- 12 Aralık 2017
- 1.681
- 863
- 53
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Tabi ki arasını bozmasın ama ben istiyorum ki eşimde benim hakkımda yalan yanlış konuşulmasına müsade etmesin. Ama ona göre çok normal seyler onların yaptığı.insan iliskilerinizi ikili iliskiler olarak yonetin,
o onu demis bu bunu demis diye gorumcenize karsi onyargili olmayin bence,
o laf tasiyan kisinin iyi niyetinden ne kadar emin olabilirsiniz ki,
hem iyi niyetli bile olsa o da yanlis anlamis olabilir veyahut gorumce yapmistir o gunun stresi ile bir hata sonra kendi bile pisman olmustur.
gorumceniz size bizatihi bir kotuluk edene kadar boyle seylere kulak tikamalisiniz.
esiniz de ne yapabilir ki,
esim ve kardesim anlasamasa,
kardesim de hatali olsa mesela,
esime bariz bir terbiyesizlik yapmadigi surece biri kardesimdir, digeri esim,
esim icin kardesimle arami neden bozayim ki.
Bu tip laf tasiyan insanlar , bire bes katip oyle getirirler insana. Once doldurusa gelmemeyi ogrenin, sonra takmamayi...O anlattı ben dinledim zaten bir şey söylemedim ama söyledikleri aynen görümcemin ağzı. Ah ah şu takmamayı öğrenebilsem
Ya beni nasıl da anlamışsınız. Kendimi savunsam daha çok doldurcaklar bu sefer gene ben kötü olucam. Beni sindirmeye çalışıyor ama ben haksızlığa gelemem gelemiyorum bu sefer eşimden de soğuyorum
Evet haklısınız ama duyunca çok sinirlendim olmayan seyleri olmuş gibi anlatmış. Evet ayakkabı meselesi oldu ama eşime aldırtmayan bendim. Ailelerin arasının soğuk olduğu da yokBu tip laf tasiyan insanlar , bire bes katip oyle getirirler insana. Once doldurusa gelmemeyi ogrenin, sonra takmamayi...
Tabi ki arasını bozmasın ama ben istiyorum ki eşimde benim hakkımda yalan yanlış konuşulmasına müsade etmesin. Ama ona göre çok normal seyler onların yaptığı.
Haklisiniz donup kocanizin ablalarini susturmasi gerekiyo benimde var basimda bitane esim korkuttu ablasini bazen hakediyolar baskalarida simdi der kari koylu her adam ole olmaz diye alakasi yok konularin icine hep kattim esimide 4sene idare etmeye calistm artk dayanamdm oturttum karsima esimi bir bir anlattim yeter dayanamiyirum ya sen sustur yada ben agiz dalasina girerim omur boyu konusmayz dedim sagolsun hakli oldugumu anlayinca gerekeni yaptiya Kv kp iyi insanlar zaten yaşlılar bi sorunumuz yok. Ama iki görümce düşman başına. Ben daima iyilikle yaklaştım ikisi de benden büyük ama eşimi benden kıskanıyolar. Sürekli arkamdan konusuyolar olmadık şeyleri. bi şekilde kulağıma geliyor. Ya bıktım artık ben 3 ayda bosanıcam onlarında istediği bu. Eşimde hiçbir zaman sen haklısın demez. Her yaptıklarına bi açıklaması var. Oda duyuyo konuştuklarını bana “ sen iyi ol herkes seni de biliyor “ diyo. Az önce tartıştık arkamda durmuyorsun dedim. Duvarı yumrukladı ben mi durmuyorum fln diye. Keşke evlenmeseydim. iyiyken iyi ama hiç beni savunmuyo. Suan sinirden toparlayıp yazamadım.
Ailemden birisine anlatamam çünkü hemen mutsuzmuyum diye düşünüp üzülmeye başlarlar. Ben istiyorum eşim beni dinlesin anlasın yanımda olduğunu hissettirsin gereken Cevabı versin ki konusamasınlar. Ama sanırım erkekler genel olarak böyleAynı benimde sizin gibi bir karakterim var. 1 yıldır gördüm ki ne kadar şikayet edersen et onlar daha kıymetli oluyor. Gözleri ile görür kulakları ile duyar yine de susmayi tercih eder. Uzak dur, dedikodularla seni tahrik edecekler ki sen kocanın gözünde saygısız durumuna düş. Bu oyunlara gelme, eşine şikayet etme ama içinde tutma güvendiğin birilerine anlatabilirsin. Yalnız olarak sakin yüzleşmeye kalkma onlarla iftira da atarlar demedigin şeyleri dedi derler. Kocayı maalesef değiştiremiyoruz ben de isterdim beni savunsun ama bunun bir çaresi yok. Kimi erkek var ki eşinin namusuna laf söyleseler yine de dönüp bir şey demez. Benim başıma gelmedi ama gelen var.
Evet olan yine size oluyor + esinizle araniz aciliyor. Bence birde boyle deneyinHaksızlığa tahammül edemiyorum sallamamak elimde değil. O zaman da kendimi çok güçsüz sinmiş hissediyorum. Anca kendi kendimi yiyip bitiriyorum gerçi
Keşke eşimde böyle dese. Benim kızdığım hala normallestirip beni görüştürmek kaynaştırmak istemesi. Ya sevmiyorlar iste sevmiyorlar gör be adam kimse kimseyle iyi olmak zorunda değil. Saygımı gösteriyorum ama sevmiyorum neden bu çabadedigim gibi,
kardesim esime hakaret etmedigi veyahut bariz bir kotuluk yapmadigi surece,
esime derim ki
"benim kardesim de boyle iste, huyu bu suyu bu, istemiyorsan gorusmeyebilirsin."
bence baska da bir sey yapilamaz yani,
siz de dert etmeyin,
kimse kimsenin lafi ile size davranmaz,
siz de kimsenin lafi ile hareket etmeyin,
kendiniz gozlemleyin, hata bile yapsalar firsat verin hatalarini duzeltsinler.
2 tane eltim var,
dugun zamani olanlara gulup gecmeseydim, bugun ikisiyle de gorusmuyor olurdum,
ama ben sakin kaldim, onlar da zamanla degistiler,
bazi iliskiler zamanla oturur, sakin kalmak onemli.
Benim de eşimden istediğim bu ama malesef.Haklisiniz donup kocanizin ablalarini susturmasi gerekiyo benimde var basimda bitane esim korkuttu ablasini bazen hakediyolar baskalarida simdi der kari koylu her adam ole olmaz diye alakasi yok konularin icine hep kattim esimide 4sene idare etmeye calistm artk dayanamdm oturttum karsima esimi bir bir anlattim yeter dayanamiyirum ya sen sustur yada ben agiz dalasina girerim omur boyu konusmayz dedim sagolsun hakli oldugumu anlayinca gerekeni yapti
Teşekkür ederim öyle yapmaya çalışacağımEvet olan yine size oluyor + esinizle araniz aciliyor. Bence birde boyle deneyin
Yorumunuz için teşekkür ederimCanım öyle 1 2 denemeyle olacak iş değil ki bu. Bakış açını bu yönde değiştirmelisin. Görümcelerin neden umrunda ki bu kadar? Göz göre göre sana zarar vermiyolarsa bırak konuşup dursunlar. Valla ben böyle durumlarda hep eşimin yerine koyarım kendimi. Eşim bana kardeşimi kötülese ben daha büyük tepki verirdim mesela. İnsan ailesine tabiki söz söyletmez. Kendini böyle böyle törpülemezsen yıpranan sen olursun. Mutlu olmaya bak sen boşver onları.
Benimde bu tür seyler olunca çok sinirlerim bozuluyor. Eşime göre onlar ne yaparsa yapsın ben hep iyi Güleryüz’lü olucam bende bunu hazmedemiyorum ezilmek istemiyorum. Estagfurullah uzun uzun yazın bana da iyi geliyor. Bu platform da hemşerimi de bulduğuma sevindim Suan :)Konulariniza bi kaçtir denk geliyorum bende 4. Ayı bitirmek üzereyim evlilikte ve geçen bi kaç günde öğrendiğimiz hamileligim var. Eşimin ailesi hiç bir şey yapmama rağmen beni kabullenmedi ve bugüne kadar 2 kez tartistik hep aile yüzünden ben çok bişeyleri eşime hemen söylemem iyice dolmam lazım.ama şu da bi gerçek ki erkekler gerçekten göre göre bile bile ailesinin hareketlerini kabul etmek istemiyor. Bi ablası var zaten yurt dışından görüntülü yetiyor bu güne kadar bana sende kimsin demeyen dugunumun sonunu mahveden insan şimdi bebeği soruor ve arkamdan konusulanlari da ben biliyorum. Bugün kv deydik mesela eltimle alt üst duruyorlar birlikte yiyip içiyorlar.eşimin teyzesi de vardı bana hiç hal hatır yok saatlerce o gürültüyü bilmediğim muhabbetleri dinledim geldim. Sinirlerim çok bozuldu. Eve gelince eşimin dediği sana noldu ? Güler misin ağlar mısın noldugunu benden ii biliyor aslında. Demem o ki evet bende bazen eşime karşı kendimi soğuk hissediyorum ve bu ne zaman oraya gidersek yada ordan bişey duyarsam okuyor eşimi çok seviyorum ama haksizliga tahammül edemiyorum. Uzun oldu kusura bakmayın bende bi bakıma içimi döktüm çünkü kimseye anlatılmıyor kendi ailen seni mutsuz sanıyor onlara kızıyor o yüzden kimseye anlatma sana tavsiyem. Bu arada sanırım aynı memleketteniz :)
Aynen tamda dediğiniz gibi valla tebrik ederim içimi okuyup ona göre yorum ypıyosunuz anlatamadığım seyleri de anlayıp güzel tavsiyeler verdiniz çok teşekkür ederimEsin değişmez. Sen de benim gibi aradaki dengeyi sağlayamayan bir adama denk gelmişsin. Zamanla 3. Sahısların dediklerini umursamayacaksın. Sakın eşine böyle niye yaptılar dediler deme Evliliğin yipranir Taraf tutamıyor bir de aklınca ara bulacak ya sen yanlış anlıyorsun onlar seni sever bak çaya çağırıyor der O kendince yumuşatıyor ama sen daha çok bileniyorsun. Durum bu ne yazık ki Dedikodular da klasik bos muhabbetler çok üstünde durma Sen de yalandan nefret ediyorsun belli. İlerde şaşırırlar da daha feci şeyler soylerlerse ve eşinin kulağına giderse belki o zaman ağızlarının payını verir. Görümcelerle mesafeni koruman senin yararina. Onlar dedikodulara senden cevap bekliyordur lafı sana tasiyana da dikkat et. Anlatmaya kalkarsa ayy böyle şeyleri hiç sevmem günah bilmek istemiyorum de kapat konuyu. Duymaman ruh sagligin için de huzurun icin de iyi. Zaten kimin ne olduğunu görmüşsün Mutluluklar...
Evet mesela bizim de ilk tartışmamızda şikayetçi olduğu konu benim surat asmammis halama öyle söyledi. Halam da dedi sen bizden birine gelince yada eşinin ailesine gidince seni nasıl karsiliyorlar eşimin cevabı çok iyi gayet neşeli huzurlu peki sizinkilere gidince bizim kıza tavirlar nasıl dedi bnm ki kem küme başladı. Aslında dediğim gibi bal gibi biliyorlar herseyin farkindalar. Mesela şu an tv karsisinda uyumuş normalde uyandirirdim hiç ellemedim yatsın sabaha kadar da aklı başına gelsin :) sıkma canını hiç bise senden daha kıymetli değil diyeceğim gel de skma diyeceksin içinden benim öyle oluyor çünkü ama burdan okuduğum tecrübeli ablalara çevrede ki evliliklere göre demekki bazi şeyler için çok zaman gerekiyor annem hep derdi mesela benim adam beni anladı da benim ki benden gitti die evlilik gerçekten çok zor bi müesseseymisBenimde bu tür seyler olunca çok sinirlerim bozuluyor. Eşime göre onlar ne yaparsa yapsın ben hep iyi Güleryüz’lü olucam bende bunu hazmedemiyorum ezilmek istemiyorum. Estagfurullah uzun uzun yazın bana da iyi geliyor. Bu platform da hemşerimi de bulduğuma sevindim Suan :)
Benimde pat diye olmadi ne diller doktum bikere derdimi anlatcak oldum bana anlatma beni karistrma dedi dondum pes etmeden konustm benim sirdasimda derdimde caremde sende hicbisey yapamiyosan dinle aile icini disarimi anlatayim birbirimize destek olmazsak disarsi hepten kostek olur dedm daha nice cumleler kurdm bigun bana dedi otur hatun anlat senin dediklerin cok dokundu sen cikis yolu beni goruyosun ben sirt cevrdim hata yaptm dedi ogun bugun hep yanimda durur hatamida haksizligimida savunur allah razi olsunBenim de eşimden istediğim bu ama malesef.
şikayet etmek çözüm değil. O yılanlardan bende de var 3 tane. Eşimin annesi babası ve ablası. 6.senemizde kör gözleri açıldı eşimin benim evime karışmayın herkes kendi evine baksın diyerek rest çekti. Tabi bunlar yılan fıtratları sokmak, duyma görme veya gülerek lafını sok bırak.Nişan zamanı en pahalı seyleri istemişim. 300 tl ayakkabı istemişim kavga çıkmış aileler soğumus birbirinden. Yalan halbuki öyle bir şey yok. Ayakkabı kıyafetime uygun bulamadık en son bi markadan bulduk eşim ille alalım zaman kalmadı dedi bana fazla geldi aldırmadım kumaşından ayakkabı yaptırdık uygun bir fiyata. Evlendikten sonra teyzeleri yemeğe çağırmak istemiş görümcem aman çağırmayın o kendini bir şey sanıyo sizde yemez içmez sinir olursunuz demiş. Halbuki öyle bir şey yok ben hep ılımlı yaklaştım onlara. Sonra teyzesinin kızı dedi biz seni böyle bilmiyorduk hakkında şunu şunu duyduk diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?