Eşim ve kayınvalidem

adri1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
26
8
86
İzmir
Iyi aksamlar. Benim bir sorunum var ve ne yapacagimi bilemiyorum. Ben 1 yillik evliyim bu haftasonu da ilk bebegimi dogum yapacagim. Kayinvalidemle birlijte yasiyorum. Esim evlenirken onu yalnuz birakamayacagini soyledi ben de malesef kabul etmistim. Ancak kayinvalidem evdeki herseyde soz sahibi ve dedigim dedik biri. Bisey soylediginde onun dedigi olmali. Ev sanki onun gibi davraniyor. Dogum icin annem 3 gun geldi evimi temizledi. Ancak ne esime ne de kayinvalideme yaranamadi hatta arkasindan dunya laf ettiler. Ikisi de cok nankör. Ben hamile olduğum halde beni uzmekten cekinmiyorlar. Sizce ne yapmaliyim lutfen yardimci olun cok yoruldum.

Yaşadıklarımız da hayatımızdaki insanlar da bizim seçimimiz.Bunlar kontrol edebileceğiniz şeyler çünkü.Başta tanıdınız ve kabul etmişsiniz.Hemen de çocuk yapmışsınız.Onlar kötü ama siz hayatınıza almışsınız.Şimdi boşanın demekten başka ne diyelim ki? Hamile karısına böyle davranılmaması gerektiğini kendinden bilmiyorsa bu yaşta siz mi öğreteceksiniz?

Ev sanki onun gibi davraniyor.

Çünkü ev onun evi, sizin değil.
Baştan kabul etmemeliydiniz.

Annenizin gelip evi temizlemesi de olmamış, elbette sizin iyiliğinize, belki hani kvye de güzellik olması için yapmıştır ama bu hareket maalesef annenizin ağırlığını düşüren bir hareket olmuş. Dediğim yanlış anlaşılmasın, samimi ve doğru bir şey bu şekilde yardımlaşma, ama bu temizlik, hak edene yapılır. Kızını ezen kadının evini temizlemek ise, hata. Eşinize en fazla "Oğlum şurada doğuma bir şey kalmadı, ev temizliği için ne düşünüyor annen? Ortak bir hanım mı tutsanız?" filan demeliydi. Bir daha yapmasın, siz de doğumdan sonra yayılın, keyfinize bakın. Artık laflara da kulak tıkayın. Yapacak bir şey yok.

Kayınvalidemle aynı evde oturacağım, annem evi temizleyecek ve benim eşimlr anası oturup anamın arkasından olur olmaz konuşacak..! O kadını evimden kovar bir daha da asla evime almam..Oğlu da gitsin anasını anasının kendi evinde görsün o zaman.. Ne münasebet canım.!
Edit: siz ev kurdunuz da kayınvalide mi size yerleşti yoksa siz mi onun evine yerleştiniz..? Eğer ev sizin değilse kesinlikle ayrı eve çıkmanız şart..

Ben temizletmedim ben yapamadigim icin annem gelip yapmak istedi hatta ben yapma birak o yapsin dedim ama dinlemedi laf olmasin dedi yaptı. Koltuguma buhar makinesi annem temizlik yaparken hasar vermis kayinvalidem kalkmis bgn bana yepyenu koltuk gitti niye yaptiki diye söylendi. Esim de ayni sekilde. Ben nasi ayni evde olmayi kabul ettim hic bilmiyorum. 5 aylij hamileyken esimme ayni evde yasamak istemedigimi soyledim beni kolumdan tutup evden disari atti. Ailem bilmiyor.

Kimi kimin evinden kovcak. Kovması için konu sahıbının kendi evi olması lazım (eşinin degıl bizzat kendısının) gerçi kendı evı olsa kv ıle yasayacak bırı olmazdı zaten genelde bızım toplumda erkegın evı olur kadın yerleşir. :) Adamın evınden anasını kovmak sıkar biraz.
Hemende çocuk yapılmış. Ayrı ev hayal, çocuk olmasa bi dk durmam dıye dert yanıp yanıp oturcak orada artık.

kaynananın yaşadığı evi gelip annen temizliyo, bide kaynana utanmadan arkasından laf ediyo adam seni kapının önüne kpymuş. çokmu sezsizsin ezdirmişsin kendini. çocuk olduktan sonra daaha kötü olur bu

Sizin eşinizde merhamet yok.. Kolundan tutup dışarı atmak çok ağır.. Ben o eve geri girmezdim..

Ev esimin üstüne. Kredisini ödüyoruz. Kayninvalidem esinden bosanip ogluna güvenmiş ekmek elden su gölden yaşıyor. 2000tl geliri olmasina ragmen ev icin tek kuruş harcamiyor. Kendi cep telefonu faturasina kadar esim oduyor.

Eşler arasında senin benim varsa zaten olmaz o iş.. Ha kadının ha erkeğin evi bana göre.. Kirada oturduklarını var saydım ben daha çok aslında..

Çalışıyor musunuz?

Hayatını karartma kararını beraber oturma teklifini kabul ettiğin an özgürlüğünü de kaybettin maalesef artik ana oğulun esiri olmuş sun

Evet calisiyorum suan dogum iznindeyim
O zaman neden geri döndünüz sizi kapıya koyduğunda.? Sizden bu cesareti almış eşiniz..? Ezdirmeyin kendinizi.. Susmayın.. Kapının çnünr koyulmak ne demek ya? Ben olsam doğumu annemin yanında yapardım.. Lohusalık bitene kadar da o eve dönmezdim.. İznim dolduktan sonra maaşımı almaya başlayınca da boşardım o adamı.. Böyle bir adamdan merhametli bir baba da çıkmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…