• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim :(

Onay alma ve kabul edilme ihtiyaci yasiyor gibi geldi bana. Muhtemelen çocukluktan ya da ergenlikten kalma bir travmasi var. Bu özellikteki insanlar terkedilmeye karşi da hassastir hiç farkettiniz mi böyle bir durumu terkedilme konusunda tavri nasil ?
yeni evliyken beni bırakmayacaksın dimi diye soruyordu ama artık sormuyor

Yorumları okumadım ama şu sıra çok görüyorum narsistlik kavramını sosyal medyada. Eşiniz narsist olabilir mi? Bunun tedavisi mevcut mu? Bilemiyorum belki derdinize çare olur. Siz iktisatlısınız fakat eşiniz sizin maaşınız harcanmasın diyor yani siz iki maaşla daha yüksek bir standartta yaşam istiyorsunuz da eşiniz mi iktisat yapmak istiyor orayı net anlayamadım. Eşiniz birikim yapıyorsa bu birikimlerden siz yaşam standardı bağlamında faydalanmıyor musunuz? Birikim amacı ne? Evliliğe karar verirken hangi özellikleri için olur dediniz sosyal ortamda bu denli itici bir insansa? Çocuğu sormayın demişsiniz ama bu küfür, huzursuzluk en çok çocuklara olumsuz etki eder. Size de etki etmiş gerçi. İnşallah psikolojik destekle daha iyi olur tabi eşiniz kabul ederse
yorumunuz için teşekkürler narsist mi bilemiyorum ama normal olmadığı kesin
daha yüksek bir standartta yaşam istemiyorum başka yol bulalım diyorum kredi ödüyoruz bir sürü masraf var ama hep onun istediği şekilde ödemeleri yapmamızı istiyor

Bu üçüncü yorumum, konu sahibi cep telefonu ile yazarken zorluk çekiyormuş cevap yazmıyor ama biz de cepten yazıyoruz. Eğer konu doğru ise, gerçek olduğuna inanmak istemiyorum çünkü en serseri, en pis, işe yaramaz tipler bile annesine karşı hassas olur, annesine küfrettirmez. Bu adam annesine o... diyor akıl alır gibi değil. Adamlar o laf için cinayet işliyor. Yapmanız gereken tek şey boşanmak, ailesinin de evlatlıktan reddetmesi. Başka bir yolu yok. İnşallah ortada çocuk yoktur.
telefonumun dokunmatiğinde sorun var o yüzden bilgisayardan daha rahat oluyor
malesef konu gerçek keşke yalan olsaydı
ailesi de oğullarını böyle kabul etmiş devam ediyor :(

Öneri değil de son paragraflarda dediğim gibi bu adam nasıl biri ben göremiyorum artık en ufak haksızlığa uğradığını görsün ya da hissetsin dayanamıyor kimse onu anlamıyormuş çok yalnızmış dayanağı yokmuş

ben görebiliyorum tam anlamıyla leş biri.
iyiniyeti ve ailesinin vicdanını suistimal edip şımarmışta şımarmış..
annesine orospu dediğinde bile (ki bir defa da dememiş) kendine ar etmeyip hakettiğini savunan bir ergen irisi.
asla büyümeyecek çünkü kendisinin idare edilmesi gerektiğini ve istediğine istediğini söyleyebileceğini ve karşılığında siz de dahil bir yaptırım görmediğinin farkında.

sanırım evet bağırıp çağırmalarından sonra bir şey yapmadım birkaç saat sonra kendi yanıma geliyor ben sinirlenince ne dediğimi bilmiyorum diyor
Normal gelmedi bana. Uzmani degilim ama psikolojik sorunlari var gibi geldi bana. Takinti yapiyor mu bir şeyleri ?

nişanlılık döneminde babasıyla kavgasına şahit olmuştum sinirden kendi üzerindeki kıyafetlerini parçalamaya çalışıyordu karı taraf onu anlamayınca haksızlığa uğradığını düşündüğünde deliye dönüyor
en yakınım anne babasına böyle davranan biriyle evlenmemeliydin diyor :(

bir defa kayınvalidemle sorun yaşamıştım eşime anlattım anlatmaz olaydım annesine nasıl bağırıp çağırdı sözde beni koruyormuş ben böyle bir çözüm istemedim ki eşimden bir daha sorun yaşasam da anlatmıyorum

Esiniz tahammul edilemez bir insan.
Zaten kendiniz de söylüyorsunuz bence de annesine o... diyebilen bir insanla evlenmemeliydiniz.

çok ayrıntı vermek de istemiyorum burayı takip eden tanıdıklarım var
kardeşinin hastalığı basit bir hastalık değil doğuştan geliyor bir sürü ameliyat geçirmiş anne ve babası başka şehirlerde hasta çocuklarıyla mücadele verirken eşim ilkokul çağında babanesiyle kalmış bir süre de babasıyla kalmış
eşim hastanelerden nefret ediyor tv de hastane ile ilgili dizileri izleyemiyoruz hastalıkla ilgili bir sohpet olduğunda hemen kardeşinden bahsedip onun ne zorluklar yaşadığını anlatıyor anne ve babasının ne sıkıntılar çektiğini söylüyor

Normal gelmedi bana. Uzmani degilim ama psikolojik sorunlari var gibi geldi bana. Takinti yapiyor mu bir şeyleri ?
Evet kafasına çok takıyor her şeyi.En ufak bir şeyi günlerce konuşabilir.Sanki herkes onun düşmanı herkes ona kötülük yapıyor kimseden destek göremiyor

Evet kafasına çok takıyor her şeyi.En ufak bir şeyi günlerce konuşabilir.Sanki herkes onun düşmanı herkes ona kötülük yapıyor kimseden destek göremiyor
Destek almasi konusunda ikna edebilirsiniz belki . Kabul edecegini sanmamakla birlikte önereyim yine de

Ben küfür etmem zaman zaman duyduğumda şaşırırım daha ağırı olabilir mi diye ama hiçbiri anneye o... demenin ötesine geçemez bence...Daha fazla zaman kaybetmeyin gerçekten çünkü ilerde öyle veya böyle çocukta bu babadan tiksinecek olan size olmasın bari...

Tek çözüm bosanmak. Psikolog ile en fazla bir nebze dikkat eder fakat dikkat edemedigi anlar çok olur. Bir iyi, bir kötü olursunuz. Son sans adina psikolog deneyebilirsin ama bence bosanmak en iyisi gibi.

Yeni evliydik.Halıda çay lekesi vardı ben de hemen yıkamacıyı aradım geldi halıyı aldı.Eşim eve gelince durumu anlattım ben evde yokken evime erkek nasıl girer diye kıyameti koparmıştı.

Bir gün evden erken çıkmıştı.Ben de hazır eşim de evden çıkmışken ben de biraz erken çıkayım biraz dolaşır işime giderim diye düşündüm.Meğer tekrar eve dönmüş evde beni bulamayınca deliye dönmüş.Ondan habersiz evden nasıl çıkarmışım nereye gittiğimi neden haber vermemişim.

Tabi ki en önemlisi annesine küfür etmesi.En son olay da eşimin kardeşinin sosyal hesabında ekli olmamamız normal mi? İnsan öz abisini neden eklemez ? Kardeşi bana yalnız kaldığımızda durumu açıkladı.Abla sizi eklemiyorum lütfen yanlış anlama dedi şimdi abim fotoğraflarımı görür bir şey söyler istemiyorum diyor ☹️

Bütün yorumları okudum ders çıkarıyorum kendime bir yol çizmem lazım biliyorum ama yeterince güçlü hissetmiyorum

Öncelikle herkese merhaba.Nereden nasıl anlatmaya başlayacağımı inanın bilemiyorum.

3 yıllık evliyim.Eşimle çok kısa bir sürede tanıştık ve evlendik.İkimizde farklı kültürlerden insanlarız.Nişanlıyken birkaç tartışmamız olmuştu bağırmış çağırmıştı ama ben önemsememiştim.Geçmişi düşündükçe eşimin öfke kontrolü gibi bir sorunu var sanırım.

Eşim dışarıdan bakıldığında çok iyi merhametli sıcak güler yüzlü biri.Herkes söyler bunu ben de bilirim.Özel günleri unutmaz, evine bağlı, mutfağa girer beni yorgun görünce lütfen otur dinlen der.Kendini haksız gördüğünde özür de diler kendisini affettirene kadar peşimden ayrılmaz.Uyumadan önce saçlarımı okşar ama benim gözlerimden yaş akar.

Eşimin ağzı çok iyi laf yapar çok konuşkandır iddialaşmayı çok sever bunu ona söylediğimde inkar eder.Haksızlığa tahammül edemediğini söyler.İstemediği bir şey oldu mu tanıyamuyorum onu.Her şey onun kontrolünde olsun istiyor.Sanki onun onayını almadan bir şey yapsam mutlaka hata yapıcam ama onun dediği olursa karlı çıkıcaz.

Çalışan bir kadınım.Ben iktisatlı biriyim senin maaşa dokunmayalım diyor.Ben hayır başka bir yol bulalım diyorum sanki senin maaşını içkiye kumara mı veriyorum sadece dokunmayalım diyor.Ben cevap verdikçe o da konuşuyor en sonunda beni pes ettirmeyi başarıyor.Sinirleniyor en sonunda bağırıp çağırıp beni susturmayı başarıyor.Anlaşamadığımız bir konuda onun susup da benim istediğim hiç olmamıştır.

Aşırı sıkıcı biri.İlk başta eşimi görenler çok sever ama sonradan eşimin o karşı tarafı sıkan konuşmalarından sonra insanlar ona uzak davranır.Hep kendi dedikleri doğru hep en zoru kendi yaşamış.Ufak bir şeye takılıp günlerce konuşabilir.O öyle değil işte böyle diyerek ispat etmeye çalışır ben haklıyım diye didinip durur.Ruhumu söküp alıyor resmen.Ona cevap vermek istemiyorum artık.

Ağzı çok bozuk.Küfür onun için ekmek su gibi.Haberleri izlerken bi yorum yapıyor ağzım açık kalıyor.Sanki karşısında erkek arkadaşı varmış gibi benimle kadınlar hakkında argolu küfürlü konuşabiliyor.

Kardeşi hasta doğmuş anne babası hep onunla ilgilendiği için eşim çocukluğunda anne babasından uzak kalmış biraz.Şimdi anne babasına ne yaparsa yapsın kendinde bunu hak görüyor.Anne babası da oğullarını yalnız bıraktıkları için vicdan sızısından ona bir şey demiyorlar.Eşim öfkelenince anne babası tamam oğlum diyor olay kapanıyor.Onun doğruları onun yorumları onun bakış açısı o kadar doğru ki kim ne derse desin.Bana yaptıklarını onlara da yapıyor.Annesine nasıl bağırdığını neler söylediğini bilseniz.Ama normalde çok iyi beni ailesini çok sever.Hemen sinirlenmez önce uyarır kendi söylediğinin aksi bir şeye diretirsek bastırırsak vay halimize

İşten geliriz çok yorgunum derim ben senden daha yorgunum der.Sürekli bir karşılaştırma yapar.Hastalıkla ilgili bir sohpet oldu mu biz neler yaşadık neler gördük der karşı tarafın yaşadıklarını basit görür.Tamam çok zor yıllar yaşamışlar ama karşı taraf da kendi çektiği zorluğu anlatıyor.Biz neler çektik der hep bi kıyaslama.

Diğer kardeşi bizi instagramdan eklemiyor.Benim kardeşiyle bir sorunum yok abim beni görmesin fotoğraflarıma bir şey der diye eklemiyor.Kendi abisiyle uğraşmak istemiyor.Çünkü nasıl sıkıcı biri en iyi kardeşi biliyor.

Maaşını beğenmiyor.Sürekli ne yatırım yapsam da kar etsem diye düşünür.Kahvaltı sofralarımızın sohpeti altın, dolar, hisse...
Birkaç arkadaşına, akrabasına çok danışır onlardan çok akıl alır.Ama ben birinden fikir almak istesem kimin etkisinde kaldın aklını kim karıştırdı diye benimle kavga eder.

Nişanlıyken annesine o...kelimesini kullanan bir adamla evlenmemeliydim ben:KK43:Annesine o kelimeyi söyleyen eşine neler der siz düşünün.Sinirlenince resmen aklını kaybediyor sayıp sövmeler küfürler...

Yeri geldiğinde tartışabileceğim bir eş isterdim.Ama benim eşimle tartışmak mümkün değil.Kendi dediği mantıklı, onun dediği olmalı.

Yani özetle eşim iyiyken çok iyi ama kötüyken çok korkunç biri.Ben onun istediği gibi hareket edersem sorun yok.Onu sinirlendirmezsem alttan alırsam onu sakinleştirirsem mükemmel.Ben de insanım beni kim sakinleştirecek?Ona tamam canım dersem mükemmel her şey.

Uzun oldu kusura bakmayın.Bana çocuk var mı psikoloğa gidin falan demek yerine eşim nasıl biri ben artık göremiyorum böyle insanlarla nasıl baş edilir yorumlarınız için benim için önemli teşekkürler

kaçırma bulmuşsun böyle adamı harika bir eş, keşke herkesin karşısına böylesi çıksa.

valla bacım bu adama iyi diyecek kadar kimleri gördun hayatında acaba.

Back
X