Eşim yurt dışına çalışmaya gidiyor çok üzgünüm

Ceren2705

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
216
15
118
Tekirdağ
Selam arkadaşlar hayırlı günler hepinize ben bugünlerde cok kötüyüm eşim yurt dışına çalışmaya gidiyor içim içimi yiyor eşime belli etmiyorum ama o yokken sürekli ağlıyorum geceleri uyuyamıyorum 10güne kadar gidecek bugün istifasını verdi borcumuz çok olamasa gitme derim ama burdayken ödeyebilme imkanımız yok ben çalışıyordum cıkarttılar cocuğum var 4 yasında ama biraz problemli Bi çocuk bakıcıyada bırakamıyorum zaten bulunduğum yerde iş imkanda yok anlayacağınız gitmesi lazım ama ben cok kıskanç biriyim bide etrafımdakiler oradan birini bulur eder diye şakasına bile söyleseler deliriyorum napacm bilmiyorum

Arabistana tek gitmesi daha uygun. Maalesef oranın ortam ve kanunları bizlere göre değil. Kıskancım diyince Avrupa ülkelerinden birine gidiyor sandım. İçin rahat olsun. Yapacak olan adam eve giriş çıkış saati belli olsa yine yapar. Allah kavuştursun. Tez zamanda borcunuzu ödeyebilin inşallah.

Arabistan'a gidiyor oranın şartlarını bilmiyoruz ilerde belki ama nasıl olur bilmiyorum
Muhtemelen gidecegi yerde tum erkek calisanlar bir arada lojman gibi bir yerde kalacaktir. Siz gitseniz eve cikmasi lazim bu da tek maasla imkansiz orada. Birkac arkadasim ummanda birkaci da iranda calisiyor muhendis olarak. Nefes almaya mecalleri yok,akliniza baska bir sey gelmesin napilir zaten arabistanda.

Arabistana tek gitmesi daha uygun. Maalesef oranın ortam ve kanunları bizlere göre değil. Kıskancım diyince Avrupa ülkelerinden birine gidiyor sandım. İçin rahat olsun. Yapacak olan adam eve giriş çıkış saati belli olsa yine yapar. Allah kavuştursun. Tez zamanda borcunuzu ödeyebilin inşallah.
İnşallah cok sağolun bende Arabistan olduğu için fazla sesimi cıkartmıyorum ama içim içimi yiyor Bi yandan düşünüyorum böyle e vlilşkmi olur diye ama hayat işte

Selam arkadaşlar hayırlı günler hepinize ben bugünlerde cok kötüyüm eşim yurt dışına çalışmaya gidiyor içim içimi yiyor eşime belli etmiyorum ama o yokken sürekli ağlıyorum geceleri uyuyamıyorum 10güne kadar gidecek bugün istifasını verdi borcumuz çok olamasa gitme derim ama burdayken ödeyebilme imkanımız yok ben çalışıyordum cıkarttılar cocuğum var 4 yasında ama biraz problemli Bi çocuk bakıcıyada bırakamıyorum zaten bulunduğum yerde iş imkanda yok anlayacağınız gitmesi lazım ama ben cok kıskanç biriyim bide etrafımdakiler oradan birini bulur eder diye şakasına bile söyleseler deliriyorum napacm bilmiyorum
Allah kavuştursun... Ne kadar kalacak orada?:KK35:

İnşallah cok sağolun bende Arabistan olduğu için fazla sesimi cıkartmıyorum ama içim içimi yiyor Bi yandan düşünüyorum böyle e vlilşkmi olur diye ama hayat işte
İnşaat için gidiyorsa bir prefabrik yapıda bir sürü erkek işçi bir arada kalıyor. Dil de bilmiyorsa yabancı olduğu da belli tipinden, zorlanmaz inşallah. Bir tanıdığımın eşi de orada.

Muhtemelen gidecegi yerde tum erkek calisanlar bir arada lojman gibi bir yerde kalacaktir. Siz gitseniz eve cikmasi lazim bu da tek maasla imkansiz orada. Birkac arkadasim ummanda birkaci da iranda calisiyor muhendis olarak. Nefes almaya mecalleri yok,akliniza baska bir sey gelmesin napilir zaten arabistanda.
Evet çalışma saatleri 12 saatmiş benim eşim işçi olarak gidiyor mühendis falan değil maden varmış orada önceden bulunduğumuz yerde de yapmıştı o işi oyuzden dün akşam internettem Bi haber okudum Arabistan da çarşaf gıyme zorunluluğu kalkıyor falan yazıyordu birde etrafımdakiler Arap kadınları çok güzeldir falan diye konuşuyorlar off orası ayrı bir dert özlem ayrı bir dert teşekkürler yorumunuz için

Evet çalışma saatleri 12 saatmiş benim eşim işçi olarak gidiyor mühendis falan değil maden varmış orada önceden bulunduğumuz yerde de yapmıştı o işi oyuzden dün akşam internettem Bi haber okudum Arabistan da çarşaf gıyme zorunluluğu kalkıyor falan yazıyordu birde etrafımdakiler Arap kadınları çok güzeldir falan diye konuşuyorlar off orası ayrı bir dert özlem ayrı bir dert teşekkürler yorumunuz için
Hic uzulmeyin herkes bir arada kaliyor orada muhendis veya isci hic fark etmez. Calisma kosullari agir ve hayat pahali. Kazandigini borcuna yatirir esiniz anca. Hayirlisi olsun insallah

üzülerek açık konuşacağım..çevremde bu şekilde giden 2 kişi var..bir tanesi boşandı..diğeride göz göre göre orda biriyle görüşüyor..bu senin eşinde yapacak diye söylemiyorum..ama uzun süre bir ayrılıksa bence gitmesin yada sende git..aile birliği bozuluyor böyle..sık sık gidip gelme olmuyor haliyle..boşa dememişler gözden ırak olan gönülden de ırak olur diye..zaten çocuğun kreşe gidebilir..sende işe gir..inan ki herkesin borcu var..

Şantiyede çalışacak büyük ihtimal
Şehri hiç görmeyecek
Şantiyedeki lojmanlarda kalacaktır
İlerde gidebileceğinizi sanmıyorum
Orada ev tutsanız eşyası vs astarı yüzünden pahalıya gelir
Zaten şantiyelere ulaşım zor olur
Bence kıskançlığı bi kenara bırakıp
Eşiniz için üzülebilirsiniz
Çalıştığı süre boyunca çok kısıtlı imkanlarda yaşamını sürdürecek

üzülerek açık konuşacağım..çevremde bu şekilde giden 2 kişi var..bir tanesi boşandı..diğeride göz göre göre orda biriyle görüşüyor..bu senin eşinde yapacak diye söylemiyorum..ama uzun süre bir ayrılıksa bence gitmesin yada sende git..aile birliği bozuluyor böyle..sık sık gidip gelme olmuyor haliyle..boşa dememişler gözden ırak olan gönülden de ırak olur diye..zaten çocuğun kreşe gidebilir..sende işe gir..inan ki herkesin borcu var..

ben de asla böyle yazmak istemem ama,
5 yıl boyunca 3 ayda bir eşini görmek,
onu geçelim hadi, 5 yıl 4 yaşında çocuk 3 ayda bir babayı görecek.

bana da hiç mantıklı gelmiyor bu işler.
konu sahibi yerinizde olsam hadi ilk bir yıl alışma ve ülkeyi tanıma dönemi olsun, sonra alır çocuğumu giderim eşimin yanına, veyahut, borçları kolaylayınca o bıraksın gelsin, ev mev de az geç oluversin.

Tatlim ya kim esinden ayrilmak ister. neresi olursa olsun ayri yatakta yatmak zaten zor.
Fakat mümkünse baska yollarda kapatmaya calisin borcunuzu. Gitmek en en son secenek olsun.
Bir de bes yil. Zaten icinize sinmiyor. Hayir aldatmak falan da degil dert. Sizin iliskiniz, cocugunuz babasini görmeden büyüyecek bir süre. Aldatmak en son aklina gelen sey insanin bu durumda.
Baska secenekler bulun. Ülke degisimi ,bir aile icin bu kadar uzun ayri kalmak saglikli degil.

Ne kadar sürermiş belli mi?
Arabistan ise nispeten daha iyi kıskanç eş için. Zaten bir kaç erkeğin olduğu yerlerde kalınır.
Babam annemi 3 çocukla anne bırakıp Libya'ya gitmiş 8 ay..
Zaman çabuk geçer merak etmeyin..

Birini bulması güvensizlik bu apayrı bir konu. Ama hiç kimse olmasa bile eşlerin ayrı yaşaması doğru mu? Aranızdaki muhabbetin devam etmesi neredeyse imkansız. Alışana kadar evden çıkmazsınız, vasat bir yerde yaşarsınız ama yinede beraber olursunuz. Bence sizde gidin, benim fikrim bu.

Back
X