eşim yemek yemiyor.

cnm seninki yine iyi.bnim eşim taze fasülye kuru fasülye pırasa ve etten ibaret.düşün artık.yeni yeni alıştı tavuk yemeye.balık ağzına sürmez ama dışardan ne olsa yer o ayrı.börek çöreğe tostada bayılı.allahtan kahvaltı yer.patates kızartması favörisi artık insanları patates olarak görmeye başladım.kısacası çok ayırım yapıyor.tek avantajım tost börek falan yemesi

benim eşim yemek konusunda aşırı seçici. hiç birşeyi yemiyor yediği şeyler bakliyat
fasülye
nohut
barbunya
pilav
mercimek çorbası
domates çorbası
patates yemeği
mantı
lahana sarması
tavuk
etbezelye
abartmış olarak dusunmeyin bunun dışında hiç birşey yemiyor.
deliricek gibi oluyorum bazen:(
ısrar vs etsemde yemiyor zamanında annesi zorlamış zorlamakta istemiyorum nefret etmesin diye.

sürekli aynı şeyleri pişiriyorum
kendime ayrı ona ayrı pişirince 4 çeşit oluyor:(
bende yeşillik severim hep.

Eşinizin sevdiği şeyleri, sevmediklerinin içinde yaparak yemesini sağlayabilirsiniz.
Mesela karnıyarağı kıyma yerine bezelye-havuç-tavuk eti şeklinde bir karışım koyup üzerine kaşar rendeleyince çok lezzetli oluyor.
Böylece hem patlıcan yemiş olur hem de havuç :34:

Son düzenleme:
Benim eşim yemek ayırımı yapmaz ama illaki herşey mevsiminde sağlıklı olsun ister hergün sebzesi pilavı eti olsun ister
o salatları saatlerce yıkar sirkede bekletirim , yeşillikleri tahta kaşıkla keserim , katı yağ kullanmam, yemeklerim tutsuz olucak falan , haftada bir kaç gün pizza tarzı şeyleri yesek hemen bana sende doğru düzgün yemek yapmıyorsun der buraya kadar herşey çok güzel ama benimde oğlum çok yemek ayırıyor hergün acaba nasıl yediriceğim diye stres oluyorum sadece et , kaşar , sucuk , patates yemek istiyor , sebze yediği zaman aklı olan sebezmi yer iğrenç diye her akşam evde kavga dögüş yemek yedirtiyorum ayy bende çok dertliymişim :9:

benımkı borek ıcınde yemek ıcınde gorsede yemiyor
kızlar ben üzülüyorum bole tost baklagil vs ile beslenmesine hiç sağlıklı değil.

Canım neden eşine çocuk gibi davranıyorsun yap sen sebze bir çeşit de onun sevdiğinden yap ıkısındende yemesini iste üzülüyorum de en azından tadına baksın zamnla alışır.benim eşim alıştı.yoksa o nu yemıyor bunu yapıyım la yürümüyor zor olur yazık sanada yarın bir gün çocuklarında öyle olucak evde herkese ayrı yemekmi yapıcan.

Benim eşim de herşey yer bi soğan sarımsak biber sevmez, yemeklerin içinde bile. Ben de bir soğan delisi olarak :1: Yemeklere uzuuuuun uzun robotta çekilmiş soğan katıyorum. Anlamadığı için bişey demiyor. Bir keresinde soğansız bulgur yaptım, beğendi ama öyle çok yemedi. 1 hafta sonra da 1 tencereye 3 soğanı robotta çekip bulguru birde öyle yaptım. Bir oturuşta tencereyi bitirdi :52: Bir de soruyor canım harika ötesi bu ne kattın içine, et falan mı var? Sevgimi kattım ondan tatlı gelmiştir dedim, "soğan sevgim" :16: Bibere de az kaldı, mesela kırmızı biberi kızartınca yağına banıyor :37:

Benim eşim de herşey yer bi soğan sarımsak biber sevmez, yemeklerin içinde bile. Ben de bir soğan delisi olarak :1: Yemeklere uzuuuuun uzun robotta çekilmiş soğan katıyorum. Anlamadığı için bişey demiyor. Bir keresinde soğansız bulgur yaptım, beğendi ama öyle çok yemedi. 1 hafta sonra da 1 tencereye 3 soğanı robotta çekip bulguru birde öyle yaptım. Bir oturuşta tencereyi bitirdi :52: Bir de soruyor canım harika ötesi bu ne kattın içine, et falan mı var? Sevgimi kattım ondan tatlı gelmiştir dedim, "soğan sevgim" :16: Bibere de az kaldı, mesela kırmızı biberi kızartınca yağına banıyor :37:

İşte bu:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

esiniz madem bu kadar yemek seciyor bir zahmet kendiside mutfaga girsin bence
benim esim haftada iki kere yemek yapar iki kerede disardan yeriz
gerisini ben yaparim yada sandvic salata vs
esim yemek olayini diger erkekler gibi hc sorun yapmaz secmezde

Canım neden eşine çocuk gibi davranıyorsun yap sen sebze bir çeşit de onun sevdiğinden yap ıkısındende yemesini iste üzülüyorum de en azından tadına baksın zamnla alışır.benim eşim alıştı.yoksa o nu yemıyor bunu yapıyım la yürümüyor zor olur yazık sanada yarın bir gün çocuklarında öyle olucak evde herkese ayrı yemekmi yapıcan.

cok denedim yemiyor ağzına dahi sürmüyor bende hi ç yemek seçmem tam tersi:)

benim ki kabak, patlıcan, biber, soğan ,sarımsak ,pırasa ,brokoli, karnabahar, mantar, bamya,bezelye yemiyo yemin ederim ne yapsam diye düşünmekten kafayı yiycem,sebze yiyemiyorz sürekli bakliyat yiyoruz,yemeklerime soğan koyamıyorum:(

benim eşim vejeteryan malesef..
sebzeelrden sadece patates yemeğini yer ve baklagillerden mercimek k.fasülye nohut ve pilav,
konuyu ben açtım sandım:))
eşime ayrı kendime ayrı yemek yapmaktan gına geldi büyük olğumda aynı babası gibi oldu:(
çaresi yok malesef böyle geldi böyle gidecek:(

benim sevgili sevgilim,

birşeye benzetemediği yemeği yemez,
içinde ne olduğunu bilmediği yemeği yemez,
yeşil olan yemek yemez,
adam etçil ya:37:
ama bende otçulum.
sardı beni telaşı :52:.
kara kara düşünüyorum ama zor valla

Benim eşim yemek ayırımı yapmaz ama illaki herşey mevsiminde sağlıklı olsun ister hergün sebzesi pilavı eti olsun ister
o salatları saatlerce yıkar sirkede bekletirim , yeşillikleri tahta kaşıkla keserim , katı yağ kullanmam, yemeklerim tutsuz olucak falan , haftada bir kaç gün pizza tarzı şeyleri yesek hemen bana sende doğru düzgün yemek yapmıyorsun der buraya kadar herşey çok güzel ama benimde oğlum çok yemek ayırıyor hergün acaba nasıl yediriceğim diye stres oluyorum sadece et , kaşar , sucuk , patates yemek istiyor , sebze yediği zaman aklı olan sebezmi yer iğrenç diye her akşam evde kavga dögüş yemek yedirtiyorum ayy bende çok dertliymişim :9:

ay incimnazım benim eşimi anlatmışın sanki geçen gün bir markanın sebze temizleyicsini almış neymiş sirke mikropları tam öldürmezmiş o aldığı şey de bir fena kokuyor temizlicem die bu sefer ben yiyemedim:1:salataları attı içine bide başında bekliyo çıkmasınnlar yüzeye yüzmesinler die:1::1:ben böle:53::53: hay allahım ya:1::1: tipik titiz başak işte sen alınma he:34::10:

ay incimnazım benim eşimi anlatmışın sanki geçen gün bir markanın sebze temizleyicsini almış neymiş sirke mikropları tam öldürmezmiş o aldığı şey de bir fena kokuyor temizlicem die bu sefer ben yiyemedim:1:salataları attı içine bide başında bekliyo çıkmasınnlar yüzeye yüzmesinler die:1::1:ben böle:53::53: hay allahım ya:1::1: tipik titiz başak işte sen alınma he:34::10:

Yok canım neden alınayım ama acayip güldüm beklediği mikropları yakaladımı :52::52::52::52:
pis erkekten iyidir bazen kocasının pisliğiyle ilgili konular açılıyor geçen günde öyle bir konu vardı aman ALLAH ım dedim okurken kusacaktım ondansa böyle titiz seçici erkek olması daha iyidir

Çok yemek seçen biri olarak ben eşini anlayabiliyorum kısaca saysam yumurta, balık, çay, yumurtalı olduğu için poğaça açma, mantar, pişmiş lahana, koyun eti, kuzu eti, yeşil biber, kara biber, şerbetli tatlı ve daha neler neler yemeyen biriyim. İnsanın gerçekten içi almıyor, hatır için bile bazı şeyleri yiyemiyor. Yese bile ne doyuyor, ne ağzının tadı oluyor. Hele zorlandığım şeyler olursa bir daha hiç bakamıyorum bile. Sevdiği şeyleri pişirmeye, yeni yemekler üretmeye devam edebilirsin. Yediği malzemelerden yeni yemekler üretirsin ya da ne bileyim mantar yemiyordur beraber pizza yaparsınız 3-5 mantar koyarsın onun içinde yiyiverir. Yemek seçen insan hep kötü denir ama bu durum seçenler için de çok zor emin ol.

benimki ya benimki:41:
yemek seçmez ama bir yemeği iki gün yemez.hergün ne pişireceğim diye düşünmekten anam ağlıyor ve en az iki çeşit olacak,tabi üç olursa pek bir memnun olur.
sadece yemekle de bitmiyor benim işim.kahvaltı sorunu var bir de,kahvaltı da hergün farklı olacak.bir gün börek bir gün köfte patates bir gün sucuklu yumurta gibi.iki gün sucuklu yumurta yapsam çemkirir.ben de artık bir gün önceden düşünüyorum hem kahvaltıyı hem akşamı.ne yapayım.:5:

Son düzenleme:
Back
X