Eşim ve para konusu

"Onların sizin üzerinizdeki hakları ise, giyim kuşam ve yeme içme konularında kendilerine iyi imkânlar sağlamanızdır.” (Tirmizî, Radâ` 11. Ayrıca bk. İbni Mâce, Nikâh 3)

"Onların uygun biçimde yiyeceğini ve giyeceğini sağlamak çocuğun ba¬basına aittir". (Bakara233)"

bu hadis ve ayet sanırım kimin bu konuda haklı olduğunu gösteriyor yukarıdaki durumda...

şimdi ben mi anlamadım

hem kendi ev krediniz var

hem eşinizin ailesinin ev kredisi var

çocuk vs var

siz nasıl geçiniyorsunuz ki

çalışıyorsunuz çocuğa da bakıcı ya da kreş gerekir

Ya inanamıyorum yuh
Hadi çalışmasan neyse iki maaş giriyo eve 75 tl lik perde ne ki
Ezdirme kendini

Evlendik 3 yıl oluyor birikimi aile desteği yoktu iki yıl hem düğün borcu hem ailesinin ikinci evinin kredisinin yarısını ödedik kaynimla. İkimizde öğretmeniz eşimle aileyiz kesemiz bir diye diye dün 75 tllik almak istediğim mutfak perdesi yüzünden izin beklerken buldum kendimi ve para yüzünden kavga ettik. Ben bu evlilikte çok fedakarlık yaptım ayda bir ucuzundan kıyafet alırım, senede iki ipek eşarp ve iki ucuzundan ayakkabi,tüm lüksüm bu. Düğünde taktigi altinlari verdim araba aldk orta halli ki altinlarin borcunu da beraber odedik sonradan. Gözümde altin para pul yoktu hic,mutlu olmak istiyodum sadece. Ev kredisi ödüyoruz simdi cocugum buyumeden bitsin borcu diye girdik ama dünkü denilenler çok zoruma gitti. Bende susmadim ama dediğimde şuydu ne için çalışıyorum istediğim 75 liralık şeyi alamayacaksam, dedim o da çalışma bırak işi diye çıkıştı. Bende artik beni calismiyormus gibi düşün hic bi para bekleme dedim ve soğuğum şu an ona karşı. Evlilikte para problemleri iyi değil biliyorum ama o kadar fedakarlık yapıp dünkü muameleyi görmek çok zoruma gitti
En basta yapılan hata elinizdekileri ona vermek olmuş yani eşinize oyle alıştırmışsınız ki bu yuzden ona da kızamazsınız kendnize kızın bence

Eşin iyi insanmış herkes aynı değil

Kesinlikle. Eşim fazlasıyla iyi niyetlidir.
Ben ödemek istesemde ödetmez çoğu kez sıkışırsam alırım senden der.
Ama sanki erkek dediğinde böyle olmalı gibi geliyor bana. Yada ben hep eşimi gördüğüm için bizde düzen böyle oturdu.
O harcıyor ben bizim için birikim yapıyorum. Kendiliğinden böyle bir düzenimiz oluştu.

Kesinlikle. Eşim fazlasıyla iyi niyetlidir.
Ben ödemek istesemde ödetmez çoğu kez sıkışırsam alırım senden der.
Ama sanki erkek dediğinde böyle olmalı gibi geliyor bana. Yada ben hep eşimi gördüğüm için bizde düzen böyle oturdu.
O harcıyor ben bizim için birikim yapıyorum. Kendiliğinden böyle bir düzenimiz oluştu.
Erkek öyle olmalı çünkü kadın dinimizde de evin masraflarını karşılamak zorunda değil

Ben çalışmıyorum, eşim bütün maaşını getirip bana verir, bütçeyi ben yaparım.Siz çalışan bir bayan olarak lütfen bu kadar ezilmeyin, o para sizin alın teriniz,en nefret ettigim konu evlilikde para mevzusudur.Kusura bakmayında eşiniz sizinle para için evlenmiş, sınırlarınızı çizin.

Back
X