esim ve maddiyat

oyunbozan8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
209
14
118
Esimin isi ailesiyle ortak yani ayni sartlarda calisip,kazaniyorlar ama ayni harcanmiyor.kese ortak yani herkes istedigi kadar harciyor fakat cok harcamayan tarafsa biziz ve bu bana gore sadece saçmalık cunku harcamadigimi biriktiremiyorum. Tamam cok sukur herkesin rahati yerinde fakat ben tatile gidelim mi artik dedim esim de ne gerek var otele o kadar para vermeye para yok dedi. E diger taraf geceligi bin liraya tatil yapiyor simdi bisey soylesem ben kotu olucam ama cok sinirlerim bozuk. Zaten kendi ozel durumumdan kaynakli mantikli mantiksiz herseye aglayip duruyorum. Bu saatten sonra tatil umrumda falanda degil acikcasi ve bu ilkte degil bize geldiginde hep para yokken diger taraf nasil bu kadar para harcayabiliyor. Esime ne soylemem nasil aciklamam gerekli ne yapacagimi sasirdim . Simdi esime ama biz bunu bunu harcamadik onlar buraya gitti falan diye saysam gercekten cok uzun bir liste olacak fakat kirilip kizar diye dusunuyorum ne yapmaliyim bilemiyorum.

Ortak iş ortak mal hep sorun çıkarır. Neden aylık kazanç eşit paylara bölünerek şahsi hesaplarınıza yatmıyor? Böylelikle isteyen payını tasarruf için ayırır, isteyen harcar.

Ortak iş ortak mal hep sorun çıkarır. Neden aylık kazanç eşit paylara bölünerek şahsi hesaplarınıza yatmıyor? Böylelikle isteyen payını tasarruf için ayırır, isteyen harcar.
Ayni seyi bende esime söyledim defalarca fakat her zaman tartismaya donustu. cunku ona gore boyle birşeye gerek yok mal mi kaciriyolarmis birbirlerinden. Benim anlattigim sekilde anlamiyo ve ben nasi izha ederim bilemiyorum artik.

Ayni seyi bende esime söyledim defalarca fakat her zaman tartismaya donustu. cunku ona gore boyle birşeye gerek yok mal mi kaciriyolarmis birbirlerinden. Benim anlattigim sekilde anlamiyo ve ben nasi izha ederim bilemiyorum artik.

Öyleyse yapacak başka birşey yok. Ailenin diğer üyeleri gibi siz de tatile gitmek istediğinizi söyleyeceksiniz. Hoş eşiniz de kimin nereye ne kadar harcadığını biliyordur da siz söyleyince göze batıyordur.

Öyleyse yapacak başka birşey yok. Ailenin diğer üyeleri gibi siz de tatile gitmek istediğinizi söyleyeceksiniz. Hoş eşiniz de kimin nereye ne kadar harcadığını biliyordur da siz söyleyince göze batıyordur.
Aslinda aynen oyle oluyor ama ben fazla doldum birikenleri kaldiramiyorum kayinvalideme gorede onlar kardes 3kurusun lafi mi olur diyor derdim para degil para gozluk falan yaptigim yok ama kv tavrini bildigimden ona bisey diyemiyorum esimde anlamiyor sadece kendi kendimi yiyorum

Madem diger taraf lüks tatile gidiyor , örnek goster canim sende ...
Ortak is herzaman sorun olur biri az digeri istedigi gibi harcar haksizlik ama bu..
Sende gizlice biriktir bi kenara para koy , buna ihtiyacin var de sunu almam gerek de.. biriktir bi sekilde az paran olsun kenarda...

Kırılıp kızsın ne var yani olanı söyleyeceksin madem tatile gitmek istiyorsun söyle eşinizin tavrı çok saçma kendinden kısıp karşı taraf lüks tatil yapsın diyemi çalışıyor bütün sene tabii yine eşinizin huyunu siz bilirsiniz ama böyle bir durumda benim yapacağım asla susmak olmazdı

Esimin isi ailesiyle ortak yani ayni sartlarda calisip,kazaniyorlar ama ayni harcanmiyor.kese ortak yani herkes istedigi kadar harciyor fakat cok harcamayan tarafsa biziz ve bu bana gore sadece saçmalık cunku harcamadigimi biriktiremiyorum. Tamam cok sukur herkesin rahati yerinde fakat ben tatile gidelim mi artik dedim esim de ne gerek var otele o kadar para vermeye para yok dedi. E diger taraf geceligi bin liraya tatil yapiyor simdi bisey soylesem ben kotu olucam ama cok sinirlerim bozuk. Zaten kendi ozel durumumdan kaynakli mantikli mantiksiz herseye aglayip duruyorum. Bu saatten sonra tatil umrumda falanda degil acikcasi ve bu ilkte degil bize geldiginde hep para yokken diger taraf nasil bu kadar para harcayabiliyor. Esime ne soylemem nasil aciklamam gerekli ne yapacagimi sasirdim . Simdi esime ama biz bunu bunu harcamadik onlar buraya gitti falan diye saysam gercekten cok uzun bir liste olacak fakat kirilip kizar diye dusunuyorum ne yapmaliyim bilemiyorum.
çalışıyosan işi bırak...evdeysen git iş bul çalış fakat kazandığını ver me ..bunlara karşılık maddi bir tartışma şayet eşin tarafından çıkarılırsa o zaman eteğindeki taşları bi bir dök..

Biz de ortağiz ve iclerinde ben hayatimk yasiyorum. Onlar harcamasini bilmiyorlar çünkü. Ne bir gezerler ne ustlerine bi sey alırlar sadece biriktirirler sonra da aglarlar siz harciyorsunuz bizde para yok diye. Yalan yani. Ben birikim biraz yapıyorum ama esimle de geziyorum yiyorum. Cimrilik yapmiyorim. Ben her zaman derim kadindir kocasını bir şeylere tesvik eden. Demekki onlar kocalarini teşvik etmişler. Sorun onlarin harcamasi degil ki sorun sizin harcamamaniz. Siz de harcasaniz kimse bir sey demeyecek.
Ben böyle para mevzularinin gecmesine sinir oluyorum.
Mesela benim eltilerim bazen gunde bin lira alirlar kafalarina göre ben almam ama laf etmem iyi yaptiniz harcayin derim. Biz harcadigimizda da aglarlar ay biz harcamiyoruz siz harciyorsunuz diye..
Valla bu tarz fitne ve kiskanc insanlardan hic hazetmiyorum..

Bence maaşlara bölün,maaşlara bölmezseniz haksızlığı engelleyemezsiniz...

Eşinde sorun. Karşı tarafın harcamasını değil eşinin tutumunu değiştirmelisin. İnsanlarda imkan var harcıyorlar. Bunları örnek göstermen fayda etmez. Sen isteklerini güzelce tatlı dille söyle.

bencede maaşlara bölün herkesin aldığı belli olsun. bu adaletsizlik açıkçası benim eşimde ailesi ile beraber çalışsa kesin böyle olurdu.

Back
X