Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

Siz yemekleri istediginiz gibi yapin o da secsin icinden yesin. Ben de oyle yapiyorum,yemekleri her zaman oglumun yiyecegi sekilde yaparim cunku benim bakimima ihtiyaci olan o,kocam degil. Yemezse yemesin.

neden dark

karnabahar yerim tavuk da yerim ama sulu karnabaharlı tavuklu yemek beni açmaz

ya da bir kere arkadaşımın evinde yemiştim kıymalı karnabahar bana göre değil

arkadaşın evinde yedim zira bir kere idi ömrümde

ama evde neden yemeyeceğim bir şey için fikrimi belirtmeyeyim

mesela eşim bir yemeği yapıyordu ve içindeki sebzeler çok pişmiş, çok domatesli benim hoşuma gitmiyor öyle

bir seferinde de benim sevdiğim gibi yaptı böyle daha iyi oldu dedi bir daha hep öyle yapıyor

bazı şeylerde de orta yolu aramak lazım

adam karnabaharlı tavuk sevmiyor hatta sesini çıkarmayıp tavuğunu seçiyormuş

bir dahaki sefere karnabaharını atmadan tavuğu ayırıp kendisine de istediği gibi yapsa ne kaybeder

ille benim yaptığım gibi benim sevdiğim gibi diye dayatmanın manası ne

Böyle yemek seçen eşleri için her gün gerçekten et mi pişiyorsunuz acaba çok merak ediyorum sinir oluyorum ben onu yemem ben bunu yemem ne kaldı geriye çalışan bir kadın için özellikle ta sabahtan başlar acaba ne pişirsem diye günahtır yani bu biraz bencillik oluyor tamam zorla yenmez tabiki ama azcık da ılımlı olmak lazım

genel olarak yorumuna katiliyorum.

ama biraz da insan onyargilarinin kurbani oluyor,
mesela havuc orneginde havuc yemem degil, pismis havuc yemem, ona tamam zaten, secdigi sekilde yesin.

benim esim sebze sevmez yazdim mesela, ama yiyecekse de az pismis diri haliyle sever, ben de oyle yaparim, en azindan orta yol bulunuyor bu sekilde.

ama hic beni onu agzima sokmam, bunu agzima sokmam deyip tum kapilari kapatinca da geriye dengesiz beslenme seceneginden baska bir sey kalmiyor ki.
hani ornegin konu sahibi sarma yemez yazmis, tamam bir tabak sarma yemesin ama tabagina da 2-3 tane koysun yani. Zehir degil neticede, emek verilmis.
Emek verilmiş tamam da sevmiyor yahu, ne yapsın.
İnsanın istemediği şeye emek verildi diye kıymet göstermesi de saçma değil mi?
Yapan kişi biliyor, e adam ya da kadın sevmiyor, bunu bile bile yapıyor.

Ben fazlasıyla yemek seçen biriyim ya da şöyle söyleyeyim yemekleri kendi tarifim ve yaptığım usulle severim.
Mesela fasulyeden seneler önce tiksindim, evlenince kendim yapınca fasulye yemeyen kocamla ben, sadece benim usul yapılınca yemeye başladık.

Şimdi kalkıp neden beğenmediğim şeyi yiyeyim?
İnsan zaten sevmeyerek yediğinde doymuyor, karın şiş ama lezzet almıyor.
Sonra buzdolabına kamp kuruyor.
O gün evde tercih edilmeyen bir ana yemek yapılacaksa, çorba ve yardımcı yemeği sevilenden yapılır, bu kadar basit aslında.

Son düzenleme:
neden dark

karnabahar yerim tavuk da yerim ama sulu karnabaharlı tavuklu yemek beni açmaz

ya da bir kere arkadaşımın evinde yemiştim kıymalı karnabahar bana göre değil

arkadaşın evinde yedim zira bir kere idi ömrümde

ama evde neden yemeyeceğim bir şey için fikrimi belirtmeyeyim

mesela eşim bir yemeği yapıyordu ve içindeki sebzeler çok pişmiş, çok domatesli benim hoşuma gitmiyor öyle

bir seferinde de benim sevdiğim gibi yaptı böyle daha iyi oldu dedi bir daha hep öyle yapıyor

bazı şeylerde de orta yolu aramak lazım

adam karnabaharlı tavuk sevmiyor hatta sesini çıkarmayıp tavuğunu seçiyormuş

bir dahaki sefere karnabaharını atmadan tavuğu ayırıp kendisine de istediği gibi yapsa ne kaybeder

ille benim yaptığım gibi benim sevdiğim gibi diye dayatmanın manası ne
Aslinda konu sahibinin esi bana cok yemek seciyor gibi de gelmedi. Hani yemek secse tavugu secerek yiyip karnibahari birakmaz. Yemek secenler komple yemiyor o yemegi. Konu sahibi orta yolu bulabilecek tarzda degil belli ki,yoksa orta yol iyidir,cok degisik insanlar var mesela yemegin icinde sogan yemeyen var,yesil biber yemeyen var,kiymayi etten saymayanlar var neler var neler ben o tarzda insanlara gore yorumladim aslinda. Simdi bir insan karnibahari sevip de israrla yapiyorsa bilemedim ne akil verilir.

Benim icin karnibahar kereviz pirasa turleri pek marjinal secimler ya,herkes yemez sevmez. Bunlari sevip de yapiyorsam yanina mutlaka sevilen bir sey eklerim. Ha o da tatmin etmezse kendi yapsin tostunu yesin yani ne yapayim ;)

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Herkesin küçüklükten gelen yeme alışkanlıkları var. Neden farklılıkları hoşgörüp kabul etmek yerine kendinize dert ediniyorsunuz? Menü konusunda zorlanıyorsanız ya az az yapın ya ortak paydada buluşun. Çocuk değil ki yemek eğitimi veresiniz

Tüm yorumları okudum. Öncelikle ben yiyeyim, o ne yerse yesin diyemiyorum gönlüm elvermiyor. Karakterim böyle belki de bilmiyorum. Ayrıca emegime saygısızlık olarakta görüyorum . Tost yiyince yemeği yemeyince üzülüyorum. Dolmalara sarmalara kiyma koyuyorum az zaten. Tamamen sebze yemeği değil. Ama sebze de yemek lazım. Sürekli bakliyat et yapamam. Alışması lazım. Bende kuru fasulye, bulgur pilavı çok tercih etmem misal ama yapıyorum onları da, yapincada yiyorum ayırt etmiyorum.
Herkese ayrı ayri yemek yapmak fikri bana saçma geliyor. Açıkçası zorluyor da. Kendime sebze ona bakliyat yada et yemeği yapamam ki her gün. Çocuk olunca oda başka şeyleri seçerse. Herkese 3 farklı porsiyon mu hazirliycam.
Benim eşimi her yemeği yemeye alıştırma lazım. Tatlıda da sulu yemekte de. Misal evde 2 günde bir sütlaç yapılır. Hemen tukeniyor. Başka bir tatli yapsam en az 10 gün kalır o tatli. Ben yerim az az, eşimde ilk yaptigimda biraz yer daha da yemez.

Bu arada tost malzemesi ben almıyorum asla kendisi alıp getiriyor.

Mutfak orda , kap kacak orda , malzemeler orda gir yap kendine göre beraber yeriz derim. He ben yapıyorsam eğer o gün menü neyse onu yiyecek. Çok hassas olduğu vardır o ayrı. Mesela bamya yemez bende eve almam ama başka orta yok

Tüm yorumları okudum. Öncelikle ben yiyeyim, o ne yerse yesin diyemiyorum gönlüm elvermiyor. Karakterim böyle belki de bilmiyorum. Ayrıca emegime saygısızlık olarakta görüyorum . Tost yiyince yemeği yemeyince üzülüyorum. Dolmalara sarmalara kiyma koyuyorum az zaten. Tamamen sebze yemeği değil. Ama sebze de yemek lazım. Sürekli bakliyat et yapamam. Alışması lazım. Bende kuru fasulye, bulgur pilavı çok tercih etmem misal ama yapıyorum onları da, yapincada yiyorum ayırt etmiyorum.
Herkese ayrı ayri yemek yapmak fikri bana saçma geliyor. Açıkçası zorluyor da. Kendime sebze ona bakliyat yada et yemeği yapamam ki her gün. Çocuk olunca oda başka şeyleri seçerse. Herkese 3 farklı porsiyon mu hazirliycam.
Benim eşimi her yemeği yemeye alıştırma lazım. Tatlıda da sulu yemekte de. Misal evde 2 günde bir sütlaç yapılır. Hemen tukeniyor. Başka bir tatli yapsam en az 10 gün kalır o tatli. Ben yerim az az, eşimde ilk yaptigimda biraz yer daha da yemez.

Bu arada tost malzemesi ben almıyorum asla kendisi alıp getiriyor.
Eşiniz koskoca bir adam, kişiliği var.
Niye değiştirmeye çalışıyorsunuz?
Anlatamadığımız kısım bu zaten, keşke yese evet ama yemiyor.
Kendi bu bilinçte ve tercihi bu yönde.
Niye saygı duymuyorsunuz?

Yıllarca evde kahvaltıda bile 3 ayrı çeşit hazırladım, 2 çocukla da 3 ayrı yemek.
Sonunda herkesin ortak yediklerine yöneldim, sevilmeyen şeyin yanında çok sevilen yapıyorum ki dengelensin, 2 çatal alınsa dahi kardır diyorum.
Ama kocam için bunu beklemiyorum, koca adam!
Ne yiyeceğine de ben karışamam ki...

Sadece başlığa ithafen yazıyorum detayları okumadım

Eşim ve cocuklara alternatif sunmuyorum sağlıklı beslenmeye özen gösteri yorum yemeklerimi bu yönde hazırlıyorum verdiğim o emeğe saygı duyup yemelerini bekliyorum hiçbir zaman alternatif sunmuyorum ki o yemek yensin yeniyor da

Oğlum sevmediysen tost yapayım
Kızım yemeyeceksen şunu yapayım olmuyor bizde basarılıda oluyorum tafsiye ederim zamanla alışıyorlar

Misal evde 2 günde bir sütlaç yapılır. Hemen tukeniyor. Başka bir tatli yapsam en az 10 gün kalır o tatli. Ben yerim az az, eşimde ilk yaptigimda biraz yer daha da yemez.

adam başka tatlı sevmiyor demek ki

ya da işte o tatlıları az seviyor ilk yapıldığında da yiyormuş

az yapın o zaman

herkese ayrı yemek değil ki önerimiz

o mantarlı karnabaharlı tavuk yemiyor

tavuğu kavurdunuz ayırın

kalanına ne katarsanız katın diyoruz

ya da ille de o da karnabahar yesin öyle daha faydalı dayatmanız hatalı diyoruz

Benim yemedigim yemekleri annem dahil kimse yediremez de alıştıramaz da bana. Bazı yiyecekler hic iyi gelmiyor mesela. Tadı, kokusu, hazım süresi. Esiniz de boyle olabilir. Farkli menü yapmak istemiyorsanız ya mutfağa davet edin o da yapsın, ya da alıştırmalık yemesine darılmayın. Ben de karnabaharlı tavuğu yemezdim bu arada.

adam başka tatlı sevmiyor demek ki

ya da işte o tatlıları az seviyor ilk yapıldığında da yiyormuş

az yapın o zaman

herkese ayrı yemek değil ki önerimiz

o mantarlı karnabaharlı tavuk yemiyor

tavuğu kavurdunuz ayırın

kalanına ne katarsanız katın diyoruz

ya da ille de o da karnabahar yesin öyle daha faydalı dayatmanız hatalı diyoruz
Karnabaharlı mantarlı tavuk mu...
Ben burada yemediklerimi yazsam taşlanırım herhalde😂😂

Karnabaharı kızatıp, mantarı kaşarlı fırınlayıp bir de tavuk yemeği yaparım, mis gibi😂
Ama kimse bana karnabaharlı mantarlı tavuk yediremez.

Ahh
Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Erkekler hep öyle sanki kendi anasinin evinde padisahsofrasi vardi gorunuşune laf yparlar sebze yemegini istenezler her gun etli sütlu yemek isterler her gün de etli sutlu pişmez ki
Eşime sebze yemegi ypardim azcik kiyma koysaydin azcik et koysaydin derdi hep yemezdi herseyde et isterdi yapmadimmi yogurt ekkmekk yerdi.onun istedigi gibi yptim 1ay meselaben bbezelyeye bayilirim o sevmezdi cok az et koydum icine patlicana kiyma derken etten bikti artik söylemesede sebzelere alısti yiyor artik ama karnibahar kizarmis olmadikca yemiyorlar onun istedigi gibi dene 1ay sebze yemeklerine az et koy

Benimde eşim çok fazla seçicidir tavuk çeşidin hepsini yer kırmızı et pilav mercimek çorbası yoğurt çorbası dışında başka.corba içmez sonra makarna börek çok nadir yer en çok et pilav yapıyorum ama sevmedigi biseyi yapıncada zorlamam mesela karnabahar ağzına sürmez ama.ben kendim e göre yapar yerim kocaman adam şunu ye bunu ye diye peşinden dolaşamam keyfi bilir

Karnabaharlı mantarlı tavuk mu...
Ben burada yemediklerimi yazsam taşlanırım herhalde😂😂

Karnabaharı kızatıp, mantarı kaşarlı fırınlayıp bir de tavuk yemeği yaparım, mis gibi😂
Ben de aynen. Pırasa, lahana, kereviz, yeşil fasulye, bakla, kapuska, havuç sevmiyorum. Senede 2 -3 kez etli yeşil fasulye yerim belki. Kimse beni zorlamaz bunları ye diye. Kabak, patlıcan, bamya, mercimek, semizotu, enginar kabullendigim sebzeler. Evde buna göre menü yapılıyor. Bol balık yiyoruz. Karnabaharı severim ama etin yanında haşlanmış zeytinyağlı limonlu garnitür olarak. Karnabahar yemegini yemedigim bilinir ve evde yapılmaz. Bu liste uzar. Bile bile sürekli sevmedigim yemek yapılsa ben tostta yemem, bu evde noluyor diye isyan ederim😂 Eşinizin kıymetini bilin.

Ben de aynen. Pırasa, lahana, kereviz, yeşil fasulye, bakla, kapuska, havuç sevmiyorum. Senede 2 -3 kez etli yeşil fasulye yerim belki. Kimse beni zorlamaz bunları ye diye. Kabak, patlıcan, bamya, mercimek, semizotu, enginar kabullendigim sebzeler. Evde buna göre menü yapılıyor. Bol balık yiyoruz. Karnabaharı severim ama etin yanında haşlanmış zeytinyağlı limonlu garnitür olarak. Karnabahar yemegini yemedigim bilinir ve evde yapılmaz. Bu liste uzar. Bile bile sürekli sevmedigim yemek yapılsa ben tostta yemem, bu evde noluyor diye isyan ederim😂 Eşinizin kıymetini bilin.
Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.

Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride😂
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.

Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.

Evlenmeden once allahim her yemegi yiyen bir esim olsun diye dua ediyordum. Cok şükür oyle de oldu. Haslanmis brokoli koyarim önüne oo limonda getir de oyle yiyeyim der. O konuda hic sikinti yasamadim ama yemek secen bir esim olsaydi pek ustelemezdim. Bir cesit onun yedigi diger çeşidi de kendi yediklerimden yapardim. O tek cesit yerken ben ikisinden de yerdim 🤣🤣Yemiyorsa da keyfi bilir zeytin peynir ekmek yer napayim. Ben yemek yapmisim sonuçta 🤣 tanidiklardan bazilari var oyle her gun patates plsa yok demez adam. Esi de hafta da 3 kez patates yapiyor sonra da kizartma falan 20 yillik evliler alistilar artik. Arada bir kadin kendine sebze falan alip yapıyor.

Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.

Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride😂
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.

Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.
Evet kesinlikle anlatmak istediğim bu. Biri aynı sebzeyi ana yemek olarak severken birisi meze olarak sevebilir ya da hiç sevmez. Bu arada ben de deniz borulcesi, brokoli vb gibi sebzeleri meze olarak cok severim. Ama etli nohut pişse istemeyerek yerim. Bizimkiler de etli kuru fasulye yapar bazen. Onu yerim ornegin. Muhakkak sevecek, bu evin kuralları var deyip alınganlık yapmamak lazım. Herkesin bünyesi, yapısı, ailesinin yemek kulturu farklı.

Herkesin yediği yemediği şeyler vardır. Biz hepimizin yediklerini çok azımızın yediklerini az yapıyoruz. :)
Kendi adima yeşil fasulyeden nefret ederim. Ama eşim ve Kizlar çok sevr onlara yaparjm. Diger yemek neyse bende ondan yerim. Yada tavuk makarna yaparım. Esim makarnasini yer tavuk kismi kizlarla bizdedjr :)

Benim eşim de yemek seçer ama seçme su şekilde ...

Mesela normalde yediği bir uemegi bu ekşi kokuyor bu bozuk kokuyor yada bu değişik kokuyor diyerek yemez ve yumurta kır bana der ...

Bir keresinde akşam 5 te yaptgim bulgur pilavını saat 7 de bozuk kokuyor diyerek yememisti ...kendi bilir 🤷🏼‍♀️

Back
X