Eşim zannettiğim canlı, kızkardeşine 20bintl kredi çekivermiş! hem de 5 yıl ödemeli

Öncelikle konu sahibi kendi sorunum çözülmüş gibi sevindim :)

arkadaşım senin konuna gelince bi fırsat vermişsin iyi yapmışsın niyet önemli burada belki o 3000 bin tl onun hayatını kurtaracak bundan sonra ayakları ustnde durmasını sağlayacak. sonuçta kardeş ama konu sahibinin görümcesi tamamen art niyetli ve para koparma peşinde... Ama kötü olan eşinden gizli yapman. Bende nişanlıyım evlenicem yakında :) yarın görüşcez ve ilk verdireceğim söz birbirimizden gizli bişey yapmayalım olacak. Eşler arasında gizlice yapılan şeyler bence hoş değil belki o an düşünemiyor insan evlenmedim henüz bilmiyorum ama uygun bir dille anlatmalısın başkasından öğrenir falan hiç hoş olmaz yerine koy kendini aynı yastığa baş koyduğun kişi arkandan iş çeviriyor gibi sinek küçük ama mide bulandırır. Hata ettiğini vs vurgulayarak söyle eminim anlamaya çalışacaktır ya da en fazla kızar ama başkasından duysa tepkisi daha büyük olur

haklısın gizlilik olmamalı ama eşim bunu ömrümce her tartışmada karşıma çıkarır başıma kalkardı.. neyse ki kardeşim halletti işini belgelerini alıyor ve öder paşam benim.. :16: cevabın için teşekkürler

Kizlar kredi olayina hic bulasmayin, kendiniz icin bile. Yoksa bu kocalar cosuyorlar. Gunah diyin kendiniz icin bile cekmeyin kredi yoksa ana baba kardas diyip gerisini getiriyor bu esler. Ben memurum, kocam yuz bulmasin diye ihtiyacimoldugu halde kredi cekip kendime araba almiyorum. Cunku bir kere cekersem o biter digeri baslar, ev alalim der cektirir, is kuralim der cektirir.
En iyisi en basindan bu isi kestirip atmak, gunah diyceksiniz gunah

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün eşimin kız kardeşi beni sayısız defa aradı, bilerek açmıyordum en sonunda açayım bakalım ne diyecek süper zeka dedim.

Telefonu açar açmaz bana öyle bir sayıştırmaya başladı ki anlatamam. Sanki kocası ile yatak odasına girememesinin sebebi benmişim gibi bağırıyor.
Ben de dayanamadım ağzıma geleni söyledim. O sırada eşim de geldi telefonu ona uzattım ve - al al kız kardeşin yanıp tutuşuyor 20bini verseydin şimdiye kadar 20bin kez gerdeğe gireceklermiş ama olmadı işte ne yapalım, deyip eline tutuşturdum telefonu. O da kardeşine --kızım manyak mısın nesin kapat şu çeneni kocana da böyle yapıyorsan ondan kaçırıyorsundur sen adamı dedi kapattı telefonu.
Ben de eşime -- şuan karar verdim o borcu bu hafta ne yapıp edip kapatıyorsun ne kadar faiz işlediyse onu da sevgili kız kardeşinden istiyorsun ben senin histerik kardeşin yüzünden 5 yıllık bir borçtan yeni çıkmışken yeni bir borca girip bunalıma giremem kusura bakma. Sen kızkardeşin kocasıyla yatak odasını şenlendirmek için bizi düşünmeden bana söylemeden kredi çekebiliyorsan buyur sen de kız kardeşine --ben bu 20bini faiziyle bu hafta için de kapatacağım ne kadar faiz işlemişse onu bana göndereceksin yoksa yengen kocanı arayıp ondan isteyecekmiş. dersin dedim.

--Ve sevgili kocacığım bu sorun çözülene kadar oturma odasında yatıyorsun eeee malum parasız saadet olmuyor. Biraz da kendi yatak odana girebilmek için sen türlü numaralar yap mesela git kız kardeşinden para iste yengen beni yatak odasına 20bin tl faiziyle ödenmeden sokmayacakmış dersin tamam mı canım dedim. Yuh yani hangi abi, eniştem kız kardeşimle yatak odasında fazladan çiftleşebilsin diye kredi çeker midem kaldırmıyor bi git gözüme görünme düşündükçe senden de kız kardeşinden de tiksinmeye başladım. Yuh be ar yok utanma yok dedim suratına kapattım kapıyı.

-- Ne olur 1 kez konuşalım böyle yapma bak yaptım bir hata telafi edeceğim dedi. Ben de yatak odasından ona
-- Hayııııır olmaaaaaz konuşmak 20bin tlden başlıyor hadi canım geç kalırsan faiziyle 40bin -tl bak bak süper bir fikrim var kardeşini ara acil 40bintl lazım de hadi vakit kaybetme dedim ve o para faiziyle birlikte bankaya ödenmeden seninle bir tek kelime etmeyeceğim dedim ve saat 18.00 dan beri konuşmuyorum.

Yani anlayacağınız bir tane histerik kadın yüzünden terbiyemi de bozdum. Ohh iyi yaptım. Bütün gün düşündüm ben henüz yeni uzun vadeli bir borca giremem. Ben de çocuklarımla rahatça para harcamak gezmek eğlenmek sinemaya gitmek tatile gitmek istiyorum. Doğuda çocuklarımla birlikte yaşadıklarımdan sonra bunu hak ediyorum.

Yeni yasaya gore aldiginiz tuketici kredisinden 14 gun icinde vazgecebilir ve sozlesmenin feshini isteyebilirsiniz. Sizden bu durumda bankalar bir ucret talep edemezler.

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün eşimin kız kardeşi beni sayısız defa aradı, bilerek açmıyordum en sonunda açayım bakalım ne diyecek süper zeka dedim.

Telefonu açar açmaz bana öyle bir sayıştırmaya başladı ki anlatamam. Sanki kocası ile yatak odasına girememesinin sebebi benmişim gibi bağırıyor.
Ben de dayanamadım ağzıma geleni söyledim. O sırada eşim de geldi telefonu ona uzattım ve - al al kız kardeşin yanıp tutuşuyor 20bini verseydin şimdiye kadar 20bin kez gerdeğe gireceklermiş ama olmadı işte ne yapalım, deyip eline tutuşturdum telefonu. O da kardeşine --kızım manyak mısın nesin kapat şu çeneni kocana da böyle yapıyorsan ondan kaçırıyorsundur sen adamı dedi kapattı telefonu.
Ben de eşime -- şuan karar verdim o borcu bu hafta ne yapıp edip kapatıyorsun ne kadar faiz işlediyse onu da sevgili kız kardeşinden istiyorsun ben senin histerik kardeşin yüzünden 5 yıllık bir borçtan yeni çıkmışken yeni bir borca girip bunalıma giremem kusura bakma. Sen kızkardeşin kocasıyla yatak odasını şenlendirmek için bizi düşünmeden bana söylemeden kredi çekebiliyorsan buyur sen de kız kardeşine --ben bu 20bini faiziyle bu hafta için de kapatacağım ne kadar faiz işlemişse onu bana göndereceksin yoksa yengen kocanı arayıp ondan isteyecekmiş. dersin dedim.

--Ve sevgili kocacığım bu sorun çözülene kadar oturma odasında yatıyorsun eeee malum parasız saadet olmuyor. Biraz da kendi yatak odana girebilmek için sen türlü numaralar yap mesela git kız kardeşinden para iste yengen beni yatak odasına 20bin tl faiziyle ödenmeden sokmayacakmış dersin tamam mı canım dedim. Yuh yani hangi abi, eniştem kız kardeşimle yatak odasında fazladan çiftleşebilsin diye kredi çeker midem kaldırmıyor bi git gözüme görünme düşündükçe senden de kız kardeşinden de tiksinmeye başladım. Yuh be ar yok utanma yok dedim suratına kapattım kapıyı.

-- Ne olur 1 kez konuşalım böyle yapma bak yaptım bir hata telafi edeceğim dedi. Ben de yatak odasından ona
-- Hayııııır olmaaaaaz konuşmak 20bin tlden başlıyor hadi canım geç kalırsan faiziyle 40bin -tl bak bak süper bir fikrim var kardeşini ara acil 40bintl lazım de hadi vakit kaybetme dedim ve o para faiziyle birlikte bankaya ödenmeden seninle bir tek kelime etmeyeceğim dedim ve saat 18.00 dan beri konuşmuyorum.

yok artık bıde arayıp sovuyormu demekkı kocasının onceden haberı varmıs ben para elıne gecınce der dıyordum. gorumcen bencıllıktee,yuzsuzlukte ve dusuncezıslıkte asmıs. allah kocana akıl fıkır versın umarım bu son uzuluşunuz olur ıns.

yok artık bıde arayıp sovuyormu demekkı kocasının onceden haberı varmıs ben para elıne gecınce der dıyordum. gorumcen bencıllıktee,yuzsuzlukte ve dusuncezıslıkte asmıs. allah kocana akıl fıkır versın umarım bu son uzuluşunuz olur ıns.

aslında akıl fıkır derken emınım oda farkına varmıstırda ıns ınsanlara hayır demeyı ogrenmıstır.

Kocası öl dese ölecek.. Benim de başımda var böyle görümce.. Kv yani görümcemin öz annesi hastanede yatıyorken görümcecim kocam işten gelecek akşam banyoya girip sırtını keselicem deyip anasını bana bırakıp gitmişti.. Ki biz o zamanlar eşimle nişanlıydık.. Kadın eşini ve eşinin ailesini memnun edebilmek için bayramlarda bile son gün uğrar ailesine.. Kocam der başka bile demez adamı da görseniz her fırsatta yerin dibine sokar çıkarır karısını, öyle de odundur kendisi..

Hem de nasıl sayıştırıyor bana. Ben onun abisinin parasına karışamaz mışım, o abisinin parasıymış ister sokağa atarmış ister ona verirmiş ama bana hesap vermek zorunda değilmiş. Ben kaç yıldır abisinin hayatındaymışım da abisini yönlendiriyormuşum,
Deli ile deli olunur mu oldum vallahi :37: ama inanın hem söyledim hem güldüm o da karşımda bana laf yetiştirmeye çalışıyor.
Kızım sen kdurdun mu nedir, daha mart ayına da çok var ama ne yapalım yapacak bir şey yok. neyse sen geceleri evin çatısına çık miyavla bakalım belki kocan seni bacadan yatak odasına sokar da muradına erersin sen bir doktora git hastasın sen dedim işte o arada da eşime veriverdim telefonu..

Kocası öl dese ölecek.. Benim de başımda var böyle görümce.. Kv yani görümcemin öz annesi hastanede yatıyorken görümcecim kocam işten gelecek akşam banyoya girip sırtını keselicem deyip anasını bana bırakıp gitmişti.. Ki biz o zamanlar eşimle nişanlıydık.. Kadın eşini ve eşinin ailesini memnun edebilmek için bayramlarda bile son gün uğrar ailesine.. Kocam der başka bile demez adamı da görseniz her fırsatta yerin dibine sokar çıkarır karısını, öyle de odundur kendisi..
Demek ki itip kaılmak bunların hoşuna gidiyor.

Maşallahınız var okurken yetişemedim.Eşinizde sakin bir yapıya sahipmiş doğrusu herşeyi elinden almışsınız ve gık dememiş :-) başkası olsa kardeşim veririm vermem der mesela istemiyorsan git der ama sanırım maddi yönden size muhtaç bu yüzden ses çıkaramıyor.

Hem de nasıl sayıştırıyor bana. Ben onun abisinin parasına karışamaz mışım, o abisinin parasıymış ister sokağa atarmış ister ona verirmiş ama bana hesap vermek zorunda değilmiş. Ben kaç yıldır abisinin hayatındaymışım da abisini yönlendiriyormuşum,

insanı zorla çileden çıkarmaya çalışıyor bu kadın,

onunla her terbiyesizligini anlattıgınızda içimde bastırılmış şiddet egilimlerinin ortaya cıktıgını hissediyorum artık.

Tüm yorumları okuyamadım maalesef..
Başta "eğer sizin kız kardeşiniz olsaydı, ona yardım etmeyecek miydiniz? Bu boşanma sebebi değil" diye yazmayı düşündüm.
Mesela bizim karşı komşu ablamızın eşi de, kız kardeşi için kredi çekmişti geçen ay..
Halaları yani eşinin kız kardeşi de 15 yıllık evli.. 'bir kaç bankaya olan borcu, tek yerde toplayalım, tek bir yere öderiz ama borcumuz olduğu için bankalar kredi vermiyor' diye abisinden rica etmiş. Abisi de krediyi çekip vermiş, taksitleri yine kız kardeşi ödüyor.
Sizinki de buna benzer bir durum sandım ama fena bir görümceymiş sanırım.
Fakat hala bunun boşanma sebebi olmadığını düşünüyorum. Mutlaka başka çözümler de bulunabilir, bulunmalı..!! En azından çocuklar için.!!

Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.

Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.

Ve bu bir blöf değil.

bikere eşinin sana danışmadan böyle bişey yapması büyük bir hata. Ama pire için yorgan yakılmaz. tamam hata etmiş ama sen onu en büyük şekilde cezalandırmamalısın.tabiki tepkini gösterceksin bağır çağır istediğini de ama boşanmak çok ileri seviyede bi davranış :/ tavrını ortaya koy bidaha kalkışamasın böyle bişeye ;)

Bunu dün gece, eşim olan canlının hesap hareketlerinden farkettim. Şu an hiiiiç çaktırmıyorum. Şubat tatiline 1 hafta kala eşim zannettiğim canlıya '' hayatım ben çok yoruldum Allaha şükür evin borcuda bitti ben bir süreliğine ücretsiz izne ayrılacağım çocuklarla ilgileneceğim borcun yükü de omuzlarımdan inmişken borçsuz rahat bir nefes almak istiyorum'' diyeceğim.
Çünkü 2 ay kadar önce çocukların ikisi de hastalanınca ne yapacağımızı bilememiştik birimiz izne ayrılsak falan diye konuşmuştuk. Zaten ben de yorgan döşek hastayım.

Neyse benim kuzu gibi eşim, bakalım benim ücretsiz izne ayrılma isteğime hangi yüz ifadesi ve sözlerle cevap verecek.
Ters bir tepki verirse yine anlamamazlıktan geleceğim ve 2-3 gün sonra da '' kız kardeşin 1 hafta içerisinde o borcu faiziyle birlikte kapatmazsa boşanma davası açacağım '' diyeceğim.

Ve bu bir blöf değil.

Ya simdi okudum cok guldum allahta seni guldursun esim olacak canli nasil bir laftir yaaaa :9::9::9::9::9::9:

Benim gorumcede yeni evlendi kurtuldum allaha sukur yemin ederim evlendi sehir disina gitti ertesi gun seker cikolata dagittim esimede al kiz kardesin evlenirse adak yapmistim dedim sende ye

canım cok mantıklı bır tutumla yaklaşmışsın olaya.. tabıı bosanmayı oyle tek kalemde düşünme ama ayy bilemedım kı inşallah tepkisi tamam canım izne ayrıl tarzında olur

Sado-mazo ilişkisi.. Bize dokunmasınlar da Allah mutlu etsin bir ömür :)
Kadın histerik. Memlekete gittiğimizde mesela herkes aynı zamanlarda izne ayrılıyor ya haliyle ev kalabalık oluyor. kadınlar çocuklar bir oda da erkekler bir odada kayınvalide kayınpeder bir odada kalacak ama bu hasta karakter tutturuyor ben eşimle yatacağım diye annesi kızıyor ''kızım başka oda yok '' diye neyse bu inadıyla geçiyor annesinin yatak odasına kocası ile sonra gece yarısı gidip banyo yapıyorlar karı koca arka arkaya. Ondan sonra o sabah yüzünden gülücükler eksik olmuyor.

Back
X