Eşim ve kıskançlık krizleri...

kısı kendınden bılır hesabı olmasın sakın!
valla hıc bellı olmuyor belkı kendı ıcınde aldatma potensyelı tasıyordur.
gozdagı ver canım,cılddı cıddı gozdagı ver yeter artık duzelmezsen ayrılıcam senden de
busekılde bır omur gecmez,ben 4yıl cektım kafayı sıyırmak uzereydım sen 8senedır yasıyomussun cooooooooooook zor
canım çok şiddetli kavgalar ediyoruz sinir krizi geçiriyorum ağlıyorum söyleniyorum tartışıyoruz yeter artık boğuyosun beni sen böyle yaptıkçasenden soğuyorum diyorum o halimi görünce yumuşuyo biraz sarılıyo felan sonra yapcanı yine yapıyo

erkekler genelde evlendikleri kadını sahiplendiklerinde böyle davranırlar. aşırı kıskanç tavırlar bunu gösterir. sizin bu konuda onu ikna etmeniz gerekir. size güvenmesi gerektiğini ve bu davranışlarının sizi rahatsız ettiğini anlatarak ona bir sınır çizmeniz gerekir. evli olmak evlendiğimiz insanın ruhunu bile kontrol etmeyi gerektirmez ki. herkesin kendi özgü şahsi sınırları yine korunmalıdır ki arada sevgi, saygı ve heyecan yine korusun. bu konuda eşinize siz yol gösterin. belli ki kendisi davranışlarının sonuçlarının yeterince farkında değil...

Bazen kendimi ona itaat etmem gereken biri gibi hissediyorum..
kendi benliğinden çıkmış pasif düşünceleri beyni olmayan onun her dediğini yapmak zorunda olan bir robot gibi hissediyorum ve kendimden nefret ediyorum..
Herşeyin sınırı olmalı sınırını bilmiyo

okurken benim ruhum sıkıldı seni düşünemiyorum bile

arada ki yaş farkına ve psikolojik durumuna bağlıyorum

tedavi olmazsa hayatını zehir eder

ergen çocuktan kıskan yaşla amcadan kıskan oldu başka

kimse de seni seviyor kıskanıyor demesin sevmek bu değildir resmen hasta yani

okurken benim ruhum sıkıldı seni düşünemiyorum bile

arada ki yaş farkına ve psikolojik durumuna bağlıyorum

tedavi olmazsa hayatını zehir eder

ergen çocuktan kıskan yaşla amcadan kıskan oldu başka

kimse de seni seviyor kıskanıyor demesin sevmek bu değildir resmen hasta yani

Aynen sevgiyle alaksı yok bildiğiniz paranoyak adam..
Ben mahallemdeki çocukluk arkadaşlarımla selamlaşamıyorum okadar diyim korkuyorum selamlaşsam kavga çıkcak akşama çünki hepsi evli barklı ama yasak..
selamlaşamam konuşamam

Bazen kendimi ona itaat etmem gereken biri gibi hissediyorum..
kendi benliğinden çıkmış pasif düşünceleri beyni olmayan onun her dediğini yapmak zorunda olan bir robot gibi hissediyorum ve kendimden nefret ediyorum..
Herşeyin sınırı olmalı sınırını bilmiyo

bu şekilde hissetmemek için tercihlerinizi ve isteklerinizi net dile getirin. kişinin evlilikte yapacağı en kötü şeylerden biridir bu ve ilişkinin sonunu getirir: pasif kalıp içinde nefret ve öfke biriktirmek.

zor da olsa adımları sizi atın. gururunuzu bir kenara bırakın ve ilişkinizin iyileşmesi için çabalayın. ne istediğinizi söyleyin eşinize, onun ne istediğini sorun ve orta noktayı bulun. genel konular üzerinde konuşmaktan ziyade olayları örnek vererek konuşun eşinizle. mesela, geçen gün şöyle yaptığında şöyle düşündüm kendimi şöyle hissettim, bunun değişmesi için ne yapabiliriz. nasıl davranabiliriz...vs... eğer eşiniz yaptıklarının sizin üzerindeki etkisini görürse ona göre daha dikkatli davranır. tabi bir nokta var ki çok önemli, ne kadar iyi niyetle de olsa eşinizle konuşurken onu suçlamayın, eleştirmeyin. olabildiğince sade ve net şekilde ne düşündüğünüzü, hissettiğinizi ve ortak noktada ne yapılabileceğini yada ne istediğinizi söyleyin...

herşeye rağmen birşeyler değişmiyorsa....o zaman kendinize bunu kabul edip edemeyeceğinizi sorun. eşinizin bu davranışlarını kabul edebileceksiniz, bu durum ilişkinizdeki diğer sizi tatmin eden durumlara göre küçük bir durum olarak kalıyorsa o zaman kabul eder ve yolunuza devam edersiniz. yok edemiyorsanız da mücadeleye devam edin...ama asla pasif agresif davranışlarla eşinize misilleme yaparak geri çekilmeyin. içinzde öfke, üzüntü ve nefret biriktirmeyin. evlilik kurbanı olma yolunu seçip eşinizi suçlayıp, hiçbirşey yapmadan geri çekilmeyin. bunun altından kalkamazsınız ve bu tercihin bedelini ödeyecek tek kişi de siz olmazsınız...

Son düzenleme:
konuyu okurken kendimi buldum:ssz: aynı şeyler bana da oluyo malesef ama sevdiğim için katlanıyorum biz daha sevgiliyiz sevgili olduğumuz halde bu denli kıskanç ve baskıcı.eşininzin de böyle olması ya dar görüşlü bir yerde yetişmesinden ya da arkdaşın dediği gibi aldatılmışssa eskiden bayanlara GÜVENİ kalmadıysa ondan böyle yapıyo olabilir bu tür insan oldukça şüphe eder gibi tavırda sergiler.bu arada eşiniz burcu başak ya da oğlak mı :26:26:

konuyu okurken kendimi buldum:ssz: aynı şeyler bana da oluyo malesef ama sevdiğim için katlanıyorum biz daha sevgiliyiz sevgili olduğumuz halde bu denli kıskanç ve baskıcı.eşininzin de böyle olması ya dar görüşlü bir yerde yetişmesinden ya da arkdaşın dediği gibi aldatılmışssa eskiden bayanlara GÜVENİ kalmadıysa ondan böyle yapıyo olabilir bu tür insan oldukça şüphe eder gibi tavırda sergiler.bu arada eşiniz burcu başak ya da oğlak mı :26:26:

Dar görüşlü olması konusunda doğrusun kücük bi yerde büyümüş
sonra istanbul a gelmiş Ailesi felanda biraz dar görüşlü
ama ufacık şeyleri büyütmekde üzerine yok+ eklemeyi unuttum ben küsüyo..
evet evet çocuk gibi küsüyo ve günlerce konuşmuyo
En nefret ettiğim şeydi erkeğin küsmesi o da başıma geldi...
Nefret ediyorum bu huylarında 38 yaşında adam çocuk gibi küsüp konuşmuyo
Bunalıyorum yazarken bile

Son düzenleme:
acaba yengec burcumu dıye dusundum,yengec burcu erkegı paronoyak oluyoda ondan sordum canım

Son düzenleme:
yengec burcu erkegı paronoyak oluyoda ondan sordum canım

hı hı biliyorum cnm o burcun erkekleri öyleymiş..
oğlumda ikizler..
Terazi burcu aslında kendimden de bildiğim üzre daha sakin daha anlayışlı oluyo ama yok buna burç murç hayır etmiyo
konuşmuyorum bende dünden beri iftarı yaptı gitti gece 1 de gelir
Bende artık o konuşmayınca konuşmuyorum hem suçlu hemde surat asan o bugün gitmiceksin dedi yine gitmedim..
dünde zaten gitmedim hala suratı bi karış artık umursmaıyorum suratına bakmıyorum nereye kadar giderse gitsin konuşsam kavga edicem en iyisi susmak
oğlumla oynuyorum sohbet ediyorum tv izliyoruz sonra salonda koltukda sızıyorum
Mübarek günde bile kalbimi kırıyo Rabbim ıslah etsin.

hı hı biliyorum cnm o burcun erkekleri öyleymiş..
oğlumda ikizler..
Terazi burcu aslında kendimden de bildiğim üzre daha sakin daha anlayışlı oluyo ama yok buna burç murç hayır etmiyo
konuşmuyorum bende dünden beri iftarı yaptı gitti gece 1 de gelir
Bende artık o konuşmayınca konuşmuyorum hem suçlu hemde surat asan o bugün gitmiceksin dedi yine gitmedim..
dünde zaten gitmedim hala suratı bi karış artık umursmaıyorum suratına bakmıyorum nereye kadar giderse gitsin konuşsam kavga edicem en iyisi susmak
oğlumla oynuyorum sohbet ediyorum tv izliyoruz sonra salonda koltukda sızıyorum
Mübarek günde bile kalbimi kırıyo Rabbim ıslah etsin.

sen terazı dıyınce baktım bıraz netten,dedıgın gıbı terazı burcu erkegı kıbar sakın kavga etmeyı sevmeyen bırısı olur falan yazıyodu
offffffffff canım ya bende yasadım aynılarını senın okdar ıyı anlıyorum kı:50:cok zor
benımkı duzeldıyse senınkıde duzelır canım ama nasıl:44:arkadaslarımlabır ortama gırerdım,dakka bası arardı kontrol amaclı
nefes aldırmıyodu bana,bıgun karsı komsu cagırdı,aksam oturmasına kız kıza muhabbetlerı edıcez bıkac arkadasla beraber
cok hos muhabbetlerımız oluyodu:16:nısanlıydık ozaman esım gıtmıceksın dedı ıkna etmeye calıstım olmadı aksam sozlestıgımız saatte
kızlar karsıdan seslenıyor yasemın hadı gelsene hadı cabuk kahve yapıyoz felan,eee benımde kanım kaynadı dayanamadım gıttım
bu ogrendı aman allahım kıyametlerı kopardı,kıskanclıgından ben duzelecegıne ıhtımal vermıyordum o hallerınden eser kalmadı
canım bu cekılecek dert degıl,bır cozumu olmalı:26:kesın kararlı gozuksen ayrılmaya:44: benımkı benı kaybedıcegınde emın olunca duzeldı

Son düzenleme:
sen terazı dıyınce baktım bıraz netten,dedıgın gıbı terazı burcu erkegı kıbar sakın kavga etmeyı sevmeyen bırısı olur falan yazıyodu
offffffffff canım ya bende yasadım aynılarını senın okdar ıyı anlıyorum kı:50:cok zor
benımkı duzeldıyse senınkıde duzelır canım ama nasıl:44:arkadaslarımlabır ortama gırerdım,dakka bası arardı kontrol amaclı
nefes aldırmıyodu bana,bıgun karsı komsu cagırdı,aksam oturmasına kız kıza muhabbetlerı edıcez bıkac arkadasla beraber
cok hos muhabbetlerımız oluyodu:16:nısanlıydık ozaman esım gıtmıceksın dedı ıkna etmeye calıstım olmadı aksam sozlestıgımız saatte
kızlar karsıdan seslenıyor yasemın hadı gelsene hadı cabuk kahve yapıyoz felan,eee benımde kanım kaynadı dayanamadım gıttım
bu ogrendı aman allahım kıyametlerı kopardı,kıskanclıgından ben duzelecegıne ıhtımal vermıyordum o hallerınden eser kalmadı
canım bu cekılecek dert degıl,bır cozumu olmalı:26:kesın kararlı gozuksen ayrılmaya:44: benımkı benı kaybedıcegınde emın olunca duzeldı

Canım biz zaten ailesi yüzünden ayrılma raddesine geldik bi ara eşim 2 ayda 7 kilo verdi felan yapamıyorum sizsiz dedi baya bişiler yaşadık hatta değişti kesin dedim her konuda çünki ne dersem hıı dedi bazılarınıda yaptı dediklerimin mesela ailesiyle ben görüşmüyorum falan falan ama gel gelelim huyu suyu değişmiyo barıştık herşey düzeldi adam yine eski haline döndü kaybedeceğini anlayınca tutuşuyo ama kazanınca yine aynı o

Bilmiyorum kaç saatir ağlıyorum yine kavga ettik:(

SEbep hazırlanıyorum o evde yatıyo pazara gidicem annemle henüz üzerimi giyindim takılarımı takmadım bile odaya çantamı almaya girdim yüzüğün niye yok? dedi..
evde takmıyorum biliyo takarım daha yeni giyindim hem sen takıyomusunda bana hesap soruyosun dedim
Ben takmıyorum sen takıcaksın bi daha görmicem yüzüksüz çık da görim seni gibi laflar söylemeye başladı
Bende iyice sinirlendim takmıyorum dedim zorla taktırda görim..
sen takmazsan bundan sonra bende takmıcam dedim
oysa evde takmam ama dışarda hep takarım çıkarken
İiyilik güzellikle söylemek yok
takmada görim
onsuz çıkda görim he bi göz korkutma hep bi emrivaki bıktım usandım:(
Kocana itaat etmeyi öğreniceksin dedi bide iyice zıvanadan çıktım
ağzıma ne geliyosa saydım
elime ne geçerse kafasına fırlatmak istiyorum
Evde durdukça bana sarmaya başladı artık sabredemiyorum
yüzüğüm olsa kesin giydiklerime laf edicekti
sanki adam hep bişiler arıyo bana karışmak için takım tokam giyim gittiğim yer gidip hastaneye yatıp tedavi olucam artık çünki ataklarım başlıcak diye korkuyorum(panikatak var bende) anti depesanı çok zor bıraktım
ağlayarak çıktım evden eve geldim hala ağladım

Şimdi bi de üzerine küser günlerce konuşmaz cidden artık niye yaşıyorum bilmiyorum boğuluyorum duvarlar üzerime üzerime geliyo

SEbep hazırlanıyorum o evde yatıyo pazara gidicem annemle henüz üzerimi giyindim takılarımı takmadım bile odaya çantamı almaya girdim yüzüğün niye yok? dedi..
evde takmıyorum biliyo takarım daha yeni giyindim hem sen takıyomusunda bana hesap soruyosun dedim
Ben takmıyorum sen takıcaksın bi daha görmicem yüzüksüz çık da görim seni gibi laflar söylemeye başladı
takmada görim
sanki adam hep bişiler arıyo bana karışmak için takım tokam giyim gittiğim yer gidip hastaneye yatıp tedavi olucam artık çünki ataklarım başlıcak diye korkuyorum(panikatak var bende) anti depesanı çok zor bıraktım

Şimdi bi de üzerine küser günlerce konuşmaz cidden artık niye yaşıyorum bilmiyorum boğuluyorum duvarlar üzerime üzerime geliyo

Ben aşırı kıskanç erkeklerin mutlaka bir eksiklerini telafi etmek için böyle hareket ettiklerini düşünüyorum.

8 senelik evlisin sanırım şimi çıktı bu adamın kıskançlık krizleri ?hep mi vardı ?arada on yaş olunca ne oluyor benim kocamla aramda 12 yaş var hiçde sorun yaşamıyoruz .tabi biraz daha genç ve güzel gözüküyorsun ona göre ama zaten kadın daha güzel olur erkeğe göre abartma bence yaş farkını .
eşin düzelmez huyu bu o yüzden burdaki insanlar sana yardım edemez .sende eşinin istediği gibi davran huyunu biliyorsun sonuçta başka seçeneğin yok .

Ah be ablacim :) Aslinda ne guzel bir sey. bu kadar kiskanilmak, boyle tutkulu sevildigin icin. tabi ki bunalirsin, ama canini da sikma bunun icin. Ben de boyle kiskanilmak isterdim :)

Bence o soylemeden onun verecegi tepkilere gore ona bir seyler soylersen ise yarayabilir. Mesela bir kiyafet giyip "bak canim sen hoslanmazsin aciktan diye, boyle giyindim" dersen belki o da biraz yumusar. Senin kendi kendine bunlara dikkat ettigini gorurse "Nasilsa o dikkat ediyor" diye dusunup uyarilarindan vazgecebilir.

Esinizin de sizin de askiniz daim olsun :)

takmada görim

ya canım sen niye doktora gidicen bence o gitsin
ne bu böyle çocuk korkutur gibi, yapmada göreyim falan
alt tarafı yüzük yani, değer mi karısını bu kadar üzmeye
:19:
ortayaş bunalımına falan mı girdi acaba, yaşlar ilerledikçe haliyle, sen yaş farkından daha alımlı duruyosundur ona göre

Son düzenleme:
Back
X