eşim yüzünden yemekler çöpe gidiyor

Ayni bizim aile. Biz de eti cok nadir yerdik. O zaman anneme derdim niye et yapmiyorsun diye ama simdi kendim et yapmak istemiyorum annemin sebze yemeklerini ozluyorum.
Belki de hiç annemden görmediğim için et pişirmek bana luzüm geliyor nedense. Balığa bile 2 sene sonra başladım aaa ne kolaymış dedim :KK70: Bizde tüm yıl kurbandan gelen etler az az yemeklere falan katılırdı o yani. Hiç biftekmiş butmuş yediğimi bilmem. Zaten kıt kanaat geçinirdik habire sebze makarna pilav vs...

Evet yazmayı unuttum eşim et ve hamur işi sever. Ama sadece bu ikisini. Her gün bunları yemek ister. Her gün et ve pizza yapmak da sağlıklı değil ki. Ben et sevmiyorum fazla, o ise her öğünde et istiyor, fenalık geldi artık.

Dışarıda yemenizdense evde et pişirmek daha mantıklı değil mi? Siz sebze yersiniz yine, eşiniz için de et türü birşey pişirirsiniz. Eşiniz çalıştığı için muhtemelen öğle yemeği evde yenmiyordur. Siz öğlen sebze yiyin akşam da eşinizle et yemeği yiyebilirsiniz. Zaten günde 1 öğün sebze bir öğün baklagil/et yemek gerekiyor

Mesela haftalık menü ne yapıyorsunuz örnek verebilir misiniz.Ya adam bi garip geçen kavurmalı bulgur pilavı yaptım ona da kulp buldu :KK70:
Greengirll kusura bakma ama gerçekten et kültürün yok

Kavurmalı bulgur pilavı olmaz ki

Kavurmalı tarhana çorbası olur kavurmalı yumurta olur soğan domates vs sote gibi olur hatta pirinç pilavı da olur ama kavurmalı bulgur olmaz yakışmaz adamın da suratı düşer

Eti sade yap bu yaştan sonra adamda yeni damak zevki olmaz ki

Bak akşam zeytinyağlı taze fasülye bulgur pilavı yanı ş da top köfte yaptım 10 dakikada tavada çevirdim az da biber domates soteledim

Geniş tabağa üçünü yan yana koydum bir de ayran mis gibi öğün

Et sevene etini çok koy kendine fasulyesini çok koy

Afiyet olsun

Biz 3 kişiyiz yarım kilo fasülye 250 gram kıyma yarım fincan bulgur kullandım fasülye ve pilav iki öğün çıktı köfteyi tek seferlik yaptım maliyetli de değil

Eti mantarlı, soğanlı sarımsaklı, yeşil kırmızı biberli çok severim sık sık da yaparım. Suyunu çekecek ama :)
Sade eti pek tercih etmiyorum birşeylerle karıştırıyorum genelde
Köfteyide kuru ekmekle yapıyorum ekmeksiz köfteden ağzıma çok et tadı geliyor.
Kendine sebze eşine et yemeği yapıp bu işi çözersin. Zaten basit oluyor eti kavurmak, köfte yapmak yada haşlama yapmak .

Back
X