O kadar iyi anlıyorum ki seni kaderdaşım. İnan daha şimdi eşimin telinde görümcemın yazdıklarını okudum bana atmış tutmuş. Eşim de bir tana savunmamıs beni. Bu arada 5 yıllık evliyim 1 kızım var. İlk görünce cok sinirlendim kafamda kurdum güya eşime diycem uygun zamanda sonra la havle çektim ne gerek var dedim. Çünkü aynı olayı başka görümcemde de yaşadım ve eşimin bana dediği sen yanlış anlamışsındır düşünsene ben sanki gerizekalıyım da her seferınde yanlış anlycam. Şunu da biliorum acayip kıskanıyorlar giyiminden kuşamına kadar her seyimi taklit ediyorlar o yuzden boşver dedim en kolay yapacakları şey eşimi doldurmak ben de bu yüzdenn eşimle kötü olmamaya karar verdim çok tartıştık bu yüzden. Eşin hiçbir zaman seni ailesinden önde tutmaz bu bir gercek. Tutan erkek varsa da valla bize denk gelmedı kardeşim
Hani derler ya el kızısın diye aynen öyle. O yuzden sen masumu oynayacaksın. Oynayacaksın derken de şunu demek istiyorum siddetle öfkeyle değil nazikçe anlatacaksın eşine ben onlara çok deger veriyorum onlar neden böyle yapıyor çok üzülüyorum vs demen lazım. Ve en bir öneri daha zamanla takmayacaksın inan ben ilk sene her seye ağlıyordum nerdeyse zamanla kafan o kadar genişliyor ki sen bile şaşırıyosun. İpucu politik davranmak, nabza göre şerbet vermek. Eşin seni savunmuyorsa alttan alttan işleyeceksın onların kötü yanlarını kulagına üfleyeceksin
bir de sakın kayınvaliden iyi diye ona dert yanma sana sen haklıısn der arkasını döner seni çekiştirir valla iyi kayınvalıde de vardır ama bize iyisi denk gelmedi. Mutluluklar dilerim hayat kısa sıkma canını onlara inat mutlu ol ki çatlasınlar. Asla onların yanında eşinle tartışma mesela eşin sana bir laf etse bile tenhada çıkar acısını tatlı dille