esim ve kayinvalidemin bebek dogmadan planlari

Kocam hep annesini haklı görüyor :(( doğum sonrası annemde kalmama da izin vermesi için onun annesinden izin almam lazimmis hastaneye bile gelmicekmis kaynanm nasolsa aynı sokaktayiz evde gorcek milletede gostercek dye ama ben doğum sonrası yardıma ihtyc duyucam kaynnm ise bunu asla yapamaz annem gbi olamaz annem gelip kalsa oda rahat edemez salondaki odamız kose misafir için rahat yatacak yer yok :(

Bu ne ya. Başlarım onun annesine. Ama siz çok sessizsiniz ki bukadar yüklenebiliyorlar. Adam seni annesinden sonra görüyor bariz.

Allah yardımcın olsun canım.

Ben eşime kiyamiyorum üzülüyorum vicdan azabı çekiyorum falan ama onun yaptığına bak. Biliyorsunuz doktor kontrolu vs kacgundur yoktum çalışınca kayınvalidem bebeğe bakicak bu zTen çok önceden planlanmış ama yazın köye gttgi zamanlarda onla göndermeye asla izin veremem.yazın götürcekmis esim söz vermiş bana kim sordu acaba ??o dönem kendi anneme bırakırım gerekirse annemi çağırırim ama 750km uzağa bebegimi goturemem gelir gelmez moralim bozuldu okadarda ozlemistim oysaki evimi,eşimi..kayınvalidemi bile onca bencilligine düğün zMani yaptığı cahilce hareketlere rağmen içimdeki suçluluk duygusuyla her insan hata yapar mantığıyla affetmistim ona bile oğlundan dolayı üzülüyor suçluluk hissediyordum ama bebegi kendi bebegi gibi sahiplenmesi konuşma tarzı çok sinirimi bozdu .bide bebegi baglayacakmis enaz kirki çıkana kadar doktorlar okadar uyarıyor kalça cikigi oluyor vs diye bide ya...isim konusunu hiç açmayım zaten :( maddi olarak bizden hep beklentisi oldu ailenin şimdi bile var çocukları olcak diye düşünmuyorlar zaten eminim bebeğe bakarken sudan sebeplerle surekli para talep edecek ...keşke anneme baktirabilsem ama esim asla o tarafa yanasmadi uzak oturdu karikoylu derlermiş...ağladım özledim diye ama geldigmde aradığımı bulamadim :(

Bende senin gibi kayınvalidenin aşırı sevgisinden mağdur olanlardanım.Bebeğini sakın yanından ayırma ben kaynanam yüzünden çocuğumu emziremedim yıllardır içimde yara arkadaşlarımı görürdüm emzirirken ağlar dururdum. ikincide aynı hatayı yapmıcam ne olursa olsun akıllandım çünkü. Sende sakın gönderme zaten dayanamazsın hasretine o sana verilen emanet başkalarına teslim etme kardeşim.

Kendince yarattığın bir suçluluk psikolojisinden verdin tavizi bunlara şimdi bebeğinebile el koyuyorlar yazık.
Sıyrıl at şu içindekileri
Kendi hayatına , evliliine hakim ol, yoksa h yat boyu kocanın, kv nin gölgesinde yaşarsın.
Evladın hakkında bile söz hakkn olmaz.

Yazik ! :50: Sucluluk psikolojine girip kendini o kadar cok ezdirdin ki simdi seni saymiyorlar bile. Ama bunlarin tum sebebinin sen oldugunu dusunuyorum. Hic bir sey icin gec degildir. Artik dişını gosterme zamanı. Resmen sindirmisler seni yaa hayret bir sey. Biz burda okurken kuduruyoruz sen nasil hala sakinligini koruyabiliyorsun arkadasim? Hangi devirdeyiz Bu nasil bir cahilliktir...

Ben bile gıcık oldum şuan. Bağlamak nedir bilmiyorum ama sakıncalı bişeyse istemiyorum de kestir at. Gerekirse bağır et ama istediğini yapmasına izin verme.
Heleki 750 km öteye sakın gönderme. Ama kocanda annesinin tarafında durduktan sonra sana biraz zor söz hakkı düşer.

Kendince yarattığın bir suçluluk psikolojisinden verdin tavizi bunlara şimdi bebeğinebile el koyuyorlar yazık.
Sıyrıl at şu içindekileri
Kendi hayatına , evliliine hakim ol, yoksa h yat boyu kocanın, kv nin gölgesinde yaşarsın.
Evladın hakkında bile söz hakkn olmaz.

Evet içimdeki suçluluk duygusundan oldu tüm bunlar Dedimki Allahım ben bi hata yaptım ama bu insanları hiç kirmayimki beni affet buseferde tepeme çıktılar gerçekten :(( eşimin abisi erkek kardeşleri evli oldgnu unutup zırt pirt cagiriolar tMam bir sokak var arada ama acil bir sancim tutsa yalnız kalmak istemiorm pes oynayacak ve maç izlicekler dye çok dusuncesizler ya tek evli olan kocam dger ucu bekar ama hiçbir gelin benim.kdr taviz vermez...herkes kocasIİ haftasonu yannda olsun ister...bide ben dogum yapınca zırt pirt gelicek abisi kardeşi ben nasıl rahat emziricem oda deistrmek zorunda kalicam bebegi usuturum dye korkuorm smdiden bunlar aklımda kış bebegi olucak bebek :( abisi falan çok düşüncesiz gelir bize haftasonu yatar tv izler zTen köşe şeklinde salondaki koltuk bana oturcak yer kalmaz.ben içimdeki suçluluk duygusundan çok yüz verdim ama yine bile kocam ewe erken gelse kilibik diyorlar dün on da geldi maçtan gtme erken demişler oda pınar evde uyumstr falan dye bakmaya geldi gene kilibik demişler bana mesaj atmis aramis görmedim ben o sıra dger odada çamaşır katliodum merak etmiş gelmiş ayrıca on da çok erken bi saat deil :(

Yazik ! :50: Sucluluk psikolojine girip kendini o kadar cok ezdirdin ki simdi seni saymiyorlar bile. Ama bunlarin tum sebebinin sen oldugunu dusunuyorum. Hic bir sey icin gec degildir. Artik dişını gosterme zamanı. Resmen sindirmisler seni yaa hayret bir sey. Biz burda okurken kuduruyoruz sen nasil hala sakinligini koruyabiliyorsun arkadasim? Hangi devirdeyiz Bu nasil bir cahilliktir...

Normaldede zTen çok cildirmadigim sürece dislerini gösteren biri deilim ama sosyal hayattada bukdr ezdirmemstm hc kendimi.ama evladiMsozkonusu artik kendimi toparlamam lazım..

Bu ve benzerlerini inan cok kisi yasiyor. Sanki sen annesi degil de sadece dogurascak kisisin, dogurunca da isikn bitecek. Ailelerde bu dusunce var nrf yazik ki. Olnlarà bunun olmayacagini, cocugunla ilgili onemli karalari hattà onemsizlrri bile senikn verecegini, babasinin bile ikincik plandà oldugunu anlatacaksin. Anlamazlarsa da kendilrrini yesinler. Bebegin bakimindan annesi sorumludur. Baba bile karisamaz. ilk ikki yil anne kuzusu. Ne demzek koyr gitmek. Cok babaanneyse o zaman koye gitmez cocuga bàkar. Islerinrf gelincrf sizden dàhà cok dusunur karar verirler, islerine gelincrf koyden vazgecemezler.
Siz Alkahtàn istzeyin nrf isteyecekseniz. Hele bir saglikli dogsun, herkes gorecek dogriklari.

Bu ve benzerlerini inan cok kisi yasiyor. Sanki sen annesi degil de sadece dogurascak kisisin, dogurunca da isikn bitecek. Ailelerde bu dusunce var nrf yazik ki. Olnlarà bunun olmayacagini, cocugunla ilgili onemli karalari hattà onemsizlrri bile senikn verecegini, babasinin bile ikincik plandà oldugunu anlatacaksin. Anlamazlarsa da kendilrrini yesinler. Bebegin bakimindan annesi sorumludur. Baba bile karisamaz. ilk ikki yil anne kuzusu. Ne demzek koyr gitmek. Cok babaanneyse o zaman koye gitmez cocuga bàkar. Islerinrf gelincrf sizden dàhà cok dusunur karar verirler, islerine gelincrf koyden vazgecemezler.
Siz Alkahtàn istzeyin nrf isteyecekseniz. Hele bir saglikli dogsun, herkes gorecek dogriklari.

İnsallah canım ya bi dogsa hayırlısyla...kayinvalidem çok cahil biri boş boş konusuyor küfürlü konuşuyor bazen onun yetiştirmesini istemiorum zaten ama calismak zorundayim bir süre sonra bebegi ona bırakmak zorundayim ama ise donmedgm süreçte bari huzurlu olsam bebegimle..

Back
X