Eşim ve iğrenç göbeğim:(

normal dogum oldugu icin rahatlikla korse onerebilirim.
ben dogumdan ciktiktan sonra hemen gecirdim karnima korseyi,lohusalik bittikten sonrada mekiklere basladim.
korseyi giymeden once belinizi guzelce sarin ustune korse gecirin.
benim kayinvalidem sarip korseyi geciriyordu,o bile farkediyordu gunden gune inceldigini belimin ve gobegimin.

Sadece diyetle bir yere varamazsınız, spor da yapın. Eskiye dönersiniz azmederseniz.

Aman boşver ben evlendigimde 41 kiloydum Dr 45 olman lazım doğum yapman için dedi ama 42 le hamile kaldım 65 doğum yaptım ve tekrar 45 döndüm eşim safinaz derdi şimdide gobekli hatun yani ne yapsak yaranamiyoruz boşver o göbek gitmiyor be arkadaşım

Ya ne kadar dusuncesiz insanlar var, sen ona dunyanin en guzel duygusu olan babaligi tatdirmissin, o gelsin senle dalga gecsin, hicmi dusunmuyorlar kalbi kirilir, kendini kotu hiss eder diye..

Benim gibi gobeğin olamaz canım doğum yaptıktan sonra bi sene boyunca o göbek kaldı sonra sonra eridi ayrıca o kocanın ağzının payını versene bebek istemesini bilen gobeğe ses çıkaramaz toparlarsın merak etme

Öncelikle bir kontrole git derim. İnsülin direnci olabilir.
Çare olarak da tarçın kullanmayı dene. Çayını ya da soğuk suda limonla bekleterek bol bol iç. Şekeri dengeler. Çayı kahveyi çok içiyorsan azalt, çünkü bunlar da şekeri düşürürler.
Ayrıca tatlı yiyeceksen de sütlü tatlılardan ye, tabi abartmadan, onun zararı çok daha az, tatlı krizini sütlü olduğundan daha kolay keser çünkü kan şekerini çok oynatmaz. Ya da bitter çikolata veya mevsimi gelince pastane dondurması (hazır olmayanlar) akşam ya da gece değil de gündüz ye tabi bunları, bir de sütlü tatlıları falan tarçın serperek ye, şerbetli, ekstra soslu ya da hamurlu tatlılardan kesinlikle uzak dur. Bir de sabah meyve yersen, tercihen elma, öğleden sonra da bir kivi yersen, gün içinde daha az tatlı ihtiyacı duyarsın.
Bahsettiğim şekillerde diyete bile tatlı eklenebilir. Doğru şekilde doğru saatte doğru içerikli tatlıları yersen ve ufak hilelerle tükettiğin miktarı azaltabilirsen bir sorun da olmaz. Aksi takdirde önünüze gelen tatlıyı her an yersen insülin direnci başına çok bela olur ve insülin direnciyle kesinlikle kilo verilemez, önce o meselenin halledilmesi gerekir..
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hepsini deneyeceğim:) insülin direncini duymamıştım fırsat bulunca doktora giderim tabi böyle devam ederse tatlı isteğim :)

Ben doğum yapalı 14 ay oldu daha bikaç ay önce verdim doğum kilolarımı. Azmettim 3.5 ayda tam 15 kilo verdim.daha öncesinde eşim Allah var hiç kiloma ilgili bişey demedi ama onun dışında nerdeyse herkes aman in noldu sana böyle az ye biraz vs diye konuşuyordu sürekli. Sanki yeyip aldım o kiloları. E artik canıma tak etti çok aç kaldım çok halsiz kaldım ama 77 kilodan 62 kiloya düştüm cok şükür. İsteyince olmayacak şey yok Allahın izniyle.

Bence kendisiyle dalga gecsin kusura bakmayin lutfen ama cok sinirleniyorum sen coxuk dogurdun olur tabi zamanlada gecer hic dusunuyormu bu kadin emzirito uzulur sutu kesilir Allah korusun hem ne olmus biraz gobeginz varsa seven adam her sekilde sever dalga da gecmez bence sizde hic uzulmeyin olur boyle seyler dalga gecerse sizde acta kendi gobegine bak de:KK70:

Ben doğum yapalı 14 ay oldu daha bikaç ay önce verdim doğum kilolarımı. Azmettim 3.5 ayda tam 15 kilo verdim.daha öncesinde eşim Allah var hiç kiloma ilgili bişey demedi ama onun dışında nerdeyse herkes aman in noldu sana böyle az ye biraz vs diye konuşuyordu sürekli. Sanki yeyip aldım o kiloları. E artik canıma tak etti çok aç kaldım çok halsiz kaldım ama 77 kilodan 62 kiloya düştüm cok şükür. İsteyince olmayacak şey yok Allahın izniyle.
Nasıl yaptım benim oğlumda 14 aylık kendim doğum sonrası 79 dan 69 düşmüştüm sonra tekrar aldım 77 ye döndüm simdi nasıl vercem bilmiyorum diyestisyene gittim listeye uyamiyorum daha çok yi yiyesiml geldi bıraktım

Bir kadının ya da adamın evlendijten ya da dogurduktan sonra kendini salması gözüme hep cok cirkin ve nedense pis gözüküyor. Cok da korkuyorum bu durumdan. Daha simdiden hamilelik catlakları kiloları için arastırmalara basladm. Böyle korkuyorum ya insallah allah da beni korkumla sınamaz.

Buarada sevgili naz, spor ile birlikte diyet yaparsan daha çok çabuk etki görürsün üstelik sarkmalarn da az olur. Bir uzmandan yardım al, devlet hastanelerinde falan diyetisyenler var seni doğru beslenmen için yönlendirirler.
Allah sınar bebeğim sınar.. Çocuk olunca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor duşa girmek için bile birinin eve gelmesini bekliyorsun değil oje süreceksin makyaj vs.. Altıma kaçırdığımı bilirim ben, kolik Bebek annesiyim. Kimse bırakmasın da kendini , bırakıyor işte insan
Bu arada kilom yok doğumdan önceki Halim'le aynıyım 80 günlük bebeğim var ama gel gör ki makyaj yapıp oje sürmeyi özledim. bir yere çıkmak için özenerek giyiniyorsun çıkana kadar bebeği hazırlıyorsun ter içinde kalıyorsun sürekli ağlayan bir bebeği giydirirken. Yetmiyor bir de arka koltukta boğuşuyorsun arabada. hafifçe ancak düzeltebildiğin saçların oluyor sana saldırıya maruz kalmış gibi...

Allah sınar bebeğim sınar.. Çocuk olunca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor duşa girmek için bile birinin eve gelmesini bekliyorsun değil oje süreceksin makyaj vs.. Altıma kaçırdığımı bilirim ben, kolik Bebek annesiyim. Kimse bırakmasın da kendini , bırakıyor işte insan
Bu arada kilom yok doğumdan önceki Halim'le aynıyım 80 günlük bebeğim var ama gel gör ki makyaj yapıp oje sürmeyi özledim. bir yere çıkmak için özenerek giyiniyorsun çıkana kadar bebeği hazırlıyorsun ter içinde kalıyorsun sürekli ağlayan bir bebeği giydirirken. Yetmiyor bir de arka koltukta boğuşuyorsun arabada. hafifçe ancak düzeltebildiğin saçların oluyor sana saldırıya maruz kalmış gibi...
Size katılıyorum aynen dediğiniz gibi oluyor bebisle
Yasamayan bilemez bana da bekarken bunları deseler he he derdim ama oluyor iste
Ben önceden ne abur cuburlar yerdim se bana misin demezdi
Simdi daha farklı değilim ama artık yediklerim direk göbüş baldır olarak yerleşiyor :KK43:

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hepsini deneyeceğim:) insülin direncini duymamıştım fırsat bulunca doktora giderim tabi böyle devam ederse tatlı isteğim :)
ne demek rica ederim. ben sigarayı bırakınca çektim bu illeti, bilirim, aniden 7-8 kilo alınca. Ancak bu sorunu çözünce kilo verebildim, yoksa bir gram oynamıyor insan, ondan uyarmak istedim. Bir kısır döngü bir de, tatlı yedikçe yedirtir, sonra insülin direnci oluşur, sonra o daha çok yedirtir ;) umarım o aşamaya gelmeden şekerini dengeleyici hilelerle falan atlatırsın bunu da. Ayrıca şekerli meyvelerin bile ardından hemen ya da öncesinde en azından bir kaşık yoğurt yemeni de tavsiye ederim ;)

Nasıl yaptım benim oğlumda 14 aylık kendim doğum sonrası 79 dan 69 düşmüştüm sonra tekrar aldım 77 ye döndüm simdi nasıl vercem bilmiyorum diyestisyene gittim listeye uyamiyorum daha çok yi yiyesiml geldi bıraktım

Zor oldu tabiki ama sana tavsiyem bebegine bakan biri varsa kesinlikle spora gitmen. Ben 1 ay gittim spora 4 kilo verdim o ay sonrasında bebisi kimseye bırakamadım gidemedim şimdi hızlı kilo vermenin etkisiyle çok aşırı olmasa da sarkma oldu göbüşte fln.

Nasıl verdiğim gelince benim bebeğim beni emmedi o yüzden diyet yaparken bi sıkıntı yaşamadım. İnan ondan iştahını bir süre firenleyince yemek isteği azalıyor. Bu ara eşimin de fazla kilo verdigimi düşünmesi üzerine bıraktım diyeti tekrar iştahım açıldı çok şükür kilo almadim tekrar ama yedikce yiyelim geliyor insanın. Bi kere ben diyet yaparken ekmek makarna kızartma kola bunları yeyip içmedim. Olabildiğince yediklerime dikkat ettim belki çok sağlıklı değil ama gerçekten az yedim kilo verdikçe daha çok azmettim aylar sonra kuzenim nisaninda balık elbise giyinip gecenin yıldızı oldum şok oldu beni görenler. O kadar güzel bi his ki tüm çabalarının karşılığını aldım çok şükür ben. İnşallah sende başarırsın. Önce iştahını azaltmaya çalış sonrası gelir inşallah ha bu arada acıktıkca elma ceviz badem yedim sekersiz kahve içtim vs öyle öyle geldik bu güne. Kolay gelsin inşallah sanada Allah yardımcın olsun :)

Canım bir de emziriyorsun sanırım, gerçi tarçın süt de artırır derler ama emzirirken doktoruna danışmadan çayını bir bardaktan fazlasını içme istersen, ya da sadece abartmadan toz olarak kullan, aman ne olur ne olmaz ;)

Bu erkekleri anlamıyorum herşey kusursuz olsun istiyorlar kolaymı can taşıyorsun yani bende 55 kg idim 3 doğum yaptım şuan 65 im çocuk vermişim ona boru mu yani. Beğenmezse de ahanda kapida sapi da orda sen ufak diyetler yapabilirsin tatlım ama bunu kocan için değil kendin için yap zamanla gidecektir kilolar zaten çocuk peşine koşmaktan

hiççç takmaa stres yaparsan veremezsin öncelikle bebeginin ve kendi sağlığını düşün. sonrasını sporla diyetle halledersin baktın olmuyor yağ aldırırsın vs bişey yaparsın şuan hem bedenen hem ruhen sağlıklı olman gerek. hatta eşini psikolağa gönder

Yemeklerde ekmek yemeyin porsiyonlarinizi azaltin aksam 7 den sonra hicbir sey yemeyin boool su icin ve mekik cekin hepsi bu kadar :)

1T
Zor oldu tabiki ama sana tavsiyem bebegine bakan biri varsa kesinlikle spora gitmen. Ben 1 ay gittim spora 4 kilo verdim o ay sonrasında bebisi kimseye bırakamadım gidemedim şimdi hızlı kilo vermenin etkisiyle çok aşırı olmasa da sarkma oldu göbüşte fln.

Nasıl verdiğim gelince benim bebeğim beni emmedi o yüzden diyet yaparken bi sıkıntı yaşamadım. İnan ondan iştahını bir süre firenleyince yemek isteği azalıyor. Bu ara eşimin de fazla kilo verdigimi düşünmesi üzerine bıraktım diyeti tekrar iştahım açıldı çok şükür kilo almadim tekrar ama yedikce yiyelim geliyor insanın. Bi kere ben diyet yaparken ekmek makarna kızartma kola bunları yeyip içmedim. Olabildiğince yediklerime dikkat ettim belki çok sağlıklı değil ama gerçekten az yedim kilo verdikçe daha çok azmettim aylar sonra kuzenim nisaninda balık elbise giyinip gecenin yıldızı oldum şok oldu beni görenler. O kadar güzel bi his ki tüm çabalarının karşılığını aldım çok şükür ben. İnşallah sende başarırsın. Önce iştahını azaltmaya çalış sonrası gelir inşallah ha bu arada acıktıkca elma ceviz badem yedim sekersiz kahve içtim vs öyle öyle geldik bu güne. Kolay gelsin inşallah sanada Allah yardımcın olsun :)
Çok saol canım ..aslında dediklerini yeniyorum ama ekmek yerine hamur isine kurabiyeye hele bayılıyorum..çarşamba zumba ya basliyorum bakici haftaiçin 2gün bugünde babası pazargunu bakacak haftada 3 gün sabah 1.5 saat inşallah onun etkisiyle verecegm inanıyorum pazartesi diyete de başlıyorum saol tavsiyen için :KK66:

Back
X