• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve iş değişikliği

Hayallerrrrr

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
297
Puanlar
303
Eşim bir fabrikada 17 yıldır çalışmakta ama sevmeyerek nefretle çalıştığı iş yerinin mesaisi olmadığı durumlarda çok güzel 8- 4,5 Cumartesi yarım gün pazar günü tatil servisi var Ama mesai olduğu zamanlar akşam 9'da çıkıyor Eve geliş saati 10 ayda bir pazar günü izin ve bu mesailer bazen aylar sürüyor nerdesye yıla yakın ne tatil için bile izin alabiliyoruz ne acil durumlar için Mesela biz hiç önceden yer ayırtıp tatile gidemedik hep kavga ile dövüş ile tatile 2 gün kala yer ayırtabildik bayramlarda da bayram süresinde sizin kullanabiliyor Yani kısacası mesai olmasa çok güzel ama mesai başladığında ömrümüzü tüketen bir iş.. Şimdi ise eşimin çok samimi olduğu iki arkadaşının kuyumcuları var ortaklar yanlarında işe başlamasını teklif etmişler eşime O da şu an Çok kararsız birincisi evimiz uzak tek arabamız var her gün arabayla gidip gelecek ikincisi her gün sabah 9 da başlayacak akşam da 19 da Dükkanı kapattıktan sonra 20 ye kadar sayım yapılıyormuş Sadece pazar günleri tatil ama çok kafası çok rahat edeceği bir iş ne yapmalı hanımlar fikrinize ihtiyacım var

Kazançları nasıl olacak iki işte esas önemli detayı yazmamışsınız. Sabah 9 akşam 8 ve tek pazar tatil buda çok zor çalışma şekli. Başka fabrikaları değerlendirdiniz mi

Kazançları nasıl olacak iki işte esas önemli detayı yazmamışsınız. Sabah 9 akşam 8 ve tek pazar tatil buda çok zor çalışma şekli. Başka fabrikaları değerlendirdiniz mi
Geçen yıl başka işler için çok çabaladık ama bi türlü olmadı nasip dedik devam ettik kazanç hemen hemen aynı gb ama onu çok düşünmüyorum bende çalıştığım için (kurumda ve maaşım çok şükür güzel) ben aslında kafası rahat olsun istiyorum aslında hepimizin kafası rahat olsun ama dediğiniz gb buranında saatleri çok

Eşim bir fabrikada 17 yıldır çalışmakta ama sevmeyerek nefretle çalıştığı iş yerinin mesaisi olmadığı durumlarda çok güzel 8- 4,5 Cumartesi yarım gün pazar günü tatil servisi var Ama mesai olduğu zamanlar akşam 9'da çıkıyor Eve geliş saati 10 ayda bir pazar günü izin ve bu mesailer bazen aylar sürüyor nerdesye yıla yakın ne tatil için bile izin alabiliyoruz ne acil durumlar için Mesela biz hiç önceden yer ayırtıp tatile gidemedik hep kavga ile dövüş ile tatile 2 gün kala yer ayırtabildik bayramlarda da bayram süresinde sizin kullanabiliyor Yani kısacası mesai olmasa çok güzel ama mesai başladığında ömrümüzü tüketen bir iş.. Şimdi ise eşimin çok samimi olduğu iki arkadaşının kuyumcuları var ortaklar yanlarında işe başlamasını teklif etmişler eşime O da şu an Çok kararsız birincisi evimiz uzak tek arabamız var her gün arabayla gidip gelecek ikincisi her gün sabah 9 da başlayacak akşam da 19 da Dükkanı kapattıktan sonra 20 ye kadar sayım yapılıyormuş Sadece pazar günleri tatil ama çok kafası çok rahat edeceği bir iş ne yapmalı hanımlar fikrinize ihtiyacım var

Yok onu geçen yıl araç alırken yardımcı olmak adına vermişlerdi şuan 1 yıllık falan bi tazminatı var
16 yıllık tazminatını geçen yıl aldığı için farklı işlere bakabilir. Ancak arkadaşla çalışma ne kadar mantıklı tartışılır.

Eşinizin kuyumculukla ilgili bir bilgisi veya ilgisi var mı ? Kuyumcuda çalışırsa da sürekli hırsıza, uğursuza karşı tetikte olması gerekecek.

Çalışma saatleri aynı gibi. Kafası rahat edecek mi bu garanti mi? Nihayetinde dükkan. Ayrica yol masrafı ödenecek mi? Mesafe uzak ve araba ile gidip gelecek demişsiniz. Dükkana gelince izin olayları aynı olmayacağı garanti mi? Buradan bakınca iki arkadaş ortak, onları rahat ettirecek bir çalışana ihtiyaçları var gibi görünüyor. Yarın işler ters gitse dükkanı kapatsalar esinizin başka bir alternatifi var mı?

16 yıllık tazminatını geçen yıl aldığı için farklı işlere bakabilir. Ancak arkadaşla çalışma ne kadar mantıklı tartışılır.

Eşinizin kuyumculukla ilgili bir bilgisi veya ilgisi var mı ? Kuyumcuda çalışırsa da sürekli hırsıza, uğursuza karşı tetikte olması gerekecek.
Evet bende onu düşündüm arkadaşla çalışmak iyi mi olur kötü mü bir şeye kırılsalar belki araları bile açılabilir çok kararsızız..Her cumartesi yanlarına gidiyor yıllardır vakit geçirirken biraz öğrendi de ama tabii tamamen bilmiyor yine işi öğretiriz demişler

Evet bende onu düşündüm arkadaşla çalışmak iyi mi olur kötü mü bir şeye kırılsalar belki araları bile açılabilir çok kararsızız..Her cumartesi yanlarına gidiyor yıllardır vakit geçirirken biraz öğrendi de ama tabii tamamen bilmiyor yine işi öğretiriz demişler
Başka iş arayacaksa arasın ancak arkadaşla iş üstelikte kuyumculuk gibi bir işe kalkışmak hiç akıl karı değil.

Fabrikada yıl içinde aylarca olan mesai kuyumcuda yıl boyunca her gün gibi geldi bana. Yanlış mı tarttım bilemiyorum, o hesabı net yapın isterseniz. Her gün benzin yakmak bir süre sonra sizi sıkıntıya sokabilir sanki. Ben olsam tercih etmem sanırım.

Baska fabrikalara baksın madem 17 yıllık tecrübesi var zorlamaz diye düşünüyorum.

Şimdi ki çalıştığı fabrikada da sadece ayda bir mi Pazar tatili,cümle içinde öyle yazmışsınız sürekli çalışmak bunalmış olabilir işten cıkmadan başka fabrikalara baksın.

Oldu da anlaşamadılar esiniz bu kuyumcu işinden ayrilmak zorunda kaldi plan nedir?

Orada çalışırken arkadaşları patron olacak kolay olmuyor öyle

Back
X