Eşim ve kız kardeşim

• Konu Sahibi Konu Sahibi vian
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vian

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
118
86
298
Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum. Okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Yaklaşık 2 yıllık evliyim. Eşimle genel olarak iyi anlaşırız. Ancak çözemediğim bir durum var. Konu kız kardeşim ve eşimin ona tepkisi. Kız kardeşim 22 yaşında, üniversite öğrencisi. İlk başlarda eşim ona gayet sıcak, bir ağabey bir arkadaş gibi yaklaştı. Ancak kardeşim sosyal ilişkilerini iyi yönetemeyen, nerede nasıl davranması gerektiğini çok da bilmeyen biri.

Eşim ona arkadaşça yaklaşmasına rağmen, bir süre sonra kardeşim eşime selam vermemeye, geldiğinde hoş geldin vs dememeye başladı. Bu davranışı eşime özel değil bu arada, her zaman böyledir. Ancak insanlar ona merhaba, nasılsın vs derse cevap verir. Siz nasılsınız demeyi akıl etmez mesela. Tekrarlayan zamanlarda kardeşim bu davranışına devam etti. Mesela okul çıkışı geç saat olduğu ve okulu uzak olduğu için onu almaya gittik birkaç kez, kardeşim arabaya bindi oturdu ve ne merhaba ne bir şey, ne teşekkür ederim dedi. Bunun üzerine eşim de onu görmezden gelmeye başladı. Bu noktaya kadar ben de eşime hak verdim. Kardeşimle konuyu konuştum, dikkat etmesini söyledim. Sorun bundan sonrası...

Kardeşim artık öyle davranmıyor. Merhaba, hoş geldin vs azami nezaket cümlelerini sarf ediyor en azından. Ama gelin görün ki eşim fena halde cephe aldı. Muhattap olmak istemiyorum diyor. Kardeşim selam veriyorsa o da veriyor, o kadar. Bazen ikisi de birbirinden bekliyor ve düşünün, kimse kimseye merhaba bile demiyor, sanki çok büyük bir problem varmış gibi. Bu durum çok canımı sıkıyor çünkü ailemde annem ve kardeşimden başka kimse yok. Elimde olmadan içten içe eşimi suçluyorum, olayı bu kadar büyüttüğü için. Normalde kardeşimle çok yakınızdır çünkü. Kendisi 36 yaşında, daha olgun olmasını bekliyorum. Bilmiyorum ona haksızlık mı ediyorum. Ama bu konuda kardeşimle her bir araya gelindiğinde eşimle tartışıyoruz.

Bu arada eşim yabancı, ama kültürlerimiz yakın. Kendisi çok da sosyal bir insan değil, arkadaşı vs pek yoktur. Aile ilişkileri de bizimki kadar yakın değil. Annemle de muhabbeti merhabadan ileriye gitmez. Biraz da bu yüzden ona bileniyorum, aileme böyle mesafe koyduğu için.

Uzun oldu, kusura bakmayın. Düşüncelerinizi bekliyorum hanımlar.

Kardeşiniz bu kadar kabayken neden eşinizi suçladığınızı anlayamadım. Eşiniz haklı. Bana da böyle davransa biri bende uzak dururdum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ayrıca kardeşiniz de küçük değil.

Eşiniz gibi davranırdım bende.
Bizim bi yenge var,annemin alt katında oturuyor bazen selam verir,bazen verirsin almaz. Bende hiç muhattap olmamayı deniyorum mesela.
Eşiniz haklı,kardeşinizle konuşmalısınız.

Size hak veriyorum. Dediğim gibi eşime de hak veriyorum. Problem kardeşimin davranışları ile başladı zaten. Ama dediğim gibi kardeşimle konuştum, artık öyle davranmıyor ama bu sefer de eşim öyle davranıyor. Ben konunun fazla uzadığını düşünüyorum. Tatlıya bağlanabilir diye düşünüyorum ama belki de eşim haklıdır...

ben de eşiniz igbi davranırdım bir sorun yokken saçma sapan tavır alan birine sonra ısınamam kolay kolay. arayı düzeltmeye çalışmayın daha da bozabilirsiniz
karışmayın

Eşiniz haklı ama madem kardeşin hatasını farketti büyüklük eşiniz de kalsın uzatmasın. Belli ki eşiniz kinci bir insan ama sonuçta baldızı el değil konuşun eşinizle uzatmadan tatlıya bağlayın.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Evet eşim fazlaca kinci davranıyor. Büyüklük sende kalsın uzatma diyorum ama değişmiyor malesef.

Eşiniz haklı bnde olsam aynısini yapardim kardesinizle konuşun

ben de eşiniz igbi davranırdım bir sorun yokken saçma sapan tavır alan birine sonra ısınamam kolay kolay. arayı düzeltmeye çalışmayın daha da bozabilirsiniz
karışmayın

Haklısınız, kardeşim hatalı davrandı. Biz tabii ailemizden kişileri hoş görebiliyoruz bazen, ya da sorunları pek büyütmüyoruz ama eşim sonuçta öyle göremiyor. Dediğiniz gibi ısınamıyor sonradan.

Size hak veriyorum. Dediğim gibi eşime de hak veriyorum. Problem kardeşimin davranışları ile başladı zaten. Ama dediğim gibi kardeşimle konuştum, artık öyle davranmıyor ama bu sefer de eşim öyle davranıyor. Ben konunun fazla uzadığını düşünüyorum. Tatlıya bağlanabilir diye düşünüyorum ama belki de eşim haklıdır...

Arada kalmışsınız ama eşimizin ailesine el gözüyle bakıyoruz bu birçok kişi için aynı.
Şöyle açıklayayım kardeşinizi bir konuda siz affedebilirsiniz ya da anlayabilirsiniz çünkü kardeşiniz onu doğduğundan beri tanıyorsunuz ama eşiniz için öyle değil ki.
Kendi ailemizin bir çok şeyini sineye çekebiliriz ama eşimizin ailesinin yaptıkları öyle olmaz. Biraz da kinci biriyse eşiniz böyle düşünüyordur.

Size karismadigi surece esinizi ailenizle iyi gecinmek icin zorlayamazsiniz bence.

Zorlamıyorum tabii ki, tek istediğim birbirlerine iki medeni insan gibi merhaba demeleri. Yoksa sohbet etsinler vs demiyorum.

Back
X