Eşim ve doğacak bebeğimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi meoww
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bebek bence iki kişinin kararı olmalıydı zira çocuk doğunca eşinin desteğine çok ihtiyacın olcak. Bebek doğunca bari kız çocukları babaya düşkün olur, bak bak babası sana bakıo kızın falan die bebeğe alışmasını sağlayacaksın artık.:1:Ama eşinin desteği olmadan bebek büyütmek için çooook büyük bir sabıra ihtiyacın olcak

ay var mı böyle bişi :53:
yuvayı kuran dişi kuştur..
erkeğine bakan,onu babalığa bile hazırlayan kadındır.
iş erkeklere kalsak herbirimiz ne durumda oluruz düşünmek bile istemiyorum doğrusu :50:

Biliyor musunuz?
Şu eski zaman genellemelerini bir bıraksak artık,
işte o zaman erkekler kendine gelecekler...

Ne demek babalıga hazırlamak?
Kadının görevi mi bu?Bir kadın nasıl bebek sahibi olmayı isterse,
erkek de ister.
Tek fark kadınlar, bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren hisseder, erkekler dogana kadar bunun pek farkına varmazlar.

Siz olaya esprili yaklaşmaya çalışmışsınız, ama işin boyutu çok ciddi.
Şu an kıskanıyor modundasınız, bir de üstüne bebek dogunca yüzüne bakmayacagım demişsiniz,
bu tavrınız eşinizi hem sizden hem de kendi çocugundan uzaklaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

Madem erkegi, babalıga kadın hazırlar, peki siz neden kendi söylediğinizle çelişiyorsunuz?

Adam zaten en baştan demiş, bebek dogunca benden bir şey bekleme,
yani sen istedin, sen büyüt diyor.

Sizin için üzüldüm açıkçası....

Son düzenleme:
Bebek doğunca tabi ki de destek çıkar. Babası sonuçta. Hem bebek güzel bir şeydir.. ilgilenmemek için duygusuz olmak gerek.
Bunun dışında karşılıklı istemek gerek bencede.
Hem durumunuz pek yokmuş hemde yeni evlisiniz erken olmuş..
Yaşınız nedir bilmiyorum ama umarım ilerde pişman olmazsınız.
Evliliğimizin tadını çıkaramadık falan diye..

ortada çok çok büyük bir sorun olmadığı için biraz esprili bir başlk yazdım,sadece bu :42:[/QU

bana kalırsa ortada çok ciddi bi sorun var.baba olmaya hazır olmayan hevesi,isteği olmayan bir eş,daha evliliğin ciicim aylarında ısrarla hamile kalan bir bayan,maddi sorunlar ve bu karmaşanın ortasında kalan bir kız bebek.

ayrıca başlıkta çok kötü.

'' - ama bu sefer doğunca nolcak üüfff:37::9: ''

Bi zahmet anne baba olacaksınız.

Bu arada doğacak çocuğunuzdan bahsediyorsunuz ,mevzunuz eve koltuk aldım sığmadı falan değil!

Konu sahibinin böyle düşünmesi çok normal değil mi düşünmeden iki taraf da hazır olmadan evliliğe ve birbirlerine tam anlamıyla alışmadan pat die çocuk yapan birisi çocuğun sorumluluğunu da almaya tam anlamıyla hazır değildir bana göre çünkü işin ciddiyetinin ve büyüklüğünün farkında değil henüz .O yüzden sizler bizler gibi olgun düşünmesini beklemek hata olur.

Her zaman söylerim simdide yaziyorum.
Bazi insanlar anne baba olmadan evvel ciddi bir egitimden
gecmeli ve bu egitim sonrasinda anne baba olmali.

Yoksa daha dogmadan kaderi bicilmis cocuklar doguyor :31:

Her zaman söylerim simdide yaziyorum.
Bazi insanlar anne baba olmadan evvel ciddi bir egitimden
gecmeli ve bu egitim sonrasinda anne baba olmali.

Yoksa daha dogmadan kaderi bicilmis cocuklar doguyor :31:

Sırf anne baba değil evlenmeden önce de bu eğitim verilmeli çünkü çoğunun bünyesi ne evliliğe ne de anne baba olmaya bu sıfatları taşımaya uygun değil ama birçoğumuz ya çevre baskısı ya etrafa özenme ya da bencilce içgüdülerimiz yüzüden illa evleneceğiz ve ne olursa olsun illa çocuk dünyaya getireceğiz mantığında büyüyoruz.

Bence hem acele etmişsiniz hemde haksızlık, daha yeni evlisiniz aceleniz ne yangından mal kaçırır gibi. Hem insan önce bi evliliğini yasar esine,evine damına işine gücüne bakar. Kusura bakmayın ama bu resmen bencillik eşinizin kendisini hazır hissetmesini bekleme zahmetinde bulunsaydınız bence oda bu duygu ve düşüncelere kapilmazdi suan. Bende yeni evliyim ama kesinlikle esimle isimle ilgilenmeliyimki zamani gelince insallah Rabbim nasip eder, suan esimden ziyade ben kendimi hazir hissetmiyorum, daha cok genciz onumuzde insallah uzun yillar var once bi evliliğimizin temelini sağlam atalım sonrasında Allah kerimdir. artık diyecek bisey yok, allahım yardımcımız olsun cümlemizin ( âmin).

Son düzenleme:
babalıga hazır degıl kavramı benı cıldırtıyor ya ne demek babalık kı hazır degılsın..
Sen mı 9 ay mıde bulantısı,bas dönmesı,hassasıyet,aglama nöbetlerı,kusmalar,
kovayla yatmalar,mıde krampları,sonra kılo alımı,dıyetler,meme sarkması,emzırme
dönemındekı gögus yaraları,doguma hazırlık surecı,dogumdakı sancılar,
uykusuz geceleri cekeceksın de babalıga hazır degılsın!

Ne mi olacak söyleyeyim, eğer eşiniz akli melekelerinden yoksun biri değilse önce biraz zorlanacak sonrada bebek güldüğünde, hele de biraz ayaklanıp cilvelere başladığında kızına aşık olacak. Ve çok utanacak istemediğine

ben sımdı anlamadım adamı kandırdınızmı gebe kalmak ıcın ?
ve bıseyler sormak ıcın artık gec degılmı 31.haftadasınız

biraz daha bekleseydin iyi olurdu tabi....
doğunca farklı olur eşin tabiki..
evlat bu sonuçta..

sen ne yaparsın bilmiyorum canm ama ben eşine sinir oldum...

Çok aceleci davranmışsınız, üstelik eşiniz istemezken...
Son cümlenize takıldım ben...

aslnda bu konu hem ciddi hem de çok fazla dert edilmiyecek bir konu.
fakat ben burda bir çok tepki alacağımı bildiğim için biraz rahat yaklaşmak istedim.

zira yok bu yaşta niye çocuk yaptın,yok işini niye bıraktın gibi yorumlar çok fazla olucaktı.
malesef ben buraya 1 konu daha açmştm hatta tartışma çkmıştı,ceza almıştım.
bu sefer derdime çare için geldim.
ama yine aynı manzara.
bi daha açmycam burya konu falan demiştim ama insan yalnz olunca melesef böyle şeyleri içini kemirip duruyor.
oraya buraya girip yazıyoruz,çare arıyoruz.

Sende herseye karsi geliyosun be arkadasim, buraya konu actiysan elestiriyi herseyi goz onunde bulundurmalisin..
Cocugu yaparken esinle oturup konusmamissiniz simdide bize soruyosun esinin durumu icin ne yapacagini..
Diger kisilerin erken yapmissin demesinin sebebi kocan daha sana doyamamis ve dogal olarak bebegi kiskanicak..
Ki zaten daha yeni evlisiniz adamin hazir olmamasi normal, bu yeni bir hayat sonucunda butun duzeni birden degisecek..
Senin bebegin dogunca kocanla cocugun arasini dengelemen gerekiyor yani hersey sende bitiyor iki tarafida ihmal etme, eminim kocanda odun degilse evladini gorunce icinden bazi seyleri yapmak gelicektir.
Allah yardimcin olsun biz ne diyelim

aslnda bu konu hem ciddi hem de çok fazla dert edilmiyecek bir konu.
fakat ben burda bir çok tepki alacağımı bildiğim için biraz rahat yaklaşmak istedim.

zira yok bu yaşta niye çocuk yaptın,yok işini niye bıraktın gibi yorumlar çok fazla olucaktı.
malesef ben buraya 1 konu daha açmştm hatta tartışma çkmıştı,ceza almıştım.
bu sefer derdime çare için geldim.
ama yine aynı manzara.
bi daha açmycam burya konu falan demiştim ama insan yalnz olunca melesef böyle şeyleri içini kemirip duruyor.
oraya buraya girip yazıyoruz,çare arıyoruz.

Siz bütün çareleri tüketmişsiniz zaten.
Biz nasıl çare olabiliriz ki..
Bence biz size sadece dua edebiliriz.
Rabbim sizin ve bebeğinizin yardımcısı olsun.

öncelikle rabbim hayırlısıyla saglıklı sıhhatli dogumlar nasip etsin evladına da uzun ve güzel ömürler versin canım,

üzülmene yada dertlenmene degecek bir konu olmadıgını düşünüyorum bende hergün kafamda neler kuruyorum bir bilsen şaşırırsın ben evleneli 2,5 yıl oldu sonra bebek düşünmeye başladık ve kızımızı ikimizde istedik ama her anne gibi benimde korkularım endişelrim var herkesde olur böyle şeyler çok takılma bebegin dogunca herşey çok güzel olacak öncelikle buna inan eşin çok güzel bir baba sende çok güzel bir anne olacaksın herşey inanmakla mümkün bu devrede bol bol dua et rabbine sıgın hayırlar dile canım allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun amin..

Ne yapacağım diye düşünmek için biraz geç kalmamışmısınız. Bebeğiniz doğmak üzere ve ne yapacağınızı soruyorsunuz. Hayırlısıyla bebeğiniz doğsun. İlk başta belki bocalayabilir eşiniz ama sonuçta kendi bebeğiniz, alışacak zor olacak belki ama alışacak başka bir çözümü yok ki bunun.

hamileliğimin ilk 3 ayı felaketti.bulantılar..halsizlik falan işte.
ben her mızmızlandıkça eşim; ''aldıralım!'' diyordu.

sizin bu yaşadığınız mide bulantıları,halsizlik yada mızmızlanışları çekmek için burda bir çok kadın var..siz bebeğe hemen pırt diye gebe kalmışsınız.şöyle biraz bebek için için maddi ve manevi olarak yıpransaydınız..burda daha farklı konu açardınız..şimdi gebesiniz ya tabi eşinizin aldıralalım yada ilgi bekleme lafları yada sizin tavırlarınız ne kadar kolay geliyor dimi...

Back
X