Eşim yurt dışında çalışmak istiyor

Onlarda oyle oluyor diye oyle yapmak zorunda mısınız? Ay pasifliğiniz beni öldürecek. Kendi anne babanız çözüm üretir. Kimse vur başına al ekmeğini yapabileceği gelinin derdini çözüp onu kurtarıp ne idüğü belirsiz diğer kadinlarla muhatap olmak istemez.
Bu hadsiz ne benim ailemi umursar ne kendi ailesini. Adam bildiğini okumak için yaratılmış. Aramızda çözemediğimiz sorunlarda oldu baktım sessiz kaldıkça abartıyor çocugu da aldım gittim annemin yanına. Ama sonra noldu geçim sıkıntısı annemin hastalıkları derken daha kötü oldu
Çocugu kreşe verdim saatleri uymadı. Bakıcıya verdim parayı begenmedi. Ben asgari ücret alırken bakıcılar benden asgari ücret istedi.
Ben bişey yapmayacaklarını biliyorum. İlerde bize niye söylemedin die basımın etini yemesinler die sırf

Bu mantalitede bakarsak yani destek olup olmaması eşinizin isteğine bağlıysa garanti değil ki kendi gönderirse destek olacağı. Mahkeme nafaka bağlar illa, size destek olup olmamak onun kararına bağlı bir durum değil ki
Sigortalı iş değil üstüne bişeydw yok. Baglar mı sizce?

Sigortalı iş değil üstüne bişeydw yok. Baglar mı sizce?

Sizcesi bencesi yok bunun, kanun sabit. Araştırıp emsal davalara bakabilirsiniz, erkeğin geliri olmasa bile yoksulluk nafakası ödemesi gerekir. Kaldı ki eşinizin sizi kendisi gönderirse size para ödeyeceğinden nasıl eminsiniz bu kadar?

Merhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Sizde gidin eşinizle

Sizcesi bencesi yok bunun, kanun sabit. Araştırıp emsal davalara bakabilirsiniz, erkeğin geliri olmasa bile yoksulluk nafakası ödemesi gerekir. Kaldı ki eşinizin sizi kendisi gönderirse size para ödeyeceğinden nasıl eminsiniz bu kadar?
Vicdan yapar. Gönderdim bari rezil olmasınlar rahat etsinler der.

Benim eniştem 10 yıl dışarıda çalıştı. Ablam 3 çocukla burada kaldı. Yazları ablam esinin yanına gitti. İzinlerde bayramlarda eniştem geldi falan derken bir şekilde oldu. Ama şöyle birşey var eşiniz oradan 60 000 TL kazanmaya başladıktan sonra zamanla alışacak ve Türkiye de çok düşük bir kazançla çalışmak istemeyecek. Eniştemde öyle oldu. Daha bu sene gönlüne göre bir iş buldu da yaza dönüyor inşallah. Demek istediğim ev parası birikir bir de arabaya çalışayım der. Araba alınır dur bir de kirada mülkümüz olsun sonradan dara düşmeyiz ek gelir olur der. Der de der insan.

Bende çocuğum olduktan sonra göndermek istiyorum tamamen yapayalnız kalmam. Şuanda işe ne zaman isterse gidebilir. Kapıyı kapamadık. Yalnızca biraz daha bir arada kalmalıyız diye düşündük
Cocuk olduktan sonra gondermeniz dogru bir karar degil. Hem babayla iliskisi kopuk olacak hem siz eş desteğine ihtiyaç duyacaksiniz.

Merhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Ben senin yerinde olsam hiç bir yere göndermek istemem . Eğer senin sözüne bakıyorsa gitmek ve ya kalmak için . Asla gönderme derim . Zaman paradan daha kıymetli . Zamanınızı birlikte geçirin sende zamanla bulursun iş çalışırsınız geçinir gidersiniz. Gurbetlik ilk başlarda özletir zamanla soğutur sonra bi bakmışsın artık sevmiyorsunuz birbirinizi. Gözden uzak gönülden de uzak olur derler . Ben kocamı asla hayatta öldürseler beni bi yere göndermem. Anca beraber kanca beraber . Seni de götürecekse gidin beraber . Ayrı durmayı şimdiden göze alabilmeniz çok tuhaf. Geleceği Allah bilir sen ne yaparsan yap kaderini yaşayacaksın. Onuda kocanın yanında yaşa bari. Yani kısacası asla razı olma .

Ben senin yerinde olsam hiç bir yere göndermek istemem . Eğer senin sözüne bakıyorsa gitmek ve ya kalmak için . Asla gönderme derim . Zaman paradan daha kıymetli . Zamanınızı birlikte geçirin sende zamanla bulursun iş çalışırsınız geçinir gidersiniz. Gurbetlik ilk başlarda özletir zamanla soğutur sonra bi bakmışsın artık sevmiyorsunuz birbirinizi. Gözden uzak gönülden de uzak olur derler . Ben kocamı asla hayatta öldürseler beni bi yere göndermem. Anca beraber kanca beraber . Seni de götürecekse gidin beraber . Ayrı durmayı şimdiden göze alabilmeniz çok tuhaf. Geleceği Allah bilir sen ne yaparsan yap kaderini yaşayacaksın. Onuda kocanın yanında yaşa bari. Yani kısacası asla razı olma .
Çok mantıklı bir yorum kocasını paradan daha çok seven kadının yorumu bu olmalı ama günümüzde kadınlar paraya aşık

Vicdan yapar. Gönderdim bari rezil olmasınlar rahat etsinler der.
Bütün konuyu okudum ve sizi çok pasif gördüm bende . Bir zamanlar bende sizin gibiydim resmen kendimi gördüm . Ailenize sakın ama sakın bilenmeyin. Ve korkmayın . Korku en büyük düşmanımız . Çözümler yazılıyor bir sürü sadece korkunuzdan bahanelere düşüncelerinize ya şöyle olursa ya böyle olursa demelerinize sığınıyorsunuz. Olmaz bir şey korkmayın 🙏🏻 hayat sizin hayatınız onu yine siz kurtaracaksınız. Ailenize güvenin 🙏🏻

Çok mantıklı bir yorum kocasını paradan daha çok seven kadının yorumu bu olmalı ama günümüzde kadınlar paraya aşık
Para sadece bir ihtiyaç . Aklı olan sevgi sadakat ve güvene yatırım yapar . İlk evlendiğimizde hiç bir şeyimiz yoktu . Şimdi maşallahımız var çalışıyoruz kazanıyoruz . Türkiye de ve ya başka yerde fark etmez ben Türkiye de yaşıyorum. Gayette oluyor iki kişi el ele verince miss gibi de yaşanıyor. 🙏🏻

Merhaba hanımlar,
Düğünün neden yapıldıgını bir kere daha anladım mutsuzluk geçim sıkıntısı olsun diye

Resmen borçlanmak için evlenmişsiniz

Gidiyorsanız beraber gidin

Düğünün neden yapıldıgını bir kere daha anladım mutsuzluk geçim sıkıntısı olsun diye

Resmen borçlanmak için evlenmişsiniz

Gidiyorsanız beraber gidin
Kesinlikleeee. Biz düğün yapmadık aile arasında sade nikah yaptık . Ailelerimiz çok ısrar etti asla yapmadık:))) oldu bide borçlanacaz sanki çok zenginiz de :)))

Bütün konuyu okudum ve sizi çok pasif gördüm bende . Bir zamanlar bende sizin gibiydim resmen kendimi gördüm . Ailenize sakın ama sakın bilenmeyin. Ve korkmayın . Korku en büyük düşmanımız . Çözümler yazılıyor bir sürü sadece korkunuzdan bahanelere düşüncelerinize ya şöyle olursa ya böyle olursa demelerinize sığınıyorsunuz. Olmaz bir şey korkmayın 🙏🏻 hayat sizin hayatınız onu yine siz kurtaracaksınız. Ailenize güvenin 🙏🏻
Sakin bi yapım var evet. Bagırıp çağırmak yada sorunları büyütmek bana göre değil. Cahil cesareti yapacak yaşıda geçtim. Hesaplamadan adım atarsam bedeli çok ağır olur. Tek odaklandıgım Türkiye ye döneceğimiz gün. O yüzden bütün çözümlere bahane üretmiş olabilirim.Aileme tabikide güveniyorum
Teşekkür ederim

Sakin bi yapım var evet. Bagırıp çağırmak yada sorunları büyütmek bana göre değil. Cahil cesareti yapacak yaşıda geçtim. Hesaplamadan adım atarsam bedeli çok ağır olur. Tek odaklandıgım Türkiye ye döneceğimiz gün. O yüzden bütün çözümlere bahane üretmiş olabilirim.Aileme tabikide güveniyorum
Teşekkür ederim
İnşallah dilediğiniz gibi bir hayatınız olur 🤲

Türkiye de çok düşük bir kazançla çalışmak istemeyecek. Eniştemde öyle oldu.
Benim eniştemde böyle diyor. Cruise gemisinde çalışıyor. Maaşı 5 bin dolarmış. “Türkiye’de bu paraları kazanamam” diyor. Borçları da yok. Arsa alıyorlar. Araba alıyorlar. “Çocuğumuzun istkbali” diyor. Halbuki çocuk sevgiye aç. bizim için böyle bir para yok. Hadi beni geç. Kadın her yerde bulunur. Eşim kızımızı bırakıp bir yere gitmez. Maddiyat önemlidir ama herşey de değildir.

Daha 4 aylık evlisiniz. Ben eşim olmadan 1 gün bile geçiremem 1 yıllık evliyim. Evliliğinizin ilk yıllarını ayrı mı geçireceksiniz. Ben olsam ya göndermezdim ya da kendim de giderdim.
Benim görümcem öyle göndermiş eşini. Burda çocuklarına kendi bakmış eşi sadece para göndermiş. Ama tüm sorumluluk görümcemde, sevgiye aç yaşamış, tüm dertleri omuzlanarak. Çocukların hastalığı, okulu, alışverişi. 3 günlük dünyada neden yanlız yaşasın ki insan üsteli evliyken.

Bende çocuğum olduktan sonra göndermek istiyorum tamamen yapayalnız kalmam. Şuanda işe ne zaman isterse gidebilir. Kapıyı kapamadık. Yalnızca biraz daha bir arada kalmalıyız diye düşündük
Çocuk olduktan sonra ayrı kalmak sizi daha çok zorlar.Ben iki çocugumda da 4_5 ay iş gereği ayrı kalmak zorunda kaldık.Ciddi anlamda zorluk yaşadim.eş desteğiyle çocuk bakmak daha iyi.Anne biraz olsun nefes alabiliyor.
tabi hayat sizin.siz kararininiz ama yaşayan biri olarak yazmak istedim

Şirket götürecek ben eşimle gidemem diye bir şey yok diye biliyorum. Dağ bayır gezip konteynerde yaşamayacaksa eğer bir kaç ay içinde sizi de alabilir. Öyle bir kaç tanıdığım var üç beş ay sonra ailesini de götüren ve bu insanların şirketleri barınma ihtiyacını karşılıyor. Mühendis bir tanıdığım var, üç ay bir ülkede beş ay başka bir ülkede eşiyle beraber gidip çalışıyor, her defasında da şirket ev ayarlıyor. Bir araştırın derim.

Back
X