Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.

Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride😂
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.

Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.

Lahana ve kereviz salatası için açık tarif pilis :D

Eşim de her sebzeyi sevmez ben de her et yemeğini sevmem.
Atıyorum kabak yemeği benim en sevdiğimken onun değil. O yüzden yanına bi tarhana yada bulgur pilavı yaparım çünkü onları sever. O da bir iki kaşık alır. 1 yılı geçti evleneli, ısrar ediyordum ilk başta şimdi etmiyorum. önceki günden kalan sevdiği bir yemek varsa mesela o güne kendime de karnabahar yaparım böylelikle ikimizde yemiş bitirmiş oluruz.biö yoksa kahvaltılık sever yumurta kırdırırdı babam da sevdiği yemek yoksa.

Lahana ve kereviz salatası için açık tarif pilis :D
Kereviz salatasını annem sarımsaklı yoğurtlu ve dövülmüş bol ceviz ile yapıyor. Ben çerkez tavuğundan çok daha fazla beğenerek yiyorum. Ama normalde kereviz yemeği yapılsa asla yemem, ben değil evimizdeki kopek oğlumuz bile tek tek kerevizleri mama kabından seçip yere tükürür😂

Ay yemezse yemesin kazık kadar adam. Ben de sizi darlıyor zannettim kendine tost yapıyormuş ne güzel.

Bi öneri olarak yemekleri kendinize kadar yapın belki kıskanıp yer o zaman annem küçükken bize öyle yapardı kardeşimle böyle böyle yemek seçmemeyi öğrendik 😂

Kereviz salatasını annem sarımsaklı yoğurtlu ve dövülmüş bol ceviz ile yapıyor. Ben çerkez tavuğundan çok daha fazla beğenerek yiyorum. Ama normalde kereviz yemeği yapılsa asla yemem, ben değil evimizdeki kopek oğlumuz bile tek tek kerevizleri mama kabından seçip yere tükürür😂

Kerevizin o tarifini biliyorum ama yeşil elmasını merak ettim :D

Ayy aklıma kendim geldim. :confused:
Küçükken ıspanak, pırasa, lahana, kereviz, bamya, patlıcan, kabak, kuru fasulye, mantar yemezdim.:KK53: Zavallı anacığım.
Mevsimine göre göre olunca bunlar sıraya girerdi. Bende annemin tüm söylemlerine rağmen iki yumurta kırar onu yerdim. Bir keresinde aşırı yumurta yemekten alerji olmuştum.
Sonra yavaş yavaş alıştım. Mesela kerevizin yemeğini değil yoğurtlu salatasını sevdim ilk önce. Pişirme şekillerini değiştirebilirsiniz.
Ancak ne kadar ısrar ederseniz yemeyecektir. Tost istiyorsa kalksın yapsın.
Siz sevdiğiniz şeylerden az yapın. Kabak dolması seviyorsanız yanına bir iki biber dolması (seviyorsa) ekleyin öyle pişirin.

Lahana ve kereviz salatası için açık tarif pilis :KK70:
Lahana yıkandıktan sonra incecik kesilir, kevgirde çok az tuz ve çok az sirke ile ovularak öldürülür.
1 portakalın suyu sıkılıp, içine 1 yemek kaşığı mayonez koyulup çırpılır.
Bu harcın içine lahanalar atılıp biraz karıştırılır.
Sonra nar, ceviz eklenir, bu kadar:)

Elmalı kereviz ise bayağı basit.
1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ve biraz tuz çırpılır, pürüzsüz kıvam alır.
1 Yeşil ekşi elma ve 1 kereviz rendelenip bu harca konulup karıştırılır, üzerine yine ceviz, bu kadar:)

Kerevizin o tarifini biliyorum ama yeşil elmasını merak ettim :KK70:
Ben diğer türlü yiyemiyorum, yeşil elma mayhoşluk veriyor, o acılığı alıyor.
Ömründe ağzına sürmeyen çok misafirim oldu, 2. Yi de isteyip bitirdikten sonra kereviz olduğunu söyledim yediklerinin😂
O derece tadı anlaşılmıyor, yoğurtlu mayhoş meze😂

Lahana yıkandıktan sonra incecik kesilir, kevgirde çok az tuz ve çok az sirke ile ovularak öldürülür.
1 portakalın suyu sıkılıp, içine 1 yemek kaşığı mayonez koyulup çırpılır.
Bu harcın içine lahanalar atılıp biraz karıştırılır.
Sonra nar, ceviz eklenir, bu kadar:)

Elmalı kereviz ise bayağı basit.
1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ve biraz tuz çırpılır, pürüzsüz kıvam alır.
1 Yeşil ekşi elma ve 1 kereviz rendelenip bu harca konulup karıştırılır, üzerine yine ceviz, bu kadar:)

İlk fırsatta deneyeceğim canım.
Ekran görüntüsü aldım çok teşekkürler tatlım :KK200: :KK36:

Ömründe ağzına sürmeyen çok misafirim oldu, 2. Yi de isteyip bitirdikten sonra kereviz olduğunu söyledim yediklerinin😂

Evet bu hali daha seviliyor, yemeği çok ağır oluyor :D
Helal valla :D

Benmki sevmek deneyeyim de bahane bulur. Hem her yemeği yiyormuş gibi yapar. Ama aslında çoğunu yemez. Midem rahatsız der cogu seyi öyle eler, şekerim var diye de gerisi eler. Birazını da saglık sebebiyle engellemeye calışır derken geriye birsey kalmaz. Ne pişirelim dediğimde sen bilirsin diyor ama peynir ekmek yiyor sofrada.
Ben ilk evlendiğimde bir müddet dediği gibi yaptım (az yaglı tuzsuz ve salçası soğansız) baktım olmuyyor yiyemiyorum (yemegi evde nadiren yer ve ne zaman yiyip yetmeyeceği de belli olmuyor) kalan yemek ye esi de işkence bu sefer ona ayrı bana ayrı yaptım. Mesela aynı pilavı ona salcası bana salcalı aynı corbayı ona soğansız bana soğanlı. Bir baktım ki bizim sopanlıdan yiyor beyefendi. Ben de Müslümana bu kadar eziyet olmaz ben sana ayrı pişitiyorum sen bizimkini yiyorsun diye sinir oldum. Bu sefer de sen kendine ayrı pişirme herkes benim tarzında yesin diye küsüyor bize. Şimdi bildiğim gibi yapıyorum oooh acılı bol soğanlı salcalı. Yerse yer yemezse kendi bilir.

Bence prim yaptırmayın. Ayrıca o evde cocuk büyüyecek. Lezzetli Saglıklı temiz helal pişiriyor uz beğenmiyorlar hayret bişey.

Elinize sağlık. Bu tarif en kısa sürede bizim evde de uygulanacak 😊

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Benim esim de cok yemek secer. Napiyim kendimi mi harap etcem, ne istiyorsa onu yesin 😂😂😂😂

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Ben böyle darlamam darlanmaya da gelemem.Tipik bir yay burcu olarak bunaldım.Adam sevmiyorsa yemez kendi başının çaresine de bakıyor tost yapıyor.Zorunda mı ya?Kontrolcü kadınları hiç hoş bulmuyorum.Evlendik diye kafamıza göre yemek de mi yiyemeyeceğiz.Yazık adama bir de nasıl baş ediyorsunuz demişsiniz.Adama yedirceksiniz galba illa

Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.

Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride😂
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.

Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.
Su portakalli ordekli lahananin tarifini alalim o zaman:))
Ordeksizdi pardon,olsun deneriz yine de:))

Back
X