Eşim ve kız kardeşim

• Konu Sahibi Konu Sahibi vian
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sorumluluk almak konusunda evet, olgunlaşma süresi farklı elbette. Ama bi merhaba, hoşgeldin, teşekkür ederim gibi nezaket cümlelerini çocuklar bile kullanıyor. Kardeşiniz çok fazla içe kapanık. Yaşadığı bi olay mı sebep oldu, çocukluktan beri mi böyleydi?

Birden fazla sebebi olabilir aslında. Babamı kaybettiğimizde o daha çok küçüktü. Böyle olunca ona hiç kıyamadık, eksikliğini hissetmesin diye hep el üstünde tuttuk. Bu da biraz bencil yetişmesine sebep oldu. Diğer sebep de şu olabilir, ailenin geri kalanından uzakta yaşadığımız için zamanla yalnızlaştık. Kendi kendimize bir hayat kurduk. Çok fazla sosyal çevremiz olmadı. Bir de kendi yapısı da öyle, gerçekten içine kapanıktır. Her şey birleşince çevresini fazla umursamayan biri oldu. Şimdi yavaş yavaş değiştiğini ben görebiliyorum.

Bir süre sonra selam vermemeye başladı demişsiniz, İlk başta araları nasıldı onuda belirtirseniz iyi olur. Araların'da belki sizin bilmediğiniz bir şeyde gelişmiş olabilir. Kardeşiniz siz üzülmeyin veya içine kapanık biri ise hiç söylememeyi tercih ediyor olabilir.

İlk başta ilişkileri normaldi çünkü eşim sohbet etmeye çalışıyordu, muhabbet açıyordu ilgisini çekebilecek konularda. Kardeşim o zaman da telefondan pek kafasını kaldırıp sohbet etmezdi ama arada böyle belirgin bir soğukluk yoktu. Eşim üstelemeyi bırakınca kendiliğinden durum bu hale geldi. Benim olmadığım bir ortamda bulunmadılar hiç.

Eşinizi alın karşınızı sakin bir akşam çayınızı ya da kahvenizi içerken önce iyi bir eş olup yaptığı herşey için ne kadar minnet duyduğunuzu sevdiğinizi anlatın. Sonra da kardeşinizle alakalı mevzuda ne kadar haklı olduğunu söyleyin ancak burda bize yazdığınız gibi hayatta iki aile üyeniz olduğunu ve onlarla güzel bir ömür geçirmek istediğinizi anlatın ve ekleyin senin kardeşimle böyle soğuk olman beni çok üzüyor. Benim hatrım için eskisi gibi davranamaz mısın? diyin. Belki bu şekilde olumlu bir adım atabilir. Ama reddederse lütfen eşinize ısrarcı ve kızgın kelimeler sarf etmeyin peki diyip geçin. Erkekler öyle hemen kabul etmesede zamanla söylediklerinizi düşünür ve sizin ortamdaki üzgün ifadenizi görünce adım atmaya karar verebilirler. Bol şans 🍀

Eşinizi alın karşınızı sakin bir akşam çayınızı ya da kahvenizi içerken önce iyi bir eş olup yaptığı herşey için ne kadar minnet duyduğunuzu sevdiğinizi anlatın. Sonra da kardeşinizle alakalı mevzuda ne kadar haklı olduğunu söyleyin ancak burda bize yazdığınız gibi hayatta iki aile üyeniz olduğunu ve onlarla güzel bir ömür geçirmek istediğinizi anlatın ve ekleyin senin kardeşimle böyle soğuk olman beni çok üzüyor. Benim hatrım için eskisi gibi davranamaz mısın? diyin. Belki bu şekilde olumlu bir adım atabilir. Ama reddederse lütfen eşinize ısrarcı ve kızgın kelimeler sarf etmeyin peki diyip geçin. Erkekler öyle hemen kabul etmesede zamanla söylediklerinizi düşünür ve sizin ortamdaki üzgün ifadenizi görünce adım atmaya karar verebilirler. Bol şans 🍀

Aynen söylediğiniz gibi, sakince, güzel güzel konuştum birkaç defa. Neredeyse tam olarak yazdığınız şekilde hem de, aynı cümlelerle. Bana beni anladığını, bu durumu onun da istemediğini ama kardeşim yüzünden bu hale geldiğini söyledi. Kardeşimin ona bilinçli saygısızlık yaptığını düşünüyor. O beni umursamazken ben neden onu umursayayım ki dedi. İçinden farklı davranmak gelmiyormuş artık. Bu konuşmaların üzerine ben bazen sessiz kaldım, bazen ısrarcı oldum, bazen baskı yaptım, bazen kavga ettim. Yazdığınız gibi, hayatta sadece iki aile üyem var, bu problem beni çok çok üzdü. Bir de ister istemez eşimi kendimle kıyasladım. Ben olsaydım sırf onun hatırı için böyle davranmazdım. Çok da önemsemediğim biri için eşimi üzmezdim.

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Keşke tatlı dille çözebilseydim.

O zaman kardeşinizden bunu talep edin. Kocam iyi biri ve beni çok seviyor. Sen başlarda böyle davrandığın için onu saymadığını, sevmediğini düşünüyor diyin. Ve kardeşiniz eşinizin gönlünü alacak bi şeyler yapsın. Mesela doğum günü varsa eniştesine onun sevebileceği bir hediye, kendi eliyle yaptığı bir pasta kek 🍰 yapsın. Yine parasal bir meselede ( erkeklerin rakamlarla arası daha iyi olduğundan) mesela bi şey almayı düşünüyorum enişte ihtiyaç kredisi çekim dedim ne diyorsun? ben çok anlamam senin fikrini almak istedim. Yok bireysel emeklilik için biri geldi aklıma yatmadı sence abi iyi bi yatırım olur mu? Yani bir sorun olsun eniştesinin fikri önemli olsun. hem diyalog artar hem eşiniz kardeşiniz için bir hiç olmadığını anlar.

O zaman kardeşinizden bunu talep edin. Kocam iyi biri ve beni çok seviyor. Sen başlarda böyle davrandığın için onu saymadığını, sevmediğini düşünüyor diyin. Ve kardeşiniz eşinizin gönlünü alacak bi şeyler yapsın. Mesela doğum günü varsa eniştesine onun sevebileceği bir hediye, kendi eliyle yaptığı bir pasta kek 🍰 yapsın. Yine parasal bir meselede ( erkeklerin rakamlarla arası daha iyi olduğundan) mesela bi şey almayı düşünüyorum enişte ihtiyaç kredisi çekim dedim ne diyorsun? ben çok anlamam senin fikrini almak istedim. Yok bireysel emeklilik için biri geldi aklıma yatmadı sence abi iyi bi yatırım olur mu? Yani bir sorun olsun eniştesinin fikri önemli olsun. hem diyalog artar hem eşiniz kardeşiniz için bir hiç olmadığını anlar.

Teşekkür ederim, güzel bir fikir verdiniz. Kardeşimle konuşacağım mutlaka bunu. Böyle bir şey belki eşimi de biraz yumuşatır. En kısa zamanda yapacağım bunu, sağ olun 🙏🏼

Hanımlar, zaman ayırıp okuyan, yorum yapan fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Mesajlarınızla bakış açım biraz daha genişledi. Eşimin üstüne gitmemeye, arada kalmamaya çalışacağım. Genel kanı akışına bırakmam yönünde. Bu arada kardeşime de biraz daha iş düşüyor. Onunla da tekrar konuşacağım.

Hepinizin fikirleri çok değerliydi, ayrı ayrı teşekkürler. Kafamda bazı şeyler netleşti. Mune Mune konumu kapatabilirsiniz.
Herkese iyi geceler dilerim.

Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda sizlerin de fikirlerinizi almak istiyorum. Okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Yaklaşık 2 yıllık evliyim. Eşimle genel olarak iyi anlaşırız. Ancak çözemediğim bir durum var. Konu kız kardeşim ve eşimin ona tepkisi. Kız kardeşim 22 yaşında, üniversite öğrencisi. İlk başlarda eşim ona gayet sıcak, bir ağabey bir arkadaş gibi yaklaştı. Ancak kardeşim sosyal ilişkilerini iyi yönetemeyen, nerede nasıl davranması gerektiğini çok da bilmeyen biri.

Eşim ona arkadaşça yaklaşmasına rağmen, bir süre sonra kardeşim eşime selam vermemeye, geldiğinde hoş geldin vs dememeye başladı. Bu davranışı eşime özel değil bu arada, her zaman böyledir. Ancak insanlar ona merhaba, nasılsın vs derse cevap verir. Siz nasılsınız demeyi akıl etmez mesela. Tekrarlayan zamanlarda kardeşim bu davranışına devam etti. Mesela okul çıkışı geç saat olduğu ve okulu uzak olduğu için onu almaya gittik birkaç kez, kardeşim arabaya bindi oturdu ve ne merhaba ne bir şey, ne teşekkür ederim dedi. Bunun üzerine eşim de onu görmezden gelmeye başladı. Bu noktaya kadar ben de eşime hak verdim. Kardeşimle konuyu konuştum, dikkat etmesini söyledim. Sorun bundan sonrası...

Kardeşim artık öyle davranmıyor. Merhaba, hoş geldin vs azami nezaket cümlelerini sarf ediyor en azından. Ama gelin görün ki eşim fena halde cephe aldı. Muhattap olmak istemiyorum diyor. Kardeşim selam veriyorsa o da veriyor, o kadar. Bazen ikisi de birbirinden bekliyor ve düşünün, kimse kimseye merhaba bile demiyor, sanki çok büyük bir problem varmış gibi. Bu durum çok canımı sıkıyor çünkü ailemde annem ve kardeşimden başka kimse yok. Elimde olmadan içten içe eşimi suçluyorum, olayı bu kadar büyüttüğü için. Normalde kardeşimle çok yakınızdır çünkü. Kendisi 36 yaşında, daha olgun olmasını bekliyorum. Bilmiyorum ona haksızlık mı ediyorum. Ama bu konuda kardeşimle her bir araya gelindiğinde eşimle tartışıyoruz.

Bu arada eşim yabancı, ama kültürlerimiz yakın. Kendisi çok da sosyal bir insan değil, arkadaşı vs pek yoktur. Aile ilişkileri de bizimki kadar yakın değil. Annemle de muhabbeti merhabadan ileriye gitmez. Biraz da bu yüzden ona bileniyorum, aileme böyle mesafe koyduğu için.

Uzun oldu, kusura bakmayın. Düşüncelerinizi bekliyorum hanımlar.
Anladığım kadarıyla kardeşinizin yapısı da çok insancıl bir şey değil yani şen şakrak değil anlamında söylüyorum yani ikisinin arasında güle oynaya olmasını bekleyemezsiniz bu durumda Nabza Göre Şerbet her iki taraf için de aynı durumdur benim kardeşim de çok sessizdir eşim de aynı şekilde Öyle normal karşılıyorum yani aralarındaki muhabbeti sıkı muhabbetleri de yoktur Hatta Merhaba merhaba dır Buna rağmen ne işime ne de kardeşine tepki verebilirim hakkım yok çünkü kişisel davranışları Öyleyse Sizin yapacağınız hiçbir şey yok

Back
X