Öncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.
3 yıllık evliyim.Eşimle çok kısa bir sürede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kültürlerden insanlarız.Nişanlıyken birkaç tartışmamız olmuştu bağırmış çağırmıştı ama ben önemsememiştim.Geçmişi düşündükçe eşimin öfke kontrolü gibi bir sorunu var sanırım.
Eşim dışarıdan bakıldığında çok iyi merhametli sıcak güler yüzlü biri.Herkes söyler bunu ben de bilirim.Özel günleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun görünce lütfen otur dinlen der.Kendini haksız gördüğünde özür de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan önce saçlarımı okşar ama benim gözlerimden yaş akar.
Eşimin ağzı çok iyi laf yapar çok konuşkandır iddialaşmayı çok sever bunu ona söylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammül edemediğini söyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolünde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı çıkıcaz.
Çalışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını içkiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikçe o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp çağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hiç olmamıştır.
Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi görenler çok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp günlerce konuşabilir.O öyle değil işte böyle diyerek ispat etmeye çalışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu söküp alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.
Ağzı çok bozuk.Küfür onun için ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım açık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu küfürlü konuşabiliyor.
Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği için eşim çocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak görüyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları için vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim öfkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış açısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler söylediğini bilseniz.Ama normalde çok iyi beni ailesini çok sever.Hemen sinirlenmez önce uyarır kendi söylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize
İşten geliriz çok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Sürekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gördük der karşı tarafın yaşadıklarını basit görür.Tamam çok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi çektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler çektik der hep bi kıyaslama.
Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni görmesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Çünkü nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.
Maaşını beğenmiyor.Sürekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye düşünür.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkaç arkadaşına, akrabasına çok danışır onlardan çok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.
Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben

Annesine o kelimeyi söyleyen eşine neler der siz düşünün.Sinirlenince resmen aklını kaybediyor sayıp sövmeler küfürler...
Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mümkün değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.
Yani özetle eşim iyiyken çok iyi ama kötüyken çok korkunç biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mükemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mükemmel her şey.
Uzun oldu kusura bakmayın.Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık göremiyorum böyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız için benim için önemli teşekkürler