleri tanısın.

Ailece çıktığınız zaman çocukların tüm sorumluluğunu siz almayın.
Mutlaka biri sizdeyse diğeri babada olsun.Evde de aynı şekilde.Siz küçüğü yıkarken,baba diğeriyle ilgilensin.
Babaları geç geliyorsa,en azından haftada bir gün,mesela cuma günleri geç yatsınlar,babalarını beklesinler.

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Üzgünüm ama çok mekanik yazmışsınız.
Konuyu tam olarak aktaramadığınız için yardımımız dokunur mu bilemedim :50:

Son düzenleme:
merhaba
oncelıkle yazdıgınız sasırtıcı ......ve pek rastlanır bır durum degıl gercekten....
esım yurtdısında gorevlı benımde ıkı kızım var 10 ve 7 yaslarında babaları goreve basladıgında bırı 3 yasında dıgerı 6 aylıktı o zamandan berı sadece 6 ayda bır ızne gelebılıyor esım oda 15 gun kısacasız babasız buyuduler dıyebılırım once rabbım yardım ettı hamdolsun en guzel sekılde yetıstırdım onları esımle cok sorunlarımız oldu hala da var ama kızlarım onu o kadar cok severlerkı anlatamam bence nıcelıkten zıyade nıtelık dıyorum yanı sureklı bır arada yasamadılar senede 1 ay gorebıldıler fakat bu zamanlarda da yaz ıse tatıllerde kıs ıse gezmelerde gectı suan hala esım geldıgınde kızlara at olur esek olur ustune bıner gezerler babalarının sımartma derım dınlemez bır dedıklerını ıkı etmez uzakta olmasını maddı hedıyelere bogarakda telafıye calısır kı ben buna cok kızarım
kısacası sızın esınız yapısı geregı gercekten cok mu soguk once bunu ırdelemek gerek eger boyleysede uzgunum degısmek zorunda ve ayrıca 7-24 calısımıyor degıl mı yanı hafta sonu falan yok mu beraber bırseyler yapsınlar ılle dısarda degıl ornegın cok parcalı bır puzzle bırlıkte yapmak ne kadar zevklı ve eglencelı olur onlar ıcın tabıı sızın tutumunuz da cok onem lı ben esım canımı cıkartırken bıle kızlarımın yanında onu kotulemedım dahası gozden uzak olan gonuldende uzak dıye korkarak her fırsatta babalarından bahsettım neden orda calısmak zorunda oldugundan onları ne cok sevdıgınden vs her daım bahsettım sık sık beraber fotolarını vıdeolarını cekın oyunlar kurun babalarının onları kayıtsız sartsız sevdıgını cok degerlı bır ınsan oldugunu falan hep anlatın elınızden geldınce ortayı bulmak sıze duser en buyuk gorev sızın keske bastan bunlar yasanmasaymıs esınızınde bıraz payı var yapısı soguk vs tamam ama evlat bu baska bırsey gerekırse bu konuyla ılgılı kıtaplar okusun netden bılgı alsın aynı sekılde sızde ...butcenızın elverdıgı olcude bır tatıl ayarlayın 15 gun degıl de 5 gun olsun otelde degılde pansıyonda olsun amac bırlıkte olmak mutlaka ne yapın edın daha cok zaman gecırmelerını saglayın bellı bor yası gecınce ınanın daha zor olur hersey allah yardımcınız olsun

evde disiplin sağlayan, otoriter olan, kızan taraf asla baba olmasın.. iyi polis-kötü polis rol paylaşımında iyi olan baba olsun.. çocuklar annelerine kızarlar ama kırılmazlar, babalarına ise kırılır ve zamanla soğurlar.. genellikle azıcık da olsa şımartan taraf baba olsun, çok kızsa bile belli etmesin çocuklara.. yemeklerini o yedirsin evde olduğu günlerde, beraber dışarı çıkıp top oynasınlar, dondurma yesinler, alışveriş yapsınlar.. hatta sanki sizden gizli, babalarıyla özel bir paylaşım gibi lanse ettirin bunları.. yani kısaca "babalarıyla aralarında özel bir bağ" olduğu hissini benimsetin.. asla babayla korkutmayın.. baba-kız ilişkisi çok özeldir, zamanla oturur yerine.. kolay gelsin :34:

Verilen oneriler cok guzel...
Benim verecegim oneriler de farkli olmayacak ...

Ancak ortada cok onemli bir ayrinti var .
Tum bunlari dusunmesi gereken siz degil, esiniz olmaliydi ...

Hafta ici ilgilenemedigi acigi, hafta sonu kapatmaliydi .
Kusura bakmayin bu durum biraz da esinizin isine gelmis.
Nasil olsa ilgilenen var diyip, ipin ucunu kacirmis,
fakat isin bu boyuta gelecegini dusunememis...

Babaligin oncelikle sadece evin reisi rolu olmayacagini bilmeli .
Cunku bu babalik degil.
Babalik iki oyun oynayip, bir saat parkta gezdirmek de degil ...

Cocuklariniz henuz cok buyuk de degiller .
Kendisi de istiyorsa zararin neresinden donersem kar diyip adim atmali .

Yoksa baba o evde sadece baba isminden oteye gidemez...

buna siz ne yapabılırsınızki çocuklara babalrını övmıyceksınız harhalde çünkü gözlerının önunde babaları

kendısını sevdirmıyor demekki

ilgi sevgi şevkat göstermıyor

eşiniz bu durumdada rahatsız değil anlaşılan üzgünüm sizin yapabıleceğiniz bişi yok

eşin babasından alamadığı ve göremediğini duyg
uları oğullarına nasılt nasıl
Uygulasın?

.8 ya$indaki çocuk babasiyla herseyi payla$abilir, tamir yaparn evi bile boyar:) kendi dilinde boyar tabide
kizlar nasil pasta borek yapiyorsa anneyle oglanda babayla tornavida çevirebilir
top oynar
bisiklet surer, araba varsa onu temizler, beraaber piknige gidebilirsiniz , sirtinda ta$iyip atcilik oynar :)

benim e$imde çok saat çali$iyor , az goruyo çocuklari ama sizin durumun aksine babalarini çokkk ozluyolar ve çok du$kunler ..

Ben eşınızin babasını merak ettim onu bize. Anlatırmısınız?

esımın babası yok kucuk yasta vefat etmıs tanımamıs amcaları buyutmus annesı var oda kendınden baska kımseyı dusunmez cocuk mocuk onun ıcın onemı yok ben tanıdıgım kadarıyla esım serttır oterıterdır sankı cocukları severken o cıddıyetını bozdugunda cok kotu olyormus gıbı sezıyorum onlar ıcın canını verecegınıde bılıyorum ama ıcındekı o cocuk yok gıbı yada var b cıkmıyor

bir yardım mutlaka almalı eşiniz derim tabi kabul ederse. sorunun çocuklarla iletişimi kendisi böyle bi sevgi görmemiş vs uzmana anlatılırsa o eşinize kabuğunu kırması için yardımcı olur sanıyorum. he uzmana gitmek istemez kendiniz isterseniz bişeyler yapmak. bak mesela havalar güzel alın termosunuza çayınızı sandaviç falan hazırlayıp gidin güzel bi park olur sahil olur. koşun top oynayın çocuklarınızla eşinizide buna dahil edin. hafta sonu bari 1-2 saat böyle aktiviteleriniz olsun derim ben çocklar için baba çok önemli. benim 19 aylık oğlum var. akşama kadar bisürü şaklabanlık yapıyorum ona gülüyo eğleniyoda ama babası içeri girince bi hareketler kendini yerlere atmalar durduk yere dans tüm meziyetlerini anında döküyo. yani sevgi ilgi bekliyo çocuklar babadan. nekadar yoğun olursa olsun haftada 1-2 saat ayırması mümkün bence. ama bunu zevkle değil görev gibi yaparsa çocuklarda hiç keyif almaz.

Son düzenleme:
evde disiplin sağlayan, otoriter olan, kızan taraf asla baba olmasın.. iyi polis-kötü polis rol paylaşımında iyi olan baba olsun.. çocuklar annelerine kızarlar ama kırılmazlar, babalarına ise kırılır ve zamanla soğurlar.. genellikle azıcık da olsa şımartan taraf baba olsun, çok kızsa bile belli etmesin çocuklara.. yemeklerini o yedirsin evde olduğu günlerde, beraber dışarı çıkıp top oynasınlar, dondurma yesinler, alışveriş yapsınlar.. hatta sanki sizden gizli, babalarıyla özel bir paylaşım gibi lanse ettirin bunları.. yani kısaca "babalarıyla aralarında özel bir bağ" olduğu hissini benimsetin.. asla babayla korkutmayın.. baba-kız ilişkisi çok özeldir, zamanla oturur yerine.. kolay gelsin :34:
benımkısı kız degıl ıkısıde erkek cocugu zaten baslıca cok zor erkek cocuk buyutmek dısıplın vermek herseyı zor

bir yardım mutlaka almalı eşiniz derim tabi kabul ederse. sorunun çocuklarla iletişimi kendisi böyle bi sevgi görmemiş vs uzmana anlatılırsa o eşinize kabuğunu kırması için yardımcı olur sanıyorum. he uzmana gitmek istemez kendiniz isterseniz bişeyler yapmak. bak mesela havalar güzel alın termosunuza çayınızı sandaviç falan hazırlayıp gidin güzel bi park olur sahil olur. koşun top oynayın çocuklarınızla eşinizide buna dahil edin. hafta sonu bari 1-2 saat böyle aktiviteleriniz olsun derim ben çocklar için baba çok önemli. benim 19 aylık oğlum var. akşama kadar bisürü şaklabanlık yapıyorum ona gülüyo eğleniyoda ama babası içeri girince bi hareketler kendini yerlere atmalar durduk yere dans tüm meziyetlerini anında döküyo. yani sevgi ilgi bekliyo çocuklar babadan. nekadar yoğun olursa olsun haftada 1-2 saat ayırması mümkün bence. ama bunu zevkle değil görev gibi yaparsa çocuklarda hiç keyif almaz.

sorun benım cocukların yapısındada var cok cıddıler hıc kımseye yanasmazlar hep bır sertlık sakalasma ıstemez ler cıddıyetlıdır yada dıyorumkı genlerde mı var acaba

Back
X