• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve tutumu

Evliliğin ilk zamanları evet problem oluyor yaşamayan çok nadirdir tartışmalar vs olur ama saygı diye bişey olur bu ilişkide siz saygı görüyor musunuz eve abim gelir istedigi gibi bu konuda sana laf düşmez bla bla diye konuşulan Bi ilişkide saygı var mı sevgi var mı. Sorun basit evet ama adamın tutumu vs tamamen yanlış sorun çözülebilir ama bu adamın kadına bakışı degişmez sonradan saygı duyacagını hiç sanmıyorum çünkü tavrına bakılırsa kadınla ev işi vs yapsın gönlünü hoş etsin diye evlenmiş onun dışında duygusal olarak umursamıyor olsa da olur olmasa da modunda deger vermiyor verse bu cümleler böyle kolay konuşulmaz
Evet konu basit ama onun tutumu cok sert oldu bana hiç muamelesi yaptı.

Hafta sonları sizde disari çıkın surekli .ona sözüm var bunun doğum günü annem hasta vs vs gidin çıkın çıkın gidin kibarcada kusura bakmayin deyin işte insan evladi herzaman evde olamiyirum diyin. siz haklısınız her hafta sonu olmaz insaniz..devamı gelir. Anneniz gelsin size yakinsa haftasonu sizde cagirin sadece onun evi değil herkes yerini haddini bilecek bu hayatta... kimse kimseye muhtac değil 2.evliliginiz diye ezmeyin kendinizi ama kibarca çözün karsi tarafta alınmasın bahaneleriniz olsun

Bu adamla yaşadığınız tek sorun bu mu gerçekten? Yoksa diğer konularda da böyle alttan aldığınız için mi sorun çıkmıyor?

Ev islerini sallasam tepki vermez o konuda yardımcı olur. Mesela dediğiniz gibi gec kalksam yada hastayim yaticam desem dokunmaz gider hazırlar. Yiğidi öldür hakkını yeme :) ona da dedim tek rahatsızlığım bu ben gelmesin demiyorum bir hafta gelsin bir hafta gelmesin bende rahat ediyim biraz dedim ama yok namümkün

Sevgili Ayşe bizim kocalarımız ev işlerini yapmadığımızda duvardan duvara vuruyor mu sanıyorsunuz ne sanıyorsunuz bilmiyorum. kadın çalışıyorsa evde zaten iş bölümü olmalı. Yardımcı olması iyi olduğunu göstermez. Her koşulda dahil oluyor olmalı. Bizler bunun kavgasındayız. Yardımı çoktan geçtik yani.
Ayrıca Kadın çalışmıyor bile olsa hastayım yatıcam der ne var yani. Çalışmayan kadınların kocaları bile hafta sonu kahvaltı bende pazar akşam bende sen dinlen diyor. Bu bir nimet değil. Evliliğin normali. Karşılıklı sevgi saygı varsa her erkek kahvaltı hazırlar, süpürge açar. Ama sizi hizmetçi gören bir zihniyetse bunu yardım diye başınıza kakar size kendini bulunmaz hint kumaşı gibi gösterir.

Bakıldığında daha yeni evlisiniz. Ayrılma konusunu bu kadar çabuk kabul etmesi çok ilginç. Başka çözüm bulamaz mısınız 2 tarafı da mutlu edecek?

Siz nasıl tanıştınız, evlilik fikri nasıl oluştu
Biz arkadas vesilesi ile tanıştık
Sevgili Ayşe bizim kocalarımız ev işlerini yapmadığımızda duvardan duvara vuruyor mu sanıyorsunuz ne sanıyorsunuz bilmiyorum. kadın çalışıyorsa evde zaten iş bölümü olmalı. Yardımcı olması iyi olduğunu göstermez. Her koşulda dahil oluyor olmalı. Bizler bunun kavgasındayız. Yardımı çoktan geçtik yani.
Ayrıca Kadın çalışmıyor bile olsa hastayım yatıcam der ne var yani. Çalışmayan kadınların kocaları bile hafta sonu kahvaltı bende pazar akşam bende sen dinlen diyor. Bu bir nimet değil. Evliliğin normali. Karşılıklı sevgi saygı varsa her erkek kahvaltı hazırlar, süpürge açar. Ama sizi hizmetçi gören bir zihniyetse bunu yardım diye başınıza kakar size kendini bulunmaz hint kumaşı gibi gösterir.
Kimse bulunmaz hint kumaşı değil hele ki benim gözümde:) başımdan bir evlilik daha geçti ama değişen birşey yok sanırım durum benimle ilgili. Secimlerimle ilgili. Demekki hep aynı tip hödükleri seviyormusum. Önceliğim saygı. İliskide saygi yoksa ben yokum orda. Ve ben suanki evliligimde bunu göremiyorum. Yine de konuyu açtım farklı kisilerin goruslerini almak için teşekkür ederim sizede :)

Bakıldığında daha yeni evlisiniz. Ayrılma konusunu bu kadar çabuk kabul etmesi çok ilginç. Başka çözüm bulamaz mısınız 2 tarafı da mutlu edecek?
Söyledim ne düşünüyorsun varmı çözümün düşündüğün birşey dedim. Bu konuda sınırlarım net konu abimse kimseyi tanımam dedi.

Ayrılık Bir kere ağıza düştü mü ya eyleme gecilmeli ya da geçmiş olsun blöf yaptığınız hissi var karşıda. Orası sadece onun evi değil sizin de eviniz.
Blöf yapmadım gerçekten kabul edebileceğim bir yaşam tarzı değil. Sadece benden bu kadar kolay vazgececegini düşünmemiştim ama olsun oda onun bana olan sevgisini yani sevgisizligini kanıtladı bana.

Abi ev almak istiyormuş dikkat edin de eşiniz ve abisinin ortak aldığı bir evde cümbür cemaat yaşıyor olarak bulmayın kendinizi😆 Şaka bir yana kendi aileniz devreye girsin,biraz da sizden birileri gelsin veya siz haftasonu planı yapın eşinize söyleyin kabul etmezse tek takılıp kafa dinleyin,bahaneyle ailenizde kalın falan. Bakalım ne tepki verecek eşiniz
E tamam yapiyimda nerde kaldi evlilik hayati paylaşma. Misilleme yaptığımda adam degisecekmi fikirleri degisecekmi sizce

Evlilik kararını biraz aceleye getirmiş olabilir misiniz 1 senede hem tanışma hem evlilik… İkinci kere evlenince daha sağlam düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum 😕
Bu bir kumar gibi bir şey uzun vadeli ilişkide aynı kısa vadeli de.. Sağlam düşünmek yetmiyor ilişkilerde. Bir zaman geliyor tepetaklak oluveriyor her şey..

Konuşarak anlaşamamışsınız, elbette bir şeyler denemeniz gerekiyor veya durumu kabullenip sesinizi çıkarmayacaksınız.
Durumu kabullenmek söz konusu degil benim için. Onun içinde soylediklerinin aksi mümkün değil. Asla taviz vermiyor konuşulmasından bile rahatsiz oluyor

Merhaba. 4 aylık evliyiz ve benim ikinci evliligim. Ben 30 eşim 32 yaşında. Onun ilk evliligi ama hicbir zaman bu problem olmadı aramızda. Esimin annesi 2 sene önce vefat etmiş. Bizde 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Cok merhametli biridir sevdim onu beni sevdigine de ikna olduktan sonra evlenmeye karar vermistim.
Ama evlendikten sonra gurbette çalışan abisi her hafta sonu bizde kalmaya başladı. Bugün bundan rahatsiz olduğumu abisinden değil sadece evde rahat dolasamadigimi çalıştığım için sadece hafta sonum olduğunu ama ondada dinlenemedigimi bu konuda bana yardimci olmasını istedigimi abisinin her hafta degilde iki haftada bir gelmesini istediğimi söyledim. Bana verdigi cevap o benim abim annemden sonra deger verdigim insan ne zaman isterse gelir kalır isterse bize yerleşir bu konuda Sana söz düşmez. Bende dedimki ikimiz aileyiz aile olmaya çalışıyoruz sadece hafta sonu vakit gecirebilecekken bunuda yapamiyoruz. Önemli degil abim istedigi zaman gelir kalır bu konuda birşey yapamam dedi. Beni düşünmüyorsun o zaman fikrimi onemsemiyorsun dedim öyle anliyorsan oyledir dedi. Bende ben huzursuzum bu konudan böyle bir hayat istemiyorum dedim. Ne istiyorsun bu konuda kararim net dedi. Tamam ayrılalım o zaman sen beni gözden çoktan cikarmissin dedim. Tamam dedi. Ne düşünüyorsunuz ben hataliysam lütfen söyleyin yada aydınlatın beni. Ben mutlu olmak birşeyler paylasmak için tekrar evlendim umutluydumda aslında ama benim için hüsran oldu. Şuan hala ayni evdeyiz gitmedim evden. Sakince karar vermek istiyorum.
Evlenmeden soyleseymıs bı zahmet bu fkrını.

Sana soz dusmez derken🙄 evliligi cicek bocek sanmis zaar😐😂

Kayninda tuhaf kocanda.. her haftasonu ne isi var evinizde? Insan dusunur bunlarinda kari koca bi ozelleri var yapmak istedikleri vardir diye..

Durumu kabullenmek söz konusu degil benim için. Onun içinde soylediklerinin aksi mümkün değil. Asla taviz vermiyor konuşulmasından bile rahatsiz oluyor
E çık git ozamN evden haftasonu ailenin yanına . Yahu eşimin kardeşinin karısı gelecek diye ailemi bayramın 2. Günü ziyaret edecek olsam kahrolurum. Hala hiç biseyin farkında değilsin . Sen onun kalesine hizmet etmek zorundasın ama o senin aileni saymıyor bile . Sana akıl veriyoruz hala değişir mi diyosun. Sen degismedikce jic nisi degismeyecek .kendine ve ailene öncelik ver . Gir jaftasonu babanın evine otur. Ele hizmet edeceğine annenin babana hizmet et

Ahhahahaha sen hala fikrilerinin degiscegine mi ina iyorsun sen evde olmayınca çorbada olmayacağı için kaynım gelmeyecek birazda durumu idrak edip kendine çeki düzen verecek .
Yemek için beni beklemez kendileri yapabiliyorlar yaptıkları zamanda oluyor. Benim rahatsizligim yemek yapmaktan yana değil. Yanlış anlattim sanırım

E çık git ozamN evden haftasonu ailenin yanına . Yahu eşimin kardeşinin karısı gelecek diye ailemi bayramın 2. Günü ziyaret edecek olsam kahrolurum. Hala hiç biseyin farkında değilsin . Sen onun kalesine hizmet etmek zorundasın ama o senin aileni saymıyor bile . Sana akıl veriyoruz hala değişir mi diyosun. Sen degismedikce jic nisi degismeyecek .kendine ve ailene öncelik ver . Gir jaftasonu babanın evine otur. Ele hizmet edeceğine annenin babana hizmet et
Tamam teşekkür ederim

Back
X