esim ve kayinvalidemin bebek dogmadan planlari

Erkekler birbirlerini bir yere çağırdığında kışkırtmak için kılıbık der. Eşin bunu anlayamamış. Gitmeyince cidden kılıbık olduğunu mu sanıyormuş :)

Sürekli ayni muhabbet zoruna gidiyor hemen onunda ..kardeşleri bi evlense onlarida gorcez ama zor evlenmeleri bu gidişle.kayinvalidem annem o yaşlı haliyle gözleri zor görüyor kadın gözlükle kendini yora yora üç tane yelek ordu bebege aman boşa ugrasiolar diye bide kucumsemezmi deli oldum kendide pazardan beş tl ye yelek almış küçümsemek için söylemiyorum alması önemli sonuçta dusunmus diyorki ben uyanigim onlarin günlerce uğraştıgni ben bes tl ye beş dakikada aldım küçümsuyor sinir oldum annem ve annemin komsularii sağolsun cicili bicili COk güzel şeyler orduler ya ben bukdr iyi nyetle yaklaşırken beni bile bukadar kzdiriyor bu kadın :((( kötü biri deil ama cehalet çok kötü :((

2-3 aylık bebek annesinden nasıl ayrılır yaa 750 km uzağa hemde, görecek olan gelsin görsün bebeği hediyesini altınını bıraksın gitsin ben deliririm heralde bunun şakası bile yapılsa yıkarım ortalığı milletin elinde oyuncak olacak çocuk, hem işten çıkarılmışsın bebek doğduktan sonra hemen nasıl iş bulacaksında sen çalışıp kv bebeğe bakacak? gerekirse çalışma efe kocan baksın size

Bebegin bağlanması konusunda ne dusunuyorsunuz ben kiyamam ya kirkgun :(( esir gibi heryerini baglicakmis eski adetmis daha iyiymiş haklı mi sizce netten arastrdm doktorlar çok karşı.

2-3 aylık bebek annesinden nasıl ayrılır yaa 750 km uzağa hemde, görecek olan gelsin görsün bebeği hediyesini altınını bıraksın gitsin ben deliririm heralde bunun şnakası bile yapılsa yıkarım ortalığı milletin elinde oyuncak olacak çocuk, hem işten çıkarılmışsın bebek doğduktan sonra hemen nasıl iş bulacaksında sen çalışıp kv bebeğe bakacak? gerekirse çalışma efe kocan baksın size

İş bulmam kolay canım uzun yillardr aynı işi yaptgm için belli bir çevrem.oldu smdi bile Nezmn baslicaksin dye soruyorlar ama ben bebek altiay olnca calisirm diyorum ama kaynnm üç dortayda ele avuca gelir toparlanır çalsrsn dio ev almak çok istiorz düğün borçlarını tazmntmla kapattm calisinca direk para brktreblcem eşimin çalışmasyla ev almamız zor benm maaşım falan daha fazla ondan ...bebeğe hicbsey almadılar kayınvalidem bana şunu al bunu al yorgan diktir falan diyor ama al bak şunu aldım demiyor ozenipte..altında yapmazlar yani dugudne bile bilezikleri kendim aldım krediyle bebeğe ne altını :)) maksat hava atmak köye .beni de düğünden sonra goturmslrdi bir bilezigimi bozdurup

Yazın ele avuca gelicekmis daha dogmadi canım 36haftalik hamileyim heran gelebilir bebekte :) 6aylikken 1 yaşındayken falan düşünuyorlar konusu geçti oyle köyde eşimin dedesi falan var o gorcekmis akrabalarvavarmış Banane ya isteyen gelsin görsün iyi niyette biyere kadar ama dimi yanlışmi dusunuyorum kiskanclikmi ediyorum yazları gidecekmis onla bende rahat edermisim esim beni düşünmus kendkze zaman ayirrz calisicaz ztn diyor da ben naparm Okdr zmn dayanamam

eski köye yeni adet mi geldi? benim bildiğim bebek görmeye gidilir. bebek görmeye ayağına getirilmez. istedikleri kadar konuşsunlar. çocuğunu verme kimseye. benim çocuğum 2 yaşında bir gece ayrı kalmadım. kaldı ki memeleketin öbür ucunu köye bensiz götürecekler. avuçlarını yalarlar. ısrar ederlerse saç baş Allah ne verdiyse yolarım.

Son düzenleme:
2-3 aylık bebek annesinden nasıl ayrılır yaa 750 km uzağa hemde, görecek olan gelsin görsün bebeği hediyesini altınını bıraksın gitsin ben deliririm heralde bunun şakası bile yapılsa yıkarım ortalığı milletin elinde oyuncak olacak çocuk, hem işten çıkarılmışsın bebek doğduktan sonra hemen nasıl iş bulacaksında sen çalışıp kv bebeğe bakacak? gerekirse çalışma efe kocan baksın size

İssizlik maaşım bebek doğduktan biray sonra btior ondan kaynnm ucay sonra falan ise gtmemi istiir çocuk buyur bebek dio ama ben altı ay olmadan bırakamam :(( çok küçük olur kiyamam.smdi maaşım gene var biseklde dye ses ckarmiolar.abileri olsun kaynnm olsun benm çalışmadgmi evin kira oldgnu bile bile bebekleri olcak dye yardım etmeyi bırak ne koparsak kardır modundalar...bugün arıyor esimi çaya gelin bseyle alın gelirken dye yemege çağırır kola ekmek alın basit şeyler belki ama mutlaka karşılık bekler yani dusunuorm bebeğe bakınca ne isticek ki Kaynim demsti bakıcı baksa para vercktnz annemede verin sakayla karısık ama her şaka da gerçek vardır hesabı birazda.sen bana çok kiziosun cnm ama benm psikolojim bu olaylar içinde mecburen bozuldu sessiz sakin kalınca geçmişe odaklandım bunlarin oyzden başıma geldgni dusundm hep :(

İş bulmam kolay canım uzun yillardr aynı işi yaptgm için belli bir çevrem.oldu smdi bile Nezmn baslicaksin dye soruyorlar ama ben bebek altiay olnca calisirm diyorum ama kaynnm üç dortayda ele avuca gelir toparlanır çalsrsn dio ev almak çok istiorz düğün borçlarını tazmntmla kapattm calisinca direk para brktreblcem eşimin çalışmasyla ev almamız zor benm maaşım falan daha fazla ondan ...bebeğe hicbsey almadılar kayınvalidem bana şunu al bunu al yorgan diktir falan diyor ama al bak şunu aldım demiyor ozenipte..altında yapmazlar yani dugudne bile bilezikleri kendim aldım krediyle bebeğe ne altını :)) maksat hava atmak köye .beni de düğünden sonra goturmslrdi bir bilezigimi bozdurup

valla canım ben 2 sene ücretsiz izin alıcam isterse 10 günde ele avuca gelsin evde alınır arabada lakin bebeğinle geçireceğin zamanın geri dönüşü telafisi yok onlar çok biliyo, sen bi kere hala eşime acıyorum üzülüyorum falan deme bizi iyice çileden çıkarma

Annem hep anne olunca anlarsin der,ben annelik nedir bilmiyorum dolayisiyla anlamiyorum ama cok ustun bir duygudur herhalde.Cocuk 6 aylikken cok buyumus oluyor da sanki plan yapmislar.Annesi dururken siz kimsiniz :47: Cocugumun koy ortaminda yetismesini asla istemem.Hele densiz kayinbiraderler ve cahil babaanne ile.Evlerden irak.Koy yerlerinde aa sunun torunu gelmis falan denir,bir agizdan yayilir,zaten hepsi birbirini taniyor orda,bir kamyon insan cocugu gormeye gelir,Allah korusun cocuga bir sey olur fittiririm valla hatta katil bile olabilirim. Esine de bravo,esya sanki o. Bu nasil bir zihniyet.O kadar nasil dayanacakmissin? . Gormek isteyen eve gelsin gorsun kaciyorsunuz sanki :47: Hatta birinci derece yakinlar disinda kimse gelmesin. Dusundukce sinirlendim.Icimden disi panter cikabilir.

Son düzenleme:
valla canım ben 2 sene ücretsiz izin alıcam isterse 10 günde ele avuca gelsin evde alınır arabada lakin bebeğinle geçireceğin zamanın geri dönüşü telafisi yok onlar çok biliyo, sen bi kere hala eşime acıyorum üzülüyorum falan deme bizi iyice çileden çıkarma

Eşimi gerçekten seviyorum ama cahilligi bencilligi saçma düşünceleri beni çileden cikaricak dokuz aylık Hamileyim dört kere hastaneye geldi zorla oda söylene söylene skldm çok beklioruz falan dye :(( ama beşik falan alirkende çok ozendi yani aslnda içinde var sevinç ama despot malesef çünkü babasından ayrı büyümus genelde babası bırakmış karıyla kızla para yemiş sonra geri gelmiş köye ve annelerine hc deger vermedgi için bole şeyler kilibiklik gelior onlara ..aslında görevi benle hastaneye gelmek ama neyse diyorum genelde tek Gttm ama artık çok ağırlaştım doğum çok yakın dye annemi çağırıyorum :((

Bebegin bağlanması konusunda ne dusunuyorsunuz ben kiyamam ya kirkgun :(( esir gibi heryerini baglicakmis eski adetmis daha iyiymiş haklı mi sizce netten arastrdm doktorlar çok karşı.

bunu doktora sormayı öner. Senin istemediğin hiçbir şeyi yaptırma ikna olma sakın. Bağlamak ne ya. Mantığı neymiş. Off çok cahil bir aileye düşmüşsün sen.

Bir de bebek doğunca köye neden sen gitmiyorsun bebeği göstermeye.

Eşimi gerçekten seviyorum ama cahilligi bencilligi saçma düşünceleri beni çileden cikaricak dokuz aylık Hamileyim dört kere hastaneye geldi zorla oda söylene söylene skldm çok beklioruz falan dye :(( ama beşik falan alirkende çok ozendi yani aslnda içinde var sevinç ama despot malesef çünkü babasından ayrı büyümus genelde babası bırakmış karıyla kızla para yemiş sonra geri gelmiş köye ve annelerine hc deger vermedgi için bole şeyler kilibiklik gelior onlara ..aslında görevi benle hastaneye gelmek ama neyse diyorum genelde tek Gttm ama artık çok ağırlaştım doğum çok yakın dye annemi çağırıyorum :((

Allah bi avazda kurtarsın inşallah tabiki anneni çağırcaksın bu gibi zamanlarda anneden ötesi var mı Allahın izniyle bende 32.haftada Ankaraya annemlerin yanına gidicem bebeğin 40ı çıkana kadarda orda kalıcaz, ay sakın yollama bebeğini düşündükçe kötü oluyorum zaten psikolojin yerlerde iyice kötü olursun,mamasıydı gazıydı emmesiydi uyumasıydı derken o bebek senin kafanı dağıtacak sana yaren olacak

bunu doktora sormayı öner. Senin istemediğin hiçbir şeyi yaptırma ikna olma sakın. Bağlamak ne ya. Mantığı neymiş. Off çok cahil bir aileye düşmüşsün sen.

Bir de bebek doğunca köye neden sen gitmiyorsun bebeği göstermeye.

Doktorlar çok karşı kactane yazı okuduysam ki banada çok kötü geliyor bebek esir gbi eli kolu bağlı :(( köye ben bikere yeni evliyken gittim çıldırcaktm patladim dedesi bana basortu taktriyor :(( ben açığım ve kendimi çok çirkin hssediordm o şekilde yanlış anlasilmasn asla kapalilga karşı deilm ama ani bisekilde sırf akrabaları için kendimi hiç olmadgm imaja burumek çok zor gelmsti Normalde kapalı olsam ona göre bi tarzım olur orda kimin başörtüsunu verdyssler onu taktım falan hc yaksmadi bana öyle geldi .gerçi sorun bu deil sorun kaynnmn bebek üzerindeki hayalleri ve ne yazikki içersnde ben yokum :(( benim ise basladgmi hayal edioda oyzden ikisi gdio bebekle tam tarih yok ama hayal kurulmuş plan yapılmış esimde zevkle onaylamış ben buna bozuldum

Bebek sadece uyurken daha kaliteli bir uyku sürdürebilsin diye kundaklanabilir.Bu kundaktan kasıtta eskisi gb mumya gb değil,sadece ellerini yüzüne götürüp korkmasın diye gayet naif bir şekilde battaniyesiyle olur,yani ayakları fln serbeesttir yine buarada..Bu da gerektiğindedir çocuk zaten huzurla uyuyorsa gerek yok ki..ya da yüzüstü uyumayı seviyordur korkmaz kendi hareketlerinden..Kaynananı kundaklayıp ağzına çorap sokasım geldi:47::9: Çok kızdım çok..Bence dediğim gb şimdiden önlemini al ve tepkini koy..

Son düzenleme:
kesinlikle karşıyım kundağa çocuğa eziyetten başka bir şey değil
o cahil kaynanı da içimden boğmak geldi
kimseye eyvallah etme
onun anası sensin ne demek el kadar bebeği uzağa yollamak
gebertirim ben o karıyı aaaaa daha neler şaşırmış
kocanın aklından şüphe ettim
ne ayıp anneden ayırılır mı bebek
tövbe tövbe ya
taviz yok sen bildiğini oku
allah allah allah

Allah bi avazda kurtarsın inşallah tabiki anneni çağırcaksın bu gibi zamanlarda anneden ötesi var mı Allahın izniyle bende 32.haftada Ankaraya annemlerin yanına gidicem bebeğin 40ı çıkana kadarda orda kalıcaz, ay sakın yollama bebeğini düşündükçe kötü oluyorum zaten psikolojin yerlerde iyice kötü olursun,mamasıydı gazıydı emmesiydi uyumasıydı derken o bebek senin kafanı dağıtacak sana yaren olacak

Aminn cnm allahrazaolsun Senide insallah..bu benimm ilk bebegim belki birdaha olmayacak bile bide kocam sen bakamazsn anneme güveniorm diyo bebek aglaynca bende aglarmsm kiyamam belki ağlarımda doğru ama kim annesnden dhaa iyi bakablr kaynnm kesin doğunca bebeğe şöyle yap böyle yap dye başımızdan ayrilmicak smdiden stres bastı ama bende doğumdan sonra anneme gtmek istiorm buraya gelse babama kim bakcak göz amelyti var o donemde damlaları vs hemde burda kaynnm annemide cildrtabilir :(şimdiye kadar hicbirseylerine hayır diyemedim sustum ama bebek konusu bambaşka...

Alla allaaa kedi yavrusu mu bu canım anneden ayrılacak 2 aylıkken, köylere yollanacak, daha neler artık, tartışlılacak en ufak bi tarafı bile yok mevzunun.

Canım benim anladığım kadarıyla baya dertlisin ve aslında hamileliğinin de verdiği durumla olayları fazla ayrıntılı düşünüp kafaya takıp büyütüyorsun. 9 aylık bir meleğim var benim. doğumdan sonra 40 gün annemdeydim. kimse ses edemedi ve başta ben buna müsade etmem. 1 hafta da kayınvalidemde kaldım sorun olmadı. ama senin durumun biraz farklı başta eşin fazla anneci. senin düşüncelerine ve değerlerine de değer vermek zorunda. ayrıca bebeği hele bi kucağınıza alın kimselere bırakamazsın. en başta eşin akşam olsun da göreyim koklayayaım diye uçarak gelir eve. annesine falan da verip 750 km mesafeye hem gönderilmez hem de gönderemez zaten. ayrıca ağırlığını koy ve çalışan bir bayansın, ayakların üzerine bas ve hakkını kullan tatlım. üzüldüm senin için. evlilikte kayınvalideyle görüş faklılığı ve eşin de pasif kalması çok üzücü. takma kafanı bak stresten oğluşun büzüşüp kasılacak karnında. kıyamam ona:(

Doktorlar çok karşı kactane yazı okuduysam ki banada çok kötü geliyor bebek esir gbi eli kolu bağlı :(( köye ben bikere yeni evliyken gittim çıldırcaktm patladim dedesi bana basortu taktriyor :(( ben açığım ve kendimi çok çirkin hssediordm o şekilde yanlış anlasilmasn asla kapalilga karşı deilm ama ani bisekilde sırf akrabaları için kendimi hiç olmadgm imaja burumek çok zor gelmsti Normalde kapalı olsam ona göre bi tarzım olur orda kimin başörtüsunu verdyssler onu taktım falan hc yaksmadi bana öyle geldi .gerçi sorun bu deil sorun kaynnmn bebek üzerindeki hayalleri ve ne yazikki içersnde ben yokum :(( benim ise basladgmi hayal edioda oyzden ikisi gdio bebekle tam tarih yok ama hayal kurulmuş plan yapılmış esimde zevkle onaylamış ben buna bozuldum
şimdi doktorlar değil kundak yapmayı ellerine eldiven takayı bile önermiyor tırnaklarını kesin bebek elini kullansın diyor elleri üşürse ancak o zaman eldiven takılır o üşüme de kışın olur sen bu aileyi nerden buldun zorla baş kapatmak ne demek millet için ne kadar cahiller kusura bakma canım

kesinlikle karşıyım kundağa çocuğa eziyetten başka bir şey değil
o cahil kaynanı da içimden boğmak geldi
kimseye eyvallah etme
onun anası sensin ne demek el kadar bebeği uzağa yollamak
gebertirim ben o karıyı aaaaa daha neler şaşırmış
kocanın aklından şüphe ettim
ne ayıp anneden ayırılır mı bebek
tövbe tövbe ya
taviz yok sen bildiğini oku
allah allah allah

Kocama göre bebeğe annesi daha iyi bakar o dört çocuk büyütmüş ben yapamazmism hem işime gücume donmem icinmis.kundak olayi beni zTen ençok delirten ya kendimi hayal ediorm onun dediği seklde boguluyorm kucucuk bebeğe nasl kyarim.anlaşılan beni zor günler beklior annemde kalsam dedikodm yapilcak ama huzurlu olcam belkide en iyi yol ben bisure bebekle orda kalmalym hastane çıkışı ki oraya yakın hastane kontrollelre gdrken bile annemden gdiorm.

Patlamazsın merak etme. Sen o evde patlamıyosun köyde hiç patlamazsın. Kalabalıkta vakit geçer hem. Evet bebeği köye götürüp akrabalara göstericez de eşine. Gerekirse orda böyle bi mevlüt falan okutursunuz.

Ona gore uzun etek uzun bluzlar başörtüler götürürsün yanında. Ortama uyum sağlicaksın birazcık. Tamam anlaşamıyosun ama eşin ve çocuğunu bi başına memlekete yollayamazsın. Milletin lafını bu kadar önemseyen eşin sen gitmeyince dedikodu yapıcaklar diye korkmuyor mu?

Ben giyimime ne eşimi ne babamı karıştırtırım. Eşim kısa etek giymemden hoşlanmıyor ama ağzını açsın sıkıyosa. Ama eşimin ailesi küçük yerde yaşıyor. Ona gore giyinirim. Bunu kimsenin söylemesine uyarmasına lüzum yok.

Neyse sonuç ne kundak yapılacak ne de bebek tek başına köye gidecek. Bebek doğduğunda hastanede doktora eşinin yanında kundak meselesini aç bakalım doctor ne diyor kendi duysun.

Back
X