Merhaba uzun olursa şimdiden affedin,
3.5 yıllık ilişkimin son 8 9 ayı nişanlıyız. Ailem kültür farkından dolayı hic bşr zaman olumlu bakmadı. Nişanlım ailesine özellikle babasına cok baglı ve o ne derse onu doğru kabıl eden biri.
Son 2 hafta içinde 2 kere yüzük çıkardı verdi. İlk seferinde tuttuğumuz evin yedek anahtarını ailesine vermek istedigini söyledi ben istemeyince kavga ettik. Babasında sıfır kutulu anahtar oldugunu onun değiştirebilecegini söyledi, olur dedim. babası değiştirdi anahtarı bir de göreyim ki 1 tane yedek anahtar eksik ve kilit bildigin eski yıpranmış bir kilit. Meger kendi evlerinden çıkma eski bir kilitmiş. Tekrar bu kilit değişecek dedigimde saatlerce tartısma sonrası elime yüzüği çıkarıp verdi. Ertesi gün saatlece kavga sonrası bir sekilde anlastık.
2. Konu ise babasının bana tuttuğumuz evde (kendi evimde) sesini yükseltmesi. Konu babasının aldıgımız yatak odasına yaptırcagımız ek dolabın renk ve model olarak uymayacagını söylemesi ile başladı. Annem ise madem öyle 1 tane daha aynı takımın küçük bir dolabından alalım aynı olsun dedi. Ben de baktım internetten var oldugunu söyledim. Bunu söylemem ile babası birden fikir değiştirip benim ustam her seyin en iyisini yapar diyerek (dolabı babasının tanıdıgı ustaya yaptıracağız) bana bagırdı. Ben ise 1 2 kere bagırmayın dedim ama bir değişim olmayınca ben de bana bagırmayın lütfen diyerek ben de bagırdım. Nişanlım ise bu arada 1 2 kere bagırma baba diyebildi. Annem araya girdi, babası evi terk etti. Annem sinirle bitti bu is olmaz dedi. Nişanlım ise olmuyorsa olmasın o zaman dedi. Ben öyleyse gidiyorum dedigimde ise annesiyle nişanlım beni göndermedi. Ertesi gün nişanlım ile konustugumuzda ilk cümlesi babam sana bagormadı, ben kendisi ile konustum babamın yaptıgının yalnış oldugunu söyleidm dedi. Bana bagırdı na ikna etmem 1 saatimi aldı. 1 saat sonunda babam sana bagırmak istememis oldu. Tekrar aynı olay olursa aynı tepkiyi verir misin dediginde benim evimde kimse bana bu sekilde davranamaz veririm dedim ve yüzüğü çıkardı gitti. 1 saat sonra ise geldi ve ailelerden karsılık lı özür dileyip çözelim bu isi dedi. Ben ise ailen ile her olay yasadıgımız da o yüzük cıkıyor benim güvenim kalmadı düsünmem lazım dedim.
Şimdi sizce bu adam ile evlilik olur mu? Nişanlım cok babacı gibi geliyor. Bu zamana kadar ailesinin kurdugu bircok yanlıs cümle ve tavır oldu. Bunları belirttiğimde ise genelde öncesinde ailesinin hareketlerinin yanlıs olduguna ikna etmem gerekti. Evlenirsek hayatım boyunca ailesinin tarafında durup beni koymayacak gibi hissediyorum. Lütfen düsübcelerin ize ihtiyacım var yardımcı olun bana.