Eşim ve şehir dışında iş

vanityfairr

No pain no gain
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
1.714
2.585
333
35
3 yıllık evliyiz ikimizin de ikinci evlilikleri .Eşim son 5 yıldır iş olarak sıkıntılı dönemler yaşadı .Hali hazırda çalıştığı kendine göre biraz düşük maaşlı bir işte çalışıyor ancak geçim sorunumuz yok .Bu hafta yaşadığımız şehire 8 saat uzaklıkta bir şehirde istediği gibi yüksek maaşlı bir iş teklifi aldı ve bayramdan sonra da görüşmeye çağırmışlar .İş tam onun istediği ve açıkçaşı hak ettiği iş tipi de bu .

Sorun ne diyeceksiniz ? Sorun şu :Ben şu an ailemin yazlığındayım çocuklarla beraber.Eşim yüz yüze görüşmeyi bile beklemeyip hemen uçak bileti bakmaya başlamış.Başka bir şehirde ev tutup yaşayacak sadece hafta sonları görüşeceğiz .Bunun için benim fikrimi alması gerekmez mi sizce? İki gün önce telefonla mülakat yapmışlar talep ettiği maaşı sormuşlar .Bu şehirde yaşayıp yaşamayacağını sormuşlar .Neden olmasın diye cevap verdiğini söyledi ama şimdi öyle bir şey demedim diye beni yalanlıyor .Bu gün ise yüz yüze görüşmeye çağırmışlar yine bana telefonda söylüyor .Bense bunu bizim önce konuşmamız gerekmez mi benim de hayatım etkilenecek dedim e ben sana söyledim ya diyor .Mail atıp tarihin uygun olmadığını söylemiş sonunda red etmemiş.Gitme dersem gitmez biliyorum ama bana istekli gibi geliyor ve kırıldım açıkçası.Asla ondan daha fazla para kazanmasını istemedim hiç öyle bir talebim olmaz durumumuz iyi çok şükür .

Haksız mıyım ? Büyütüyor muyum ?

Sizin de fikrinizi alması gerekirdi tabi ki..tek başına alınacak bi karar değil bu..ama siz gitme deseniz de dinlemeyecek gidecek gibi görünüyo sanki..

Sizin oraya gitme ihtimaliniz yok mu,hevesini kırmak olmaz adamın.
Bi gidip görüşsün belki içine sinmez iş ve vazgeçer.
Tabi ki sizin de fikrinizi alması gerekiyordu o konuda haklısın.

Siz çalışıyor musunuz?
Çalışmıyorsanız siz de gidin evi taşıyın ama kastettiğiniz şeyi anladım, haklısınız eşiniz bekar gb davranmış yanlış bu. Aynı şeyi siz yapabilir miydiniz acaba? Sanmam. Biraz bencil sanırım eşiniz.

Sakin bir zamanda empati yaptırın bence.

Siz niye o sehre gitmiyorsunuz? Esinizin hayalindeki is belliki gidip mis gibi yerleşsenize?? Haftasonundan haftasonuna evlilik:)

O şehire gidemem.Geçici bir iş de olabilir hiç bir şeyin garantisi yok ki belki beğenmeyecek belki onlar işten çıkaracaklar.Asla yaşamak istemediğim bir şehir.Burada kendime ait evim var çocuklarımnn okulları var .

Orda kendine ev tutması,eşya alması lazım .Eşim müsriftir .Bir sürü masrafı olacaktır yani maddi olarakta aradaki farkı o orda harcayacak.Kimseye bir faydası yok .

İş konusunda bence erkeğin kadına danışması saçma oluyor,
bir erkek ne yapıp edip çalışmalı şartlar uygun maaşda iyi her zaman bu fırsatlar gelmez gelmişken değerlendirmesini ben doğru buldum , sonuçta adam eğlenmeye yada gezmeye gitmiyor ki iyi şartlarda iş bulmak oldukça zor, birde hayatta her şey planlı olması mümkün değil buda evliliğin acı tadı ve tuzu

O şehire gidemem.Geçici bir iş de olabilir hiç bir şeyin garantisi yok ki belki beğenmeyecek belki onlar işten çıkaracaklar.Asla yaşamak istemediğim bir şehir.Burada kendime ait evim var çocuklarımnn okulları var .

Senin oraya gitme ihtimalin yoksa ve durumunuz iyiyse bence gitmesin. Sadece hafta sonu görüşmek olmaz evlilikte araya soğukluk girer.

Siz neden gidemiyorsunuz ki

Ev varsa sayılır kiraya verilir vs okul vs ayarlanabilir

Ama daha görüşme aşaması

Ben de başvurmuştum görüşmeye de gidecektim hatta hem de 1 yaşında bebeğim vardı sonra şirketi beğenmeyip vaz geçtin yoksa ben iş bulup sonra değerlendirecektik gitmeyi

Eşime de o işi direkt sormadım eskiden beri başka şehir muhabbetimiz vardı

Bence siz de gidin. Çocukları orda bi okula yazdırırsınız. Babalarını az gördüğü alışık oldugu okula gittigi bir hayat mı, yoksa babalariyla sürekli görüşüp 1-2 aya alısabildikleri bir okula gittigi bir hayat mı. Bence ikinci secenek.

Geçici bir iş ise de bence bisey olmaz. Cocuklar küçükken alısmak kolay oluyor kendimden biliyorum. :)
Hem yüksek bir maaşla daha iyi bir egitim alabilir cocuklar.

Bence siz de gidin, yeni ev kurma heyecanı yasarsıniz yeni bir sayfa açılır evliliginizde.

Üstelik 8 saat cok uzun, esiniz bir muddet sonra gelemez her hafta sonu böyle böyle aranıza soğukluk da girer.

Eşin sürekli işten çıkarılan biriymiş . Burada da çıkarılabilir . Dediğin gibi garantisi yok.
Ayrıca çocukların okulu senin hayatın da onemli. Ben diğer kişilere katılmıyorum .

Eşin sürekli işten çıkarılan biriymiş . Burada da çıkarılabilir . Dediğin gibi garantisi yok.
Ayrıca çocukların okulu senin hayatın da onemli. Ben diğer kişilere katılmıyorum .
Hiç bir garantisi olmadığı için özellikle çocuklarımnn alıştığı hayatı değiştirmek istemiyorum .Eşim çocuklarımın üvey babası ama en az öz babaları kadar onları sever ve kollar Allah razı olsun .İş konusunda ise sıkıntıları var son yıllarda o yüzden güvenemiyorum.

Back
X