Esim ve finansal hakkinda.

Butun burdaki kadinlar guvenip eslerine onca aciyi cekmiyormu ?
Onca topic acilmiyormu ?

Yani neden bukadar 'evlilik'konusu turkiye de ki turkler icin onemli.

Burda hakimin verdigi onca dosyalar var. ( hollanda da )
resmi site de gorunuyor.

Kadinlarimiz maalesef cok aci cekiyor sadece évli'olduklari icin. 15 sene nafaka oduyor cocuk yok ortada.
Bu erkek icinde gecerli. Esim bana neden nafaka versin yahu ben adamin dukkanini neden ortak oluyum yahu.

Diyelimki dediginiz gibi oldu evlendim. Ben sahsen esimin gelirini 15 bin oldugunu dusunuyorum.
Adam bana 12 sene neden 10..000 euro nafaka versin aylik ? Sadece benimle evlendi bana guvendi diye mi ?
ustune bide 2 dukkanini verecek.

Bende onun durumunda olsam, bende yapmam bu aklimla.
Siz bu ‘evliliği’ ( hadi evlilik diyelim de gönlünüz olsun) boşanırız diyerek mi yaptınız?
Boşanma planlar arasındaysa yukarda arkadaşın uzun uzun anlattığı gibi aslında mutlu değilsiniz. En azından çocuk yapmamanız konusunda bir öneride bulunup çekileyim bari konudan. Çok garip bir hal aldı artık.

Onca topic acilmiyormu ?

resmi site de gorunuyor.

Kadinlarimiz maalesef cok aci cekiyor sadece évli'olduklari icin. 15 sene nafaka oduyor cocuk yok ortada.
Bu erkek icinde gecerli. Esim bana neden nafaka versin yahu ben adamin dukkanini neden ortak oluyum yahu.

Diyelimki dediginiz gibi oldu evlendim. Ben sahsen esimin gelirini 15 bin oldugunu dusunuyorum.
Adam bana 12 sene neden 10..000 euro nafaka versin aylik ? Sadece benimle evlendi bana guvendi diye mi ?

avrupada da amerikada da tüm dünyada da insanlar tanışıyor evlenmeye karar veriyor ve evleniyorlar.ilk defa sizin kadar ince hesapçısını adeta komplo teorileriyle dolu düşüncelisini gördüm üzgünüm ama öyle.adamın borcu yok ya olursa adamın sizden ayrılmaya niyeti yok ya ayrılırsa .yok bana şu kadar nafaka neden versin yok dükkanını neden versin.Parayı malı hepimiz severiz ama içinde bu kadar para mal geçen evlilik bu yaşıma dek hiç görmedim

S suy1 ayrıldığınızda 5 kuruş nafaka alamazsın . İster evli ol ister bekar adam sana kirli corabini bile vermez . İş o haddeye gelince adam her türlü yolunu bulur merak etme.

Insallah oyle birsey olmaz.
Olsa da ben 5 kurusunu istemem. allaha sukurler olsun gecinirim. Benim icin sorun yok.
Nafakasini neyapiyim allah askina. cocugumda yok. ailemde kabul etmez nafakayi

avrupada da amerikada da tüm dünyada da insanlar tanışıyor evlenmeye karar veriyor ve evleniyorlar.ilk defa sizin kadar ince hesapçısını adeta komplo teorileriyle dolu düşüncelisini gördüm üzgünüm ama öyle.adamın borcu yok ya olursa adamın sizden ayrılmaya niyeti yok ya ayrılırsa .yok bana şu kadar nafaka neden versin yok dükkanını neden versin.Parayı malı hepimiz severiz ama içinde bu kadar para mal geçen evlilik bu yaşıma dek hiç görmedim
Hayır bir de bu kadar anlayışlı, iyi niyetliysen gün gelir de ayrılırsan yasalar verse bile o dükkanı almazsın zaten, benim emeğim yok diyerek. Yasalar zorla verecek değil herhalde ölümü gör dükkanlara ortak ol diye.

Olsa da ben 5 kurusunu istemem. allaha sukurler olsun gecinirim. Benim icin sorun yok.
Çocuğun yoksa istesende nafaka bağlanmaz zaten . Bu sadece Türkiye’de var 😂😂

sizi gerçekten anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum.e o zaman göstermelik düğüne takıya vs ne gerek vardı.zaten avrupadasınız modern bir hayat var orada.sevgili olarak ayrı para biriktirerek mal edinerek gayet yaşayabilirsiniz.türkiyede de o şekilde yaşayanlar var kimse yadırgamıyor.cidden sizinki evlilik değil inanın değil

Inanmiyorsunuz. Ondan soyluyorum. Nafaka icin boyle bi durum var.
Biz ortak bi mal alamadik ki daha. Alirsak tabi ki ikimizin ustunde olacak ve ayrildi mi tabi ki yarisi benim.
Sanırım tüm sıkıntınız "eşinizin" sizinle böyle bir ortak mal almayacağını anlamanız ve sizin de masraflar düştükten sonra ortak hesapta kalan gelirinizin İstanbulda ev almak için yetersiz kalmasından.Hesabınızda kalan parayla gidip ailenizle ortak mülk alabilirsiniz ...veya bütçeniz kadar olan daha minik bir daireyi tek başınıza alabilirsiniz.. Ben neden İstanbulda ev almak istediğinizi de anlamadım gerçi ama vardır sizin de bir bildiğiniz.

Ülkemizde erkekler ayrılırken kendini belli eder, büyük bir çoğunluğu, bu hiç şaşmaz

Sizin eşiniz maşallah daha baştan belli etmiş kendini

Buradaki herkesi geçelim, aileleriniz bile ikna etmeye çalışmış nikah için adamı, bunu bi düşünün isterseniz

Biz ortak bi mal alamadik ki daha. Alirsak tabi ki ikimizin ustunde olacak ve ayrildi mi tabi ki yarisi benim.

Aslında farkinda degilsiniz ortak hesaptan bir dukkan alindi. Ama adam kurnaz bakın aldigi dukkani başkasının üstüne yapti. Noterden geri ödeyeceğim diye sözleşme yapmasini iyiye nasil yorarsiniz? Bu kadar nasil oluyor da görmüyorsunuz?

Onca topic acilmiyormu ?

resmi site de gorunuyor.

Yav hem bu kadar Avrupai modern esitlikcisin, sen istemediğin için nikah kiymiyor adam, çünkü kıyanlara geri kafalı paraci gözüyle bakiyorsun, hem de görücü usulüyle imam nikahı kiydirip düğün ve takı töreni yaptıracak kadar da gelenekselsin.( itiraf et Kına da yaptın di mi? :rolleyes: ) Biz yemedik ama sen yiyorsun demek ki

Ülkemizde erkekler ayrılırken kendini belli eder, büyük bir çoğunluğu, bu hiç şaşmaz

Sizin eşiniz maşallah daha baştan belli etmiş kendini

Buradaki herkesi geçelim, aileleriniz bile ikna etmeye çalışmış nikah için adamı, bunu bi düşünün isterseniz
Benim annem bırak nikah için ikna etme çalışmasını evimize böyle bir teklifle gelen görücüyü evden kovardı

Yav hem bu kadar Avrupai modern esitlikcisin, sen istemediğin için nikah kiymiyor adam, çünkü kıyanlara geri kafalı paraci gözüyle bakiyorsun, hem de görücü usulüyle imam nikahı kiydirip düğün ve takı töreni yaptıracak kadar da gelenekselsin.( itiraf et Kına da yaptın di mi? :rolleyes: ) Biz yemedik ama sen yiyorsun demek ki
gece gece kafama takıldı bu alman eniştem niye benim hala kızına nikah kıydı?aklı yok muydu beraber yaşayacağı kadın niye bulmadı?malını da vermezdi boşanırken ki 11 sene oldu mutlu mesut yaşıyorlar ama yaa kuzenim hadi bana bye derse ne olacak?alman enişte konu sahibinin eşinden ders almalı .gitti paracıkları

Gecenin özeti: Zenginin parası züğürdün çenesini yorsa da; zenginin sermayesinin gizli kasalarda, alimin sermayesinin kafasında olduğunu öğrendiğimiz bir konu oldu.

Kızlar hakkat çenem yoruldu ben kaçar herkese iyi geceler...😍😍😍😍😍
iyi geceler herkese :KK200: :KK200:

Yavrum ortak hesabinizdan çektiği parayla adam kendi üstüne dükkan almış. Öncekiler neyse de bu dükkan bizim ortak paramızla alındı niye ortak almadık, evi de sonra alırdık , niye böyle ki acaba diyip yine de uyanmadin mi?

Maaşının tamamını ortak hesaba aktarmak da ne? esiniz de tüm maaşını ortak hesaba atsın o zaman? Bizim de ortak hesabımız var.neredeyse benzeriz sizinle .benim maaşım var onun gayri menkul gelirleri.evliligimin ilk yılında cahilligime geldi maaşımın tamami olmasa da eşit miktarlarda para gönderiyorduk ortak hesaba.sonra gözümü actim.devlet bile gelirine göre vergi alıyor dedim.acik ara gelir farki varken ben neden onun kadar para göndereyim?
Ortak hesap sadece ev ihtiyaçları içindir.asla maaşımın tamamını göndermem.ev ihtiyaçlarında da onun kadar göndermem.her ay belirli bir miktar belirledik.benim gönderdiğim den biraz fazla gönderir.bitti gitti.sonra kalan param benimdir.parasinin geri kalanı bu noktadan sonra beni ilgilendirmez.kiyafet vs harcamami ben de ortak hesaptan yapmam.o da yapmaz.
ortak hesapta kalan payıniza düşen miktarı siz de çekin.ve aynen benim dediğim gibi bir düzen kurun.kimileri sadece rabbena hep bana diyor ..eş bile olsa bu böyle.

Back
X