Eşim :(

Benim eski esim de boyle biriydi. Hep o acilar cekmis hep o cok akilli hep onun dedigu olacak boyle bir adamdı. Doktora yapmış makina mühendisiyim kamuda çalışıyorum adam bana ahkam keserdi isimle ilgili. Ona gore ben bilgisizdim. Anne babami kardesimi depremde kaybettim 20 yil once aglasam ben senden zorluklar yaşadım diye kızan bir adamdı. Ailesiyle sorunları olmuş küçüklüğünden beri ve hep onlar suçluydu.
Yani kac kurtul kardeşim. Bu adamlar ıyi falan değil cidden hasta ruhlular. Asla düzelmez sen hasta olur gidersin hayattan.
Kompleksli insanlarla uğraşmak zordur. Konu sahibinin eşinde de var gibi duruyor. Sürekli mukayese, sürekli ben bilirim edası. Kendisini ezdirdikce sorunun içinden çıkılmaz hal alacak😔

Aynısı benim başına geldi 1.5 sene bi birlikteliğim olmuştu. Ruhunuzu çekip atar. Hep onun istediği gibi biri olacaksınız, onu öveceksiniz, o istediği gibi davranacak ama sizin bir yanlışınızda bok gibi bir hale bürünecek. Adam gibi konuşarak anlaşamazsını o insanla. Resmen okurken geçmişime gittim o derece :(. Yaptığım her şeyi yanlış anlardı mesela onun iyiliği için yaptığım bi şey bile olsa yanlış anlardı. İyiyken her şey rüya gibi gerçekten de. Kötüyken de iğrenç bir insan ben böyle anladım.
bilmiyorum sabır da bir yere kadar yani. Ben yürütememiştim çünkü SADECE KENDİ FİKİRLERİ DOĞRU.
Çok zor yani

Terazi burcu ve sözlükte terazi erkeğiyle ilgili 92 sayfayı okudum benimle benzer şeyleri yaşayanlar çok tabi burca bağlamamak lazım inanmam da..ama ruhumu söküp alıyor çok yoruldum
bende okuyunca terazi olduğunu anladım bende karşılaştım böyle dediğin gibi altın dövizle çok ilgilenir ailesine çok düşkün ve sürekli onay ihtiyacı vardı ben dengesizliğine dayanamadigim için ayrılmıştım dışardan vok minnoş ama zamanla senin özgüvenini yiyip bitiriyor ben yaşadım Allah korumuş beni

Öneri değil de son paragraflarda dediğim gibi bu adam nasıl biri ben göremiyorum artık en ufak haksızlığa uğradığını görsün ya da hissetsin dayanamıyor kimse onu anlamıyormuş çok yalnızmış dayanağı yokmuş
Kocanızın psikoloğa ihtiyacı var.
Meşhur bir söz vardır, psikoloğa deliler değil onların delirttiği insanlar gider.
Kocanız yüzünden sizin de psikolojiniz çökeceği için siz de psikoloğa ihtiyaç duyacaksınız er geç,
Muhtemelen kocanızı çok seviyorsunuz ama unutmayın ki o elin oğlu.
Ailesinin 20-30 senede adam edemediği bir insanı siz asla değiştiremezsiniz.
Siz onun annesi, asker arkadaşı, psikoloğu, sabır taşı, şamar oğlanı değilsiniz.

Önce kendinizi sevin ve kendinize değer verin.

Aslında siz herşeyin farkındasınız ve objektifde bakabiliyorsunuz. Allah yardımcınız olsun, olmadı aile danışmanına beraber gidin.

Bu üçüncü yorumum, konu sahibi cep telefonu ile yazarken zorluk çekiyormuş cevap yazmıyor ama biz de cepten yazıyoruz. Eğer konu doğru ise, gerçek olduğuna inanmak istemiyorum çünkü en serseri, en pis, işe yaramaz tipler bile annesine karşı hassas olur, annesine küfrettirmez. Bu adam annesine o... diyor akıl alır gibi değil. Adamlar o laf için cinayet işliyor. Yapmanız gereken tek şey boşanmak, ailesinin de evlatlıktan reddetmesi. Başka bir yolu yok. İnşallah ortada çocuk yoktur.

Benim eski esim de boyle biriydi. Hep o acilar cekmis hep o cok akilli hep onun dedigu olacak boyle bir adamdı. Doktora yapmış makina mühendisiyim kamuda çalışıyorum adam bana ahkam keserdi isimle ilgili. Ona gore ben bilgisizdim. Anne babami kardesimi depremde kaybettim 20 yil once aglasam ben senden zorluklar yaşadım diye kızan bir adamdı. Ailesiyle sorunları olmuş küçüklüğünden beri ve hep onlar suçluydu.
Yani kac kurtul kardeşim. Bu adamlar ıyi falan değil cidden hasta ruhlular. Asla düzelmez sen hasta olur gidersin hayattan.
Allah’tan kurtulmuşsun.

Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben:KK43:Annesine o kelimeyi söyleyen eşine neler der siz düşünün.Sinirlenince resmen aklını kaybediyor sayıp sövmeler küfürler...
Bile bile lades olmuş sizinkisi, böyle terbiyesiz bir adamla evlenerek hayatınızın hatasını yapmışsınız, düzeleceğini sanmıyorum.

Allah’tan kurtulmuşsun.
Şimdi dünyalar iyisi bir adamla evliyim. Kotu günümde de yanımda olan ve en önemlisi acaba bana kızar mı diye evin içinde sinmeyen biriyim. Böyle adamlar değişmez kadını mahveder yok eder. Sürekli eleştiri için de insan kendinden vazgeçer.
Konu sahibi de hayatını mahvetmesin boşansın.

Şimdi dünyalar iyisi bir adamla evliyim. Kotu günümde de yanımda olan ve en önemlisi acaba bana kızar mı diye evin içinde sinmeyen biriyim. Böyle adamlar değişmez kadını mahveder yok eder. Sürekli eleştiri için de insan kendinden vazgeçer.
Konu sahibi de hayatını mahvetmesin boşansın.
Ne güzel hep mutlu olun. O tipler zaten kendileri de mutlu değil, aşağılık komplekslerini başkalarını ezerek kapatmaya çalışıyorlar. Konu sahibi inşallah okur ve ders çıkarır yorumlardan.

Valla eşiniz gibi insanların psikolojik destekle falan düzeleceğine inanmıyorum, baş edileceğine de öyle. Kardeşi hasta doğmuş hadi küçükken kıskanır üzülür anlarım ama kazık kadar adamın bunu annesine babasına eziyet olarak kullanması korkunç. Yerim merhametini yani annesine babasına merhametli olmayan küfürbaz adamı kim nasıl iyileştirsin.

Böyle bi adamdan ne çocuk yapılır ne evli kalınır. Ama bu bir seçenek değil diyorsanız susun evet deyin. 5 6 seneye de çocuğunuzun size küfür etmesini dinlersiniz.

Sevgili konu sahibi,size eskilerin bir sözünü hatırlatmak istiyorum ''ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz''maalesef ilişkiler bizim kafamızdaki pambe dizi modunda yürümüyor(buna bende dahilim)eşinizin durumu bu.:KK43:

Öncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.

3 yıllık evliyim.Eşimle çok kısa bir sürede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kültürlerden insanlarız.Nişanlıyken birkaç tartışmamız olmuştu bağırmış çağırmıştı ama ben önemsememiştim.Geçmişi düşündükçe eşimin öfke kontrolü gibi bir sorunu var sanırım.

Eşim dışarıdan bakıldığında çok iyi merhametli sıcak güler yüzlü biri.Herkes söyler bunu ben de bilirim.Özel günleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun görünce lütfen otur dinlen der.Kendini haksız gördüğünde özür de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan önce saçlarımı okşar ama benim gözlerimden yaş akar.

Eşimin ağzı çok iyi laf yapar çok konuşkandır iddialaşmayı çok sever bunu ona söylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammül edemediğini söyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolünde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı çıkıcaz.

Çalışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını içkiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikçe o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp çağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hiç olmamıştır.

Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi görenler çok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp günlerce konuşabilir.O öyle değil işte böyle diyerek ispat etmeye çalışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu söküp alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.

Ağzı çok bozuk.Küfür onun için ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım açık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu küfürlü konuşabiliyor.

Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği için eşim çocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak görüyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları için vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim öfkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış açısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler söylediğini bilseniz.Ama normalde çok iyi beni ailesini çok sever.Hemen sinirlenmez önce uyarır kendi söylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize

İşten geliriz çok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Sürekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gördük der karşı tarafın yaşadıklarını basit görür.Tamam çok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi çektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler çektik der hep bi kıyaslama.

Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni görmesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Çünkü nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.

Maaşını beğenmiyor.Sürekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye düşünür.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkaç arkadaşına, akrabasına çok danışır onlardan çok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.

Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben:KK43:Annesine o kelimeyi söyleyen eşine neler der siz düşünün.Sinirlenince resmen aklını kaybediyor sayıp sövmeler küfürler...

Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mümkün değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.

Yani özetle eşim iyiyken çok iyi ama kötüyken çok korkunç biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mükemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mükemmel her şey.

Uzun oldu kusura bakmayın.Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık göremiyorum böyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız için benim için önemli teşekkürler
Her akşam adaçayı içir.Erkeği daha sakın hale getiriyor.Denenmiştir.

Anlattiklarinim bi cogu benim esimdede var ama ben buna izin vermemeye clisiyorum bnde ona bagirip cagiriyorum yoksa o bni daha cok ezer bunu biliyorum bn ilk adimi atmamaya calisirim cogu zaman ama attimda olur bilemiyorum
ben de bağırıp çağırmaya başlasam apartman ayağa kalkacak

Öncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.

3 yıllık evliyim.Eşimle çok kısa bir sürede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kültürlerden insanlarız.Nişanlıyken birkaç tartışmamız olmuştu bağırmış çağırmıştı ama ben önemsememiştim.Geçmişi düşündükçe eşimin öfke kontrolü gibi bir sorunu var sanırım.

Eşim dışarıdan bakıldığında çok iyi merhametli sıcak güler yüzlü biri.Herkes söyler bunu ben de bilirim.Özel günleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun görünce lütfen otur dinlen der.Kendini haksız gördüğünde özür de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan önce saçlarımı okşar ama benim gözlerimden yaş akar.

Eşimin ağzı çok iyi laf yapar çok konuşkandır iddialaşmayı çok sever bunu ona söylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammül edemediğini söyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolünde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı çıkıcaz.

Çalışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını içkiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikçe o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp çağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hiç olmamıştır.

Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi görenler çok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp günlerce konuşabilir.O öyle değil işte böyle diyerek ispat etmeye çalışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu söküp alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.

Ağzı çok bozuk.Küfür onun için ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım açık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu küfürlü konuşabiliyor.

Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği için eşim çocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak görüyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları için vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim öfkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış açısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler söylediğini bilseniz.Ama normalde çok iyi beni ailesini çok sever.Hemen sinirlenmez önce uyarır kendi söylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize

İşten geliriz çok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Sürekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gördük der karşı tarafın yaşadıklarını basit görür.Tamam çok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi çektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler çektik der hep bi kıyaslama.

Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni görmesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Çünkü nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.

Maaşını beğenmiyor.Sürekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye düşünür.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkaç arkadaşına, akrabasına çok danışır onlardan çok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.

Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mümkün değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.

Yani özetle eşim iyiyken çok iyi ama kötüyken çok korkunç biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mükemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mükemmel her şey.

Uzun oldu kusura bakmayın.Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık göremiyorum böyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız için benim için önemli teşekkürler
Onay alma ve kabul edilme ihtiyaci yasiyor gibi geldi bana. Muhtemelen çocukluktan ya da ergenlikten kalma bir travmasi var. Bu özellikteki insanlar terkedilmeye karşi da hassastir hiç farkettiniz mi böyle bir durumu terkedilme konusunda tavri nasil ?

Eşinle karsi karsiya kalmamaya bak.Boylesine laf anlatilmaz adamin yüreği kişiliği çocukluktan yarım,sevgisiz,ilgisiz kalmış.O hiç gözde önde olamadığı icin simdi bunu yapmaya çalışıyor.Surekli ispat halleri burdayimmmm demeleri aslinda.Siz sevgiyle yaklasin onu gördüğünüzü,dinlediğinizi varlığından mutlu oldugunuzu belli edin.Boylesine ilac olan şey sevgi merhamet ve sabır.Konusacaksaniz güzel iyi zamanlarinizda senli degil benli sekilde konuşun.(Yani suclama degil)Hissiyatinizi iletin ınş zamanla sivriligi geçer.
haklısınız sevgiyle yaklaşınca tartışma daha az oluyor ama sürekli sabreden ben iyi zamanları bekleyen ben iyi zamanlarda zaten mükemmel biri ben hislerimi anlatınca tamam canım diyor beni anlıyor ama damarına denk gelen bir konu oldu mu terör estiriyor

Back
X